Dobrý den
Chtěla bych se zeptat, proč nás pes začal značkovat. Máme doma i fenu, která hárá, ale pes je kastrovaný. Fenka nám taky dělá loužičky, ale jen při hárání a na jednom místě. Pes to ale nedělal a nevím proč začal, když je kastrovaný. Každou chvilku máme občůrané nohy u stolu. To je jeho "neoblíbenější" místo. Už si nevím rady. Dostal vynadáno, ale není to nic platné. Nechci ho fyzicky trestat, protože je adoptovaný a v minulosti byl zřejmě týrán.Tahle je to už týden a já pořád jen vytírám. Poradíte mi prosím
Psy mám venku a nekastrované, ale rozhodně bych nenechala ani háravku dělat beztrestně loužičky doma. To se prostě nedělá, nikdy. Pes je sice kastrovaný, ale doma je to i jeho teritorium a když mu tam začala značkovat fenka, považuje za nutné to přeznačkovat. Skončíte u toho, že se budou předhánět kdo víc a bude přech.aný celý byt.
prosimpomozte
XXX.XXX.75.7
lesnížínka
napsal(a):
Fakt? Nevím, ptám se, protože s háravkou nemám zkušenosti...ale jak to pak dělají ti, co jsou 9h v práci, s venčením háravky?
To tady neříkejte, že jste 9 hodin v práci a nevenčíte. Zachvilku vás tady ukamenují, bohužel.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Máme doma i fenu, která hárá, ale pes je kastrovaný. Fenka nám taky dělá loužičky, ale jen při hárání a na jednom místě. Pes to ale nedělal a nevím proč začal, když je kastrovaný"
Petronelo, kastrace psa jej pohlavního pudu zcela nezbavuje a i kastrát je schopný krýt, pouze neoplodní. Takže i kastrát ti bude v klidu značkovat, když má důvod (a ten mimochodem nemusí mít s pohlavním pudem nic společného).
Hlavně důkladně likviduj pach (nějakým likvidátorem pachu).
"To tady neříkejte, že jste 9 hodin v práci a nevenčíte. Zachvilku vás tady ukamenují, bohužel."
dacani kamenovači, fakt
ono by bylo vůbec nejlepší ho zavřít do klece malé výšky, aby se tam ani postavit nemohl, čímž by nemohl ani značkovat (petronelo, toť prosím hnusná ironie, opravdu to není vážně myšlený návrh ).
lesnížínka
napsal(a):
Fakt? Nevím, ptám se, protože s háravkou nemám zkušenosti...ale jak to pak dělají ti, co jsou 9h v práci, s venčením háravky?
Jo, fakt. Pokud mají možnost, tak si zajistí venčení, pokud jí nemají, má háravka smůlu. Ale háravky a feny před háráním opravdu potřebují venčit častěji.