Zklidnění dospělostí?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2017 12:33
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím, pozoruji fenku, a přemýšlím, jestli se zázračně zklidnila, dospěla, nebo je to prostě sezóní pes.

Kastrovali jsme v dvou a půl letech letos v o vánocích, kvůli zdravotním komplikacím s háráním a vyrážkami (které mimochodem fakticky zmizely) Po kastraci pohoda, aktivní více méně hned, je to AUO. Trochu přibrala (ze 17 kg na 19kg za 6 měsíců), má dietu, už je na 18kg a na dobré cestě. I příbuzní, když jí hlídají, si pochvalují, jak je hodná, jak se zklidnila. Ale mě pritom přijde, že na AUO je to prostě podezřelé.

Venku lítá jak střelená, ale aporty a klacíčky jen chvilinku, pak už funí jak sentinel, tak jsem si řikala, že je to teplem. Radost, láska k jídlu, zbožňuje hračky, hledání, venku čmuchání, občas si zablbne s jiným psem a honí se. Ale přijde domů, plácne s sebou a leží. Pokud chci, tak jí donutím pamlskem nebo hračkou se zvednout, blbneme, schováváme, vše ok, ale pak zase jde a lehne si. Mám takový matný dojem, že jsem to řešila už vloni, a pak jsme změnili granule někdy v září, v řijnu jsem komentovala, že má ten pes úplně mega energie. Takže když tak nad tím přemýšlím, je možné, že prostě od května do září ten pes tak nějak stagnuje? Jako kaktusy :)

Plus navíc tomu asi ani nepomůže, že oproti 4+4 hodinám o samotě je teď s ní přítel tři týdny doma každý den, co :) Nemá pak kdy spát a chrápe nám po večerech u televize.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.9.2017 12:51

Hodně může bejt tou kastrací a dost létem.
Můj pes právě teď po létě ožívá, obvykle nahazuje režim "léto" už od 15°C nahoru (ale jemu je teda už 9-10). Přes léto proto dělám hlavní psí program ráno před prací, to bývá často rozumnější počasí.
Pokud máte pochybnosti, rozbor krve neuškodí.

6.9.2017 12:56

U pastevce si každé léto říkám "ha, už nám dospívá a klidní" a každý podzim mě z toho vyvede (i u nás je 15 st. takový mezník.)
Hovík tohle vůbec neřešil.

6.9.2017 12:59

Vykašlala bych se na dietu,18-19 kilo není na AUO nijak hodně -
i když je to fenka.
Moje fena má kolem 23.( Sice o ní teď říkají, že je vypasená - hodně nasrstila, až vylíná budou říkat : Ta zhubla, není nemocná? ).

6.9.2017 13:00
Terven

XXX.XXX.110.147

Loňské léto jsem řešila "srdeční vadu" smajlík, letošní léto jsem zadoufala, že už dostává rozum smajlík
S příchodem chladnějších dnů obě teorie vzaly za své.
Tou kastrací to může být taky.

6.9.2017 14:18
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak to me uklidnujete, presne, jsem si rikala, pes je nejaky divny, urcite kastrace...ale ono to bude leto, ted mi malem na prochazce vyrazila zuby :)

Nas AUO je teda dost drobny, potkavame-li psi, jsou az dvojnasob vysoci. Vsichni rikaji, jak je mala, jak je jako BOC spis, ale pritom ma 47 cm v kohoutku. Zhubnout doporucil veterinar, ze neciti pater na zadku, ze jen tak to kilco a drzet, ze sklon k pribirani pak zustava.

Zadek nam taky prijde, ze ma veliky, ale uvidime, az vylina :) Takze se muzu tak maximalne kochat linym psem, at mam na co vzpominat v zime.

6.9.2017 16:10

Každý AUO má "veliký zadek". Však tam má tunu podsady, aby na pastvě seděl na měkkém.
Cítit na zadku páteř je divné kritérium.

6.9.2017 18:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Každý AUO má "veliký zadek". Však tam má tunu podsady, aby na pastvě seděl na měkkém.
Cítit na zadku páteř je divné kritérium.

7.9.2017 19:43
Huskyjanina

XXX.XXX.255.6

Pro klid duše ji můžete vzít k vetovi na prohlídku. Ale mám 14letou čubinu a taky jsem si řikala přes léto, že už to na nějaký velký vycházky nebude, kdy po čtyrech kilometrech funěla. No teď se ochladilo, tak zas oživla a dá necelých 10

7.9.2017 23:56
koně

XXX.XXX.205.252

Myslím, že se mohla zklidnit prostě i věkem.
My máme ACD.Absolutní, neunavitelné, akční torpédo, demoliční četa o jednom členu
Zjara jí byly tři roky, fenka se nám zázračně uklidňuje.Už jí stačí běžné procházky s člověkem a je v klidu.Taky nám trochu přibrala.A to ještě v zimě absolvovala s koňmi třeba 10km v hlubokém sněhu a v tempu, aniž by to na ní doma bylo poznat

Sandy433

8.9.2017 20:30
Sandy433

XXX.XXX.217.129

Jistě tam věk hraje nějakou tu svoji roli ale pokud měla dietní granule a potom přešla na klasické adult tak by to mohlo vysvětlovat taky když b dietních je méně tuku a nemá z nich tolik energie.

10.9.2017 19:47
samik49

XXX.XXX.78.43

Mě taky psi doma zalehnou a spí :D Vyblbnou se venku a doma odpočívají. Cíleně jsem je tak učila.
Každopádně, když se sečte kastace, věk a vyšší teploty, nedělala bych si starosti :) Uvidíte přes zimu. Náš pejsek měl v létě po kastraci asi 3 měsíce úplného útlumu, nechtěl nic moc dělat ani venku. Žádný problém nezjištěn, na podzim to přešlo :) Teď na něm taky pozoruju, že s ochlazením ožil a vyžaduje víc zábavy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík