Kde pořídim psa levně

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Floater

29.8.2017 18:16
Floater

XXX.XXX.239.37

Mam hodně času a chtěl bych kolii. chci krátkočumákatou a s papírama a ne zase moc drahou. Kdysi sme s rodičema měli kolii ale to už je pár let. Teď jí chci pro manželku (no spíš pro mě) ale už vůbec nevim kde hledat. Nerozumim těm chovatelskym stanicim a přiznam se celkově moc nerozumim tomu internetu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2017 18:29

"Krátkočumákatá?" Kolie je dlouhosrstá a krátkosrstá a krátké čumáky nemají.

29.8.2017 18:34

Asi myslí klasickou skotskou kolii a border kolii. Když jsem byla malá, žádné border tu nebyly. Lassie má dlouhou hlavu. A je krásná.

tady se dá podívat na chovky a aktuální vrhy
http://bcccz.cz/gen/gen/nwDBbcccz/genealogie.php?gAct=list&zoradit=a.jmeno&order=asc&rgs=cz

http://www.kchmpp.cz/plemena/border_kolie.html.

29.8.2017 20:47

Ještě je vousatá kolie (bearded), ale Lassie je hezčí nebo i krátkosrstá.

29.8.2017 21:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Další nesmyslný dotaz, co vypadá jako provokace. Na závěr nesmyslná informace, že tazatel nerozumí internetu. Ale vyhledat ifaunu a založit diskusi, zvládá.

29.8.2017 21:18
noemi

XXX.XXX.64.236

Fiona.Praha napsal(a):
Další nesmyslný dotaz, co vypadá jako provokace. Na závěr nesmyslná informace, že tazatel nerozumí internetu. Ale vyhledat ifaunu a založit diskusi, zvládá.

Přesně - někdo si dělá srandu...škoda tomu věnovat čas a reagovat.

29.8.2017 21:29
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Floater napsal(a):
Mam hodně času a chtěl bych kolii. chci krátkočumákatou a s papírama a ne zase moc drahou. Kdysi sme s rodičema měli kolii ale to už je pár let. Teď jí chci pro manželku (no spíš pro mě) ale už vůbec nevim kde hledat. Nerozumim těm chovatelskym stanicim a přiznam se celkově moc nerozumim tomu internetu.

S pp levně . To se zeptejte v chov stanicích za kolik prodávají štěnata. Otázka co je levně?

29.8.2017 22:05

Troll.

JanT

1.9.2017 17:29
JanT

XXX.XXX.4.142

Proč hned provokace.Zadat foto sem taky neumím ani udelat takový rámeček predchozí diskuse na reakci.Na internetu je vecí co se asi nikdy nenaučím.

1.9.2017 18:03

JanT napsal(a):
Proč hned provokace.Zadat foto sem taky neumím ani udelat takový rámeček predchozí diskuse na reakci.Na internetu je vecí co se asi nikdy nenaučím.

Ten rámeček vytvoříte jednoduše:
kliknete na zelený nápis "citace" u příspěvku, na který chcete reagovat
objeví se okno s příspěvkem ve Vašem zájmu + druhé prázdné okno, kam už píši svůj komentář

obrázek vložíte tak: klik na "vybrat soubor" (je pod smajlíky)
otevře se okno, kde vybíráte obrázek ve Vašem pc (potřebný obrázek si pro jednoduchost uložte třeba na plochu)...doklikáte se v tom okně k obrázku, jednou na něj kliknout a klik na "otevřít"
pokud vše uděláte správně, místo šedého rámečku "vybrat soubor" bude rámeček s názvem Vašeho obrázku ("asta velikonoce")
poté už jen "vložit příspěvek".

2.9.2017 12:36
koně

XXX.XXX.205.252

JanT napsal(a):

Možná by stačilo pár slovy upřesnit co je podle vás "krátkočumákatá"
Skotská kolie má čenich dlouhý.
Tak myslíte bearded, vousatou, kolii?
Nebo border kolii?

2.9.2017 13:49
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Já mám levného psa. Stál jen osmnác tisíc. <3

2.9.2017 16:25

koně napsal(a):
Možná by stačilo pár slovy upřesnit co je podle vás "krátkočumákatá"
Skotská kolie má čenich dlouhý.
Tak myslíte bearded, vousatou, kolii?
Nebo border kolii?

Bearded taky nemá nijak krátký čumák. Ještě je tady bobtail, ale to je prašť jak uhoď. Absolutně mě nenapadá, co tím zadavatel myslel.

2.9.2017 20:29
koně

XXX.XXX.205.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bearded taky nemá nijak krátký čumák. Ještě je tady bobtail, ale to je prašť jak uhoď. Absolutně mě nenapadá, co tím zadavatel myslel.

Proto kladu doplňující otázky
Jestli zadavatel je schopen ještě reagovat na své téma, třeba opíše, ano chci border, nebo ano chci bearded, a budeme chytřejší
Nebo vyplodí, ne, tyhle nejsou "krátkočumákaté " a jsme tam, kde jsme byly

2.9.2017 20:46
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Mě je v těchto tématech vždycky líto té nulové empatie okolí. Internet snese vše, a troll může být na každém rohu, ale to nevíme, a myslím, že často tu lidé ostatní zraňují.
Když si představím, že by takový příspěvek psala moje babička, nebo můj táta, který internetu taky absolutně nerozumí, nebo někdo mentálně postižený. A dostane se mu akorát výsměch, kritika apod..

2.9.2017 20:50
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Proč všichni, kteří kladou dotazy vypadající trollovitě, jsou anonymní?

2.9.2017 20:58

Andrýsek3 napsal(a):
Mě je v těchto tématech vždycky líto té nulové empatie okolí. Internet snese vše, a troll může být na každém rohu, ale to nevíme, a myslím, že často tu lidé ostatní zraňují.
Když si představím, že by takový příspěvek psala moje babička, nebo můj táta, který internetu taky absolutně nerozumí, nebo někdo mentálně postižený. A dostane se mu akorát výsměch, kritika apod..

Asi tak.
Co je nepochopitelného na krátkočumákaté kolii. Jediná s dlouhou hlavou je Lassie. A vousatá je sice také kolie, ale vůbec tak nevypadá, a Bobtail se jednou za sto let nazve Bobtail collie, ale fakt to někdo slyšel ? Bobtail má krátký ocásek, ne tlamu ;-) To je jak když se řekne ovčák.
Napadne někoho spojení "Skotský ovčák" jako první ? Ale ovčák to je.
Není ! Je to kolie. Lassie !

2.9.2017 21:00

JanaKostelec napsal(a):

Protože je nenapadne vlézt do mailu a nick zaregistrovat ? Protože jim nikdo nevysvětlil co je odkaz ? Protože. A protože. No a teď už k registraci ani důvod nemá.

2.9.2017 21:01
Terven

XXX.XXX.110.147

JanaKostelec napsal(a):

Když já mám pocit, že na ifauně jsou anonymní i ti registrovaní

2.9.2017 21:02
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

JanaKostelec napsal(a):

Už jsi nepamatuju, jak to tady funguje, když člověk není registrovaný a přihlášený, ale není to tak, že sem může napsat každý anonymně bez toho, aby měl založený Nick?
Já myslím, že ano, takže každý kdo narazí na ifaunu, tak když má dotaz, zeptá se anonymně, a nebude si dělat účet. Já jsem taky neměla Nick hned, nejprve jsem psala anonymně.

2.9.2017 21:05
JanaKostelec

XXX.XXX.117.11

Andrýsek3 napsal(a):
Už jsi nepamatuju, jak to tady funguje, když člověk není registrovaný a přihlášený, ale není to tak, že sem může napsat každý anonymně bez toho, aby měl založený Nick?
Já myslím, že ano, takže každý kdo narazí na ifaunu, tak když má dotaz, zeptá se anonymně, a nebude si dělat účet. Já jsem taky neměla Nick hned, nejprve jsem psala anonymně.

Vaše dotazy jistě měly hlavu a patu. Už od začátku.

2.9.2017 21:06
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

A myslím, že to tak má hodně z nás. Nejprve objeví ifaunu, pak něco někam, chce napsat, zjistí, že se nemusí registrovat, tak píše. Pak založí téma, no a pak se mu tady třeba zalíbí, dostane fajn radu (5% dotazujících) a pak už i třeba v tom samém vlákně píše zaregistrovaně. Poslední dobou jsem to viděla často a ve starých tématech ještě častěji.

2.9.2017 21:08
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

JanaKostelec napsal(a):
Vaše dotazy jistě měly hlavu a patu. Už od začátku.

Když člověk nemá IQ na to, aby položil dotaz, dle nějaké vámi vymyšlené normy, nezaslouží si odpověď, ale posměch a urážky? Opravdu teď nemyslím někoho, kdo sem chodí prudit, ale zeptá se třeba trochu naivně, zvláštně nebo dokonce s gramatickými chybami. Joo to má holt asi smůlu.

2.9.2017 21:17

Terven napsal(a):
Když já mám pocit, že na ifauně jsou anonymní i ti registrovaní

No také moc nevidím rozdíl mezi nezaregistrovaným anonymem a zaregistrovaným anonymem...
možná v tom, že když se tady člověk pohybuje déle, tak už trochu ví, co může čekat od některých nicků...

2.9.2017 21:37
koně

XXX.XXX.205.252

Andrýsek3 napsal(a):

Náhodou, tohle téma je dost empatické, řekla bych
Původně Floater shání psa. Přispěvatelé se snaží poradit, upřesnit, jakého psa, ale Floater zmizel
Pak se objeví JanT a ten se z neznámých důvodů přizná, že neumí na internetu.Za což ho nikdo nijak neprudil, nesmál se
Já myslím, že by se dotyčný, nebo dotyční, nemusel / i/ učit nic víc, než co už předvedl / i/
Tzn. zareagovat, jen slovy napsat název plemene.Jakou konkrétně kolii chtějí.

jolyha

4.9.2017 18:28
jolyha

XXX.XXX.229.101

"Tzn. zareagovat, jen slovy napsat název plemene.Jakou konkrétně kolii chtějí."

hlavně levnou

JanT

6.9.2017 08:48
JanT

XXX.XXX.224.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ten rámeček vytvoříte jednoduše:
kliknete na zelený nápis "citace" u příspěvku, na který chcete reagovat
objeví se okno s příspěvkem ve Vašem zájmu + druhé prázdné okno, kam už píši svůj komentář

obrázek vložíte tak: klik na "vybrat soubor" (je pod smajlíky)
otevře se okno, kde vybíráte obrázek ve Vašem pc (potřebný obrázek si pro jednoduchost uložte třeba na plochu)...doklikáte se v tom okně k obrázku, jednou na něj kliknout a klik na "otevřít"
pokud vše uděláte správně, místo šedého rámečku "vybrat soubor" bude rámeček s názvem Vašeho obrázku ("asta velikonoce")
poté už jen "vložit příspěvek".

Skusím to.Ale to je modré.S obrázkem to bude težší.

Floater

7.9.2017 14:54
Floater

XXX.XXX.115.135

Dobrý den. Omlouvám se za neúplné vyjádření. Měl jsem tím na mysli border kolii. Vůbec jsem nepomyslel na to, kolik druhů je. Levnou myslím třeba kolem 10 tisíc. A ještě se omlouvám za mou neznalost internetu. Nikdy jsem internet k životu nepotřeboval, tudíž jsem ho nepoužíval. Počítač jsme dostali od neteře, která nás s ním jakš takš učí, ale přece jen nerozumím všemu. Ifaunu mi nastavila nějak, že stačí napsat "i" a jsem tady. Vážně mi ale přijde smutné, že musím vysvětlovat proč neumím s internetem a hned jsem někdo, kdo si dělá jen legraci. Ne, nedělám si legraci. Umím vlézt sem a na email, nevím kde mám hledat chovatelské stanice, nevím kde mám hledat cokoliv jiného než chovat. stanice. Proto se ptám. Kdybych to věděl, asi bych se ani neptal tady. Takže děkuji těm, kteří se mi snažili poradit nebo se mě jinak zastali a méně děkuji těm, kteří nechápou že internet není dneska samozřejmostí pro všechny a ukázali mi, že když něco nevím, jsem hned špatný.

7.9.2017 16:43

Floater napsal(a):
Dobrý den. Omlouvám se za neúplné vyjádření. Měl jsem tím na mysli border kolii. Vůbec jsem nepomyslel na to, kolik druhů je. Levnou myslím třeba kolem 10 tisíc. A ještě se omlouvám za mou neznalost internetu. Nikdy jsem internet k životu nepotřeboval, tudíž jsem ho nepoužíval. Počítač jsme dostali od neteře, která nás s ním jakš takš učí, ale přece jen nerozumím všemu. Ifaunu mi nastavila nějak, že stačí napsat "i" a jsem tady. Vážně mi ale přijde smutné, že musím vysvětlovat proč neumím s internetem a hned jsem někdo, kdo si dělá jen legraci. Ne, nedělám si legraci. Umím vlézt sem a na email, nevím kde mám hledat chovatelské stanice, nevím kde mám hledat cokoliv jiného než chovat. stanice. Proto se ptám. Kdybych to věděl, asi bych se ani neptal tady. Takže děkuji těm, kteří se mi snažili poradit nebo se mě jinak zastali a méně děkuji těm, kteří nechápou že internet není dneska samozřejmostí pro všechny a ukázali mi, že když něco nevím, jsem hned špatný.

Https://www.bcccz.cz/kontakty.htm

Zkuste si rozkliknout odkaz na klub chovatelů BOC. V kontaktech jsou mailové adresy vedení klubu, třeba poradí.

7.9.2017 17:30
impact

XXX.XXX.195.92

JanaKostelec napsal(a):

Protože lidi, co tu denně vysedávají, jsou až fanaticky paranoidní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík