Kačí H.
XXX.XXX.239.37
Dobrý den. Už dlouho se připravuji na příchod borderky (a ještě chvíli budu). Pročetla jsem už kdesi cosi, mluvila jsem s pár chovateli a mám ještě v plánu návštěvu u naší zvěrolékařky. Chci vás ale požádat, jestli by jste mi nemohli poradit nějakou dobrou chovnou stanici? Prošla jse si jich už vážně hodně, ale asi bych potřebovala poradit.. Samozřejmě osobní schůzku v plánu mám, jen se přiznám, nechci mít zbytečnou cestu. A popravdě mi také záleží na ceně. Nedoufám a ani jsem nepočítala s tím, že by bylo třeba do 5 tisíc, ale 18 mi přijde už docela dost. Chtěla bych jen poradit.. jak říkám, pořídit si ho chceme až začátkem příštího roku, takže času ještě relativně dost, nechceme to nijak uspěchat.
Když jsme se koukali my, tak ceny jsou hodně vysoké a levně to štěně nepořídíte. bych řekl těch 12tis a výš za štěně s PP. I bez PP jsou tady inzeráty za tak 3-6tis za štěně.Hlavně je to dáno určitě popularitou a taky tím, že plno štěňat jde do zahraničí. Proto jsme tohle plemeno taky nakonec vyhodili ze seznamu.
I když jsou bordery teď hodně módní, vrhů je dost, pokud chcete klasickou černobílou, určitě najdete i kolem 12 tisíc.
Já bych ale raději ještě nějaký měsíc šetřil a vybral si hlavně z vrhu, kde máte testované rodiče i na to, co není povinné kvůli chovnosti. A taky bych vybíral raději podle povahy než ceny, přece jen pak se psem budete žít minimálně dalších 12 let.
Hledejte v plánovaných vrzích, zajímejte se o chovky, které budete mít v užším výběru. Chovatelé někdy vyjdou vstříc cenou, i splátkami, když uvidí opravdový zájem o plemeno.