JanT
XXX.XXX.5.66
Poradte malé plemeno psa které se bude držet svého majitele, nebude utíkat za cizími lidmi jako teriér nebo čivava a taky aby štekal do lidí ne jenom do psu a koček. Co tak malý knírač, velký knírač šteká do lidí tak mohl by i malý.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Štěkal do lidí?
JaneT, krom toho, že jsou samozřejmě více či méně uštěkaná plemena, tak ta uštěkanost je daná zejména nervovou soustavou konkrétního psa (tedy je nutno dbát na inteligentní výběr konkrétního štěněte) následovaná výchovou a výcvikem.
Zadání je celkem nejasné a jsou v něm zmíněny prvky, kterých se dosahuje výchovou (bude se držet majitele, nebude utíkat, nebude štěkat, atd).
Z mého sledování může být úplně v pohodě kterýkoliv z malých společenských psů jako např. bišonek nebo brabantík. Ale spousta těhlech malých psů může bejt úplně v pohodě, když člověk nezanedbá výchovu a socializaci.
Když zadavatel upřesní svá přání, jistě přijdou různá doporučení konkrétních plemen (včetně obvyklého folklóru "vy si psa vůbec nepořizujte").
JanT
XXX.XXX.5.66
Jsou takoví psi že když jdete kolem domu po silnici tak pes ze dvora šteká jako vlčák čili streží dum a jsou takoví psi že i kdyby jste vešli do dvoru tak vás víta ten pes jako prítele jako foxterier.A já chci malého psa co bude strežit a štekat.
JanT
napsal(a):
Jsou takoví psi že když jdete kolem domu po silnici tak pes ze dvora šteká jako vlčák čili streží dum a jsou takoví psi že i kdyby jste vešli do dvoru tak vás víta ten pes jako prítele jako foxterier.A já chci malého psa co bude strežit a štekat.
Tak to řeknu hnedka, ne? :) Nám třeba hezky hlídá za plotem kříženka malého knírače, která má 5 kg. Venku na nikoho nebrblá, hlídá si jen své doma.
JanT
napsal(a):
Ono záleží dost i na výchově a taky na konkrétním jedinci. Aby pes neutíkal ho musíte naučit, není to tak že čivavy a terieři utíkají jak píšete. Jinak to jestli pes hlídá nebo nehlídá je taky spíš o jedinci. Měli jsme ovčáka co by se klidně nechal ukrást, a zaštěkal tak jedině na kočku. Ted máme bígla který fakt hlídá. Jinak na hlídání bych z malých plemen doporučila asi knírače nebo špice.
JanT
XXX.XXX.3.166
Taky jsem myslel na malého knírače ten se prí drží jenom svého pána má vlastnosti velkého knírače a co ten malý dobrman -ratlík nebo papilon.
A co kočkopes- mopsík( černý prý nelíná- nemá podsadu) malý věrný mimozemšťan...
Malý knírač P+S. Nejsou tak křehcí jako černí, nebo černostříbrní. Bude hlídat i doprovázet.
napsal(a):
A co kočkopes- mopsík( černý prý nelíná- nemá podsadu) malý věrný mimozemšťan...
No mops by asi pána neuspokojil, není to hlídací pes, dovedete si představit mopse na dvorku ?
JanT
napsal(a):
Taky jsem myslel na malého knírače ten se prí drží jenom svého pána má vlastnosti velkého knírače a co ten malý dobrman -ratlík nebo papilon.
Psa musíte vychovat, at je to jakékoli plemeno. To je i co se tyče toho držení se u pana. Nicméně lovecké půdy nemá, takže je to navázáni jednodušší.