Prosím o radu - začala chodit po třech...

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2017 11:42
bombyta

XXX.XXX.4.11

Jsem stará baba a mám prvního pejska v životě. Je to kouzelná holčička - yorksheerka Vicky, má špatné zoubky (ten zbytek) a jinak je zdravá. Je jí 6 let, je strašně maličká, má 1,65 kg, je strašně mlsná.
Nyní se nemohu vzpamatovat ze šoku, minulou sobotu po poledni šla Vickynka po zahradě, najednou kvikla, začala chodit po třech tlapičkách. Vzala jsem ji do náruče, ale během 3 minut upadla do bezvědomí, jazýček jí visel z pusinky. Jela jsem ihned na veterinu, kde navíc zjistili velké podchlazení, a bolestivé bříško. Dali jí teplé kapačky a v boxu dostala termodeku. Večer se údajně probrala, měla průjem s krví, jíst dostala skoro násilím injekční stříkačkou. Ráno byla lepší, ale slabá, a večer mi ji dali domů. Říkali, že je velká bojovnice.

Od té doby je již v pořádku, jen si často a dlouho olizuje tu tlapičku. Já jsem na tlapce nic nenašla.
Od té chvíle se bojím ji nechat i okamžik samotnou.

Můžete mi prosím někdo poradit?
Děkuji moc.

22.8.2017 11:47
Lexaurin

XXX.XXX.178.118

bombyta napsal(a):
Jsem stará baba a mám prvního pejska v životě. Je to kouzelná holčička - yorksheerka Vicky, má špatné zoubky (ten zbytek) a jinak je zdravá. Je jí 6 let, je strašně maličká, má 1,65 kg, je strašně mlsná.
Nyní se nemohu vzpamatovat ze šoku, minulou sobotu po poledni šla Vickynka po zahradě, najednou kvikla, začala chodit po třech tlapičkách. Vzala jsem ji do náruče, ale během 3 minut upadla do bezvědomí, jazýček jí visel z pusinky. Jela jsem ihned na veterinu, kde navíc zjistili velké podchlazení, a bolestivé bříško. Dali jí teplé kapačky a v boxu dostala termodeku. Večer se údajně probrala, měla průjem s krví, jíst dostala skoro násilím injekční stříkačkou. Ráno byla lepší, ale slabá, a večer mi ji dali domů. Říkali, že je velká bojovnice.

Od té doby je již v pořádku, jen si často a dlouho olizuje tu tlapičku. Já jsem na tlapce nic nenašla.

Děkuji moc.

Asi ji píchla vosa, včela...

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2017 11:50

Říkali, že je velká bojovnice
to je super
a co jí bylo, zjistili ? jaké vyšetření ?
a co máte dělat, kdyby se to opakovalo ?
takže je zdravá nebo nic nevíte ?

22.8.2017 11:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.242

Je to malinký skleníkový pes.
Péče jako o mimi = nenechat prochladnout.

22.8.2017 11:55
scylla

XXX.XXX.150.32

bombyta napsal(a):

Děkuji moc.

Domluvte se na dobré, vybavené veterině, nechte udělat kompletní vyšetření včetně biochemky, je třeba zjistit, proč se to stalo co jí bylo nebo je. Bez toho vám nikdo nic rozumného neporadí.

22.8.2017 15:35

Jak píše Lexaurin, klidně to mohlo být žihadlo. U takhle malého psa může jít o život. Stalo se to známé čivavě - žádný otok ani dušení, ale ztratila vědomí a pak zvracela a měla průjem. Taky skončila na klinice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík