Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kikisek96

21.8.2017 15:36
Kikisek96

XXX.XXX.115.121

Dobrý den, mám 5ti měsíční fenku jorksira a pokaždé když není nikdo doma mame zničeny celi byt, rozkousany gauč, roztrhanou plenku, vydrapanou zeť, okousane lišty, načurany snad všude. Děla to jen když je doma sama a už nevíme jak ji to od naučit a do práce si ji brát nemůžeme. Prosím o jakou koliv radu jak tomu zabránit.

21.8.2017 15:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Kikisek96 napsal(a):
Dobrý den, mám 5ti měsíční fenku jorksira a pokaždé když není nikdo doma mame zničeny celi byt, rozkousany gauč, roztrhanou plenku, vydrapanou zeť, okousane lišty, načurany snad všude. Děla to jen když je doma sama a už nevíme jak ji to od naučit a do práce si ji brát nemůžeme. Prosím o jakou koliv radu jak tomu zabránit.

Postupně učit samostatnosti, fenku před tím, než odejdete, hodně unavit a přiměřeně nakrmit. Dávejte hračky, ze kterých vypadávají pamlsky. Učte postupně - odejděte jen na chvilku, vra´tte se, dokud je v pohodě. Naučte nějaký signál - povel, rituál - že se zase vrátíte. Chce to trpělivost. Po začátek najděte nějakého spolehlivého venčitele. Můžete kontaktovat Markétu Tomanovou a nechat si od ní namíchat bachovky.

21.8.2017 15:43
karo2702

XXX.XXX.172.116

Jak dlouho už to dělá? Momentálně několik dní nebo od malička? Vypadá to na špatnou výchovu už od začátku. Naše štěně bylo zvykáno na samotu postupně a v domě nám nic nezničila.

Jinak hlavně věc co vám asi pomůže nejvíce - dlouhá procházka. Než odejdete tak vyvenčit, hodinka, hodinka a půl, prostě aby se unavila. Pak to prospí, pokud nejste v práce tada od rána až do noci
My třeba musíme venčit takhle na noc, jinak nám štěně štěká po kočkách co lozí přes zahrady. Když vyvenčíme, tak usne a je klid

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.8.2017 16:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kikisek96 napsal(a):

Na samotu zvykat postupně...nejdřív klidně pár minut a postupně protahovat...nastolit režim a ta procházka-adekvátní, ale "utahávací" před odchodem je základ, nevím jak máte dlouho fenku máte, ale já bych si vzala dovolenou a prostě nacvičovala...pak bych dala snídani a bez velkýho cirkusu odešla...ze začátku bych omezila psa prostorově, třeba jen na předsíň a nechala tam hodně bezpečných hraček a já psům zkraje nechávala i věci na ničení...krabici s novinami...starý ručník...klacek...nevim něco takovýho, ae já mám vždycky velký psy, tak nevím jestli je něco takovýho vhodné pro takový ťuťátko jako je jork...

21.8.2017 16:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.185

Při separační úzkosti pes cíleně neničí ostatní věci, které mu nebrání v útěku, maximálně je zničí při snaze překonat strach hledáním náhradního podnětu – stejné, jako když si člověk okusuje nehty, je-li nervózní.

Separační úzkost může vzniknout nejen v bytě, ale i v kotci nebo na zahradě.
Separační úzkost je totiž strach z odloučení,
nepřiměřený pud, který pes sám ovlivnit neumí.
Také se může jednat o strachovou reakci vyvolanou špatnou zkušeností
v takovém či podobném prostředí.
Pes, který se projevuje separační úzkostí, se opravdu bojí a skutečně trpí.
Pro takového psa je strašné další uzavření do menšího prostoru (klece),
ve kterém se cítí ještě více omezen, nebyl-li na tento prostor zvyklý, a necítí-li se v něm bezpečně. Pes, který je nucen prožívat tyto stavy strachu může onemocnět, v extrémních případech i uhynout (GAS).
zkopírováno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík