Honyhony
XXX.XXX.173.179
Dobrý den, k veterinářce jdu až zítra po 12 hodině, ráda bych znala názory druhých, radu. Pes byl 1 den v psím hotelu, vyzvedli jsme si ho velmi dehydrovaného. Také měl jiné granule. Prý ty nejlepší. Ještě ten den /včera/ s nevelkou chutí jedl /to není zvykem, a měl řidší stolici a dnes se najedl s velkou nechutí, vše vyzvracel během chvilky, pokadil skoro celý byt /velmi to zapáchalo/ řídkou stolicí. Za chvíli jsem s ním chtěla zajít ven a ukázalo se, že se nemůže postavit a zadní, s pomocí to udělal ale nadzvedává páteř do oblouku a plete nohama. Za chvíli to rozchodí, ale nohy má nejisté. Jak ulehne, opět nemůže stoupnout. Jinak velmi vitální pes 10 let. Nemůže to být otrava?
Honyhony
XXX.XXX.173.179
V posledním průjmu před chvilinkou měl trošinku krve, už si říkám, zda to nebudou ledviny, co jsem vygooglila, ale co ty zadní nohy... :(.
Honyhony
napsal(a):
Dobrý den, k veterinářce jdu až zítra po 12 hodině, ráda bych znala názory druhých, radu. Pes byl 1 den v psím hotelu, vyzvedli jsme si ho velmi dehydrovaného. Také měl jiné granule. Prý ty nejlepší. Ještě ten den /včera/ s nevelkou chutí jedl /to není zvykem, a měl řidší stolici a dnes se najedl s velkou nechutí, vše vyzvracel během chvilky, pokadil skoro celý byt /velmi to zapáchalo/ řídkou stolicí. Za chvíli jsem s ním chtěla zajít ven a ukázalo se, že se nemůže postavit a zadní, s pomocí to udělal ale nadzvedává páteř do oblouku a plete nohama. Za chvíli to rozchodí, ale nohy má nejisté. Jak ulehne, opět nemůže stoupnout. Jinak velmi vitální pes 10 let. Nemůže to být otrava?
Nevím, na co s tím veterinářem čekáte. Jděte ihned třeba na pohotovost. Psa evidentně něco hodně bolí, nejspíše břicho. Nečekejte, až se složí úplně a jeďte na pohotovost nebo zavolejte veterináře k sobě domů, než bude pozdě.
noemi
napsal(a):
Proc jste mu na 1 den nedali vlastni granule?
Mohl jen prochladnout, reakce na zmenu prostredi, rozhozene zazivani...zvlaste, pokud dostava 10 let stejnou znacku.
Ja bych zkusila nahrat zada i brisko, jestli se mu treba neulevi. V opacnem pripade bych zitra ficela k vetovi.
Pokud má krev ve stolici, žádné zahřívání mu opravdu nepomůže, je třeba ihned jet k vetovi.
sh
XXX.XXX.244.143
Super hotel, po jednom dni zruinovat psa? Snad se z toho dostane, muze to byt "jen" zanet strev.
Honyhony
XXX.XXX.173.179
Byli jsme hned jak jsem to dopsala, to nemohl stoupnout vubec, odnesli jsme ho do auta a fičeli 50km, kde ještě byla vetka. Dělali i 2x rentgen a nic nenašli..jen totál prázné střeva.. dostal ATB a injekci proti bolesti, ale nevypadá to, že by ho něco bolelo, má podezření i na mrtvici, zítra na kontrolu. možná je i otrava, zdechlina atd.. zvětšená slezina, zmenšená játra..
jolyha
XXX.XXX.229.101
sh
napsal(a):
Super hotel, po jednom dni zruinovat psa? Snad se z toho dostane, muze to byt "jen" zanet strev.
To by u dospělého psa fakt žádný hotel za 1 den nestihl ani kdyby se nakrájeli. Musel tam být nejspíš nějaký začátek problému už předtím, jen třeba do té doby než šel psík do hotelu, tak bez příznaků. Držím palce ať je pesan brzo fit a písněte prosím o co šlo. Snad to nebude nic extra vážného.
jolyha
napsal(a):
To by u dospělého psa fakt žádný hotel za 1 den nestihl ani kdyby se nakrájeli. Musel tam být nejspíš nějaký začátek problému už předtím, jen třeba do té doby než šel psík do hotelu, tak bez příznaků. Držím palce ať je pesan brzo fit a písněte prosím o co šlo. Snad to nebude nic extra vážného.
Taky si myslím.
sh
XXX.XXX.244.143
jolyha
napsal(a):
Zadavatelka pise, ze byl dehydrovany a mel jine granule, pry lepsi. Lepsi granule muzou byt tak super az rozhodi cely organismus, proto ze je neumi stravit. Pes dostal prujem, to ho odvodnilo a rozhodilo iontovou rovnovahu. U starsiho psa v teplem pocasi to staci, plus stres z ciziho prostredi. Tetanie nebo neco takoveho je urcite mozne i u psu. Ale souhlasim urcite i s tim, ze mohl jiz necim trpet, jen se to projevilo az doma.
sh
XXX.XXX.244.143
Ale i tak, dam psa do hotelu, necham mu tam jidlo na ktere je zvykly a hlidaci si usmysli ho krmit necim jinym.
Dekuji pekne... to by mi asi vadil kazdy zkriveny chloupek, natoz mit pejska v takovem stavu. Hlavne at se z toho dostane, zbytek je vedlejsi.
Jak píše "sh", i echt granule mohou škodit, pokud není pes zvyklý, může v nich být něco, co mu nesedí nebo na co může být alergický.
Než jsme si vzali psa z útulku, taky jsem si myslela, že pes sežere všechno, co je určené pro psy a není problém. Jak jen jsem se mýlila!
Rok trvalo, než jsme ho z marketovek dostali alespoň na o třídu lepší granule. Měl velké zažívací potíže. A i teď, po 2,5 letech i jen malé vybočení ve stravování způsobuje problémy.
Klidně věřím, že po sežrání cizích granulí, jakkoli kvalitních, může mít pejsek problémy. Bohužel i psi jsou stále více citlivější, se sklony k alergickým reakcím.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No ale kvůli alergii asi nebude špatně chodit.. infekce, otrava, nakopnutí psa
sorry, já bych psa nikomu cizímu nesvěřila
z těch snesitelnějších žloutenka, mononukleóza
krev se měla vzít