Prosím o radu - občůrávání nábytku

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Links

18.8.2017 08:44
Links

XXX.XXX.149.105

Dobrý den.
Prosím vás, neuměl by někdo poradit, jak mám odnaučit Čivavu psa občůrávat nábytek a každou novou věc v jeho dosahu? Je to roční pejsek a vyzkoušela jsem už všechno na co jsem přišla, i vyčinění novinami, nic nepomohlo, začal to dělat cca před půl rokem. Máme ještě jednoho osmiletého, ale ten to nikdy nedělal. Myslíte že to může mít souvislost s dospívajícím nabuzeným pudem, nebo je to nějaký naschvál, označkoval mi i můj polštářek na spaní na posteli a dceři se vykálel do postele. Před tím jsme měli Krysaříky a ani ti to nedělali. Děkuji předem za rady.

18.8.2017 09:03
scylla

XXX.XXX.187.3

Links napsal(a):
Dobrý den.
Prosím vás, neuměl by někdo poradit, jak mám odnaučit Čivavu psa občůrávat nábytek a každou novou věc v jeho dosahu? Je to roční pejsek a vyzkoušela jsem už všechno na co jsem přišla, i vyčinění novinami, nic nepomohlo, začal to dělat cca před půl rokem. Máme ještě jednoho osmiletého, ale ten to nikdy nedělal. Myslíte že to může mít souvislost s dospívajícím nabuzeným pudem, nebo je to nějaký naschvál, označkoval mi i můj polštářek na spaní na posteli a dceři se vykálel do postele. Před tím jsme měli Krysaříky a ani ti to nedělali. Děkuji předem za rady.

Základ je v tom, že se mu to nesmí podařit, ne ho potom bít a trestat, když už je hotovo. Musíte mu to zatrhnout ve chvíli, kdy začíná zvedat nohu. Můžete použít protiznačkovací pás, dá se koupit. Jinak - zapracujte na jeho ovladatelnosti, učte poslušnost a sledujte jeho chování k ostatním psům a ke vašemu druhému psovi. Každý projev otravování zamezte hned v začátcích.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.8.2017 09:08

Na naschvály zapomeň

s dospíváním to mít společného může mít moc až vše, může se takto vymezovat vůči staršímu psu, může to být projev jeho nejistoty

takže - jak píše scylla, a hodně bych ho zaměstnala.

18.8.2017 09:16

Nikdy jsem takový problém neměla, ale občas se stalo, že pes chtěl označkovat návštěvě tašku nebo bundu pověšenou na židli...no tam už je to fakt o tom, mít psa v merku a "okřiknout" než je dokonáno...pesa reaguje, protože odmala je učen, že ne všechno je záhodno označkovat...prostě venku nemůže počůrat každej roh baráku, auto, popelnici atd. co ho napadne...

Links

18.8.2017 09:27
Links

XXX.XXX.149.105

Děkuji moc. Je jinak zlatý a poslušný, se starším vychází úžasně i s ostatními psy, i když mě zaráží, že preferuje k hrám větší plemena jen tohle je slabina, ten trest byl jednou, myslím, že jsem to nesla hůř než on. Věřím, že se nám to podaří a potom pásu se podívám. Ještě jednou děkuji.
Přeji příjemný den smajlík

Links

18.8.2017 17:51
Links

XXX.XXX.149.105

No ono je těžké mít ho v merku, když vyběhne schody dříve než já a prostě to vykoná, jako by říkal, teď jsem tu já smajlík

18.8.2017 18:01

Links napsal(a):
No ono je těžké mít ho v merku, když vyběhne schody dříve než já a prostě to vykoná, jako by říkal, teď jsem tu já smajlík

I když nejsem zastáncem nějakého "já jdu první, protože jsem vůdce", tak možná ve vašem případě by toto pravidlo, alespoň doasně mohlo býti zavedeno...okud jste myslela schody, když se přijde dom z venku...pokud v bytě (obývák přízemí a ložnice 1. patro např.), tak dočasně umístit zábranu, aby pejsek nemohl běhat kam chce, kdy chce...

18.8.2017 18:41
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Links napsal(a):

Proč tam nemáte zábranu, kam nechci aby se pes dostal tak se nedostane, navíc když je to pidi pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík