Mladá fenka kulhá pokaždé na jinou nohu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bocamy

15.8.2017 20:42
bocamy

XXX.XXX.89.210

Dobrý den, máme 7mi měsíční fenku border kolie a v poslední době (3 dny) kulhá. Bohužel kulhá pokaždé na jinou nohu (pouze na levou zadní ne). Kulhání začalo asi před týdnem po hraní s jiným psem. Toto kulhání ale do pár dnů přešlo. Teď se ale objevilo to kulhání na všechny nohy. Vypadá to tak, že chvíli běhá normálně, pak začne kulhat na jednu nohu, opět běhá normálně a pak tu kulhací nohu vystřídá za jinou. I když dokáže celou procházku kulhat jen na jednu.
Je pravda, že rychle vyrostla (má cca.15,5 kg), ale její stavba těla té váze odpovídá (=nemá nadváhu). Při prohmatávání kloubů nereaguje.
Vůbec nevím, co to znamená . Když by to někomu pomohlo, krmíme Acana Heritage Puppy & Junior. Na veterinu se určitě v nejbližší době chystáme. Nesetkal se s tím někdo? Dokáže mi někdo poradit? Předem děkuji.

15.8.2017 20:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bocamy napsal(a):
Dobrý den, máme 7mi měsíční fenku border kolie a v poslední době (3 dny) kulhá. Bohužel kulhá pokaždé na jinou nohu (pouze na levou zadní ne). Kulhání začalo asi před týdnem po hraní s jiným psem. Toto kulhání ale do pár dnů přešlo. Teď se ale objevilo to kulhání na všechny nohy. Vypadá to tak, že chvíli běhá normálně, pak začne kulhat na jednu nohu, opět běhá normálně a pak tu kulhací nohu vystřídá za jinou. I když dokáže celou procházku kulhat jen na jednu.
Je pravda, že rychle vyrostla (má cca.15,5 kg), ale její stavba těla té váze odpovídá (=nemá nadváhu). Při prohmatávání kloubů nereaguje.
Vůbec nevím, co to znamená . Když by to někomu pomohlo, krmíme Acana Heritage Puppy & Junior. Na veterinu se určitě v nejbližší době chystáme. Nesetkal se s tím někdo? Dokáže mi někdo poradit? Předem děkuji.

Dokáže, je to určitě panostitida, někdy přejde samo, někdy je to i s teplotama a pes je dost hotový...to už je na veterinu, kde dostanou většinou ale jen sirupek od bolesti. U mladých psů se občas prostě stane. Já to přivodila psům po té, co jsem je sice vzala na výlet adekvátní jejich věku, ale jsme zabloudili a ušli jednou tolik kilometrů. Měli ji oba dva psi

bocamy

15.8.2017 21:06
bocamy

XXX.XXX.89.210

Děkuji za rychlou odpověď. Docela jste mě uklidnila. Neuvědomuji si, že bychom ji přetěžovali, ale jinak to můžu vidět já a jinak pes... Jedině to může být tím lítáním za míčem (rychlý start a pak brzdí o míč), jinak procházky jsou úměrné jejímu věku a schopnostem...

15.8.2017 22:11
dadu

XXX.XXX.61.94

Přidávejte nějaký přípravek na klouby. Můj pes (rtw) to měl taky. Od jeho roku krmím masem a máme pokoj.

15.8.2017 22:23
Šarina

XXX.XXX.231.146

A přečtěte si něco o té panostitidě. Asi bych jí teď začala hodně, ale hodně šetřit. Bude to těžké, ale musíte vydržet.

bocamy

15.8.2017 22:35
bocamy

XXX.XXX.89.210

Děkuji za tip. Určitě koupíme.
U nás je největší problém skladování masa, prostě nemáme místo :(. Jinak bych masem taky krmila...

Informace o panostitidě jsem už hledala. Klidový režim se jí líbit nebude, ale je to priorita. Zítra zajdeme k vetovi a snad se z toho brzy dostane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík