Náhubek štěně é111

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

klara15

11.8.2017 13:43
klara15

XXX.XXX.31.2

Musí mít do autobusu 2 měsíční štěně labradora náhubek ?

K.

11.8.2017 14:08
K.

XXX.XXX.245.2

Záleží na přepravních podmínkách konkrétního dopravce. Některé dálkové autobusy třeba živá zvířata nepřepravují vůbec. Většinou to bývá tak, že pes buď musí být v přepravce s nepropustným dnem, pak se za něj platí jako za zavazadlo, nebo musí mít košík a potom platí poloviční. Košík musí mít, i když mu z tašky kouká jenom hlava.

Takže ano, musí. Ale záleží, na koho narazíte. Pokud třeba řidič nemá rád psy, nebo jenom nemá náladu, je to platný důvod pro to, vás nevzít. Ja jela s 3 měsíčním kokrem linkovým autobusem, náhubek jsem měla poctivě připravený, a řidič se smál, že mikropes mít náhubek nemusí, myslím, že za ni nakonec ani nechtěl zaplatit. Jsem vycvičená z MHD, kde do autobusu pes bez košíku nesmí ani předníma packama a přes to vlak nejede.

11.8.2017 14:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

Je potřeba si přečíst přepravní řád a ten většinou říká, že pes musí mít košík. Určitě žádný přepravní řád neříká, že "štěně" mít košík nemusí. Už vidím, jak řidič dohaduje s některým majiteli, že ta 20 kg doga je přece ještě štěňátko. A vůbec: přepravní řád by musel i určit, co je vlastně štěně? Do půl roku? Jak bude majitel dokazovat (hlavně u těch, co nemají PP a ti, co ho mají, ho budou všude brát s sebou?), že je štěněti 5 měsíců? Prostě je to nesmysl, pes má mít košík a hotovo.
Další věc je ta, že některý řidič (průvodčí ve vlaku) může být benevolentní, ale na to samozřejmě nelze spoléhat.
Takže i štěněti opatřit košík, nebo si zařídit odvoz autem - není-li vlastní, tak třeba vypomůže příbuzný, kamarád... A pokud vezete 2 měsíční štěně, tak je to asi víc než žádoucí. Štěně určitě ještě není tak naučené na cestování - může zvracet, může kňučet, může udělat louži, či něco jiného. A cestující nemusí být tolerantní, každý se nerozplývá nad štěňátkem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2017 15:54

Náhubek mít musí a záleží na toleranci řidiče a spolucestujících, jestli ho můžete sundat. Většinou asi ano.

11.8.2017 16:12

Před rokem jsme jeli vlakem s 3 měsíčním štěnetem pražské krysaříka. Bohužel při první cestě jsme narazili na průvodčího, který nám dal asi 15 minutovou přednášku o tom že ten pes musí mít náhubek, že jinak může někoho pokousta a další.. nakonec nás tedy nechal jet. Při zpáteční cestě tam byla paní pruvodčí, která z ní byla uplně unešená a chovala si ji tam a říkala že takovíhle prcek nemůže ani nikomu ublížit a náhubek mít nemusí. Takže opravdu záleží na koho narazíte..
V autobuse ani 4.5 měsíčni boxer mít náhubek nemusel, ale pán sám vozí svého pejska s sebou.

11.8.2017 16:27
Andrýsek3

XXX.XXX.10.182

Musí, ale já jsem teda taky jela se štěnětem labradora (2mes.) Městskou hromadnou dopravou, byl večer, autobus byl prázdný, psa jsem měla celou dobu na klíně, kde spal. Pana řidiče jsem slušně poprosila, zda by nás vzal, počítala jsem s možností, že to nepůjde, a brala to jako akutní řešení a dobrou vůli řidiče, které nebylo plánované - jinak bych náhubek dala. To bylo pouze jednou, pak už bez náhubku nejel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík