Linda Gruntovs
XXX.XXX.162.114
Dobrý den nás pes(kavkazský pastevecký pes) na mě poslední týden vrčí když ho chci pohladit dřív tohle vůbec nedělal můžete mi pomoct aby na mě nevrcel?jsem zoufalá děkuju za odpoved.
Linda Gruntova
XXX.XXX.162.114
Psovi jsou 3 roky vždycky přišel za mnou a páčkou mi řekl že chce hladit a dával mi i pusenku a vždycky když ne mě začne vrcet tak ho zavřu do kotce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.198.240
Nechte ho vysetrit. Pro jistotu. Nas rtw to zacal delat ve 4letech. Mel leukemii. A velke bolesti. Takze pak uz byl protivny az agresivni postupne na vsechny. Anebo vam proste prerost pres hlavu. Ale k vetovi byc radej sla.
Linda Gruntova
XXX.XXX.246.54
Zarazi me jen to ze kdyz na nej zavolam vrti ocasem ale kdyz ho chci pohladit tak vrci ale posloucha me kdyz mu neco reknu.
Linda Gruntovs
napsal(a):
Dobrý den nás pes(kavkazský pastevecký pes) na mě poslední týden vrčí když ho chci pohladit dřív tohle vůbec nedělal můžete mi pomoct aby na mě nevrcel?jsem zoufalá děkuju za odpoved.
Skoro mě to připadá jako nějaký vtip. Co chcete, abychom vám poradili když napíšete tak málo informací? Navíc tyto dotazy na výchovné / výcvikové problémy nejsou zrovna ty typy dotazů, které se dají jen tak vyřešit po internetu. Tady je potřeba VIDĚT - vás i psa. Jak spolu komunikujete, jaké má pes reakce, vaše reakce... Nechci se vás nijak dotknout, ale spousta lidí neumí přečíst signály psa, proto je tolik nedorozumění. A jestli napíšete, že pes se chová tak a tak, protože..., tak kdyby to viděl nějaký zkušený pejskař, tak by vám třeba řekl, že pes se tak a tak chová z úplně jiných důvodů.
Prostě tohle je vždycky jen hádání z věštecké koule. Poradit vám může jen zkušený kynolog, který vás i psa vidí. Vyhledejte cvičák, psího psychologa... koho, to vám jistě ráda poradí scylla. Kavkazan není vlčák, takže by to chtělo hlavně člověka se zkušenostmi s tímto plemenem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Zarazi me jen to ze kdyz na nej zavolam vrti ocasem "
ale vrtění ocasem neznamená jenom radost, ale je to obecně výraz rozrušení - i ze strachu, i z "nasrání"...
"Skoro mě to připadá jako nějaký vtip. Co chcete, abychom vám poradili když napíšete tak málo informací?"
tak nějak...
Linda Gruntovs
napsal(a):
Tříletý kavkazák dospěl, už to není hravé štěně a možná, že váš vzájemný vztah není tak úplně v pořádku. Kdo se o psa stará - krmí, učí ho základní povely, češe, jezdí s ním k vetovi atd.? Pastevci jsou většinou psi, kteří mají jednoho pána, milují celou rodinu, ale respektují toho jednoho. Ale to vrčení by tam být nemělo, pokud to skutečně je vrčení ve smyslu varování, ne výzva ke hře nebo spokojené brumlání. To snad rozeznáte. Já bych psa důkladně prohlédla, zda nemá nějaké zranění či nereaguje bolestivě na nějaký dotek, to se dá řešit, a pak se rychle spojila s někým, kdo kavkazákům skutečně rozumí, aby viděl a posoudil situaci.
Linda Gruntova
XXX.XXX.142.106
Strame se vsichni stridame se v cesanii ja mu davam jidlo a nikdy nebyl problem opravdu je to vrceni kterym varuje zkusim se podivat jestli ho neco netrapi ale nevim jestli me necha vsem dekuju za odpovedi.
Linda Gruntova
XXX.XXX.142.106
A to se mam nechat pokousat?
Linda Gruntova
XXX.XXX.142.106
scylla
napsal(a):
Takže když vám chce říct, co děláte špatně, tak mu to znemožníte. Výborně...
To se podle vas mam nechat pokousat?
Linda Gruntova
napsal(a):
To se podle vas mam nechat pokousat?
Vrčení není kousání.
když psovi znemožníte vrčení, tak se naučí jediné: rovnou kousat.
Jéžiš, vždyť píše, že se zkusí podívat, jestli ho něco netrápí...
lindo, ty tvoje příspěvky jsou teda vypovídající...
Vrčí protože varuje a varuje protože má nějaký problém : může ho něco bolet (např. - píšeš o česání, třeba takový hotspot hezky bolí a jestli ho někdo "přečesal", tak se teď může bát kontaktu), mohl ho někdo "potrestat" a on nechce jít do kontaktu, atd. atd...ale na to tady a při obsahu tvých příspěvků nepřijdeme.
Nechtěla jsem se ani vyjadřovat, protoe co já vím o kavkazech...nikdy jsem žádného neměla, tedy pominu povahová specifika a vemu jen přístup psa ke členům rodiny...
Nevím za jakých okolností na vás pes vrčí...jestli pokaždý, když na něj chcete sáhnou nebo když vy přijdete k němu a chcete ho pohladit...jestli mu vadí pohlazení všude nebo třeba jen pohlazení na hlavě...
Já mám psa, který by se mazlil od rána do večera, jak vidí nevyužitého člověka (z rodiny), tak už otravuje a přesto si ne všechno od všech "nechá líbit"...třeba když sedí a já ho obejmu, pomačkám, přitulim svojí hlavu k jeho, tak je to pohodička, ale když to samé chce udělat moje dvacetiletá dcera, tak na ní vrčí...vím, že jí nic neudělá, jen jí říká "holka takhle ne, co kdybys mi radši drbala bříško"
Takže, když teda pominu nějaký zdravotní problm...vrčí jen na vás nebo na všechny?
napsal(a):
Nechtěla jsem se ani vyjadřovat, protoe co já vím o kavkazech...nikdy jsem žádného neměla, tedy pominu povahová specifika a vemu jen přístup psa ke členům rodiny...
Nevím za jakých okolností na vás pes vrčí...jestli pokaždý, když na něj chcete sáhnou nebo když vy přijdete k němu a chcete ho pohladit...jestli mu vadí pohlazení všude nebo třeba jen pohlazení na hlavě...
Já mám psa, který by se mazlil od rána do večera, jak vidí nevyužitého člověka (z rodiny), tak už otravuje a přesto si ne všechno od všech "nechá líbit"...třeba když sedí a já ho obejmu, pomačkám, přitulim svojí hlavu k jeho, tak je to pohodička, ale když to samé chce udělat moje dvacetiletá dcera, tak na ní vrčí...vím, že jí nic neudělá, jen jí říká "holka takhle ne, co kdybys mi radši drbala bříško"
Takže, když teda pominu nějaký zdravotní problm...vrčí jen na vás nebo na všechny?
Mimo : Koukám, že vaši psi také mluví
napsal(a):
Mimo : Koukám, že vaši psi také mluví
No jéje...někdy až moc...