Štěně štěká a kňučí venku

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Riki119

3.8.2017 10:49
Riki119

XXX.XXX.25.74

Dobrý den,
prosím o radu.
Pořídili jsme si štěnátko(kříženec labradora s vlčákem) a chceme ho naučit být venku sám. Vyrůstal venku již odmala, ale s ostatními psi. Bydlíme v bytu a u domu máme dvoreček.
Koupili jsme mu boudu, ale jelikož hned před domem je silnice a on se protáhne pod bránou do dvora museli jsme ho dát dočasně na řetěz dokud nepovyroste. Ale jakmile nikoho nevidí, začne šíleně kňučet a štěkat. Dle rad bychom za nim neměli chodit, nechodíme když knučí, ale dnes po uvázání byl klidný, což mě prekvapilo, ale poté na me tukala sousedka, že je náš Marley u dveří. Nechápu jak dokázal urvat řetěz v půlce. Bohužel jsem studentka a budu muset nastoupit do školy...Musim ho naučit vydržet být chvíli sám. Premyslíme o kotci, ale bohuzel ja jako studentka si nemohu dovolit kotec za nekolik tisic. Dříve jsme chodili vykonávat potřeby na noviny, ale v poslední době dělá louže i kaká uplne vsude. Jakoby to delal naschvál. Obcas se stane, že i sve výkaly ochutnává, prý to stenata delaji, ale nikdy jsem to nevidela. ockovany i odcervreny je.
Prosím poradte, jak mám naucit psa byt sam venku, dokud neprijde pritel ci ja?
děkuji za rady

3.8.2017 11:28
scylla

XXX.XXX.89.110

Riki119 napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu.
Pořídili jsme si štěnátko(kříženec labradora s vlčákem) a chceme ho naučit být venku sám. Vyrůstal venku již odmala, ale s ostatními psi. Bydlíme v bytu a u domu máme dvoreček.
Koupili jsme mu boudu, ale jelikož hned před domem je silnice a on se protáhne pod bránou do dvora museli jsme ho dát dočasně na řetěz dokud nepovyroste. Ale jakmile nikoho nevidí, začne šíleně kňučet a štěkat. Dle rad bychom za nim neměli chodit, nechodíme když knučí, ale dnes po uvázání byl klidný, což mě prekvapilo, ale poté na me tukala sousedka, že je náš Marley u dveří. Nechápu jak dokázal urvat řetěz v půlce. Bohužel jsem studentka a budu muset nastoupit do školy...Musim ho naučit vydržet být chvíli sám. Premyslíme o kotci, ale bohuzel ja jako studentka si nemohu dovolit kotec za nekolik tisic. Dříve jsme chodili vykonávat potřeby na noviny, ale v poslední době dělá louže i kaká uplne vsude. Jakoby to delal naschvál. Obcas se stane, že i sve výkaly ochutnává, prý to stenata delaji, ale nikdy jsem to nevidela. ockovany i odcervreny je.
děkuji za rady

Pro to štěně bude nejlepší, když ho vrátíte co nejdříve tam, odkud jste ho koupili. Pokud tedy nejste troll a já pevně doufám, že jse. Pokud ne, tak si uvědomte, že štěně samo venku nemá co dělat a už vůbec ne na řětězu. Je vyděšené, vynervované a proto dělá všude. Chudá štěně, že se dostalo zrovna k vám.

Riki119

3.8.2017 11:38
Riki119

XXX.XXX.25.74

¨Nyní plánujeme dát na vrata, tam kde by se protáhlo pletivo, ci desku, aby se zamezilo jeho uniku... Pejsek u nas nijak netrpi, kdyz jsem doma je semnou v byte ci jsme venku, ale od zari musim do skoly, tudiz potrebuji pejska naucit aby byl venku nez prijde pritel po obede :) hracek ma hodne, pozornosti tez a povely jiz nejake umi
lepsi nez nazor tech co maji domacího ratlika ala gaučák, tak spise rada od nekoho, kdo ma psa na hlidání, ne na valeni se na gauci

3.8.2017 11:48
lavacca

XXX.XXX.22.14

Riki119 napsal(a):
¨Nyní plánujeme dát na vrata, tam kde by se protáhlo pletivo, ci desku, aby se zamezilo jeho uniku... Pejsek u nas nijak netrpi, kdyz jsem doma je semnou v byte ci jsme venku, ale od zari musim do skoly, tudiz potrebuji pejska naucit aby byl venku nez prijde pritel po obede :) hracek ma hodne, pozornosti tez a povely jiz nejake umi
lepsi nez nazor tech co maji domacího ratlika ala gaučák, tak spise rada od nekoho, kdo ma psa na hlidání, ne na valeni se na gauci

Jasne, nijak netrpi, jen davate male štěně na retez..tomu rikam pecka zachazeni. :(

Co takhle nejdriv zabezpecit zahradu a az pak porizovat psa, ale chapu...to by chtelo myslet dopredu. Ach jo. :(

Pes je smeckove zvire, samozřejmě, ze chce byt s vami a venku sam...a jeste na retezu. Mate mix labradora, ti jsou zvlast fixovani na majitele...a proc nemuze byt stene proste doma? Vsak kdyz rano vyvencite, do obeda to v klidu vydrzi. Mate na to mesic to s nim natrenovat.

A rozhodne z hlavy vyhodte to, ze by něco delal naschval..je to stene! Mimino! Taky byste miminu vyčítala, ze jeste nechodi na nocnik ?!? Asi ne, ze...

Prostě ho po kazdem jidle a spani vemte ven, aby si ulevil venku. Ano, znamena to behat ven treba kazdou hodinu dve, ale nauci se krasne vencit venku...

A pes na hlídání snad nerovna se chudakovi na retezu a samotnemu venku, ne?

3.8.2017 11:59
lavacca

XXX.XXX.22.14

PS: Mame psy venku jako hlidace s tim, ze chodi i domu. Stenata vzdy do cca 4 mesicu travi doma vetsinu casu s nami, lepe se tak navazou na pana, atd. Beru si vzdy na první tydny dovcu, jinak byvaji s ostatnimi psy venku nez prijdeme z prace a jdou s nami zase domu.

Neumim si představit samotne stene vystrcit ven a pa...hlavne bych se i bala, kdyz je tam uplne samo, ze ho muze nekdo ukradnout, atd...

3.8.2017 12:00
scylla

XXX.XXX.89.110

Riki119 napsal(a):

Nijak netrpí, jen ječí sám na řetězu, že jo. Škoda, že nejste troll a divím se, že vám majitel feny štěně prodal, pokud by k nám při těch jedněch odchovaných štěňatech někdo takový přišel, hnala bych ho, že by nestačil počítat schody.

3.8.2017 12:02
lavacca

XXX.XXX.22.14

scylla napsal(a):
Nijak netrpí, jen ječí sám na řetězu, že jo. Škoda, že nejste troll a divím se, že vám majitel feny štěně prodal, pokud by k nám při těch jedněch odchovaných štěňatech někdo takový přišel, hnala bych ho, že by nestačil počítat schody.

Obavam se, ze tomu dotycnemu bylo sumak, komu ty krizence da. Hlavne, ze se jich zbavil. :(.

3.8.2017 12:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.59

- hracek ma hodne
- je náš Marley u dveří
- u nas nijak netrpi

- jak mám naucit psa byt sam venku

Hele, děláš to dobře.
Mám čívu, taky prošla pod vratama.
Táta by mi určitě dělal nějaké úpravy... to tak...
Taky šel čokl na řetěz, taky se mu to líbilo.
Štěkal a kňučel. Radostí.
Tvůj pes je úplně bl bej. Zkus ostnáč + eletriku.
Srovná se. Eště mu přikup kupu krámů-pardón, hraček.
To pomůže.
Hlavně ho nepřetěžuj někde na cvičáku !

3.8.2017 12:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.59

- tak spise rada od nekoho, kdo ma psa na hlidání
""""""""""""""""""""""""""
Tahle kombinace plemen totiž vůbec, ale vůbec hlídat nemusí .

Měla jsem známého, který si po NO pořídil taky tuto kombinaci,
mimochodem to byl mohutný, překrásný pes, ale hlídání ?
Ani náhodou.

Chudák pejsek u vás .

Riki119

3.8.2017 12:28
Riki119

XXX.XXX.25.74

Retez ten jsme dnes zavrhli.. stejne se ze vseho dostane... napadlo nas dat do skviry pod vraty nejaky kus dreva aby nepodlezl...
chapu ze retez neni dobry napad ale prosim jak ho naucit aby nelezl pod branu? kdyz tam dame neco urcite to pomuze myslim...nepodhrabe se..
a jeste vas poprosim o radu.. jak jste naucili pejska aby vykonaval potrebu na noviny, atd? a co je nejlepsi mit doma pro psa na vykonavani potreby?

3.8.2017 12:35
lavacca

XXX.XXX.22.14

Riki119 napsal(a):
Retez ten jsme dnes zavrhli.. stejne se ze vseho dostane... napadlo nas dat do skviry pod vraty nejaky kus dreva aby nepodlezl...
chapu ze retez neni dobry napad ale prosim jak ho naucit aby nelezl pod branu? kdyz tam dame neco urcite to pomuze myslim...nepodhrabe se..
a jeste vas poprosim o radu.. jak jste naucili pejska aby vykonaval potrebu na noviny, atd? a co je nejlepsi mit doma pro psa na vykonavani potreby?

Proste ji zabezpecte tak, aby ji nepodlezl. Je jasne, ze sam venku byt nechce a zkousi utect...

My ucili rovnou ven. Plus byl doma hadr, kdyby bylo potreba...občas ho vyuzili v noci, kdyz nas na venceni nevzbudili ( normalne jsem s nim i v noci vstavala cca po 3 hodinach a slo se curat ven). Jednou jsme se smali tomu, ze stendo slezlo z postele na zem, vycuralo se na hadr a pak se vyskrabalo zpet do postele a spalo jako andilek jakoby nikam neslezlo...

3.8.2017 12:43
macomb

XXX.XXX.99.17

Ježišíí, to si ho nemůžete nechat nějakou domu v domě kde mu vytyčíte chodbu nebo tak něco? Já jsem se štěnětem prvních pár nocí spala v obýváku, když jsem se pak přesunula do patra tak dvakrát si knuknul a chrápal. Na dvůr jsem ho začala dávat postupně, nejdřív jsem ho tam dala když jsme šli na nákup a pak jsme to postupně prodlužovali a rozhodně to nebyl běh na dlouhou trať.Máš ještě měsíc volno takže dost času na zmáknutí a dostatečnému zabezpečení dvora nebo zahrady smajlík K řetězu se vyjadřovat nebudu.
Psa bych určitě neučila ani na noviny ani na nic jinýho, prostě s ním chodit často ven a pokud to nevydrží tak to uklidíš.Je to prostě mimino.
Jinak jste asi před pořízením psa o tom moc nepřemýšleli co?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2017 13:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

macomb napsal(a):
Ježišíí, to si ho nemůžete nechat nějakou domu v domě kde mu vytyčíte chodbu nebo tak něco? Já jsem se štěnětem prvních pár nocí spala v obýváku, když jsem se pak přesunula do patra tak dvakrát si knuknul a chrápal. Na dvůr jsem ho začala dávat postupně, nejdřív jsem ho tam dala když jsme šli na nákup a pak jsme to postupně prodlužovali a rozhodně to nebyl běh na dlouhou trať.Máš ještě měsíc volno takže dost času na zmáknutí a dostatečnému zabezpečení dvora nebo zahrady smajlík K řetězu se vyjadřovat nebudu.
Psa bych určitě neučila ani na noviny ani na nic jinýho, prostě s ním chodit často ven a pokud to nevydrží tak to uklidíš.Je to prostě mimino.
Jinak jste asi před pořízením psa o tom moc nepřemýšleli co?

3.8.2017 13:39
Šarina

XXX.XXX.231.146

Promiňte, asi mi něco uniklo- psa chcete mít venku jako hlídače tak moc, že dáte malé štěně na řetěz, ale ptáte se, jak ho učit na noviny? Kde by na ně měl chodit? Na tom dvorku?
Nebo chcete mít noviny doma, na tu chvilinku, co ho vezmete dovnitř?
Nějak nechápu vaše myšlenkové pochody.

3.8.2017 13:43
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měla jsem štěnda venkovní, neměla ani kotec, ani řetěz, ale obrovskou zahradu a mne, která s nima v té zahradě celé dny byla(pracovala) Pokud bych tyhle podmínky neměla, nikdy bych si psa nepořídila. Čekala jsem na to do 38 let, až to půjde. Já psy miluju, a proto je pro mne nejdůležitější, aby nijak nestrádali, ne jen: já chci psa, já musím mít psa...

3.8.2017 13:44
scylla

XXX.XXX.89.110

Riki119 napsal(a):

Být s ním, učit ho a navázat na sebe, udělat mu z domova místo, kde se bude cítit dobře a když u něj nejste, tak dobře zabezpečit v domě.

3.8.2017 16:42
Edánek

XXX.XXX.166.119

Riki119 napsal(a):

...tuším, že nyní máte prázdniny, takže každou hodinu až dvě ven, ven chodit také po každém krmení, po "blbnutí", večer naposledy okolo půlnoci a ráno po páté... časem to vychytáte kdy jít...já si přinesla štěně poslední týden v červu zhruba čtrnáct dní jsme bez jakékoli nehody doma - tedy dvakrát byl bobek, ale byla to moje chyba, že jsem podcenila situaci a neletěla... takže do Vašeho zářiového nástupu do školy by se to mělo hodně zlepšit...jinak si štěně venku na dvorku - řetězu a o samotě opravdu nedokážu představit, respektive bych do takových podmínek štěně nebrala... a všichni naši psi i když v bytě byt a chalupu - pokud jsme tam s nimi byli ohlídali velmi spolehlivě...

aktevi

3.8.2017 21:50
aktevi

XXX.XXX.243.228

Malinky, ved je to babatko a place lebo je mu smutno. A vy ho nechate same na dvore na retazi ? Este by malo spinkat vo vasej blizkosti, hrat sa, spoznavat svet. A postupne davat von. Najprv tam s nim byt a potom spolu ist do domu. Za par dni na par minut same a postupne to predlzovat. Dajte mu svoju mikinu aby vas citil. Zapnite mu jemne radio aby pocul hlasy, nch sa neciti sam. A na noc zase dovnutra. Vsetko postupne. Hlavne sa s nim vela hrajte a nezabudnite na prechadzky. Dvorcek nestaci.

On sa skludni casom, je to babatko.

4.8.2017 11:13
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ještě by bylo dobré napsat věk štěněte, neboli co je schopné pochopit.
Nepleťte mu hlavu novinama a naučte ho dělat potřebu venku, i když si ho berete domů. Ale nepočítejte s tím, že to je za týden fertig, naše Mimi ještě v půl roce letělo ze zahrady domů, aby udělalo bobek uprostřed obýváku. Jak to děláte s krmením? Když teda není na štěně čas...

4.8.2017 12:40
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Riki119 napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu.
děkuji za rady

Občas se mi chce vážně brečet z toho, co se kolikrát lidem honí hlavou a vymýšlejí, to snad není pravda...

Doporučuju vzít zbytek rozumu do hrsti, jít do knihovny, půjčit si knihu o výchově psa a číst a číst a číst, pak pochopíte, že je to pes - živý tvor a má své potřeby...

5.8.2017 06:37
scylla

XXX.XXX.150.32

polárka.15 napsal(a):
Občas se mi chce vážně brečet z toho, co se kolikrát lidem honí hlavou a vymýšlejí, to snad není pravda...

Doporučuju vzít zbytek rozumu do hrsti, jít do knihovny, půjčit si knihu o výchově psa a číst a číst a číst, pak pochopíte, že je to pes - živý tvor a má své potřeby...

Myslíte, že knihy pomohou člověku, který hodí štěně k boudě na řetěz a jeho jedinou starostí je, aby neřvalo a chodilo na noviny, aby nemusel uklízet?

5.8.2017 08:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):

- hracek ma hodne
- je náš Marley u dveří
- u nas nijak netrpi

- jak mám naucit psa byt sam venku

Hele, děláš to dobře.
Mám čívu, taky prošla pod vratama.
Táta by mi určitě dělal nějaké úpravy... to tak...
Taky šel čokl na řetěz, taky se mu to líbilo.
Štěkal a kňučel. Radostí.
Tvůj pes je úplně bl bej. Zkus ostnáč + eletriku.
Srovná se. Eště mu přikup kupu krámů-pardón, hraček.
To pomůže.
Hlavně ho nepřetěžuj někde na cvičáku !

Rapotačko pozor!
Může být, že to majitelka štěnda vezme vážně!

5.8.2017 08:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.147

No, však jo...
já už tomu prckovi víc ublížit nemohu... zvládají to dokonale... sami
Cíťové.
"Holt budou mít tvrďáka".

Přidejte reakci

Přidat smajlík