Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mikraf

2.8.2017 18:35
mikraf

XXX.XXX.225.28

Dobrý den,
v pondělí jsem byla u veterináře se skoro 3měsíčním štěnětem s průjmem, protože na konci měl i krev. Veterinář nic nezjistil, jen mu dal dietu rýže a mrkev max. k tomu libové maso a nechat 4dny a pak postupně přidávat granule. Jenže dneska mi začalo zvracet tu rýži, tak jsem volala na veterinu a oni že to může být i z toho vedra atd. a že mu už nemám dávat dneska nic k jídlu tedkon spí a je trošku takovej nesvůj. Myslíte že je to všechno z toho vedra?

(Ano, možná jsem plašan, ale prostě je to první štěně a u takhle malého se bojím cokoliv zanedbat kord když nemá všechny očkování)

Díky moc za jakékoliv rady.

2.8.2017 20:04
Tedysek

XXX.XXX.7.98

Zkusila bych jiného veta. U štěněte není průjem legrace.

2.8.2017 20:06
scylla

XXX.XXX.150.32

mikraf napsal(a):
Dobrý den,
v pondělí jsem byla u veterináře se skoro 3měsíčním štěnětem s průjmem, protože na konci měl i krev. Veterinář nic nezjistil, jen mu dal dietu rýže a mrkev max. k tomu libové maso a nechat 4dny a pak postupně přidávat granule. Jenže dneska mi začalo zvracet tu rýži, tak jsem volala na veterinu a oni že to může být i z toho vedra atd. a že mu už nemám dávat dneska nic k jídlu tedkon spí a je trošku takovej nesvůj. Myslíte že je to všechno z toho vedra?

(Ano, možná jsem plašan, ale prostě je to první štěně a u takhle malého se bojím cokoliv zanedbat kord když nemá všechny očkování)

Štěně se průjmem rychle dehydruje a ztrácí minerály, Jděte hned k dobrému vetovi a dbejte, aby štěně dostatečně pilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2017 21:21

mikraf napsal(a):
Dobrý den,

Na tuto otázku se blbě odpovídá, protože záleží na velikosti štěněte, jinak se to řeší u kilové čivavy, jinak u bernardýna, který je ve třech měsících už malé hovádko.

pak taky záleží na tom, co je zvracení. zvracelo 1x po jídle tu rýži? nebo zvracelo od rána opakovaně i šťávy a vodu?

u bernardýna, co zvracel jednou, můžete dnes aplikovat tu hladovku a uvidíte. u čivavy, co zvracela opakovaně, je to důvod k okamžité hospitalizaci.

ale z vedra to nebude.

Mikraf

2.8.2017 21:35
Mikraf

XXX.XXX.225.28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na tuto otázku se blbě odpovídá, protože záleží na velikosti štěněte, jinak se to řeší u kilové čivavy, jinak u bernardýna, který je ve třech měsících už malé hovádko.

pak taky záleží na tom, co je zvracení. zvracelo 1x po jídle tu rýži? nebo zvracelo od rána opakovaně i šťávy a vodu?

u bernardýna, co zvracel jednou, můžete dnes aplikovat tu hladovku a uvidíte. u čivavy, co zvracela opakovaně, je to důvod k okamžité hospitalizaci.

ale z vedra to nebude.

Je to krizenec jorksir mops a civauva. A zvracel jen jednou ryzi z mrkvi. Volala jsem na veterinu a tam mi rekli ze kdyz se to bude opakovat tak ze mam lrijet. Jinak je normalne zivej hravej atd.

3.8.2017 07:18

Jestli to třeba nemůže být z toho antiparazitika...?

Mikraf

3.8.2017 08:49
Mikraf

XXX.XXX.48.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli to třeba nemůže být z toho antiparazitika...?

To antiparazitikum ma pres mesic... Nevim jestli by se to neobjevilo spis uz driv.

3.8.2017 09:36
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Mikraf napsal(a):
Je to krizenec jorksir mops a civauva. A zvracel jen jednou ryzi z mrkvi. Volala jsem na veterinu a tam mi rekli ze kdyz se to bude opakovat tak ze mam lrijet. Jinak je normalne zivej hravej atd.

Robili mu na veterine koprologické vyšetrenie? Ak nie zoberte vzorku trusu, ideálne zozbieraný za 3-4 dni (v jedno dňovom sa giardie nemusia prejaviť) a dajte to vyšetriť na giardie, kokcidie a izospory. Tieto parazity sa prejavujú práve hlienovitou krvavou hnačkou. Spýtajte sa na toto veterinára a nech nasadí hneď Entizol. Už som sa s tým stretla viackrát a pri krvavej hnačke to vždy boli giardie. Po tom entizole sa to v priebehu 3 dní dalo do poriadku.

3.8.2017 09:53
lavacca

XXX.XXX.22.14

mikraf napsal(a):
Dobrý den,

Stene ani dospelak mi jeste z vedra nikdy nezvracel...

A co mu delal vet za vysetreni? Udelal mu aspon základní koprologii? Nejake leky na zklidneni žaludku? Nejakou dietu domu krom toho vareneho?

Mne se to nejak nezda..prujem a zvraceni v tomhle vedru, to je za chvili total dehydratace...za me jina veterina.

Mikraf

3.8.2017 12:21
Mikraf

XXX.XXX.48.111

lavacca napsal(a):
Stene ani dospelak mi jeste z vedra nikdy nezvracel...

A co mu delal vet za vysetreni? Udelal mu aspon základní koprologii? Nejake leky na zklidneni žaludku? Nejakou dietu domu krom toho vareneho?

Mne se to nejak nezda..prujem a zvraceni v tomhle vedru, to je za chvili total dehydratace...za me jina veterina.

Meril mi teplotu prohmataval mu zaludek a sahal do konecniku... Je fakt ze zvracel jen jednou a to i mamka pry rikala ze to jedl jenom proto ze mu to chutna... Jinak prujem se pp te diete zlepsil ale bojim se ze az prejdeme na granule aby to nezaclo nanovo.. hlavne nema oboji najednou mel nejdriv prujem to jsem sla okamzite na veterinu a to mu delal to vysetreni rekl ze kdyby to pokracovali nebo kdyby se to nezlepsilo ze mu to bude mzset prelecit a vcera zvravel poprve.. jinak je proste furt hravej a zivej... Uvidim co bude dneska mno..

3.8.2017 12:30
scylla

XXX.XXX.89.110

Mikraf napsal(a):
Meril mi teplotu prohmataval mu zaludek a sahal do konecniku... Je fakt ze zvracel jen jednou a to i mamka pry rikala ze to jedl jenom proto ze mu to chutna... Jinak prujem se pp te diete zlepsil ale bojim se ze az prejdeme na granule aby to nezaclo nanovo.. hlavne nema oboji najednou mel nejdriv prujem to jsem sla okamzite na veterinu a to mu delal to vysetreni rekl ze kdyby to pokracovali nebo kdyby se to nezlepsilo ze mu to bude mzset prelecit a vcera zvravel poprve.. jinak je proste furt hravej a zivej... Uvidim co bude dneska mno..

Tak mu granule nedávejte, když mu nesedí, v tom přece není problém.

Mikraf

3.8.2017 13:22
Mikraf

XXX.XXX.48.111

scylla napsal(a):
Tak mu granule nedávejte, když mu nesedí, v tom přece není problém.

A co muze mit misto granuli?

3.8.2017 14:13
inusanka

XXX.XXX.98.58

To co mu dáváte teď, jenom více masa a postupně kosti - syrové, tvaroh... Je tady spousta odkazů na stránky, kde si můžete sestavit jídelníček. Čím myslíte že se krmili psi před granulemi? Granule jsou výmysl minulého století a jak dlouho je pes s člověkem?

3.8.2017 14:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Mikraf napsal(a):

Normální psí jídlo - maso, zeleninu, přílohu, kosti, vnitřnosti, mléčné výrobky a tak.

3.8.2017 16:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.59

Mikraf napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík