Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Van

31.7.2017 14:26
Van

XXX.XXX.184.13

Zdravím,

mám také dotaz ohledně skusu. Mám 3 měsíční štěně šarpeje (s PP), rodiče výstavní, tak tam by snad vada neprošla. Štěně mělo před 14 dny podkus cca 1-2 mm, nyní cca 6 mm.
Můžu doufat, že se to srovná?
A jestli mi někdo poradí, jak mu pomoci. Nebo abychom neuškodili. Dočetla jsem se, že se s ním akorát nepřetahovat. Je něco dalšího? Čím pomoci? Moc díky.
Předtím už jsem šarpíka měla, ale bez pp, takže tohle se vůbec neřešilo.

31.7.2017 15:12
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Ideálne je sa poradiť s chovateľom, alebo s inými chovateľmi čo majú šarpejov. U každého plemena sánka inak rastie, musí vám preto poradiť niekto kto sa rozumie konkrétne tomu vášmu. Ak nikoho nepoznáte, alebo chcete nestranný názor tak skúste na klubových stránkach nájsť číslo na poradcu chovu a zavolajte jemu. Žiaľ ani to že obaja rodičia majú skus dobrý vám ešte nezaručí, že ho bude mať dobrý aj vaše šteniatko.

Van

31.7.2017 19:31
Van

XXX.XXX.172.11

Chovatelka už to ví. Taky psala, že na výstavy by to nebylo, ale s jídlem by mít problém neměl.
Jestli to tak zůstane, je to škoda, je to fakt krasavec (ale to si o svém psovi myslí všichni
Nevíte, jestli je za to pak vrácení určité částky za štěně? To není můj výmysl, ale bylo mi řečeno, že u některých druhů plemen tomu tak je.

31.7.2017 19:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Van napsal(a):
Chovatelka už to ví. Taky psala, že na výstavy by to nebylo, ale s jídlem by mít problém neměl.
Jestli to tak zůstane, je to škoda, je to fakt krasavec (ale to si o svém psovi myslí všichni
Nevíte, jestli je za to pak vrácení určité částky za štěně? To není můj výmysl, ale bylo mi řečeno, že u některých druhů plemen tomu tak je.

Záleží na tom, co máte uvedeno v kupní smlouvě a jak seriozní je chovatel.
Mám ve smlouvě vrácení části kupní smlouvy při zjištění vady, vylučující z chovu. Chovatelka si byla jista, že žádná vada nebude, měla pravdu.
Známí si pořídili psa, také měli uvedeno ve smlouvě vrácení části kupní ceny.Psovi se nedobarvil nos, pes je nechovný, chovatel vrátil slíbenou část kupní ceny. Když chtěli známí dalšího psa stejného plemene, samozřejmě zamířili do stejné CHS.

U předkusů a podkusů jsem četla, že se dá masírovat čelist, jako vytahovat. Nedovedu si to představit, ale prý tím jde údajně malou vadu odstranit nebo aspoň zmírnit.
Není možné, že se při přezubení vše srovná? Že u 3 měsíčního štěněte čelist stále roste?

31.7.2017 19:47
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Van napsal(a):

Tam nejde o druh ale o to ako ste sa dohodli pri kúpe - čo je na zmluve.

31.7.2017 19:52
awake

XXX.XXX.115.235

A chtěli jste psa na chov a výstavy nebo "na mazla"? Jaký skus měl při odběru? Nebyla cena při koupi již snížena oproti ostatním štěňatům?

Van

31.7.2017 20:35
Van

XXX.XXX.172.11

Mám protokol o převzetí štěněte. Tam je uveden skus nůžkový.
Zatím jsem se všude dočetla, že se to srovnat může, a spodní čelist roste pomaleji.
Pořizovala jsem si ho především na mazla. Na výstavu jen pokud by to "šlo". Tak uvidíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík