Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, jelikož nekrmíme pravým BARfem ale ani skoro barfackymi pravidly( na zeleninu se tváří ze ji chci prý otravit).
A proto jsem si našla jiný způsob než BARF (BARF je podle mě pro vsezravce!)je to krmení masožravce podstatě inspirován vlkem, je to Frankenprey model.
Znáte to? Pokud ne napište si to do vyhledávače a pak něco kdyžtak napište co si potom myslíte.
Díky za rozumné odpovědi na muj dotaz.
notregistered
XXX.XXX.211.118
Rozumné na tento model.. nemám.
BARF ohrané, tak PMR.
80% svalovina
10% masitých kostí
5% játra,5% ostatní vnitřnosti
vlk..
občas nějaké ty kořínky či ovoce snědl, pro chuť, i protože musel
minimálně v té kořisti, která se kytičkami živila (ne tím, čím teď krmíme ve velkochovech)
ona zvířata nejsou blbá
snědí, co potřebují
a to víte, že pes není z vlka ? je to samostatný druh.
Z nejnovějších výzkumů je pes ve skutečnosti jen, nemocnej" deformovany vlk.
Pes nese takový gen který zdravý vlk nemá.
Totiž zdravý vlk se lidem vyhýba za to nemocný krotký vlk se dal i pohladit.
notregistered
XXX.XXX.211.118
Už jenom ta velikost.. malý pes, velký pes jinak poskládaný trávicí trakt, vlk střední evropa, vlk sibiř, to není stejné
lidé na jihu jedí ryby, olivy.. teplo, jiný denní režim
na severu je potřeba se zahřát
fakt, čím výš, tím víc špaget
nelíbí se BARF ? to se nesmí tak žrát
dám maso, občas je víc kostí, někdy zelenina
je mi úplně jedno kdo to kde psal, lahvičky, oleje, blbosti, jsem lékárna křížená s tescem nebo co
vyhýbám se jedovatým věcem a samozřejmě nedám misku sádla
ale zase.. klid.
notregistered
XXX.XXX.211.118
napsal(a):
Z nejnovějších výzkumů je pes ve skutečnosti jen, nemocnej" deformovany vlk.
Pes nese takový gen který zdravý vlk nemá.
Totiž zdravý vlk se lidem vyhýba za to nemocný krotký vlk se dal i pohladit.
Tak prosím o link na výzkum, díky.
Říkal mi to otec až přijede tak se jo zeptám kde to našel.
notregistered
XXX.XXX.211.118
Já našla to, že psi původně z nezemědělských oblastní (dingo a ti nejméně ovlivněni člověkem, basenji) neumí zpracovat škrob tak, jako jiní
protože pes - lidé - dej si zbytky, to se stalo už před 16000 lety, myslí se i dvojnásobek..
když budu psa cpát 16000 let tím, čeho mám nejvíce, co nepotřebuji, bude pořád 100% masožravec ?
a my jsme byli než jsme objevili oheň ?
jsem myslela, že prapůvodní pes či vlk se nenašel, vlci a psi jsou příbuzní, ale ne jako bratři
akorát se našla nějvětší příbuznost u zvířat původem Izrael, Sýrie, ... a pak kostička sibiřského vlka, podle čeho se soudí, že pes a vlk se "oddělili" v samostatné druhy před více než 40000 lety
to je hodně dlouho..
http://www.nature.com/news/ancient-wolf-genome-pushes-back-dawn-of-the-dog-1.17607
co šakal, proč se neřídit jím ?
notregistered
XXX.XXX.211.118
Jo.. co jsem chtěla říct.. je mi úplně jedno, odkud z čeho pes pochází
zajímá mě dnešní model
Pro notregistered:(ten druhý nad mým příspěvkem)
http://primareceptar.cz/geneticky-puvod-psa-domaciho-se-datuje-jiz-u-vlk.cz
Ptala jsem se na způsob krmení ne na původ psa ale když už...
Jak dlouho je ten výzkum starý?
Díky ze se našel ten kdo mi napsal to co jsem chtěla(odpovídá tomu jen první příspěvek)mít tady napsaný.
Jinak děkuji.
Já začínala s masem u kočky podle Frankenpreyho modelu a pak si pořídila psa, kterého krmím BARFem bez přílohy. Časem jsem ale zjistila, že je to vlastně totéž, ale BARF k tomu háže zeleninu. Věřím, že se pejskovi nic nestane, ale pro doplnění vitamínů bych přeci jen doporučovala aspoň droždí a trošku oleje, aspoň jednou za čas, ale to už je na vás zda Vám to bude připadat potřebné
Oleje či jine prirodni doplňky (vajíčko...atd)dávám pravidelne.
Co vím ze v masu jsou spoustu hlavně vitamínů B a jine vitamíny a vitamín C si pes umí vyrobit sám narozdíl od člověka.
A s tim droždím fakt můžu?
notregistered
napsal(a):
Já našla to, že psi původně z nezemědělských oblastní (dingo a ti nejméně ovlivněni člověkem, basenji) neumí zpracovat škrob tak, jako jiní
protože pes - lidé - dej si zbytky, to se stalo už před 16000 lety, myslí se i dvojnásobek..
když budu psa cpát 16000 let tím, čeho mám nejvíce, co nepotřebuji, bude pořád 100% masožravec ?
a my jsme byli než jsme objevili oheň ?
jsem myslela, že prapůvodní pes či vlk se nenašel, vlci a psi jsou příbuzní, ale ne jako bratři
akorát se našla nějvětší příbuznost u zvířat původem Izrael, Sýrie, ... a pak kostička sibiřského vlka, podle čeho se soudí, že pes a vlk se "oddělili" v samostatné druhy před více než 40000 lety
to je hodně dlouho..
http://www.nature.com/news/ancient-wolf-genome-pushes-back-dawn-of-the-dog-1.17607
co šakal, proč se neřídit jím ?
U těch basenji bych si nebyla tak jista. Jako psi párijoví by měli být schopni pozřít cokoliv. A že většina z nich téměř cokoliv pozře.
A asi to bude individuální, můj se podívá na bramboru a jdeme to vylítat, zatímco sestřenice si asi myslí, že je chrt. A to dostává v podstatě stejně, ačkoliv je o třetinu lehčí. A menší.
Ale je pravda, že hyper, mezo a hypokarnivorní jsou dost podle oblastí. U seveřanů je vidět dost, že jim sedí hodně masa.
Mno, tak vlci a např. i SH - pokud uloví něco většího býložravého, tak vždy jako první sežerou vnitřnosti tj, žaludek + střeva plné natrávené trávy atd...
obyč. svalovina je až na druhém místě a kosti naposled
Např. vlci na Aljašce klidně odchovají vrh i jen na přemnožených lumících a o větší kořist se začnou starat až v rámci výuky lovu
lumíky si "nevyvrhují" ale baští v celku, takže objem "nemasa" je cca 20%
takže ideál, by bylo krmit např celé (dobře krmené) potkany, nebo alespoň NEprané držky ![]()
Pro lupus4:
Stím nemám problém
Pro Zdenda1987:
Existuje i Prey model( kořist model je to tak jak píšeš)
Frankenprey model je něco podobného ze je to jen naporcovat maso, kosti, vnitřnosti menší míře něco, zeleného".
notregistered
XXX.XXX.211.190
Myslím, u seveřanů, více tučnějšího masa + příloha
musí si z něčeho našetřit na zimu, rychle sebrat energii
psali o spřežení, co vozila poštu, a ti psi jedli lososy a kaši
kdyby nedostávali porci sacharidů, nezvládli by tu zimu, ztráceli by svaly, a pošta.. no asi tak jak funguje pošta dnes
někde tam už nevím kde, jsem četla, že dlouhé/krátké nožičky jsou ovlivněné dvěma geny
nemoci jsou dědičné
tak proč by se nemohla dědit schopnost trávit..
adaptace na amylázu tomu říkali
ano, Ollie,3 oblasti hlavní, žádné jeden druh vlka - pes nutně zcela masožravec
proč mají některá plemena sklon k tloustnutí a jiná ne
my se nijak zvlášť nehýbeme, tak normálně, a ať dělám co dělám, fenka nepřesáhne 25kg
teď se mi zdála větší, jí hodně, nechce se jí chodit.. dnes váha 24,20kg
tak kam to dává.
notregistered
XXX.XXX.211.190
napsal(a):
Pro Zdenda1987:
Existuje i Prey model( kořist model je to tak jak píšeš)
Frankenprey model je něco podobného ze je to jen naporcovat maso, kosti, vnitřnosti menší míře něco, zeleného".
O zeleném se nikde právě nemluví
čistě "maso" a vejce
oni zcela popírají, že by vlk snědl cokoli zelené
trocha přílohy, ale málo, patří prostě ke krmení "masem", říkám já, jiní asi barf
však to zkuste, do týdne se pes začne pást
bylo by super, kdybyste pak přišla říct jak to šlape
Prey model provozujeme občas také, nevěřila jsem, že pes tu srst z myši sní, nebo chlupy krávy
pak jsem čekala, kdy to vrátí na zem
a nic
říkala bezva přidat.
notregistered
napsal(a):
O zeleném se nikde právě nemluví
čistě "maso" a vejce
oni zcela popírají, že by vlk snědl cokoli zelené
trocha přílohy, ale málo, patří prostě ke krmení "masem", říkám já, jiní asi barf
však to zkuste, do týdne se pes začne pást
bylo by super, kdybyste pak přišla říct jak to šlape
Prey model provozujeme občas také, nevěřila jsem, že pes tu srst z myši sní, nebo chlupy krávy
pak jsem čekala, kdy to vrátí na zem
a nic
říkala bezva přidat.
Moje fena žere celé myši běžně, má úlet na koňský bobky, což je vlastně natrávené seno a když jednou objevila hromadu zahnívající trávy ze sekačky, vrhla se na to jako divá.
Nevím, jaký je to model
notregistered
XXX.XXX.211.190
Terven
napsal(a):
Moje fena žere celé myši běžně, má úlet na koňský bobky, což je vlastně natrávené seno a když jednou objevila hromadu zahnívající trávy ze sekačky, vrhla se na to jako divá.
Nevím, jaký je to model
Model "nejsem vlk dej sem rohlík"
notregistered
napsal(a):
Model "nejsem vlk dej sem rohlík"
Asi tak...a když koně žerou, luxuje pod nima oves, snaha krmit bezobilné granule je mi připadá vtipná, když to vidím.
Hnijící tráva ze sekačky a koňský trus je pro mě důkazem, že pes to zelený potřebuje, jen to potřebuje předpřipravit - celé zelené lupení a kusy zeleniny, jak to servírují někteří barfisti, je mu celkem k ničemu, i když to možná sežere.
Pro Terven:
Díky za vysvětlení!
Právě ty kusy zeleniny mi přijdou zbytecne (přírodě na zeleninu fakt nenarazí).
Když vidím fotky jeden druh masa ze všeho je tam v misce nejméně a opak zelenina, kupa!( Ten pes ji ani nestráví) připadá mi to jak talíř člověka(pro vsezravce).
notregistered
XXX.XXX.211.64
Anet1234: neexistuje správný model
zelenina, příloha, ať už brambory nebo hnijící tráva ze sekačky, stravitelná je
jenom u každého jinak, musí se "naštěpit" - nastrouhat, mixnout, uvařit
některý pes si z toho vyrobí tuk a srst bude divná, některému je to fuk - celý život štíhlý krásný
mít psa byl vždy luxus
krmilo se tím, co zbylo, co nikde moc nechybělo
fakt si na to za těch několik tisíc let trávení psa nemohlo zvyknout ?
tím neříkám krmte rohlíky, zpracování MOC rostlinného je zbytečná zátěž
ale
http://catsndogsnaturally.com/?p=3255.
Z uvedeného odkazu si stačí zapamatovat poslední odstavec, což ale normálně myslící člověk ví dávno
možná si myslíte, že krmíme naše milované mazlíčky lépe, ale ne. Krmivo pro domácí zvířata je vyrobeno z odpadu renderingových továren z "nevhodných pro lidskou spotřebu" na jatkách. A od úplného ignorování fyziologie psů a koček.
proto veškeré dotazy na "které granule jsou nejlepší" by měli být změněny na
"které škodí nejméně"
notregistered
XXX.XXX.211.64
Nekupuji odpad v podobě mouček (jakož i ubohých tuků a "masových proteinů") - to jsou produkty renderingu
ale říkám, že hledám nejmenší zlo, to ano
dnes bude sleď a "dvě psí sušenky"
do historie jsem vás chtěla poslat
http://www.beard-redfern.com/bernerboris/can_nut.html
http://www.irishwolfhounds.org/feeding.htm.
Ale tak co by to nemohl mít každý pes, skupina apod. trochu jinak. Bez ohledu, jestli předkem je vlk nebo ne, nebo jestli pes je nějaký divný vlk nebo co vlastně.
Vždyť i u lidí se ví, že Asiati hůř zpracovávají alkohol, například.
Dokonce i v rámci "Čechů" (kdo to vlastně jsou, Češi?), je určitá skupina lidí, kteří nejsou s to zpracovat jeden poddruh jednoho druhu (jinak) jedlé, výborné houby. Pak tu jsou míň jedlé houby a někdo se jimi otráví a někdo ne, ne jako, no dneska to bylo nějaké slabší, ale prostě proto, že trochu lepší enzymatická výbava, stejně jako je to s tím alkoholem.
Aniž by ta slabší enzymatická výbava byla nějakou vadou, onemocněním.
Pak tu jsou různé vady enzymatického systému, jsou dědičné, jsou už vnímány jako onemocnění.
Pak různé intolerance, kde se dědí dispozice a vlastně se tak úplně neví, kdy co proč dál jak.
Odkud pochází člověk? Byl tam nějaký vývoj?
Pokračuje ten vývoj?
Co ten pes a vlk? Vlk a pes?
Kdo má rychlejší generační obměnu?
Kdo větší životaschopnost a proč?
Včera jsme našli lebku z divočáka. Říkám těm svým blbounům - už budete mít takovéhle zuby, klidně tu kukuřici žerte taky.
notregistered
XXX.XXX.211.64
Ale prase sní i prase.
notregistered
XXX.XXX.211.64
tapina
napsal(a):
Mimo jiné. A je to nějak v rozporu?
Má i nějaké špičáky
kráva nemá
má pes pořád stejné zuby, pořád stejně kvalitní, tvar, dá se to změnit ?
taková blbost.. ale.. přestanou růst "dostatečné" zuby na trhání kořisti, když by se psům dávala 200 let jen obilná kaše ?
změní se tvar čelisti třeba ?
notregistered
napsal(a):
Má i nějaké špičáky
kráva nemá
má pes pořád stejné zuby, pořád stejně kvalitní, tvar, dá se to změnit ?
taková blbost.. ale.. přestanou růst "dostatečné" zuby na trhání kořisti, když by se psům dávala 200 let jen obilná kaše ?
změní se tvar čelisti třeba ?
Tak já nevím, možná kdyby si psi tak nějak žili... Ale oni žijou s lidma, kteří jim vybírají partnery atd. Nebo i když ne, výběr je omezený tím, co má soused vedle ![]()
Podle mě by se nezmenšil počet, možná velikost a tvar snad jen pokud by to byla nějaká výrazná výhoda, nevím. Spíš nic.
tapina
napsal(a):
Tak já nevím, možná kdyby si psi tak nějak žili... Ale oni žijou s lidma, kteří jim vybírají partnery atd. Nebo i když ne, výběr je omezený tím, co má soused vedle ![]()
Podle mě by se nezmenšil počet, možná velikost a tvar snad jen pokud by to byla nějaká výrazná výhoda, nevím. Spíš nic.
Tak asi, ti bez pořádných trháků by se nenažrali a pošli by hladem dřív, než by se stihli rozmnožit ![]()
OT- před chvílí jsem pozorovala fenu, dostala velikou hovězí kost, kterou se jí nechtělo obírat, takže se jí na hladkém linoleu snažila zahrabat - čumákem k ní hrnula pomyslnou hlínu. Vypadala děsně komicky, tohle dělá odmalička - evidentně se s tím už narodila
notregistered
XXX.XXX.211.64
No, dobře, je to blbost, já jenom, že je spousta psů, kteří žijí na housce v mléce, doslova.