Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Leeda

27.7.2017 19:21
Leeda

XXX.XXX.25.137

Dobrý den, ráda bych se zeptala na výchovu a výcvik plemene Akita.3 týdny chodím na procházky s 11 měsíčním psem Akity, pes není můj jen ho venčím a vzhledem k tomu, že je velmi nezvladatelný, tak hledám informace jak si poradit s tímto plemenem. Majitelé bohužel zanedbali veškerou výchovu a socializaci smajlík pejsek nemá vůbec základy poslušnosti, na vodítku tahá, když pro něho jdu tak na mě skáče kouše mě do rukou. Ze začátku vůbec nereagoval na své jméno. Vzala jsem naši holčičku bulíka, která má úžasnou povahu, abych ho vůbec seznámila s nějakým psem, bojím se k úplně cizím jen přiblížit, pes vyvádí jako kdyby jiného psa nikdy neviděl. Ani k lidem jít nemohu, hned na ně skáče a pokusuje je. Sice ho jen venčím 3x týdně na hodinu, přesto bych se mu ráda věnovala aby z něho nevyrostl nebezpečný pes a vzhledem k tomu že s plemenem Akita nemám vůbec žádnou zkušenost, tak touto cestou prosím o radu někoho kdo Akitu má a ví jak s takovým psem zacházet. Předem Moc děkuji za rady.

27.7.2017 19:40
karo2702

XXX.XXX.172.116

Pokud venčíte jen vy a majitelé ne, je to chudák pes. A pokud venčí i majitelé, nemá cenu se snažit. Vy ho budete něco učit, ale oni ho nechají tahat jak vola.

Akitu nemám, ale známá ano a učila ho na vodítku stejně jak jakéhokoliv jiného psa. Mrkněte na youtube a zkuste nějakou metodu.

notregistered

27.7.2017 19:49
notregistered

XXX.XXX.211.158

Jděte někam, kde se stihne trochu unavit
po cestě zpět už nebude tolik vyvádět
udržíte ho ?
že by mohl běhat, tahat kolo
hodina je hrozně málo
50 minut vybít baterky
10 minut cesta domů, to už by šel i pomaleji, ale pomalu nepůjde, musíte jít jako by podle něj, jako že "to ti to jde hezky"
a když pak půjde dobře, i jen tři metry, tak ukázat ooooobří radost
on si na to zvykne.

Leeda

27.7.2017 20:03
Leeda

XXX.XXX.25.137

Moc děkuji za radu, snažím se přistupovat pozitivně a odměňovat. Už aspoň slyší na jméno když na něho zavolám a naučila jsem ho sedni smajlík to je zatím vše. Na procházky chodím jen já, jeho majitelem je kluk který měl autonehodu, je to na dlouhé povídání, ale přede mnou s pejskem už někdo chodil, ale nezvládal ho a tak hledali někoho jiného. Neříkám že jsem profesionál, ale nějaké zkušenosti s pejsky mám, jen jsem chtěla vědět jestli Akita nepotřebuje nějaké zvláštní zacházení.

notregistered

27.7.2017 20:27
notregistered

XXX.XXX.211.158

To jste ho ale naučila už hodně, vážně smajlík
není to NO, nebude cvičit dlouho a plnit všechna naše přání, přesně, hned, furt dokola
pravděpodobně jej nikdy nepustíte z vodítka
ale to není u akity a podobných nic neobvyklého
je to lovec, ochránce, samostatná jednotka
myslím, že Vás bude poslouchat dost, protože zjistí, že tak je mu dobře
vyběhat se, zkusit jít klidněji domů, odpočinout si a zítra zas
ta hodinka je málo, je to škoda
ale přesto úžasné, že jste se do toho pustila
já když nestíhám, vylezu kopec a házím psu dolů klacky.. a ono to musí běhat nahoru.. já ne smajlík..
chtělo by to kolo nebo něco podobné, bezpečné
aby se stihl unavit a měl tak čistou hlavu pro "poslouchání"
hodně štěstí smajlík

Leeda

27.7.2017 20:41
Leeda

XXX.XXX.25.137

notregistered napsal(a):
To jste ho ale naučila už hodně, vážně smajlík
není to NO, nebude cvičit dlouho a plnit všechna naše přání, přesně, hned, furt dokola
pravděpodobně jej nikdy nepustíte z vodítka
ale to není u akity a podobných nic neobvyklého
je to lovec, ochránce, samostatná jednotka
myslím, že Vás bude poslouchat dost, protože zjistí, že tak je mu dobře
vyběhat se, zkusit jít klidněji domů, odpočinout si a zítra zas
ta hodinka je málo, je to škoda
ale přesto úžasné, že jste se do toho pustila
já když nestíhám, vylezu kopec a házím psu dolů klacky.. a ono to musí běhat nahoru.. já ne smajlík..
chtělo by to kolo nebo něco podobné, bezpečné
aby se stihl unavit a měl tak čistou hlavu pro "poslouchání"
hodně štěstí smajlík

Děkuju , vím že ta hodka není nic moc, ale říkám si aspoň něco. Doufám, že není úplně ztracen, přece jen mu je už 11 měsíců a venku se chová jak kdyby tam byl poprvé hlavně bych ho ráda odnaučila to kousání, jsem pak samá modřina ale asi má takovou radost že jde ven že si nemůže pomoc a beru to tak že je ještě štěně, nebo teda spíše puberťák. Jen jsem měla obavu, aby nezačal být agresivní, četla jsem v jiné diskusi, kde paní psala že jí pokousal vlastní pes právě Akita

notregistered

27.7.2017 20:56
notregistered

XXX.XXX.211.158

No tyhle zkazky vůbec nečtěte, ne, že by to byl plyšový medvídek, ale
strach je to nejhorší, všechno zkazí, zablokuje
štěně jo, ale nezaspat, místo kousání ruk do tlamy vražte hračku, ukažte, že přetahování je zajímavější než Váš brekot, jekot, strašně vysokým hlasem
a u všeho už může pomoct ten povel sedni
ono to půjde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2017 06:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

"hlavně bych ho ráda odnaučila to kousání, jsem pak samá modřina "

místo ruky mu nabídni nějakou hračku - přetahovací lanko, balónek na šňůrce, starý ručník - potahej se s ním, ať si může vybít energii, možná by si i za míčkem poběhal

a zároveň ho uč povel "pusť" - jako výměnu toho, co má v hubě, za něco lepšího, nechť se s ním můžeš rozumně domluvit...

o netahání na vodítku : http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou

a tohle je nejen k tomuto tématu, měli by si přečíst všichni, kteří nechápou, proč by psa měli učit to, co dělat má místo toho, co nemá :
http://blog.koira.cz/vycvik-psu/nekdy-je-to-tak-snadne-zmente-uhel-pohledu.

28.7.2017 09:54
janau.

XXX.XXX.162.61

Devítiletou americkou akitu inu má tchýně, je to pes a opravdový rodinný přítel, který paničku miluje, ale potřebuje zároveň pevné vyrovnané vedení, kde jeho pán je opravdovou autoritou. Neplatí na něho žádné ženské pištění, v žádném případě fyzické tresty, není tedy zrovna moc hravý, aspoň tento náš. Tchýni neposlouchá, jen doma na dvorku, můj manžel má u psů přirozenou autoritu, tam je to jiné, stačí mu jen ukázat cestu a ví, co se po něm chce a to také dělá.
Je nutná socializace se psy co nejdříve, u tohoto akiťaka to bylo zanedbáno, nesnese se se žádným psem, kromě naším desetikilovým vořechem (a naší fenou), který je starší a zná ho od štěněte, akiťák je mu od malička plně podřízen. Uznává jen vlastní rodinu a zvířata, která zná od malička, venku pouze chodí jen s košíkem.
To je má zkušenost, jinak v 11 měsících je tedy co dohánět, ale určitě se důslednou prací dá pes ještě dát dohromady, držím Vám pěsti, moc se mi líbí, že máte takovou snahu, i když to není Váš vlastní pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík