Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krysar

26.7.2017 20:08
Krysar

XXX.XXX.37.227

Dobrý den, máte někdo zkušenost s protistekacimi obojky nemyslím elektrické ale třeba ty sprejove nebo vibrační. Mám malé plemeno a štěká venku snad na všechno a proto venceni pro nás hlavně večer za tmy, kdy už je noční klid je za hrozné.

not

26.7.2017 20:57
not

XXX.XXX.79.4

Vy ho chcete venčit s protištěkacím obojkem?

27.7.2017 06:32
scylla

XXX.XXX.150.32

Krysar napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenost s protistekacimi obojky nemyslím elektrické ale třeba ty sprejove nebo vibrační. Mám malé plemeno a štěká venku snad na všechno a proto venceni pro nás hlavně večer za tmy, kdy už je noční klid je za hrozné.

Vykašlete se na obojek a odstraňte příčinu - strach psa. Obojkem ke strachu z okolí přidáte ještě strach z trestu, pes bude v ještě větším stresu, než je teď.

Krysar

27.7.2017 14:23
Krysar

XXX.XXX.37.227

Nepřijde mi že by to byl strach. Spíš jako by to bral třeba výzvu (kořist) za kterou chce utíkat (cyklisti, auta, běžci). Jak by jste to řešila vy ? Tohle už by bylo fakt jen to poslední řešení. Zkoušela jsem i odpoutat pozornost treba na hračku když se blížilo auto nebo něco po čem vím ze bude štěkat a nepomahalo. Když vidí například auto je jak šílený, neposlouchá a nic jiného nevnímá. Přitom do auta si vleze a radosti a rád v něm jezdí. Veterinář mi moc neporadil tak to zkouším aspoň tady zkušených pejskaru. Moc děkuji za odpověď a radu.

27.7.2017 14:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Krysar napsal(a):
Nepřijde mi že by to byl strach. Spíš jako by to bral třeba výzvu (kořist) za kterou chce utíkat (cyklisti, auta, běžci). Jak by jste to řešila vy ? Tohle už by bylo fakt jen to poslední řešení. Zkoušela jsem i odpoutat pozornost treba na hračku když se blížilo auto nebo něco po čem vím ze bude štěkat a nepomahalo. Když vidí například auto je jak šílený, neposlouchá a nic jiného nevnímá. Přitom do auta si vleze a radosti a rád v něm jezdí. Veterinář mi moc neporadil tak to zkouším aspoň tady zkušených pejskaru. Moc děkuji za odpověď a radu.

Jednoduše - chodila bych mezi stojící auta, pak mezi pomalu jedoucí, pak kolem silnic, postupně zvyšovat nároky, vést ho k tomu, co má dělat, nehrát hry na lov něčeho, pracovat na poslušnosti a respektu.

Krysar

27.7.2017 15:25
Krysar

XXX.XXX.37.227

Na stojící auta nesteka, těch si ani nevšimne. Když se auto rozjíždí a jede pomaličku tak taky nic. Ale jakmile vidí něco co jede tak to je konec, je jak vyměněný. Jinak poslouchá na slovo. Jen tohle nám dělá problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík