Civava nebo krysari či trpasličí špic

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Janča910

26.7.2017 09:25
Janča910

XXX.XXX.68.16

Pejsek mi byl prodán jako civava, paní říkala, že bude mit v dospělosti 2,5 kg max, teď vážíme 4,5 kg a je nám divné, že jeho štěkot je jako u velkého psa. Co si o tom myslíte, že to je za rasu? Každopádně pejska milujeme jen nas to zajímá ze zvědavosti.

Janča910

26.7.2017 09:26
Janča910

XXX.XXX.68.16

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2017 09:39

Jestli je to bezPP, je to prostě vořech kolik jste za něj dali? :).

Janča910

26.7.2017 09:43
Janča910

XXX.XXX.68.16

3000 paní měla množirnu, tak se není čemu divit.

26.7.2017 09:46

A to jste si koupili pejska z množírny naschvál? zvláštní doba...

Janča910

26.7.2017 09:49
Janča910

XXX.XXX.68.16

Bohužel, to jsme se dozvěděli az na internetu. Když jsme měli pejska už doma.

26.7.2017 10:04
lavacca

XXX.XXX.32.241

Janča910 napsal(a):
Pejsek mi byl prodán jako civava, paní říkala, že bude mit v dospělosti 2,5 kg max, teď vážíme 4,5 kg a je nám divné, že jeho štěkot je jako u velkého psa. Co si o tom myslíte, že to je za rasu? Každopádně pejska milujeme jen nas to zajímá ze zvědavosti.

Civava s necim...kdovi, co v nem vse je. Ale spice teda nepotkal ani z rychliku...

Pokud jste chteli civavu, chtelo to sahnout po steneti s PP. Pejska na mazla koupite uz kolem 6-8 tisic...myslim, ze by se vam byvalo vyplatilo si nasetrit a pockat...ale co, uz ho mate.

Roztomily pejsek je to tak jako tak. Radi ho mate, takze bych se v tom vic nevrtala. Proste hezky krizenecek civavy.

26.7.2017 13:09

Jestli to nedělá fotka, tak bych tipla jezevčíka - je po něm větší a delší. Pejsek je hezký, mějte ho rádi.
Jen to při čtení vzpomínka : Neber úplatky, neber úplatky...Plná fauna : neber z množárny, neber z množárny...

26.7.2017 13:48
awake

XXX.XXX.115.235

"Pejsek mi byl prodán jako civava" "Co si o tom myslíte, že to je za rasu"

Koupíte si psa a pak se ptáte co jste si koupila? Pro příště si našetřete, a kupte si čistokrevné štěně. To je pes, jehož čistokrevnost lze zjistit dle rodokmenu .

26.7.2017 17:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Janča910 napsal(a):

Vidím čivavoněco.
Byla jste napálená (nejste jediná) a snad jste poučená.
Je to hezký pejsek, mějte ho rádi, vychovejte z něj prima psa a nerozmnožujte ho.

jolyha

26.7.2017 19:44
jolyha

XXX.XXX.229.101

Fiona.Praha napsal(a):
Vidím čivavoněco.
Byla jste napálená (nejste jediná) a snad jste poučená.
Je to hezký pejsek, mějte ho rádi, vychovejte z něj prima psa a nerozmnožujte ho.

Měli jsme doma dočasně typově i velikostně prakticky stejného psíka, byl s PP a měl v háji obě čéšky... občas ani to PP nezaručí, že z pejska vyroste opravdu typový čivaváček. Ano, určitě by sehnali i s PP třeba za těch 6000 Kč - ale vzhledově by na tom rozhodně byli dost podobně jako u tohoto psíka, prostě štěně buď s vadou, nebo netypové. I taková se totiž rodí dokonce i v PP chovu. Za 6 tisíc by zdravé typové štěně bez vady fakt těžko sháněli. Neříkám, že koupit z množírny je ok, ale... ne vždy je prostě chov bez PP množírnou a internet snese takových pomluv a dezinformací, že dnes už je fakt množitel každý, kdo má doma dvě fenky a odchová štěňata bez PP. Když má fen 20 či více, ale odchová s PP, je to přeci vážený chovatel, co posunuje plemeno... Jestli byla zadavatelka napálená je otázka. Co čekala, že pořídí za 3000 Kč? Typovou výstavní čívu? Nebouranou Audinu se všemi originál díly a nepřetočeným tachometrem taky za cenu ojeté Fabie nekoupíte. Divné je, že to taky nikdo nepředpokládá a směšně nízká cena by kupujícího od takové Audiny spíše odradila. Jak to, že u psa - parťáka na dlouhá léta - to tak není a "kupující byl napálen"? Prostě má to, co si zaplatil, v tomto případě "čivavu" odpovídající kupní ceně. Ono tam jiné plemeno fakt přimícháno být nemusí. "Jenom" je třeba maminka méně typová větší fenka delšího rámce, která nemá problém s porody a má početnější vrhy... (neberte to tak, že to schvaluju - popisuju skutečnost jak to často chodí, už jsem za léta, co se kolem psů motám, takových feneček viděla...). A některé štěně z vrhu je prostě po mamce, ne po většinou "typovém malinkatém extra mini tatínkovi".

Je fajn, že zadavatelka má psíka ráda, nehodlá se ho zbavit a bere ho jaký je. Pro příště se musí sama rozhodnout jestli jde o cenu nebo o typovost v rámci plemenné příslušnosti.

26.7.2017 21:20

Janča910 napsal(a):

Evidentně vás nijak extra nemrzí, že nemáte čivavu, tak to neřešte. Hlavně ať je pejsek zdravý a má v pohodě povahu. Což je vlastně to nejdůležitější, pokud člověk není chovatel.

Ale je dobře, že si to uvědomujete. Znám pána, co má sympatického voříška velikosti mého 11 kg psa a všem zarytě tvrdí, že je to pražský krysařík, ta maxi varianta. A myslí to vážně. Pejskaři z něj mají legraci.

26.7.2017 21:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

jolyha napsal(a):
Měli jsme doma dočasně typově i velikostně prakticky stejného psíka, byl s PP a měl v háji obě čéšky... občas ani to PP nezaručí, že z pejska vyroste opravdu typový čivaváček. Ano, určitě by sehnali i s PP třeba za těch 6000 Kč - ale vzhledově by na tom rozhodně byli dost podobně jako u tohoto psíka, prostě štěně buď s vadou, nebo netypové. I taková se totiž rodí dokonce i v PP chovu. Za 6 tisíc by zdravé typové štěně bez vady fakt těžko sháněli. Neříkám, že koupit z množírny je ok, ale... ne vždy je prostě chov bez PP množírnou a internet snese takových pomluv a dezinformací, že dnes už je fakt množitel každý, kdo má doma dvě fenky a odchová štěňata bez PP. Když má fen 20 či více, ale odchová s PP, je to přeci vážený chovatel, co posunuje plemeno... Jestli byla zadavatelka napálená je otázka. Co čekala, že pořídí za 3000 Kč? Typovou výstavní čívu? Nebouranou Audinu se všemi originál díly a nepřetočeným tachometrem taky za cenu ojeté Fabie nekoupíte. Divné je, že to taky nikdo nepředpokládá a směšně nízká cena by kupujícího od takové Audiny spíše odradila. Jak to, že u psa - parťáka na dlouhá léta - to tak není a "kupující byl napálen"? Prostě má to, co si zaplatil, v tomto případě "čivavu" odpovídající kupní ceně. Ono tam jiné plemeno fakt přimícháno být nemusí. "Jenom" je třeba maminka méně typová větší fenka delšího rámce, která nemá problém s porody a má početnější vrhy... (neberte to tak, že to schvaluju - popisuju skutečnost jak to často chodí, už jsem za léta, co se kolem psů motám, takových feneček viděla...). A některé štěně z vrhu je prostě po mamce, ne po většinou "typovém malinkatém extra mini tatínkovi".

Je fajn, že zadavatelka má psíka ráda, nehodlá se ho zbavit a bere ho jaký je. Pro příště se musí sama rozhodnout jestli jde o cenu nebo o typovost v rámci plemenné příslušnosti.

Zkusím odpovědět za zadavatelku, když jsem si vysloužila takových slov.
Předpokládám, že za 3000, - očekávala zadavatelka štěně čivavy bez PP. Cena jí divná nebyla, o PP nestála, možná to bylo přes známé, ...
Otevřela jsem bazoš, jsou tam štěňata čivav bez PP od 4000, - do 7000, -, ostatní jsou dohodou, ať s PP nebo bez.

26.7.2017 22:18
tapina

XXX.XXX.211.75

Taková hezčí čivava. Štěkot - možná do toho dali fakt psa smajlík Nic si z toho nedělejte, mám tu 24kg opičí a štěká jak čivava.

Ne, je moc hezký, má hezké oči, neteče mu z nich a má i pěknou stavbu těla. A ta srst a pigment! Jestli je hodný a přiměřeně chytrý, tak jste nemohli vybrat líp.
Hodně zdraví.

27.7.2017 06:26
koňadra

XXX.XXX.128.31

Janča910 napsal(a):
Tady přikládám foto.

Lepší fotku nemáte? Vyfotit psa shora... no nezlobte se, ale kdo má z toho co poznat? Vy nevíte, jak se fotí psi, aby ta fotka měla alespoň nějakou vypovídací hodnotu? Ideálně ve stejné výšce, tzn. si k malém psu na focení lehnout, nebo psa postavit na stůl a z profilu.

A jinak jste naletěla a koupila podvraťáka. Hlavně, že jste mu zajistila pěkný život a máte ho ráda. Jsou ještě lidi, kteří by takového psa vyhodili, protože nesplnil jejich představy.

27.7.2017 06:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Janča910 napsal(a):

Jestli ho máte rádi, není to jedno?

notregistered

27.7.2017 09:18
notregistered

XXX.XXX.211.158

To je ale vážně pěkný malý pes
škoda, že nevíte co jsou rodiče
posunovačům plemene čivava by se tento poznatek náramně hodil.

27.7.2017 10:27
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

koňadra napsal(a):
Lepší fotku nemáte? Vyfotit psa shora... no nezlobte se, ale kdo má z toho co poznat? Vy nevíte, jak se fotí psi, aby ta fotka měla alespoň nějakou vypovídací hodnotu? Ideálně ve stejné výšce, tzn. si k malém psu na focení lehnout, nebo psa postavit na stůl a z profilu.

A jinak jste naletěla a koupila podvraťáka. Hlavně, že jste mu zajistila pěkný život a máte ho ráda. Jsou ještě lidi, kteří by takového psa vyhodili, protože nesplnil jejich představy.

Vy se fakt dokážete vytočit i kvůli fotce?
Smutný život.

27.7.2017 10:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Andrýsek3 napsal(a):
Vy se fakt dokážete vytočit i kvůli fotce?
Smutný život.

Já nejsem vytočená. Jen to konstatuji. Jestli chce zadavatelka poradit, tak musí dát fotku, ze které jde něco poznat. To je snad logické. Ale abych se kvůli tomu rozčilovala? Proč? Já poradit nepotřebuji.

jolyha

27.7.2017 12:08
jolyha

XXX.XXX.229.101

Fiona.Praha napsal(a):
Zkusím odpovědět za zadavatelku, když jsem si vysloužila takových slov.
Předpokládám, že za 3000, - očekávala zadavatelka štěně čivavy bez PP. Cena jí divná nebyla, o PP nestála, možná to bylo přes známé, ...
Otevřela jsem bazoš, jsou tam štěňata čivav bez PP od 4000, - do 7000, -, ostatní jsou dohodou, ať s PP nebo bez.

Ano, s cenami máte pravdu - myslím na bazoši za bez PP od těch 4 do 7mi tisíc. Právě proto, když se kouknu na pár inzerátů, tak je už dost jasně z fotek poznat z čeho vyroste trochu typovější čivava a z čeho prostě větší čumákatější "sportovnější jakočivava". A ty jsou většinou za ty nižší částky. Tak mi jen příjde divné, že se zadavatelka diví co jí vyrostlo z "čivavy" za 3000 Kč. Prakticky to samé co by jí vyrostlo z čivavy s PP za 6000 Kč.

Ale to je fok, hlavně, že ho mají rádi, to je nejdůležitější. A pokud je zdravý, tak je možná i lepší mít takovouhle "čivavu" než nějaké dvoukilové třesoucí se nic. a to mám pidi plemena fakt ráda, ale občas mě děsí kam ta miniaturizace a přehánění znaků vede. Mně osobně se tenhle pejsek dost líbí, víc než půlka výstavních šampionů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík