Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2017 05:55
Chingis

XXX.XXX.91.31

Máte někdo zkušenosti s léčbou, co pomohlo, co ne?

Mám doma novou rodinku a jedno štěně má psinku (zbytek jsem netestovala). Nějak nevím co s tím. Utratit ho, nebo všechny, nebo to risknout. Štěně neroste, má trochu výtok z očí a předtím i z nosu, trochu řidší bobky ale to vypadá možná na vedlejší účinek antibiotik. Druhé štěně roste, vpodstatě nemá jediný příznak, maminka měla taky trochu výtok z nosu, teď už nic. Nevím jak moc velké je to riziko pro ostatní psy v domácnosti - nejsou v přímém kontaktu, ale i tak,100% karanténa to není. Nechci zbytečně riskovat zdraví mých psů.

23.7.2017 08:48
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Chingis napsal(a):

Mám doma novou rodinku a jedno štěně má psinku (zbytek jsem netestovala). Nějak nevím co s tím. Utratit ho, nebo všechny, nebo to risknout. Štěně neroste, má trochu výtok z očí a předtím i z nosu, trochu řidší bobky ale to vypadá možná na vedlejší účinek antibiotik. Druhé štěně roste, vpodstatě nemá jediný příznak, maminka měla taky trochu výtok z nosu, teď už nic. Nevím jak moc velké je to riziko pro ostatní psy v domácnosti - nejsou v přímém kontaktu, ale i tak,100% karanténa to není. Nechci zbytečně riskovat zdraví mých psů.

Asi nemají psinku, nekteří autoři udávají že psínka je 100% smrtelná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2017 09:51

Chingis napsal(a):

A psinku máte potvrzenou nebo si to jen tak myslíte?

23.7.2017 10:05

A ti domácí psi jsou očkovaní?

23.7.2017 10:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jahodapavel napsal(a):
Asi nemají psinku, nekteří autoři udávají že psínka je 100% smrtelná.

Není, když jsem byla děcko, měli sousedé psa, který prodělal psinku - zůstal mu takový spodní předkus či co - trčeli mu z huby dolní špičáky, smáli jsme se, že vypadá jak upír.

23.7.2017 13:04
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

lesnížínka napsal(a):
Není, když jsem byla děcko, měli sousedé psa, který prodělal psinku - zůstal mu takový spodní předkus či co - trčeli mu z huby dolní špičáky, smáli jsme se, že vypadá jak upír.

Tak to nebyla psinka.To by se to muselo prokázat izolací viru.

23.7.2017 13:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jahodapavel napsal(a):
Tak to nebyla psinka.To by se to muselo prokázat izolací viru.

Byla, v té době na vesnici prý nic vyjímečného, psi se ještě neočkovali. Přežili jen ti nejsilnější jedinci. Myslím, že prodělanou psinku tu na fóru ještě někdo měl. I potvrzenou. Snad se ozve. Mimochodem...100% smrtelná je jen u fretek, hoďte si do wiki..

23.7.2017 13:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

lesnížínka napsal(a):
Byla, v té době na vesnici prý nic vyjímečného, psi se ještě neočkovali. Přežili jen ti nejsilnější jedinci. Myslím, že prodělanou psinku tu na fóru ještě někdo měl. I potvrzenou. Snad se ozve. Mimochodem...100% smrtelná je jen u fretek, hoďte si do wiki..

Kdysi se soubor nemocí s identickými příznaky označoval jako psinkový komplex. Terapie u všech byla stejná.

23.7.2017 14:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

jahodapavel napsal(a):
Kdysi se soubor nemocí s identickými příznaky označoval jako psinkový komplex. Terapie u všech byla stejná.

Tak ono to bude asi tím, že je těch kmenů několik, od těch s celkem hladkým průběhem, až po ty nejvážnější, s vysokou úmrtností.

23.7.2017 15:45
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

lesnížínka napsal(a):
Tak ono to bude asi tím, že je těch kmenů několik, od těch s celkem hladkým průběhem, až po ty nejvážnější, s vysokou úmrtností.

Gratuluji.

23.7.2017 20:48
Chingis

XXX.XXX.91.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A psinku máte potvrzenou nebo si to jen tak myslíte?

Potvrzené takovým tím rychlotestem. Moji psi jsou očkovaní.

edit: ta bezpříznaková fenečka roste a přibrala dvě kila, ta druhá je furt stejná a přibrala jen 200g za týden.

23.7.2017 21:21

Chingis napsal(a):
Potvrzené takovým tím rychlotestem. Moji psi jsou očkovaní.

edit: ta bezpříznaková fenečka roste a přibrala dvě kila, ta druhá je furt stejná a přibrala jen 200g za týden.

Hmm

pokud máte vlastní psy očkované, tak těm spíš nic nehrozí, vakcína drží dobře. ale to zvíře je trochu riziko pro případné neočkované psy v okolí.

a bohužel chce to počítat s tím, že může mít trvalé následky, minimálně, pokud je to štěně, bude mít špatné zuby. a neuro psinka se vám z toho může udělat kdykoliv potom, třeba i se značným zpožděním.

24.7.2017 00:13
Chingis

XXX.XXX.91.31

Hmm

pokud máte vlastní psy očkované, tak těm spíš nic nehrozí, vakcína drží dobře. ale to zvíře je trochu riziko pro případné neočkované psy v okolí.

a bohužel chce to počítat s tím, že může mít trvalé následky, minimálně, pokud je to štěně, bude mít špatné zuby. a neuro psinka se vám z toho může udělat kdykoliv potom, třeba i se značným zpožděním.

A zůstanou ti psi vždy infekční, nebo ten virus časem můžou zcela eliminovat?
neočkovaní jsou tu bohužel v přesile.

24.7.2017 07:30

Chingis napsal(a):
A zůstanou ti psi vždy infekční, nebo ten virus časem můžou zcela eliminovat?
neočkovaní jsou tu bohužel v přesile.

Psinka je jako spalničky, pes se časem vyléčí, pokud neuhyne. není tam žádné trvalé nosičství, ani u zvířat s trvalými následky.

24.7.2017 11:11
Chingis

XXX.XXX.91.31

Psinka je jako spalničky, pes se časem vyléčí, pokud neuhyne. není tam žádné trvalé nosičství, ani u zvířat s trvalými následky.

Díky za objasnění.

4.9.2017 12:55
Chingis

XXX.XXX.91.31

Pokračování

takovýhle "krásný" chrup nám po té psince narostl. Taky špatně vidíme, jsme pořád trochu vopelichaný a hubený, ale bobky už umíme výstavní, a agresivita nás taky skoro přešla. Jen jsme si teď začli čůrat do pelechu.
Druhá vypadá zcela zdravá. Teď zas řeším očkování, jestli jo, ne, kdy a co. Jeden vet tvrdí že psinka zůstane v těle natrvalo, ale očkovat se může vše, druhej, že virus tělo po třech měsících eliminuje, a očkovat vůbec nikdy. A já si mám asi hodit korunou, ne?

Přidejte reakci

Přidat smajlík