Elki
XXX.XXX.29.6
Ahoj, ráda bych načla téma, které určitě máme většina společné. Znáte to, máte doma hyperaktivního puberťáka, procházku má ráno, přes den 2 -3 hodiny v lese, hraje si se sousedovic psem několikrát do týdne "brutálně energicky", po práci se mu věnuju - hry, cvičení, další prochajda, honičky na zahradě, aporty atd.. no teoreticky by měl být aspoň chvíli unavený, ale to ne, jakmile se rozhodnu, že chci mít chvilku pro sebe třeba na knižku na terase, neustále doráží, morduje mi končetiny, nosí hračky.. když nereaguju hází otrávený ksichty..a teď k otázce..máte tipy na spolehlivé "samozabavení" psa, abych proboha mohla mít chvíli klid? :) Morkovou kost nebo konga má maximálně na 20 minut a už zas votravuje..doufám, že mě pochopíte a máte to někdo stejně :).
jolyha
XXX.XXX.229.101
Elki
napsal(a):
Ahoj, ráda bych načla téma, které určitě máme většina společné. Znáte to, máte doma hyperaktivního puberťáka, procházku má ráno, přes den 2 -3 hodiny v lese, hraje si se sousedovic psem několikrát do týdne "brutálně energicky", po práci se mu věnuju - hry, cvičení, další prochajda, honičky na zahradě, aporty atd.. no teoreticky by měl být aspoň chvíli unavený, ale to ne, jakmile se rozhodnu, že chci mít chvilku pro sebe třeba na knižku na terase, neustále doráží, morduje mi končetiny, nosí hračky.. když nereaguju hází otrávený ksichty..a teď k otázce..máte tipy na spolehlivé "samozabavení" psa, abych proboha mohla mít chvíli klid? :) Morkovou kost nebo konga má maximálně na 20 minut a už zas votravuje..doufám, že mě pochopíte a máte to někdo stejně :).
Pořiďte si mimčo a otravující pes vám bude připadat rázem jako největší pohodička a klídek.
Janae
XXX.XXX.187.22
jolyha
napsal(a):
Pořiďte si mimčo a otravující pes vám bude připadat rázem jako největší pohodička a klídek.
Mimčo přece věčně spí, nikdy jsem neměla tolik volného času jako na MD.
A psího purbeťáka, zde budu za vyvrhele, jsme zavírali do kotce nebo za velkého horka do sklepa, tam si odpočinul a prospal se.
Elki
XXX.XXX.29.6
jolyha
napsal(a):
No tak tohle zvolím asi jako poslední možnost
Elki
XXX.XXX.29.6
Janae
napsal(a):
Mimčo přece věčně spí, nikdy jsem neměla tolik volného času jako na MD.
A psího purbeťáka, zde budu za vyvrhele, jsme zavírali do kotce nebo za velkého horka do sklepa, tam si odpočinul a prospal se.
No on asi bude větší problém ve mně, protože ho neumim ignorovat a když se tváří unuděně a otráveně, tak je mi ho líto, místo abych na něj hodila bobek :) takový to "on si chudák nemůže přece číst nebo koukat na bednu, takže to je moje odpovědnost aby se chuděrka nenudil"
Uživatel s deaktivovaným účtem
No elki, diagnostikovala ses sama a hezky, tak se ze sebe pouč a tu ignoraci se nauč (opět doporučím s povelem, který pro psa bude znamenat "teď se ti nebudu věnovat"). I to se musí pes naučit.
VELKOU kost, na který jsou ještě zbytky masa. Jestli ji má hotovou za 20 minut, chce to větší :)
"a když se tváří unuděně a otráveně, tak je mi ho líto, místo abych na něj hodila bobek"
Nó... že se někdo nechá manipulovat dítětem, to ještě s přihmouřením všech očí pochopím, ale psem?
Elki
napsal(a):
No on asi bude větší problém ve mně, protože ho neumim ignorovat a když se tváří unuděně a otráveně, tak je mi ho líto, místo abych na něj hodila bobek :) takový to "on si chudák nemůže přece číst nebo koukat na bednu, takže to je moje odpovědnost aby se chuděrka nenudil"
Tak to se pak budete věnovat, nejsem otrokem svých psů aby na mě jedna nebo druhá koukla a já začala vymýšlet jak jí potěšit. To bych nedělala nic jiného, bud se zabaví sama nebo stejně půl de prospí Pes taky musí odpočívat
U nas se psem, ktery teda doma je zlaticko ale na navstevach hyperaktivec, pomaha ji proste privazat voditkem treba ke stromu. Najednou je cas na odpocinek, zalehne, spi nebo jen kouka.
Ale taky si obcas umi vynucovat pozornost, sama si hrat neumi. Funguji nam micky dentafun, ma to jak zvykacku a bavi ji to.
Ale jako bacha, psa je proste potreba naucit i odpocivat, my jsme meli hyperaktivni AUO, ted vyrostla, doma krasne odpociva, sama si jde lehnout kdyz nema zajem, pak vyndam hracku a teprve je cas na hrani/otravovani. Mozna proste potrebuje tern impuls, ze ted je teda ten cas na to nicnedelani :).
Elki
XXX.XXX.29.6
Andrýsek3
napsal(a):
Taky mě manipuloval, naštěstí už je to dávno za námi, taky to bylo, když byl štěně a puberťák, teď už to nedělá, je klidný. Ono se to řekne, ať ho nechám, když on ten zmetek ví jak na mě.
Přééésně :) kdo by odolal, no ale pokud někdo máte svůj způsob jak psa zabavit aniž byste u toho museli vyvíjet aktivitu tak sem s tím..zjevně tedy nejde o to, že by se trápil pes, ale spíš panička :).
Elki
XXX.XXX.29.6
beastije
napsal(a):
U nas se psem, ktery teda doma je zlaticko ale na navstevach hyperaktivec, pomaha ji proste privazat voditkem treba ke stromu. Najednou je cas na odpocinek, zalehne, spi nebo jen kouka.
Ale taky si obcas umi vynucovat pozornost, sama si hrat neumi. Funguji nam micky dentafun, ma to jak zvykacku a bavi ji to.
Ale jako bacha, psa je proste potreba naucit i odpocivat, my jsme meli hyperaktivni AUO, ted vyrostla, doma krasne odpociva, sama si jde lehnout kdyz nema zajem, pak vyndam hracku a teprve je cas na hrani/otravovani. Mozna proste potrebuje tern impuls, ze ted je teda ten cas na to nicnedelani :).
No já doufám, že z toho vyroste, když mi známí furt říkaj, jak jejich psi půl dne proválí a v 8 večer jdou sami na kutě tak koukám jak puk.. můj když už je hooodně uběhanej, tak si 30 min schrupne a může začít nanovo, večerka před 23h neexistuje
Elki
napsal(a):
No já doufám, že z toho vyroste, když mi známí furt říkaj, jak jejich psi půl dne proválí a v 8 večer jdou sami na kutě tak koukám jak puk.. můj když už je hooodně uběhanej, tak si 30 min schrupne a může začít nanovo, večerka před 23h neexistuje
Asi vyroste, my mame ted 3 roky a je mnohem mnohem klidnejsi, prijdeme domu a bezi do postele :) Dneska ranni prochazka mi prisla, ze se jdu vencit sama a ona teda jako ze jo, ze pujde taky, ale jen u me, cumet na pamlsky.
Na 100% samostatne zabaveni funguje jen zmrzly kong (ale staci par hodin, pripravuju si ho kdyz vim, ze vecer nebudeme doma, aby ji to nebylo lito).
Plnim ho vsim moznym, tunak+jogurt, sardinky+jogurt, banan+burakove maslo, pastiky masove, dynove pyre, mozna by stacil samotny jogurt, co me napadne, nastrkam do konga, dam do mrazaku a ve chvili, kdy ji to dam (zmrzle pouze), tak o ni az 20 minut nevim :).
Paroží, právě vedle mě chroupe. Hlavně ne daňčí, to by schroustl hned a byl by problém.
notregistered
XXX.XXX.211.126
S trvanlivým jídlem jsem zkoušela též, jenže ona furt chodila pro další, klidně by spolkla velrybu
na žízeň to neuhrála nikdy, miska plná, ale na jídlo, totálně hlady týraneček
protože já se zvedla a šla do ledničky pro něco pro chudáčka pejsánka, aby se nenudil nebo nehladověl
nebo věčně seděla u dveří, že jako musí
zvednu se, otevřu dveře, ona udělá 3 kroky na dvůr a vrátí se, samozřejmě bez vykládky
a takto 8x za hodinu
tak jako ok, kousat, ale ten povel - prosím tě, štěňátko roztomilé, jdi si do pelíšku, musím vydělávat na granule - ten musí být.
notregistered
napsal(a):
S trvanlivým jídlem jsem zkoušela též, jenže ona furt chodila pro další, klidně by spolkla velrybu
na žízeň to neuhrála nikdy, miska plná, ale na jídlo, totálně hlady týraneček
protože já se zvedla a šla do ledničky pro něco pro chudáčka pejsánka, aby se nenudil nebo nehladověl
nebo věčně seděla u dveří, že jako musí
zvednu se, otevřu dveře, ona udělá 3 kroky na dvůr a vrátí se, samozřejmě bez vykládky
a takto 8x za hodinu
tak jako ok, kousat, ale ten povel - prosím tě, štěňátko roztomilé, jdi si do pelíšku, musím vydělávat na granule - ten musí být.
My máme od štěněte povel "hele, vysmaž". Což teda nevypadalo úplně nejlíp před klientem, když byl v práci. Časem jsme to zredukovali na všeříkající pohled a vysmažil.
Tak já teda pro psy první poslední...ale jakmile chci mít klid, tak povel "dobrou, spinkáme"...to je povel pro odpočinek a i když to psi zkouší, tak přes to vlak nejede...a vzhledem k tomu, e odpočinek je pravidelný...po ranní procházce a snídani, po svačině, po večerní procházce a večeři, tak už ani častokrát nemusim velet a jdou odpočívat sami...
Elki
napsal(a):
Když to je těžké... máte ze psa to, co mu sama tolerujete. Když se naše štěně zabralo do nějaké hry- většinou destruktivní ( porcování trvdé papírové krabice) nebo "kuchání" plyšáka, recyklace petlahve i pěkný klacek s kůrou stačil, chtěla jsem od ostatních rodinných příslušníků aby ho nechali si hrát samotné aby se to naučilo.(ještě máme doma napůl vypuštěnej ragbyovej míč-tu šišku, taky dobrá zábava)odčas je potřeba nějaké hračky uklidit, obněnit- aby byly neokoukané a pohrát si s nima s psíkem aby to pro něj bylo lákavé je mít pro sebe.
Pokud se věnuju psovi 2-3 hoďky venku mohl by mi taky nechat pesan doma prostor pro mne, tudíž budete muset odolat a poslat psíka k šípku, pokud opravdu to myslíte vážně a chcete mít klid nebo dělat něco, co se neslučuje s psí aktivitou, jaký si nastavíte režim takové to máte.
napsal(a):
Paroží, právě vedle mě chroupe. Hlavně ne daňčí, to by schroustl hned a byl by problém.
OT. dotaz mimo zadání..
Máme taky parůžek-srnčí, když ho psina žižlá, mám strach, že si vylomí zuby, jaký to dělá zvuky...na veterině u zubaře nám řekli, že pes by měl kousat jen to, do čeho se udělá nehtem rýha, to ale nejsou kosti ani parůžek. Mám se bát, stalo se to už někomu?
napsal(a):
OT. dotaz mimo zadání..
Máme taky parůžek-srnčí, když ho psina žižlá, mám strach, že si vylomí zuby, jaký to dělá zvuky...na veterině u zubaře nám řekli, že pes by měl kousat jen to, do čeho se udělá nehtem rýha, to ale nejsou kosti ani parůžek. Mám se bát, stalo se to už někomu?
Pštrosí nohy jsou super.
Kolegyně pes - podélná zlomenina premoláru, prý nic neobvyklého. Náš pes - zlomené oba horní dočasné špičáky. Kocour má teď taky odlomené kousek špičáku. Na cvičaku furt strašili s vypáčením zubů o pěšky, rukávy atd.
Nevěřím, že by si pes vylomil-vypáčil zdravé zuby ze zdravého závěsného aparátu, když si bude vklidu něco žužlat. Že zlomil, to věřím - furt houževnaté a relativně měkké, chce to velkou sílu a soustředění a najednou dokousne do tvrdého a je to.
napsal(a):
OT. dotaz mimo zadání..
Tak asi každý normální pes (ne vždy štěně) má při žvýkání "jen tak" mantinely, dobrovolně si zub nevylomí. Parůžek nežije, nehýbe se, tj. můj pes ho nemusí v amoku zabít a sežrat. Měkčí dřeň krouhá i předními, tvrdé části tak nějak brousí stoličkami.
Jo, podélně zlomenou stoličku měl náš skoro jezevčík- smrad z huby-nechtěl žrát tvrdé granule(máčené ano) u veta odhaleno a část vyndána...
Mě jen to hlodání parůžku připadá na poslech dost o ty zuby, když porcuje kost tak taky krouhá a brousí ale zní to jinak.
notregistered
XXX.XXX.211.126
Jak nalakované, ne ? Ochranný lak proti okusu
Tak jí to nedávejte, však je spousta jiných dobrot.
To, co moje sluníčko nemůže rozcupovat rychle, hodí pod sedačku, kočce do misky, na kočku.
Předtím mi ale ještě vynadá. Jako s tím nerozbitným míčkem.
Já ji chápu. Je to nuda. Lepší je hromada plyšáků. Fakt ale hromada, protože nemají téměř žádnou trvanlivost.
Still alive: kupírovaný medvídek s amputovanou nožičkou, ale odborně - přesně ve švu, králíček i bez očiček, aby nemohl identifikovat pachatele té legrace. Medvídci nemluví ?
Každý den se navíc objeví, nikdo neví odkud, mrtví. Já samozřejmě vím,
že plyšáka nelze zabít (neříkám, že nežije), ale pejsek to neví. Protože jako spí a najednou vyskočí a "co jé bože né co se stalo co se stalo volejte 911 čip z rychlý roty umírá ne čipe ne drž se už jedou neusínej neusínej zůstaň se mnou slyšíš".
Jako je to od ní pěkné, spousta lidí by dělala, "já tu nejsem". Jenže.
Vykrvácení v důsledku záhadného odpadnutí hlavy od těla, vysypaný trávicí systém v okruhu 3 m (vrácení nepomohlo), exploze mozku, celková exploze (někdy ani nenajdeme všechny končetiny), udušení zalehnutím, selhání krevního oběhu z ponechání na studené podlaze s otevřenou zlomeninou, utopení slinami.
Je to moc hodný pes.