Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2017 12:26

Dobrý den mám fenku AUO 1,5 roku a stále bojujeme do ní něco, nacpat".Nechce žrát konzervy, vařené maso ale následně položené syrové maso kousek sežere ale jen to syrove.Je celkem vesela, hravá ale poslední dobou si lehne pod stůl a smutné kouká.Tohle se děje od prvního hárání ale každý měsíc se zlepšuje jen teď žere s radostí pouze večeři (ono se to každý den mění) a připadá mi že se zhorsila. Taky mě napada zda se změní po druhém harani? Mame jít k vetovi?Prosím co nejvíce zkušeností a odpovědi k danému dotazů před děkuji za odpovědi.

20.7.2017 12:42
karo2702

XXX.XXX.172.116

Může to být více věcmi. U nás fenka týden skoro nežrala, když přišla první vedra.
Ale jistě to může být i něco horšího, hlavně pokud to trvá dýl. K vetovi bych vámi raději zašla, ať máte jistotu, že to nejsou třeba ucpaná střeva nebo něco podobného.

20.7.2017 13:31
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Dávala bych různorodou syrovou stravu a pouze jen tu večeři, není to mimino už může jíst jen jednou denně, i když můj pes stále jí dvakrát, ale vyhovuje mu to, a měnit to nepotřebuju. Ale když nechce, tak ji nechte jíst jen večer.

20.7.2017 13:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak jsem tak pochopila, že syrové maso žere? No tak dávejte syrové. Já jednu dobu nežravkovi pro změnu kuře pekla...což je mnohem horší alternativa

20.7.2017 15:20

Na syrové stravě je jelikož nesnáší granule
Měla jak pedigree, proplan tak i platinum, acanu, Brit, Brit care a spoustu dalších ale proč nejedla několik dní už asi vím za 1)sežrala něco fakt hnusnyho( vjejím případě cigaretu, mozna kousek plastu od kolíčků)
2)dnes jsem zjistila že nechce jazyk.
(ani syrovy ani vařený)
Jinak od veterinářka jsme dnes byla tam jsme si koupily zvěřinovy ořez jelikož máme stesti ze veterinářka co sama krmí BARFem.Naštěstí ji zvěřina chutná a žere ji s radostí. Je, tlustá" a musí schodit 3kg tak z nízkokalorickým masem a spoustou zeleniny půdě lépe než s granulemi?

20.7.2017 15:22

Promiňte za chyby já si toho všimnu jenom když už odešlu příspěvek.

20.7.2017 17:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hmm, píšete, že nic nežere, pak že tedy žere syrové, jen je občas vybíravá a nakonec z vás vypadne, že je tlustá...to asi žere..a hodně

20.7.2017 17:37

Ono se to každou chvíli mění mám to tam napsané!
Stín názvem sem jiný nevymyslela, nevím je si se můžou opakovat názvy. Chtěla jsem nejdřív napsat, skoro nic nežere" ale už jsem to jednou na netu viděla. Jestli se to může klidně mi napište že to je jinak, nechám si poradit. Prosím napište mi rozdíl mezi nezravim a vybiravim psem.

20.7.2017 17:41

Jo a taky měla jeden měsíc dost tučného masa(vepřové, kachní) proto je tlustá!
Žrala to jen z přinucenim, dobrovolně ke mě nesla vždy když viděla misku utíkala na zahradu se schovat.

Neregistrovaný uživatel

20.7.2017 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Měla jsem NO, který žral průměrně jen každý třetí den. Stávalo se, že i čtyři dny nevzal nic do huby. Potom se normálně v klidu nabaštil čehokoliv se stejnou chutí. Bylo jedno jestli maso, nebo granule. Nepřežral se, jen se zasytil a zase potom dva až tři dny nežral. Byl celý prohlédnut, laboratoř, všechno - nic se na něm nenašlo. Jaký byl jako štěně nevím, koupila jsem ho v 15 měsících. Pravda je, že mu pořád byla vidět žebra a člověka to štvalo a chtěl, aby přibral, ale nešlo to. Žádná rada ani finta nepomohla. Nyní je mu sedm let, má ho pán jako jedináčka a v podstatě je to stejné pořád, možná vypadá o něco líp, protože si bere pamlsky z ruky. Netuším, čím to je, ale zajímalo by mě to.

notregistered

20.7.2017 17:48
notregistered

XXX.XXX.211.126

Mohla byste se na chvíli zastavit a nějak to poskládat, trochu ? Psát kratší věty.
Co přesně jí, jak často jí dáváte najíst, stojíte u ní, dokud to nesní ?
Má něco oblíbeného, co nesnáší. Já nesnáším nudle v polévce, třeba.
Granule prostě jak to přišlo pod ruku, nebo jste stihla vysledovat, že nějaká příchuť, kombinace, byla nejhorší ?
Je to hrozně roztahané, složité, my pomalejší - já - to nemůžu rozluštit.

notregistered

20.7.2017 17:53
notregistered

XXX.XXX.211.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měla jsem NO, který žral průměrně jen každý třetí den. Stávalo se, že i čtyři dny nevzal nic do huby. Potom se normálně v klidu nabaštil čehokoliv se stejnou chutí. Bylo jedno jestli maso, nebo granule. Nepřežral se, jen se zasytil a zase potom dva až tři dny nežral. Byl celý prohlédnut, laboratoř, všechno - nic se na něm nenašlo. Jaký byl jako štěně nevím, koupila jsem ho v 15 měsících. Pravda je, že mu pořád byla vidět žebra a člověka to štvalo a chtěl, aby přibral, ale nešlo to. Žádná rada ani finta nepomohla. Nyní je mu sedm let, má ho pán jako jedináčka a v podstatě je to stejné pořád, možná vypadá o něco líp, protože si bere pamlsky z ruky. Netuším, čím to je, ale zajímalo by mě to.

Třeba byl tak zvyklý. Občas se ze psů dělají "stroje", bez emocí, jiné povahy, klidně i psychických poruch.
Myslím, že i si pes pamatuje, že mu z něčeho nebylo dobře, vyhne se tomu.
Dotaz - čeho se zasytil, že mohl fungovat 4 dny ?
Když si představím aktivního psa, což 15i měsíční pes je, co všechno každý den dělá, kolik vydá energie, tak ji také musí přijmout. Aspoň přibližně.
Naučí se hospodařit, využívat i zdánlivě nevyužitelné, dobře.
Ale stejně. Co jedl po těch 4 dnech ?

Neregistrovaný uživatel

20.7.2017 18:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Většinou zátěžové super prémiové granule a syrové maso. Extra aktivní nikdy nebyl, myslím, že proto ho původní majitelé prodali. Měl hlídat objekt a chtěli s ním cvičit. Byl to docela klidný pes. Možná taky proto, že přijímal málo energie. Taky ty čtyři dny nepříjmu potravy byly výjimečně, někdy jedl i každý druhý den. Bylo to různé. Uznávám, že je to zvláštní, proto jsem to sem napsala, jako zajímavost. Nikdy jsem nepoznala u jiného psa něco podobného.

20.7.2017 18:57
Tedysek

XXX.XXX.5.94

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Většinou zátěžové super prémiové granule a syrové maso. Extra aktivní nikdy nebyl, myslím, že proto ho původní majitelé prodali. Měl hlídat objekt a chtěli s ním cvičit. Byl to docela klidný pes. Možná taky proto, že přijímal málo energie. Taky ty čtyři dny nepříjmu potravy byly výjimečně, někdy jedl i každý druhý den. Bylo to různé. Uznávám, že je to zvláštní, proto jsem to sem napsala, jako zajímavost. Nikdy jsem nepoznala u jiného psa něco podobného.

Měla jsem biglovou která taky zralá jednou za dva tři dny. Zkoušela jsem kde co. Včetně metody nechceš - nezeres. Vydržela nezrat měsíc! Pak jsem to nevydržela a dala jí něco co aspoň sežrala. Pak měla období kdy zrala jen v okolí popelnic. Tak jsme koupili takovou malou plechovou popelnici, povalili ji na bok a do ní dali misku se žrádlem. Fungovalo to asi měsíc. Přítomnost druhyho psa taky bez úspěchu. Nakonec se rozezrala když jsem dala misku do pelechu a já dělala jako že ji to jim. To byla komedie. :).

20.7.2017 20:27

Je rozdíl mezi normálním obyčejným nežravcem a tím, kdy už je nějaký zdravotní problém.

Jak se stane, že pes, do kterýho je problém "cokoliv nacpat", má nadváhu?
Můj pes byl celý mládí jak chodící žebřiňák, a mohl se člověk stavět na hlavu a kdovíco, a prostě ne, on víc nesežere a všechno hned vyběhá. Nežravci se tu čas od času probíraj, postupů a metod je na ně víc a každýmu sedne něco jinýho.

20.7.2017 20:46

Když tu někdy že zoufalosti prohlížím jiné straší diskuze třeba že nežere během prvního hárání tak my jsme měli pravý opak, žrala moc dobře ale až po harani přestala jeden měsíc nežrala opravdu nic (harala koncem března končilo koncem dubna a od květnu to začalo), jak videla nebo slyšela misku utekla a pak jsem ji to rvala do krku. A právě me zajímá zda se to změní po 2 hárání?
Je tu kdo má alespoň podobný problem?

20.7.2017 20:51

"Jak se stane, že pes, do kterýho je problém "cokoliv nacpat", má nadváhu?"
Tak to vám můžu na jednom případě "starostlivé paničky" ze sídliště, kde jsme bydleli :
Měla krásné štěně dlouhosrsté kolie. Tak ho cpala a cpala, až mu jídlo totálně znechutila. Pak si stěžovala, že nežere...a krmila ho lžící. Pak jsem se odstěhovala a psa asi rok neviděla. Když jsem ho potkala, sotva chodil a ve hřbetě byl široký jako stůl. Ale stále ho museli krmit lžící, protože z misky nežral. Už musí být po smrti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík