Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

niktberník

17.7.2017 22:35
niktberník

XXX.XXX.109.134

Dobrý den mám dotaz na lidi co mají či měli bernardýna a chtěla bych se zeptat(zvažuji koupi)
Čím krmíte a na kolik vás výjde krmivo na měsíc, kolika se dožil ten váš či kolik mu je momentálně, jak je to s výchovou a na povely (četla jsem že se učí hůř povely tak zda je to pravda. Budu moc ráda když se více rozepíšete. A za všechny rady a tipy. Má představa o psovi pro mě je taková že to bude velký a chlupatý bafan který mi bude několik dalších let dělat společnost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2017 12:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sama nemám bernardýna, ale jeho křížence...takže spíš info o otci - bernardýnovi mých psů...
Dožil se jedenácti let, prostě se jednoho dne už nebyl schopen postavit na nohy...dle toho, co vím od jeho majitelky (moje dobrá známá), tak výchova není nikterak složitá, je pes má delší reakční dobu nebo jak to nazvat...je takovej rozvážnej...dostane povel, pak to vypadá jakože se zamyslel a pak provede, také záleží na typu povelu...to co provádí rád, tak plní hned, do čeho se mu moc nechce, tak si dá na čas...čemuž bych i věřila, můj pes je celý tatínek...
V kohoutku měl 82 centimetrů...váha se pohybovala okolo 75 kilo v zimě kolem osmdesáti možná lehce přes..
Denní krmná dávka cca 1 kg masa plus přílohy a zelenina...při koupi krmného masa odhaduju náklady na krmení na měsíc cca 1500, - a 2000, -...jak by to bylo při krmení granulema nemám představu.

Znám několik bernardýnů a všichni bez výjimky jsou naprosto oddáni svojí rodině kterou bezmezně milují...kupodivu jsou všichni také skvělými hlídači a když člověk počítá s určitou dávkou nemotornosti danou jejich velikostí...obzvláště pes-samec je takovej malej buldozéříček, obzvláště v mladém věku, kdy je k té své velikosti ještě navíc i "akční"...když člověk počítá s nějakým tím slintancem...jsou to psy s velkým srdcem ve velkém těle...a všichni bernardýnové co znám jsou-byli neúnavní mazlové...

Přidejte reakci

Přidat smajlík