Zákaz vstupu do místnosti a povel "volno"

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2017 13:28

Ahoj, tak snad tu zase neobtěžuji.

17.7.2017 13:29
Shagyas

XXX.XXX.177.194

Obtěžujete.A hodně.
Samozřejmě ironie

17.7.2017 13:32

Jejda, kam se poděl ten další text?

17.7.2017 13:39
Shagyas

XXX.XXX.177.194

Zákaz vstupu do místnosti? Jak to mám chápat ?
Pes nesmí do místnosti v bytě?

17.7.2017 13:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.130

Páč musí bejt vycepovanej.

17.7.2017 14:02

Omlouvám se, musela jsem jít něco udělat. Tady je ten další text : Chci se zeptat rovnou na dvě otázky. Jak naučit psa že nesmí do jedné místnosti, konkrétně do kuchyně. Ne aby jsem mu do konce života opakovala "nesmíš, nesmíš..." Ale aby se naučil, že tam prostě nesmí a přes to nejede vlak. A další otázka: jak psa na vycházce naučit povel "volno"? (To doufám už všichni chápete :).

17.7.2017 14:13

Taky máme jednu místnost pro psa zakázanou. Jednoduše jsem mu dávala povel "počkej", případně "vypadni" (zároveň hodně dobře fungují gesta, která pes zná pro oba tyhle povely). Je třeba si stanovit, co pod tím povelem budu myslet, a psovi to vysvětlit (mechanicky, pamlskem, hračkou, atd). Neříkám tedy "nesmíš" a podobné abstraktní pojmy, ale řeknu psovi, kde má být, kam má jít. U nás funguje klidně i "jdi támhle" nebo v případě ukecaný nálady projevy typu "nezapomněl jsi náhodou, že do této místnosti se nechodí?".
V naprostý většině případů nemá problém to respektovat. Pokud se zapomene (obvykle v rámci radosti), připomenu mu to slovy či gesty.

Přidejte reakci

Přidat smajlík