Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

War

15.7.2017 09:05
War

XXX.XXX.27.38

Dobrý den začátkem května sme si k naší roční čubince pořídili kamarádku a po měsíci co sme si jí přivezli sme zjistili že je v březí. Vzhledem k tomu, že sem pejska v březí nikdy neměla tak jsem to nepoznala do té doby dokud se ji nezvětšilo bříško. Celou dobu co jí máme se jí občas stávalo že doma vykonala potřebu. Přisuzovala sem to březí takže sem jí za to nekárala, ale ted už je 3 týdny po vrhu. A problém nepřestává ba naopak je to horší.nevim si s ní už rady. Chodime ven pravidelně 3x denně, chválím jí a pamlsek dostává.Už od začátku sem viděla, že u staré paničky byla samorost ve smečce a, panička " se jí vůbec nevěnovala to i ona nakonec přiznala. Prosím poradí mi někdo jak na ní? Je to zlatíčko a je vděčná za každé pohlazení, ale tohle mě strašně trápí. Děkuji

Not

15.7.2017 09:28
Not

XXX.XXX.64.74

Začala bych s ní jako se štěnětem. Chodila vícekrát denně, to zaprvé, ale hlavně po probuzení, po jídle, po hraní prostě skoro neustále a při odměňování bych nedělala žádné velké halo. Prostě pamlsek (hned jak se vyčůrá/vykaká, za 3s už může být pozdě) a nějakou hlasovou odměnu.
Pokud bych ani po nějaké době neviděla zlepšení, tak bych se uchýlila k vyšetření veterinářem, zda nemá nějaký urologický problém.

15.7.2017 09:53
scylla

XXX.XXX.150.32

War napsal(a):
Dobrý den začátkem května sme si k naší roční čubince pořídili kamarádku a po měsíci co sme si jí přivezli sme zjistili že je v březí. Vzhledem k tomu, že sem pejska v březí nikdy neměla tak jsem to nepoznala do té doby dokud se ji nezvětšilo bříško. Celou dobu co jí máme se jí občas stávalo že doma vykonala potřebu. Přisuzovala sem to březí takže sem jí za to nekárala, ale ted už je 3 týdny po vrhu. A problém nepřestává ba naopak je to horší.nevim si s ní už rady. Chodime ven pravidelně 3x denně, chválím jí a pamlsek dostává.Už od začátku sem viděla, že u staré paničky byla samorost ve smečce a, panička " se jí vůbec nevěnovala to i ona nakonec přiznala. Prosím poradí mi někdo jak na ní? Je to zlatíčko a je vděčná za každé pohlazení, ale tohle mě strašně trápí. Děkuji

Vy také chodíte na WC jen třikrát denně? Chce to jít často, venku chválit opatrně a necpat jí venku pamlsky. Navažte jí na sebe, choďte opravdu často ven.

War

15.7.2017 10:07
War

XXX.XXX.27.38

scylla napsal(a):
Vy také chodíte na WC jen třikrát denně? Chce to jít často, venku chválit opatrně a necpat jí venku pamlsky. Navažte jí na sebe, choďte opravdu často ven.

Prosím vás a vy nechodíte do práce a nemáte i nějaké své zájmy? Teď sem si vzala i 3 měsíce volno kvůli ní aby si na mě zvykla. A 3x denně hodinová procházka s krizencem yorka a když jdu spát déle tak i třeba o půlnoci venčení si myslím, ze není málo. A stejně do rána vleze dětem do pokojíku a vykadí se tam. Proto se ptám jestli tu nemá někdo nějakou fintu nebo podobnou zkušenost.

15.7.2017 10:08
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Tak fintu, nevím, co si pod tím představujete. Souhlasím se všemi, prostě musíte chodit častěji jako se štěňátkem, jinak se to nenaučí.

War

15.7.2017 10:15
War

XXX.XXX.27.38

Not napsal(a):
Začala bych s ní jako se štěnětem. Chodila vícekrát denně, to zaprvé, ale hlavně po probuzení, po jídle, po hraní prostě skoro neustále a při odměňování bych nedělala žádné velké halo. Prostě pamlsek (hned jak se vyčůrá/vykaká, za 3s už může být pozdě) a nějakou hlasovou odměnu.
Pokud bych ani po nějaké době neviděla zlepšení, tak bych se uchýlila k vyšetření veterinářem, zda nemá nějaký urologický problém.

Jenže on je teď problém v tom, že ona mi nechce chodit od šťeňátek. Když jí vezmu ven. Rychle venku vykoná potřebu a tahá domů za nimi. Přemýšlela sem i nad podložkou do té doby než tu budou mrňata, ale bojím se, že si na to zvykne a pak jí to neodnačím.

15.7.2017 10:42
scylla

XXX.XXX.150.32

War napsal(a):
Prosím vás a vy nechodíte do práce a nemáte i nějaké své zájmy? Teď sem si vzala i 3 měsíce volno kvůli ní aby si na mě zvykla. A 3x denně hodinová procházka s krizencem yorka a když jdu spát déle tak i třeba o půlnoci venčení si myslím, ze není málo. A stejně do rána vleze dětem do pokojíku a vykadí se tam. Proto se ptám jestli tu nemá někdo nějakou fintu nebo podobnou zkušenost.

Chodím do práce a mám na starosti ještě spoustu dalších věcí. Kdybych měl takové podmínky, že bych mohla jít se psem ven ho vyvenčit jen 3* denně, nepořizovala bych si ho.

15.7.2017 13:14
Ebi

XXX.XXX.104.139

Souhlasím, třikrát za den je velmi málo, zvláště když jsou takové problémy. Já chodím s dospělými psy 5x denně.
Vždyť tam nemusíte být vždy hodinu, stačí když se vyčurá.Naši psi jsou zvyklí od štěněte, že za vyčurání dostanou granuli, nepodařilo se mi to je odnaučit .
A také pomáhá slovní povel..u nás vyčurej se...takže fenky dokáží čurat na povel, pokud spěcháme a musíme hned domů. Pes ten očurává všechno, u něj povelovat nemusím.

15.7.2017 13:25
Markéta80

XXX.XXX.176.2

3x denně je málo, nejde to že vycházka trvá dlouho, fena se vyčůrá je jedou, lepší menší čas enku ale častěji . Když má štěnata tak tuplem nebude chtít být od nich dlouho .pokud nebyla naučená bude to asi trvat déle, fakt to chce co nejčastěji venčit, jiný fígl v tom není . Naší je 10m a až ted konečně mě nebudí brzo ale vydrží ráno dlouho a tím jsme mohla odbourat dopolední venčení, když jsem s í musela v 6 ráno do 12 to bylo dlouho, ted s ní jdu před 8h a do 12 vydrží pak s ní jdu před 16h, pak po 18 a polední skoro o půlnoci. Manžel říká at jí odbourám v těch 16h že straší taky vydrží jenže to bych jí musela až do 18h fakt hlídat což je pr mě jednodušší na chvilku vyběhnout

Přidejte reakci

Přidat smajlík