Tomáš 428
XXX.XXX.129.207
Dobrý den.
Mám problém naše fena Betty(Jezevčík Drsnosrstý) se začala nedávno počurávat.
Betty se vždycky chodí před spaním vyvenčit ale celkem často stejnak ráno nacházím ve sklepě kaluž.
Je pravda že dřív měla ve sklepě vodu ale i potom co jsme jí dali pryč tak se zase počurala.
Nevím jak je to u psu ale napadlo mě že když jsou staří lidé tak mají taky problém udržet moč.
Naší Betty je totiž 12 let a taky je celkem při těle má 7 kg.
Tomáš 428
napsal(a):
Dobrý den.
Betty se vždycky chodí před spaním vyvenčit ale celkem často stejnak ráno nacházím ve sklepě kaluž.
Je pravda že dřív měla ve sklepě vodu ale i potom co jsme jí dali pryč tak se zase počurala.
Nevím jak je to u psu ale napadlo mě že když jsou staří lidé tak mají taky problém udržet moč.
Vaše Bety má mít neustále vodu k dispozici, nemá co dělat ve svém věku ve studeném sklepě a když má evidentně zdravotní problém, má být u dobrého veterináře na vyšetření, proč čůrá - selhávání ledvin, zánět močových cest a tak dále - chce to léky a léčbu. Má být v teple a suchu a mohli byste v noci zvednout zadní část a jít jí vyvenčit.
Tomáš 428
napsal(a):
Dobrý den.
Tak u vás bych tedy nechtěla být senior ničeho. Ani psa, ani člověka.
Strčit 12 letého jezevčíka do sklepa a ještě mu nedat vodu?!
Pochopila bych, že zavřete dveře do obýváku, kde máte koberce, ale sklep?
Elmo
XXX.XXX.11.1
Vidím to takhle:psovi dej vodu, zajdi k veterináři a nezavirej 12-ti letou fenku do sklepa chudák pes...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Cukrovka? Vodu určitě nebrat, veta, krve, viz výše.
Tomáš 428
XXX.XXX.129.207
Tu vodu jsme jí druhý den vrátili. A mimochodem ten sklep je v zimě asi nejteplejší místo v baráku ona spí hned vedle kotle kde normálně topíme ( kromě léta samozřejmě). Ale děkuji za reakce.
Náštěva veteriny neuškodí.
Naše první jezevčička měla něco podobného, ve 13ti letech se začala počurávat, do té doby naprosto čistotná, nevyčurala se ani na zahradě - museli jsme jí chodit venčit ven!
Vzali jsme moč na vyšetření, byla to cukrovka a později se k tomu přidali komplikace - nicméně ještě rok s námi byla - píchala jsem jí insulin.
Dala jsem jí "čurací záchod" na lodžii, aby si tam několikrát v noci mohla dojít sama - a bylo to ok.