Proti klíšťatům se nyní používají různé prostředky a v současné době i novinka - tabletky, Jsou sice dost drahé, ale prý velmi účinné. Látka se ovšem dostává do celého těla psa a působí bohužel i na jiné orgány a to negativně.Já bych tento prostředek psovi nikdy nedala! Zajímá mne názor ostatních chovatelů a event. i veterinářů.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Dlouholetý chovatel
napsal(a):
Proti klíšťatům se nyní používají různé prostředky a v současné době i novinka - tabletky, Jsou sice dost drahé, ale prý velmi účinné. Látka se ovšem dostává do celého těla psa a působí bohužel i na jiné orgány a to negativně.Já bych tento prostředek psovi nikdy nedala! Zajímá mne názor ostatních chovatelů a event. i veterinářů.
Tak veterinář (coby prodejce těchto preparátů) vám je vychválí do nebe, protože má z jejich distribuce docela zajímavou provizi. Na toto téma tu je několik dost dlouhých diskuzí, tak zkuste pohledat
Děkuji Vám, máme stejný názor, já vím, že provize z prodeje je pro ně zajímavá, ale docela bolestné je to, že negativní účinky na psa pak "pan vet" léčí a ne vždy se to povede, ale má práci. On se přece musí také nějak živit a zdravý pes toto samozřejmě nezaručuje. Jak jsem uvedla, ne že bych to pro své psy nikdy nepoužila, ale už dříve jsem o od toho varovala chovatele a majitele psů. Ovšem chci vědět, které orgány to poškozuje. Jednomu psovi se něco stalo - tbl. byla podána v dubnu. A výsledek pitvy mne vyburcoval k tomuto zjišťování. Tbl. zabíjí spolehlivě klíšťata, ale také i psa. Tedy přesněji - poškozuje vnitřní orgány neboˇje to v krvi. Nic se ale před tím nepozorovalo, fenka měla 5 a půl roku. Došlo k oběhovému selhání vlivem poškození všeho možného, zanaříkání, pád a pak už jen cesta přes duhový most. Ta paní je z toho úplně nemocná. Stalo se to před necelým měsícem a majitelka mi to dříve nebyla schopna napsat. A já mám toho nyní plnou hlavu...tak zkusím pohledat, jak mi radíte, nevím, zda a kde něco najdu..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dlouholetý chovatel
napsal(a):
Jestli si myslíte, že jiná antiparazitika se nedostávají do celého těla ale dostávají. samozřejmě máte právo ty prostředky a priori odmítnout, ale ten strach je zbytečný. Leda byste musela se stejnou vervou zamítnout i všechny ostatní přípravky proti klíšťatům, snad s výjimkou vitamínu B. Ani rostlinné silice nemusí být 100% bezpečné.
Já na tabletách vidím jednu obrovskou nevýhodu, a to je chybění jakéhokoliv odpuzovacího efektu. takže prostě i na ošetřeném psovi leze klíště. a mám kočku, která na jaře dostala bravecto spot on - jako dobrý, funkční, klíšťata to zabíjí. ale kočka stejně nosí klíšťáky nekouslé domů a ty kouslé a mrtvé si vydrbává, takže má vydrbaný krk i tak.
Děkuji Vám za názor, za odpověď. Se vším s Vámi úplně souhlasím, ale byla jsem zvědava, zda mi přijde i jiný názor, který mi vrtá v hlavě...Tableta jde totiž do krve a samozřejmě s krví koluje ve všech orgánech.A to, co zabíjí pak klíště, které si "cucne", to nepůsobí negativně na všechny orgány psa? Ale působí - a právě o toto se mi jedná. Klíště umře tím, co obsahuje krev, které se napije, no a pak odpadne. Jenže ten jed v krvi psa je a koluje nadále a postupně škodí. A není jedinec, jako jedinec, který má dobrý imunitní systém a ubrání se tomu...a právě to, co se před měsícem jedné majitelce u její fenky stalo (dostala jsem tu zprávu teprve včera), to mne doslova vyburcovalo k výše popsaným úvahám.
Dlouholetý chovatel
napsal(a):
Děkuji Vám za názor, za odpověď. Se vším s Vámi úplně souhlasím, ale byla jsem zvědava, zda mi přijde i jiný názor, který mi vrtá v hlavě...Tableta jde totiž do krve a samozřejmě s krví koluje ve všech orgánech.A to, co zabíjí pak klíště, které si "cucne", to nepůsobí negativně na všechny orgány psa? Ale působí - a právě o toto se mi jedná. Klíště umře tím, co obsahuje krev, které se napije, no a pak odpadne. Jenže ten jed v krvi psa je a koluje nadále a postupně škodí. A není jedinec, jako jedinec, který má dobrý imunitní systém a ubrání se tomu...a právě to, co se před měsícem jedné majitelce u její fenky stalo (dostala jsem tu zprávu teprve včera), to mne doslova vyburcovalo k výše popsaným úvahám.
No, jasný, jde do krve, až na to, že pes není klíště, takže na něj to negativně nepůsobí. a imunitní systém s tím už vůbec nemá nic společnýho, ten je na boj s infekcemi.
no a vtip je v tom, že i když dáte na psa spot-on nebo sprej, tak to jde taky do krve.
Nevím, co se stalo fence vaší známé, ale kdyby tableta na klíšťata zabíjela psy, tak jsme mi veterináři už bez pacientů.
notregistered
XXX.XXX.211.252
Dlouholetý chovatel
napsal(a):
Jak myslíte, že funguje tyto náplasti:.
notregistered
XXX.XXX.211.252
Všechny přípravky jsou prostě v psovi
ale kdyby byly v tak nebezpečné hladině, jak si představujete, tak máme už tak 30 let psy jen v muzeu
je třeba vybrat podle psa, jeho zdraví, plemene, období
třeba oddálit od náročností jako očkování, hárání.. no a víte, že byl pes zcela zdráv před podáním tablety..
ektoparazitikum hubí přece parazity, pes není parazit
takové Bravecto je tu přes 3 roky, novinka..
kolik psů to nedalo, ví se ? neví se nic
jenom se brblá
problém vidím v tom, že klíště se zakousne, tedy tableta neochrání před nemocí přenosnou klíšťáky, určitě ne na 100%.
jahodapavel
napsal(a):
Máte na vybranou, buď nechoďte se psem do přírody, nebo mu klíšťata, vytahujte, ale pozor na boreliózu, nebo mu dejte nějaký preparát- jedno jaký protože i pipety se přes kůži vstřebají.
Když už vybírat mezi chemií na psa - co obyčejný Arpalit Neo ve sprayi? Přijde mi to jako "nejmenší" zlo, to snad do krve nepřechází. Speciálně na klíšťata u nás funguje velmi dobře, stačí postříkat psa jednou za měsíc a je klid. (pravda, nemáme psy, kteří by se nadmíru cachtali ve vodních tocích).
Ptáte se, jestli vím, jak fungují náplasti na odvykání kouření. Ať fungují jak chtějí, tato problematika jde zcela mimo mne. U nás se nikdy nekouřilo. Až pak můj manžel, ale chodil kouřit ven. A...rakovina spodiny dutiny ústní a kořene jazyka. Tak jsem 4 roky vdova. Ty kuřáky do jisté míry lituji, vědí, že kouření škodí zdraví a nedokáží si vlastní vůlí pomoci. Ovšem někomu to škodí více, někomu méně. Ale skutečnost je taková: někdo nekouřil a umřel, někdo kouřil a neumřel.
napsal(a):
Když už vybírat mezi chemií na psa - co obyčejný Arpalit Neo ve sprayi? Přijde mi to jako "nejmenší" zlo, to snad do krve nepřechází. Speciálně na klíšťata u nás funguje velmi dobře, stačí postříkat psa jednou za měsíc a je klid. (pravda, nemáme psy, kteří by se nadmíru cachtali ve vodních tocích).
Stejná účinná látka jako u Top-spot-on a v řadě jiných přípravků- perimethrin.
jahodapavel
napsal(a):
Stejná účinná látka jako u Top-spot-on a v řadě jiných přípravků- perimethrin.
To já vím. Jen doufám, že se sprej do krve psa nedostane tak snadno, jako ze spot-on. Přijde mi to coby nejmenší zátěž pro organismus psa, když tedy do té přírody chodit hodláme.
MVDr. Šťourač ve sve poradne uvedl, ze Bravecto by svemu psovi nikdy nedal. Pro me je to zasadni informace.
Kuzi se do krevniho reciste nevstreba tolik, jako pri podani per os. Navic kuze ma onu lipidovou vrstvu- ve ktere se ucinna latka siri. Za me je spot- on bezpecnejsi nez polknuta chemie.
Lexaurin
napsal(a):
MVDr. Šťourač ve sve poradne uvedl, ze Bravecto by svemu psovi nikdy nedal. Pro me je to zasadni informace.
Kuzi se do krevniho reciste nevstreba tolik, jako pri podani per os. Navic kuze ma onu lipidovou vrstvu- ve ktere se ucinna latka siri. Za me je spot- on bezpecnejsi nez polknuta chemie.
To by se clovek mohl namazat( na kuzi) panakem slivovice, a byl by stejne "prdlý", jako kdyz ho vypije
Aktuálně znám psa s borelkou. Čím dál víc kulhal a nic nataženého to nebylo. Chytili to celkem pozdě. Jak se tak řeší psí záležitosti při venčení - paní nechtěla chemii, lila na psa vylouhované bylinky, hltal pivovarské kvasnice. Prý neměl tolik klíšťat jako dřív, ale denně něco vytáhla. Hlavně že chemičtí "frolíci" byli ok a v tlamě nonstop měkký PVC míček z tržnice.
Nedávám psovi nic špatného, maso suším doma, hračky beru buď certifikované pro mimina, nebo jistotu typu Kong nebo ChuckIt. Ale co se týče chemie v obraně proti parazitům, tak tam se vzdávám.
napsal(a):
Aktuálně znám psa s borelkou. Čím dál víc kulhal a nic nataženého to nebylo. Chytili to celkem pozdě. Jak se tak řeší psí záležitosti při venčení - paní nechtěla chemii, lila na psa vylouhované bylinky, hltal pivovarské kvasnice. Prý neměl tolik klíšťat jako dřív, ale denně něco vytáhla. Hlavně že chemičtí "frolíci" byli ok a v tlamě nonstop měkký PVC míček z tržnice.
Nedávám psovi nic špatného, maso suším doma, hračky beru buď certifikované pro mimina, nebo jistotu typu Kong nebo ChuckIt. Ale co se týče chemie v obraně proti parazitům, tak tam se vzdávám.
Tak nejak. Ja jsem dlouho pouzivala " bylinne odpuzovace, Tee tree oil... a nakonec jsem u chemie skoncila- ale Bravecto per os bych nedala.
Lexaurin
napsal(a):
To by se clovek mohl namazat( na kuzi) panakem slivovice, a byl by stejne "prdlý", jako kdyz ho vypije
Slivovice je látka nerozpustná v tucích. kdyby byla rozpustná, bylo by možné se opít přes kůži.
léková forma je do značné míry detail. bravecto pro kočky je spot-on. klidně můžete dát to kočičí bravecto i psovi, jen na něj musíte vyšplíchat těch pipet víc. ale jestli vám to pak přijde lepší...
napsal(a):
Ano, v tom naprostý souhlas. Minimum chemie je dobré, ale jak přijde na klíšťata či blechy, není jiná cesta. Tahat denně ze psa zacuclé potvory? Nic pro mě, ani psy. Proto ten Arpalit spray. Který odpuzuje už před zakousnutím. (pro upřesnění - nejsem žádný dealer, jen si chci opravdu potvrdit, že podobný přípravek používá i někdo další a má dobré zkušenosti, navíc lepší pocit sám za sebe, že nedává spot-on či tabletu)
Jinak dlouhodobé podávání Pangaminu smysl má, psům svědčí i na jiné věci a opravdu pomůže oddálit první vlnu klíšťat. Ale coby ochrana psa před hnusákama? - spíš náhoda v sezoně.
Fuj, přesolení Frolíci, známá s nimi krmila ve velkým a velmi se pak divila, že psovi začly kolabovat ledviny.
Lexaurin
napsal(a):
Tak nejak. Ja jsem dlouho pouzivala " bylinne odpuzovace, Tee tree oil... a nakonec jsem u chemie skoncila- ale Bravecto per os bych nedala.
Kdyby Bravecto působilo i jako odpuzovač, tak mu ho budu dávat dál (měl jednou po uvedení na trh). Mám lehkou fóbijku z klíšťat, tak holt kapu Advantix. Jen tedy udržet v hlavě, kdy proběhla aplikace.
Pořád se tu řeší Bravecto, co podobný Comfortis? Jiný výrobce, jiný název...Složení ?
napsal(a):
Pořád se tu řeší Bravecto, co podobný Comfortis? Jiný výrobce, jiný název...Složení ?
Comfortis není vůbec podobný. obsahuje účinnou látku ze zcela jiné skupiny než bravecto. mají společné jen a pouze lékovou formu.
a comfortis nefunguje na klíšťata. ani trochu. je to prostředek proti blechám.
Lexaurin
napsal(a):
Jako mě by celkem zajímalo, co si pod tou lipidovou vrstvou představit a jakým způsobem se to tam jakože šíří a jak se teda stane, že to někde z oblasti u kohoutku doleze po celém těle a po vstřebání zůstane i po iks vykoupání?
Taková bájná lipidová vrstva.
Myslíte lipidovou vrstvou dermo-epidermální bariéru?
To asi nebude podkožní tuk, že ne.
Nebo ony ty tukové buňky si to mezi sebou šoupu, nebo nějak ty tukové kapénky přelejvají... asi ne, e.
Není to náhodou tak, že je to prostě tou lipidovou vrstvou průchozí, není to degradováno na místě, anébrž přes četné kapiláry vedeno dál do oběhu a z oběhu kdesi degradováno, transformováno či dokonce nezměněno zpětně vydáno hlavními vylučovacími orgány, mj. kůží?
A doplňující otázka - jak to, že Stronghold a Advocate spot zabije i červy, po dobu 1 měsíce, ne jednorázově?
Fakt osobní zkušenost, měla jsem takovou chudáka kočku, milion klíšťat, svrab, červy z ní šli v klubkách - 2x Stronghold a vyřešeno, pak teda v průběhu necelého roku a půl ještě párkrát zopakováno v delším intervalu a spokojenost nejvíc. Některý kočky i když jim tu tabletu nacpete až do krku a ony ji polknou, neznamená to, že ji ze rohem nevyblijou...
notregistered
XXX.XXX.211.252
Tukové buňky nehrají tu tudum tududum tum tum ?
škoda, to byla dobrá hra.
Škoda, že není něco česky
ale taková nenáročná angličtina:
https://www.youtube.com/watch?v=NWJgacb-WAA
s těma spotama to totiž bude taky takový psychologický efekt - "dávám to na kůži, tak to působí na kůži", něco jak tam mluví o umístění těch náplastí
taky ke konci tam mluví hezky o atb vs. antiseptika, toxicita.
Tapina, děkuju, je to stále dokola. A ano, Advocate spot-on jsem dávala za příklad v jiné bravectohysterické diskuzi - dává se to na kůži a zabije to parazity ve střevě - to jsou věci
Mimochodem, účinek Bravecta u nás za chvíli půjde do kopru, ale dávat další se mi nechce. Cokoliv na kůži se mi nechce dávat už vůbec. To jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.
napsal(a):
Comfortis není vůbec podobný. obsahuje účinnou látku ze zcela jiné skupiny než bravecto. mají společné jen a pouze lékovou formu.
a comfortis nefunguje na klíšťata. ani trochu. je to prostředek proti blechám.
Dík. Byla jsem na jakési přednášce, tam byli oba výrobci ( zástupci ) a z jejich projevu jsem měla dojem, že je to hodně podobné ( účinky ).
notregistered
XXX.XXX.211.143
A nebyl to Nexgard.
tapina
napsal(a):
Jako mě by celkem zajímalo, co si pod tou lipidovou vrstvou představit a jakým způsobem se to tam jakože šíří a jak se teda stane, že to někde z oblasti u kohoutku doleze po celém těle a po vstřebání zůstane i po iks vykoupání?
Taková bájná lipidová vrstva.
Myslíte lipidovou vrstvou dermo-epidermální bariéru?
To asi nebude podkožní tuk, že ne.
Nebo ony ty tukové buňky si to mezi sebou šoupu, nebo nějak ty tukové kapénky přelejvají... asi ne, e.
Není to náhodou tak, že je to prostě tou lipidovou vrstvou průchozí, není to degradováno na místě, anébrž přes četné kapiláry vedeno dál do oběhu a z oběhu kdesi degradováno, transformováno či dokonce nezměněno zpětně vydáno hlavními vylučovacími orgány, mj. kůží?
Na to vam nemohu ja odpovedet, protoze to neni z me hlavy, nestoji to v tech preparatech? Tam jsem Tyson nekde tu info nakoupila.
tapina
napsal(a):
A doplňující otázka - jak to, že Stronghold a Advocate spot zabije i červy, po dobu 1 měsíce, ne jednorázově?
Fakt osobní zkušenost, měla jsem takovou chudáka kočku, milion klíšťat, svrab, červy z ní šli v klubkách - 2x Stronghold a vyřešeno, pak teda v průběhu necelého roku a půl ještě párkrát zopakováno v delším intervalu a spokojenost nejvíc. Některý kočky i když jim tu tabletu nacpete až do krku a ony ji polknou, neznamená to, že ji ze rohem nevyblijou...
Vidite, to mi nedoslo- neresim odcervovani pipetou ani tabletami, neb mi po jedne pes zkolaboval, takze jsem to fakt brala tak, ze je to v povrchu kuze
A netvrdi, ze pipetu davam bez obav. Moji dva psi nemaji nic a kliste meli snad 2x za zivot, pipetu davam jen jednomu a to vzdy cekam do prvniho klistete a tajne doufam, ze zander nedostane. Stronghold do Chorv jsem si vyzvedla, a nasal v lekarne jeste ten lonsky nepouzity, tak mam ted dva.
napsal(a):
Slivovice je látka nerozpustná v tucích. kdyby byla rozpustná, bylo by možné se opít přes kůži.
léková forma je do značné míry detail. bravecto pro kočky je spot-on. klidně můžete dát to kočičí bravecto i psovi, jen na něj musíte vyšplíchat těch pipet víc. ale jestli vám to pak přijde lepší...
Ten lih se tedy pres kuzi do krve nevstreba?
notregistered
XXX.XXX.211.143
Zcela neporušenou kůží se u dospělých alkohol nevstřebá.
tapina
napsal(a):
notregistered
XXX.XXX.211.143
Lexaurin, odkaz mrtvý
psalo se, že je měřitelná hladina alkoholu, při mytí rukou,2 minuty
no a když bude kůže porušená, normálně se dá alkoholem člověk otrávit.
Foresto® je odolný proti vodě, protože:
Inovační polymerová matrix obojku Foresto obsahuje účinné látky
Nízké dávky těchto účinných látek se uvolňují z matrix a vstřebávají se do lipidové vrstvy kůže a srsti zvířete
Účinné složky se rozprostřou po lipidové vrstvě, která brání jejich smytí vodou
I když se lipidová vrstva smyje při umývání zvířete šampónem, z obojku se následně tato vrstva rychle obnoví
Koupání ve vodě nijak výrazně nesnížilo 8měsíční účinnost obojku proti klíšťatům
Nadměrné koupání může postupně vyplachovat imidakloprid z matrix obojku a snižovat tak postupně po 5. měsíci od jeho nasazení účinnost proti blechám
“Chovatelé byli velmi spokojeni, přičemž dobrou odolnost proti vodě ocenili zejména majitelé psů.”
Dr. H. Randeo & dr. P.L. Thevenin, veterinární lékaři, Hendaye, Francie, květen 2011.
Lexaurin
napsal(a):
Foresto® je odolný proti vodě, protože:
Inovační polymerová matrix obojku Foresto obsahuje účinné látky
Nízké dávky těchto účinných látek se uvolňují z matrix a vstřebávají se do lipidové vrstvy kůže a srsti zvířete
Účinné složky se rozprostřou po lipidové vrstvě, která brání jejich smytí vodou
I když se lipidová vrstva smyje při umývání zvířete šampónem, z obojku se následně tato vrstva rychle obnoví
Koupání ve vodě nijak výrazně nesnížilo 8měsíční účinnost obojku proti klíšťatům
Nadměrné koupání může postupně vyplachovat imidakloprid z matrix obojku a snižovat tak postupně po 5. měsíci od jeho nasazení účinnost proti blechám
“Chovatelé byli velmi spokojeni, přičemž dobrou odolnost proti vodě ocenili zejména majitelé psů.”
Dr. H. Randeo & dr. P.L. Thevenin, veterinární lékaři, Hendaye, Francie, květen 2011.
Hmm.. rychle jsem googlila a v souvislosti s imidaklopridem jsem našla toto: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20021094
pochybuju, že se stejná účinná látka vstřebá ze spot onu a ne z obojku a v krvi psa byla.
notregistered
XXX.XXX.211.143
napsal(a):
Hmm.. rychle jsem googlila a v souvislosti s imidaklopridem jsem našla toto: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20021094
pochybuju, že se stejná účinná látka vstřebá ze spot onu a ne z obojku a v krvi psa byla.
Jo, přesně - já akorát nechápu, jak (jinak) by se to do té "lipidové vrstvy" (celotělově), dostalo jinak než z krve.
Furt teda nemám definici té lipidové vrstvy, ale myslím si, že se tím myslí ta fosfolioido-ceramido atd bariéra, čiliže epidermis a ne tuková vrstva, podkožní vazivo, i tady vlastně zkoumají to, co by tomu odpovídalo. Ale tak možná jo, možná se tam tyto věci kumulují, v podkožním tuku. Pak teda ale asi i v jiném, než podkožním.
Fakt nevím. Co to teda je, ta lipidová vrstva?
Lipidová vrstva je takové "ztraceno v překladu".
Dávám tabeletu bravecto, docela dost jsem to zkoumala, co by bylo lepší... taky mi vadí, že si pes nosí domu klíšťata, které potom sajou mě(už jsem měla dvě) lezou k nelibosti manžela po gauči a po něm (taky už měl jedno)...
Spoty se musí po měsíci - dvou opakovat...finančně to vyjde cca na stejno.(tableta na 3 měsíce, mám půlenou tu největší)
Takže máme tabletu a když jdem do míst, odkud vím, že si je nosí, nastříkáme se ještě repelentem...
notregistered
XXX.XXX.211.143
A dyť myslí pokožku
rohovou vrstvu
ale tohle vymyšlené slovní spojení se ujalo mezi lidmi, moderní, reklamy
a pak jsou pomůcky, které dopraví to k cévám, není pravda, že jen rozpustné v tucích, jen to jde snáz
a tam, v cévách, je podle mě krev
ale
zas všechno může být jinak
notregistered
XXX.XXX.211.143
Ale nene
ono to koupání právě vydrží
protože už je většina schovaná jinde
a postupně se.. tak přece víte odkud kam se co doplňuje, vyživuje, vylučuje kůží.
tapina
napsal(a):
A co to je ta mastnota na kůži, kde, odkud? Ztrácí se nějak, neztrácí, migruje po tom těle, po jeho povrchu?
Proste produkuji ji mazove zlazy, no Proc se treba kuze pred lepenim naplasti odmastovala benzinem? Proc ma muj pubertak mastne vlasy, ze by mohl mastit plechy v zavodni jidelne, proc ma pes po delis dobe nekoupani mastnou srst? To je ono. Nikam to neputuje- je to ochranna bariera pokozky, jen minlidi se vzdy odmastime chemo, abychom se zase jinou chemii promastili.
Lexaurin
napsal(a):
Proste produkuji ji mazove zlazy, no Proc se treba kuze pred lepenim naplasti odmastovala benzinem? Proc ma muj pubertak mastne vlasy, ze by mohl mastit plechy v zavodni jidelne, proc ma pes po delis dobe nekoupani mastnou srst? To je ono. Nikam to neputuje- je to ochranna bariera pokozky, jen minlidi se vzdy odmastime chemo, abychom se zase jinou chemii promastili.
Mazové žlázy jsou jen jedna z těch věcí, právě, a to ještě ne vůbec ta nejpodstatnější, u člověka. U zvířat jak u kterého.
Kdyby teda teoreticky šlo jen o maz, produkt mazových žlaz, a teda neputuje, tak by byl v místě spotů jen okrsek, zasažené kůže chráněný.
Navíc - on ten spot odmašťuje, protože obsahuje dost hodně alkoholu.
Bezprostředně po koupeli se to nedává spíš kvůli tomu, že se ta kůže chová "nestandardně".
Ne že by to nefungovalo, taky vyzkoušeno, ale bude to jak u koho, může víc dráždit, může trvat dýl, než začne, může být vyšší riziko alerg. reakce nebo absorbce nebo naopak nedostatečná.
Co korneocyty?
Lexaurin
napsal(a):
To je otazka na vyrobce , ja pisi jen, jak jsem to pochopila ja.
Ne, to je otázka na Vás.
Třeba je to jak Jar - kapka do zamaštěného pekáče a mastnota uteče. Proč si puberťák nedá na špičku hlavy kapku jaru? ![]()
Ne, prostě musíte mít nějakou teorii a té se držet.
Je to legrace. Nikdo to neví, protože to je výrobní tajemství. U některých spoustu věcí se dodnes ví, že fungují, ale dodnes se pořádně neví proč.
Lexaurin
napsal(a):
Chapu, ze chcete rici, ze se latka vstreba do krve a ta ji roznese po tele, ale ja nevim proc, mne se vic libi, ze ji motorek roznese lipidovou vrstvou. Protoze, to by se ta latka mohla aplikovat treba intramuskularne, ne?Nebo I.v.
I.m. je blbý kvůli degradaci a komplikacím, i.v. celkem dobrý, s.c. blbý.
Transkutánní podání je daleko spolehlivější než per os, běžný koncový uživatel si toho sám nebo svěřenci tak moc aplikovat nemůže. Per rectum dobrý, compliance blbá.
Kdyby to byly injekce, jednak by lidi nadávali, že platí vetovi, druhak psychologický efekt - droga, strach z jehel, při časté aplikaci - kam teď?
tapina
napsal(a):
Ale však je, každý den a kam se hne, však není z cukru, ale evoluce a chovatelské záměry ho dovedly až po Váš bok.
Chapejte, a fb jsem.ve skupine CS maminky non toxic, ani nevim, jak jsem se tam ocitla, extremy rada nema, no nicmene take dam prednost na minino slunecnicovy olej nez HiPp sama chemie...
Lexaurin
napsal(a):
Chapejte, a fb jsem.ve skupine CS maminky non toxic, ani nevim, jak jsem se tam ocitla, extremy rada nema, no nicmene take dam prednost na minino slunecnicovy olej nez HiPp sama chemie...
Podle mě kdyby jste ho tím olejem namazala pořádně, to jako fakt pořádně, tak ta klíšťata blechy jsou bez šance. Nebo bahenní zábal. Obal. Věneček z levandule. Amulet na krk ![]()
Co tam říkají o lanolinu?
tapina
napsal(a):
Podle mě kdyby jste ho tím olejem namazala pořádně, to jako fakt pořádně, tak ta klíšťata blechy jsou bez šance. Nebo bahenní zábal. Obal. Věneček z levandule. Amulet na krk ![]()
Co tam říkají o lanolinu?
Ani se neptejte- lanolin pry obsahuje prave ty latky, kterymi se ovcim osetruje srst proti breberkam. Tedy neni non toxic.
tapina
napsal(a):
Tak to stačí natírat psa lanolinem, to děláte stejně...
Myslím jako na vyloučení ze skupiny ;-).
No, o tom prave premyslim- ze urco proto se traduje, ze lanolin odpuzuje hmyz. On to vlastne neni ten lanolin, ze...
Jooooooo, vyloucit us m e chteli mockrat, syn final, ze mi daji stejne "banana"