Výstavní border collie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2017 10:32
Coolie

XXX.XXX.215.254

Ahoj,
chtěla bych si pořídit border collii z výstavní linie a zkusit s ní výstavy. Hodně se mi líbí ty barevné varianty (blue/red merle, lila, sable, hnědobílá s pálením atd). Chtěla bych nějakou vzácnější barvu, kterých není tak moc, ale...
Všimla jsem si, že na výstavách jsou uspěšné převážně černobílé border collie. Čím to je? Dávají jim před barevnými rozhodčí přednost? Nebo se jich hlásí v poměru více ČB než barevných a proto jsou většinou na prvním místě? Co myslíte?
Budu ráda za váš názor, děkuji.

Elmo

7.7.2017 14:21
Elmo

XXX.XXX.11.1

Já si myslím to, že ČB Borderky jsou taková klasika, tudíž nepreslechtene, jako jsou trikolorky, Blue Merle Atd.. a jestli chcete psa jenom na vystavu, jak to vypadá v otázce...tak to radši komentovat nebudu já psum který "panicci" tahajou na výstavy a jde jim o tituly a první místo fakt nezavidim a věřte mě že takový psi jsou chudáci, preslechteni a je lepší si vzít vorecha z útulku než nějakýho intersampiona se kterym budete jenom trajdat po výstavách...Pro ty psy to moc zazivny není... !
Dyť v Brně v útulku máte taky nádherný pejsany, kterým to pomůže stokrát vic...

7.7.2017 15:02
impact

XXX.XXX.54.225

Elmo napsal(a):
Já si myslím to, že ČB Borderky jsou taková klasika, tudíž nepreslechtene, jako jsou trikolorky, Blue Merle Atd.. a jestli chcete psa jenom na vystavu, jak to vypadá v otázce...tak to radši komentovat nebudu já psum který "panicci" tahajou na výstavy a jde jim o tituly a první místo fakt nezavidim a věřte mě že takový psi jsou chudáci, preslechteni a je lepší si vzít vorecha z útulku než nějakýho intersampiona se kterym budete jenom trajdat po výstavách...Pro ty psy to moc zazivny není... !

V tomto případě bude opravdu lepší nemyslet...

7.7.2017 15:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Elmo napsal(a):

Hluboká myšlenka v jedné větě, dlouhé 5 a půl řádku

7.7.2017 20:54
Coolie

XXX.XXX.215.254

Elmo napsal(a):

Děkuji Vám za názor mimo mísu.
To, že jsem psala, že bych chtěla psa z výstavní linie a zkusit s ním výstavu neznamená, že by pes nepoznal nic jiného jak výstavní kruh. To jste asi vědma, když tohle odhadnete z jednoho dotazu.
Pak taky nechápu, proč mi hned "cpete" voříška z utulku, když nechci "jen nějakého psa" ale psa, o kterém budu něco vědět, mužu si něco zjistit o jeho předcích, bude mít rodiče testované na dědičné choroby atd. O voříškovi nebudu vědět ani jak bude velký, nemluvě o povaze a o testovaných předcích si mohu leda nechat zdát.

8.7.2017 05:59
bobina65

XXX.XXX.197.59

Dobrý den,
když je pes opravdu pěknej, tak vyhraje.Podívejte se na tyto stránky www.boc.dogsports.cz
aktualizace 14.6.2016, ale je spletenej rok.patří 2017...krycí psi, třeba v importované..blue merle
pes Detania Viktory..nebo ee red pes Clermont Ferrand Dajavera..ten je inter..šampion.
Samo, že záleží i na tom jaký má rozhodčí vkus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík