HlidamPsa
XXX.XXX.64.24
Dobrý den,
skoro týden hlídám známým psa. Je to 9 měsíční štěně. Říkali mi, že je to ridgeback a dovezli něco, co bych pojmenoval spíše "jakoridgeback", ale to teď není relevantní.
Bohužel to nejsou lidi, kteří mají ke psům úplně skvělý vztah - například si pořídili bígla a toho za nějakou dobu dali pryč, protože je to dle jejich slov "debilní plemeno".
Ale zpátky k mému problému - tenhle pes má již od prvního dne ochablou záď, stačí se ho lehce dotknout na zadku (ne, netlačím ho tam naschvál) a okamžitě se hroutí dolů.
Je mi jasné, že normální majitel by si toho všimnul už dávno a letěl by na veterinu. Já je na to každopádně po jejich příjezdu pro psa upozorním, ale nevím jestli to vůbec budou brát v potaz..
Stejně tak vím, že po internetu mi nikdo diagnostiku neudělá.. jde mi jenom o to, zda s tím někdo z vás nesetkal, google mi toho moc nenašel. Chtěl bych jim dát pár příkladů toho, co všechno to může být a na základě toho, co si o možných nemocech zjistím jim i předložím argumenty a pokusím se je nějak dokopat k léčení psa.