9 mesačný pes a turistika

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

D.zi

5.7.2017 19:02
D.zi

XXX.XXX.27.89

Ahojte :)
Mám 9-mesačného nemeckého ovčiaka, odmalička je naučený chodiť na 2-3 hodinové prechádzky v prírode, cca mesiac a pol dozadu sme začali chodiť na túry (cca 14 km), psík nám vládze a nemá problém prejsť tieto túry, ale teraz som sa dočítala, že to môže mať zlý dopad na jeho kĺby, mám teda tieto túry obmedziť ? Najlepšie by bolo keby sa našiel niekto, kto bol v podobnej situácii, ale budem vďačná za každú radu :).

5.7.2017 19:50
lupus4

XXX.XXX.161.4

Záleží zda je to NO s rovným hřbetem, nemá nadváhu, má dobré úhlení a je-li to za celé odpoledne a je-li max na volno, neskáče a je to po měkkém - tak pak by to mělo být úplně v pohodě

Je-li to shrbenej přeůhlenej krpatec s kravským postojem ZK - tak tomu vadí asi všechno

Neregistrovaný uživatel

5.7.2017 20:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

D.zi napsal(a):
Ahojte :)
Mám 9-mesačného nemeckého ovčiaka, odmalička je naučený chodiť na 2-3 hodinové prechádzky v prírode, cca mesiac a pol dozadu sme začali chodiť na túry (cca 14 km), psík nám vládze a nemá problém prejsť tieto túry, ale teraz som sa dočítala, že to môže mať zlý dopad na jeho kĺby, mám teda tieto túry obmedziť ? Najlepšie by bolo keby sa našiel niekto, kto bol v podobnej situácii, ale budem vďačná za každú radu :).

Normálnímu NO v normální kondici tohle určitě vadit nebude, ale jak psala Lupus - exterierovýmu chudákovi to vadit bude, protože jeho zdeformované tělo není stavěné na jakoukoliv zátěž...

5.7.2017 20:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Normálnímu NO v normální kondici tohle určitě vadit nebude, ale jak psala Lupus - exterierovýmu chudákovi to vadit bude, protože jeho zdeformované tělo není stavěné na jakoukoliv zátěž...

Mě tolik chodil 6měsíční berňák bez problémů, nikdy problémy s klouby neměl a na rozdíl od berňáků známých,. kteří toho moc nenachodili, měl hezký postoj i chůzi. Jak by to měl na stará kolena nevím, zemřel předčasně v necelých 8 letech, nejspíš na rakovinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík