Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2017 16:37
kapka

XXX.XXX.5.24

Zdravim vsechny, chci se poradit ohledne velikosti. Koupila sem novy nahubek a nedokazu odhadnout velikost. Problem je, ze to musi mit max utazeny pac kdyz to ma volne tak to furt sundava. Je tento ok? Na ven na cuchani ma dvojty dno a kdyz pojedem nekam bus/vlak tak ho bude mit hlubsi bez dna.diky za nazory.

5.7.2017 16:43
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Koš je malý. Zapomeň na platový "náhubek". A kup pořádný kovový. je víc vzdušný, vyrábí se hlubší a navíc v buse/vlaku/mhd lidi dají psovi s kovovým náhubkem víc prostoru. Vědí, že ráda kovovym košem bolí, tak mu dají prostor a ty se nemusíš bát, že ho někdo zašlápne.

5.7.2017 16:49
kapka

XXX.XXX.33.147

Tedysek napsal(a):
Koš je malý. Zapomeň na platový "náhubek". A kup pořádný kovový. je víc vzdušný, vyrábí se hlubší a navíc v buse/vlaku/mhd lidi dají psovi s kovovým náhubkem víc prostoru. Vědí, že ráda kovovym košem bolí, tak mu dají prostor a ty se nemusíš bát, že ho někdo zašlápne.

Kovovy zatim nechci kuli sobe. Mame zlozvyk sundavat nahubek o moje nohy. Nez se nauci mit nahubek automaticky radsi budu u plastoveho.

5.7.2017 17:12
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Věř mi, že plastovym to bolí stejně jako kovovym. Vím o čem mluvím. Velmi snadno se mi udělá modřina (ráno se mě psi bohužel nesmí pomalu ani dotknout jen abych neměla modřiny) a oba naši psi mají kovový koš. Bígl si ho chce taky sundavat. A stačí jen v základu - pamlskovat když má koš a je klidný. A pokud to nezabírá tak vydržet a psa ukáznit a vést ho tak aby ti neublížil. Ale pro psa je fakt příjemnější.
A velikost koše je taková - udělej si foto jak tvůj pes zívá a až půjdeš koš koupit, porovnej hloubku koše s naprosto otevřenou tlamou psa. A když se tam pohodlně vejde i když zívá a nedotkne se mu brada spodku koše když štěká - je to správná velikost.

5.7.2017 17:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.79

Pes musí v náhubku mít možnost,
si naplno zívnout !
Kór teď, v létě.
V týhle hrůze si nezívne .
Je to týrání !
Nelze omluvit !

5.7.2017 17:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

kapka napsal(a):
Zdravim vsechny, chci se poradit ohledne velikosti. Koupila sem novy nahubek a nedokazu odhadnout velikost. Problem je, ze to musi mit max utazeny pac kdyz to ma volne tak to furt sundava. Je tento ok? Na ven na cuchani ma dvojty dno a kdyz pojedem nekam bus/vlak tak ho bude mit hlubsi bez dna.diky za nazory.

Jestli je to košík na pár minut (dopravní prostředek), je dostačující.
Jestli je to košík na několik desítek minut nebo hodin, je malý. V košíku musí otevřít pořádně hubu (zívnout si), takže mu musí být pohodlný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2017 19:18

rapotacka11 napsal(a):
Pes musí v náhubku mít možnost,
si naplno zívnout !
Kór teď, v létě.
V týhle hrůze si nezívne .
Je to týrání !
Nelze omluvit !

Přesně tak! Naprosto nevhodný náhubek! Uvědomte si, že pes se může ochlazovat pouze otevřenou tlamou a zrychleným dýcháním. Tento náhubek mu pořádné otevření tlamy neumožní a tak riskujete jeho přehřátí.
Kupte kovový (pár ran do nohou snad snesete), prostorný, ne zúžený ke konci čenichu, ale naopak rozšířený.

5.7.2017 23:50

Tyhle plasťáky často psům vadí tolik, že to sundávaj i salámisti, který jsou jinak na náhubek úplně normálně zvyklí. Vůbec se jim nedivím. Tomu psovi to prostě vadí a proto to sundává.
Kovovej prostornej náhubek je mnohem pohodlnější. Míň bolí takovej ten potaženej černou gumou, ale zase je o dost těžší a některým psům odírá čumák. Takže můj pes stejně nosí obyč kovovej, i když to fakt dělá modřiny. Prostě se snažím předcházet tomu, aby do mě vrážel nebo se všelijak otíral.

6.7.2017 09:13
tapina

XXX.XXX.211.150

Myslím si, že ho tlačí i do očí (slzných kanálků), i proto si ho možná chce sundávat. Nánosník by měl být dál na nose.
Zkuste mu to o kousek povolit, jestli pak i líp neotevře...
Jinak teda šťastný výběr.

Musím Vás pochválit, že i takového malého psa chcete naučit chodit s košíkem - je to dobře, vůbec to není samozřejmost. I když by být měla.

S tím omlacováním - mám na to takový tip - naučte psa, aby si nasazoval košík sám, aby do něho sám strčil hlavu - v konci najde ve vaší dlani pamlsek. Po chvilkách jen zopakovat nasazování a hned dát dolů, pak nechat nasazený a druhý pamlsek nechat vzít přes koš, pak něco po chvilkách cvičit s košem. Opravdu jen chvilky. Když půjdete ven, vyberte si jednu ruku např. levou a dávejte mu z ní přes předek koš mlsky. Trochu hi sledujte, když si bude chtít koš a sundat o zem, zaměstnejte, když o Vás, spíš teda se snažte, aby to vůbec neudělal - hned při začátku toho pohybu do Vašich noh řekněte ne a ukažte mu tou rukou s pamlskem do strany a pamlsek mu dejte. Vyberte si nějaké normální slovo, např. Ne, Nechtoho, Vyjeď apod. Co tak kdo v rodině používá, poučte členy smečky a jděte do toho. Pes se to naučí rychle, horší je to s lidma, vysvětlit, že ten pes fakt není chudák.

Mám strašně hodnou fenku, náhubek umí nosit, normalně s ním nikoho neotravuje. Ale jak ji začne někdo jen náznakem litovat, bohužel, to tím košem schytá a toho dotyčného otravuje pak už celou dobu. Naposled jsem říkala, tak jí řekni ne a pošli jí pryč. Ne ona je chudák, sundej jí to... Ne, sorry, nepotřebuju se s nikým hádat nebo platit pokutu a na vodítku ji fakt celou dobu vláčet nechci. No na popáté to dotyčný pochopil a měl pokoj. Ale při navykání je to blbý, tihle záškodníci smajlík

Hodně zdaru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík