Flat coated retriver - procházky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.7.2017 12:12
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

Ahoj,

mám doma 2,5 měsíční štěndo flata. Zajímá mě, jak dlouhé procházky absolvovat. Máme zahradu, takže ven na čůrání a hraní chodíme často. Na delší procházku do přírody chodíme 1x denně (někdy na dvě kratší). Chodím s ní pomalu, často zastavujeme (odpočinek, pití) a do většího kopce ji nesu. Absolvujeme trasy kolem 4km (2h). Pokud s ní na procházku nejdu, je jak z divokých vajec, všude skáče lítá, vše kouše. Ale mám strach, jestli nejsou procházky moc dlouhé a neodrovnám jí tím klouby. Když přijdeme domů, nají se napije a chvilku spí, pak už je zase čilá.

Díky za rady:).

4.7.2017 12:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

evavontrobova napsal(a):
Ahoj,

mám doma 2,5 měsíční štěndo flata. Zajímá mě, jak dlouhé procházky absolvovat. Máme zahradu, takže ven na čůrání a hraní chodíme často. Na delší procházku do přírody chodíme 1x denně (někdy na dvě kratší). Chodím s ní pomalu, často zastavujeme (odpočinek, pití) a do většího kopce ji nesu. Absolvujeme trasy kolem 4km (2h). Pokud s ní na procházku nejdu, je jak z divokých vajec, všude skáče lítá, vše kouše. Ale mám strach, jestli nejsou procházky moc dlouhé a neodrovnám jí tím klouby. Když přijdeme domů, nají se napije a chvilku spí, pak už je zase čilá.

Díky za rady:).

Pes si množství pohybu určí sám tím že si lehne a nebude chtít dál. Držte ho v takové kondici, aby co nejméně zatěžoval zadek, tj aby mu bylo možno nahmatat žebra. Koupila jste si lovecké plemeno, tak z něj nošením do kopce nedělejte postelového psa.

4.7.2017 12:43
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

jahodapavel napsal(a):
Pes si množství pohybu určí sám tím že si lehne a nebude chtít dál. Držte ho v takové kondici, aby co nejméně zatěžoval zadek, tj aby mu bylo možno nahmatat žebra. Koupila jste si lovecké plemeno, tak z něj nošením do kopce nedělejte postelového psa.

Tady nejde o dělání postelového psa :), ale o to že retrieveři mají všeobecně problém s klouby. A nerada bych byla, kdyby se kvůli přemíře zátěže vyskytl nějaký zdravotní problém. S předchozím psem jsme absolvovali procházky i 20km, takže žádného pejska do postele nechceme :). Jen si nejsem jistá, zda není pro štěně 4-5km moc.

4.7.2017 13:02
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ono si řekne samo, my jsme vyrazili na procházku a když už měl dost, lehl a nehli jsme s ním. Bohužel ve třech měsících už ho byl kus a vláčet ho domů nebyla žádná sranda.

4.7.2017 13:14
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

inusanka napsal(a):
Ono si řekne samo, my jsme vyrazili na procházku a když už měl dost, lehl a nehli jsme s ním. Bohužel ve třech měsících už ho byl kus a vláčet ho domů nebyla žádná sranda.

To věřím, ten naš flatík je ještě malej, takže do naruče a hotovo :) Ten náš si spíš lehá, když jdeme z domu a první tak 0,5 km nechce vůbec jít, pak už je to v pohodě :).

4.7.2017 13:26
Atheira

XXX.XXX.240.44

Chápu schody, ale nosit štěně do kopce? Není to trochu přehnaný?

4.7.2017 13:46
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

Atheira napsal(a):
Chápu schody, ale nosit štěně do kopce? Není to trochu přehnaný?

No já to četla zde v diskuzi, takže abych nic nezanedbala, sem tam ho do velkého prudkého kopce vezmu. Schody jsou samozřejmost. A ptala jsem se na vzdálenost trasy/čas vycházky. Ne nošení :).

4.7.2017 13:53
Lexaurin

XXX.XXX.181.152

No jo, jenze ony klouby potrebuji svaly, jedno bez druheho nelze, takze zadne noseni a jak psali vyse, ridit se psem.

4.7.2017 13:57
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

Lexaurin napsal(a):
No jo, jenze ony klouby potrebuji svaly, jedno bez druheho nelze, takze zadne noseni a jak psali vyse, ridit se psem.

Tady je právě to, ona do kopce prostě nejde a sedí :) Takže se vlastně psem řídím :D.

4.7.2017 13:59
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

Díky všem za reakce :).

4.7.2017 14:27
Andrýsek3

XXX.XXX.12.252

V klidu pro radu a dostanete vypucováno, co? Myslím, že to děláte dobře, řiďte se štěnětem, je to mimino, taky bych ho nenutila do krpálu po 2 hodinách venku. Bydlím na horách a jako štěně semnou taky nechodil do kopců, a ono to není nějaký kopeček, jak si někdo dokáže představit, prostě strmé dlouhé, táhlé kopce, a akorát bych tím štěněti odrovnala nohy. Pak už semnou taky chodil (mám křížence labradora), postupně jsme přidávali, protože u nás někam dojít, tak do kopců jjdete pořád. A teď má krásně nasvalene celé tělo.

4.7.2017 14:29
Terven

XXX.XXX.110.147

Dočetla jsem - ačkoliv ze štěněte bude velkej pes,2 a půl měsíce je mimino čerstvě donesené domů. Na poponášení takového prcka nevidím nic nepatřičného, ale čtyřkilometrové vycházky mi přijdou na něj moc.
Já razím názor - s trochou nadsázky (nebrat doslova) - štěně se má spíš vyblbnout na fleku než z něj dělat v tak raném věku turistu. Myslím, že je přirozenější unavit ho hrou a dováděním, plus nějaká ta procházka taky, ale nemusí být x kilometrů.

4.7.2017 14:56
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

Andrýsek3 napsal(a):
V klidu pro radu a dostanete vypucováno, co? Myslím, že to děláte dobře, řiďte se štěnětem, je to mimino, taky bych ho nenutila do krpálu po 2 hodinách venku. Bydlím na horách a jako štěně semnou taky nechodil do kopců, a ono to není nějaký kopeček, jak si někdo dokáže představit, prostě strmé dlouhé, táhlé kopce, a akorát bych tím štěněti odrovnala nohy. Pak už semnou taky chodil (mám křížence labradora), postupně jsme přidávali, protože u nás někam dojít, tak do kopců jjdete pořád. A teď má krásně nasvalene celé tělo.

No místo rady jsem dostala jen spousty pořádných ponaučení :D. No právě, když je kopec strmý a pořádný, tak prostě štěně vezmu, je zatím pěkně lehké, takže s tím problém není.

4.7.2017 14:59
evavontrobova

XXX.XXX.44.9

Terven napsal(a):
Dočetla jsem - ačkoliv ze štěněte bude velkej pes,2 a půl měsíce je mimino čerstvě donesené domů. Na poponášení takového prcka nevidím nic nepatřičného, ale čtyřkilometrové vycházky mi přijdou na něj moc.
Já razím názor - s trochou nadsázky (nebrat doslova) - štěně se má spíš vyblbnout na fleku než z něj dělat v tak raném věku turistu. Myslím, že je přirozenější unavit ho hrou a dováděním, plus nějaká ta procházka taky, ale nemusí být x kilometrů.

Podobnou radu jsem chtěla slyšet :) Já právě nemám moc odhad co je moc a co málo pro takové štěně. S pejskem, který už není mezi námi jsme chodili normálně 20km a přišlo nám to v pořádku. Já sama běhám 10km trasy, takže pro mě nějaké 4km jsou nic. Asi tedy trasy zkrátíme a případně mimčo poneseme :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík