Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2017 20:39
tapina

XXX.XXX.211.124

Zdravím,
lidi, nechtělo by se Vám přeměřit náhubky, co máte, takovej jako katalog - výrobce, označení + rozměry.
Tady u nás není absolutně nic k sehnání. Na e-shopu jsem objednala 6, co bych si plus mínus myslela, a nic, ve zveráči mi taky něco objednali, no vzala jsem ten nejmíň hrozný, protože mi to fakt bylo blbý, ale není to ono...
Možná to pomůže i někomu jinými, než mně.

28.6.2017 20:46
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Na bígla mám nahubek na knírače psa.
Na NO máme nahubek na rtw. Oba kovové a dostatečně velké aby se s nima mohli i napít. U no i dost velký aby při štěkání si nerozbil bradu a neodrel čenich. Vždy Zkouším přímo na psovi. Každý má jinou představu o tom jak by měl být nahubek velký. Mě taky prodavačka říkala že nahubek velikosti NO je dost velký, ale na můj vkus byl málo hluboký. ;) a na bígla jsem zkoušela na výstavě u stánku. Tak se báli aby i ten knírač nebyl malý. :).

28.6.2017 21:01
tapina

XXX.XXX.211.124

Feně tak nějak neočekávaně ve 4 letech vyrostla hlava a víc už ten koš neroztáhnu. Pes, to je štěně, to vůbec. Myslela jsem, že by to třeba chvíli nosil on, ale má strašně šišatou hlavu. Ale v zásadě by byl tento košík dobrý, akorát kdyby byl tak o 3 cm širší v lících. Je to "Výmarský ohař".
Pošlu foto.

notregistered

28.6.2017 21:14
notregistered

XXX.XXX.211.191

V tom shopu jsou všude i rozměry.

28.6.2017 21:16
tapina

XXX.XXX.211.124

notregistered napsal(a):
V tom shopu jsou všude i rozměry.

Oni to měří nějak divně, resp. asi opsané z katalogu, maj to tak i jiné shopy, ale vůbec jsem nepochopila, kde to měří, když to přišlo.

28.6.2017 21:35
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Zkusila bych na vymara košík na NO nebo tak něco.

28.6.2017 21:47
tapina

XXX.XXX.211.124

NO pes je dlouhý, fena zas nesedí vůbec. Má teď kolie pes/baset (nechápu) byl větší než dobrman i dalmatin. Není to ono.

Nechávali jste si někdo náhubek vyrobit?

28.6.2017 21:48
tapina

XXX.XXX.211.124

Jinak děkuju

28.6.2017 21:59
Tedysek

XXX.XXX.43.152

A co zkusit velkeho knírače? Asi by to chtělo nějaké fotky hlavy psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2017 07:16

Jednou jsem si nechala vyrobit koženej náhubek, ale prakticky jsme ho nepoužili, psa odíral. Jednou jsem taky z nouze vzala náhubek, kde psovi neseděl řemínek přes čumák, a ten jsem nechala u brašnáře předělat.
Když potřebuju novej náhubek, vezmu psa a obejdu s ním klidně všechny zverimexy ve městě, případně navštívím větší město, prostě aby v tom obchodě měli větší zásobu a výběr. Bez zkoušení na psovi náhubek koupit neumím.

29.6.2017 10:59
LájošM

XXX.XXX.14.251

Já objednávání náhubků přes e-shopy vzdal. Nejlepší je vzít psa do většího města a obejít obchody, kde se dá košík vyzkoušet. Nebo zajet na výstavu. Ještě nám nikdy nesedl přesně náhubek určený pro dané plemeno. Nevím, jestli mám abnormální psy já nebo výrobce.
U stejného psa mi například sedl košík na border kólii-psa a na ohaře. Nemám ani jedno smajlík

29.6.2017 13:06

Náhubek je potřeba psovi vyzkoušet! Na našeho samojeda s PP seděl náhubek na rotvajlera, například.

notregistered

29.6.2017 13:29
notregistered

XXX.XXX.211.142

Jo, vyzkoušet, to by se mi líbilo.. kde, když v každém zverimexu mají kovové 2ks náhubků na NO a tím to končí.
Byla jsem v okruhu 60km.

Můžete sem napsat rozměry, kdo máte kovový košík, a nejlépe i značku ?
Díky.

29.6.2017 13:40

notregistered napsal(a):
Jo, vyzkoušet, to by se mi líbilo.. kde, když v každém zverimexu mají kovové 2ks náhubků na NO a tím to končí.
Byla jsem v okruhu 60km.

Můžete sem napsat rozměry, kdo máte kovový košík, a nejlépe i značku ?
Díky.

Ale rozměry jsou jedna věc, jak náhubek sedne, je věc druhá a tu z rozměrů nezjistíte. A pokud náhubek nesedne, pes ho nebude chtít nosit, a máte problém.

Podívejte se na www.cmku.cz, je tam seznam výstav. Na téměř každé výstavě jsou stánky s potřebami pro psy, tedy i s náhubky. Tak se mrkněte, kdy bude nějaká výstava blízko vašeho bydliště a se psem tam zajeďte.

29.6.2017 15:24
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nevím, na jaké samotě to žijete, ale já se třeba domluvil v jednom obchodě, že mi ty nejpravděpodobější náhubky objednají a co nesedne si nechají na další prodej nebo je vrátí.
Zpočátku mi to přišlo vůči nim hloupé, ale sami mi to nabídli. Zkuste se s někým podobně domluvit, nebo i s e-shopem. Ono na to stejně máte právo, do 14 dnů nepoužité poslat zpět, a jestli je stejně mají na skladě... I zaplacení 2x poštovného vás přijde laciněji než cestování se psem kdoví kam.

30.6.2017 11:10
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

tapina napsal(a):
NO pes je dlouhý, fena zas nesedí vůbec. Má teď kolie pes/baset (nechápu) byl větší než dobrman i dalmatin. Není to ono.

Nechávali jste si někdo náhubek vyrobit?

A to chcete na tu fenku x bulla? smajlík Pokud nechcete vyloženě kovový, tak co zkusit baskerville? http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nahubky/369891. Já ho mám na xBulla a jsem s ním spokojená a co jezdíme na závody, tak ho tam má dost plemen typu bull a sedí. On se dá i namočit do horké vody a trochu dotvarovat.

notregistered

30.6.2017 15:28
notregistered

XXX.XXX.211.24

Typu bull asi sedí, tahle má ale hlavu jako široký baset smajlík ovšem krásnější
ale teda vypadá hrozně, kýbl pro H. Lectera smajlík
syntetika mi nějak nesedí, aby měl pes u nosu
zajímavé co to ti výrobci mají za psy - rotvík stejný košík jak doga a vlkodav smajlík

dík za link, aspoň vím jak mysleli 14cm.

Míra H.

30.6.2017 15:56
Míra H.

XXX.XXX.79.4

marcelaamax napsal(a):
A to chcete na tu fenku x bulla? smajlík Pokud nechcete vyloženě kovový, tak co zkusit baskerville? http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nahubky/369891. Já ho mám na xBulla a jsem s ním spokojená a co jezdíme na závody, tak ho tam má dost plemen typu bull a sedí. On se dá i namočit do horké vody a trochu dotvarovat.

Tohle je náhubek pro manipulaci s agresivním psem, k ničemu jinému se nehodí.

30.6.2017 18:10
impact

XXX.XXX.195.92

Škrobánek je schopný udělat na míru -> http://www.nahubky-skrobanek.cz/.

30.6.2017 18:53
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Míra H. napsal(a):
Tohle je náhubek pro manipulaci s agresivním psem, k ničemu jinému se nehodí.

Proč myslíte? Nesehnala jsem takový kovový, který by seděl. Zkusila jsem tenhle a jsem spokojená. Používáme ho do vlaku, na procházky se psy, na coursing. Nahubek sedí, má v něm dost místa, je vzdušný. A znám hodně majitelů bullu, kteří jsou s ním spokojeni.

30.6.2017 19:06
Tedysek

XXX.XXX.43.152

marcelaamax napsal(a):
Proč myslíte? Nesehnala jsem takový kovový, který by seděl. Zkusila jsem tenhle a jsem spokojená. Používáme ho do vlaku, na procházky se psy, na coursing. Nahubek sedí, má v něm dost místa, je vzdušný. A znám hodně majitelů bullu, kteří jsou s ním spokojeni.

Hodíš foto? Mě se taky zda málo prostorný.

30.6.2017 20:28
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Tedysek napsal(a):
Hodíš foto? Mě se taky zda málo prostorný.

30.6.2017 21:00
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Moc z toho nevykoukam. Normální z boku by nebyla?

30.6.2017 21:04
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Pro mě ideál velikost tato. Pes pohodlně zivne a když stéká tak si nerozbil je o spodek bradu. V pohodě se s tím napije a ve vlaku jej používá jako opěradlo hlavy

Míra H.

30.6.2017 22:02
Míra H.

XXX.XXX.79.4

marcelaamax napsal(a):

Majitelé jsou možná spokojeni, psi určitě ne.
Má úplně nevhodný tvar. V tom pes ani neotevře tlamu. Navíc ten úchyt k obojku a přes čelo...
Pes musí mít možnost v náhubku zívnout, otevřít tlamu, pít, štěkat atd.

1.7.2017 08:52

Tedysek napsal(a):
Pro mě ideál velikost tato. Pes pohodlně zivne a když stéká tak si nerozbil je o spodek bradu. V pohodě se s tím napije a ve vlaku jej používá jako opěradlo hlavy

Tomu náhubku chybí pásek na nos! Psovi sedí na nose rovnou kov a to je špatně, riskujete odřeniny. Jinak prostornost je OK.

1.7.2017 08:55

Míra H. napsal(a):
Majitelé jsou možná spokojeni, psi určitě ne.
Má úplně nevhodný tvar. V tom pes ani neotevře tlamu. Navíc ten úchyt k obojku a přes čelo...
Pes musí mít možnost v náhubku zívnout, otevřít tlamu, pít, štěkat atd.

Přesně tak, náhubek má nevhodný tvar. Žádný náhubek by se neměl kónicky zužovat a kopírovat tak zavřenou tlamu, ale spíše rozevírat, viz. náhubky škrobánek, např. na velkého knírače, dogu, NO (sport), atd.

1.7.2017 08:58
Tedysek

XXX.XXX.43.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tomu náhubku chybí pásek na nos! Psovi sedí na nose rovnou kov a to je špatně, riskujete odřeniny. Jinak prostornost je OK.

Jo to je půjčený nahubek od sousedky. Jeli jsme koupit ten samý nový - s páskem. Ale to už na fotce nemám. ;).

1.7.2017 09:15

Tedysek napsal(a):
Jo to je půjčený nahubek od sousedky. Jeli jsme koupit ten samý nový - s páskem. Ale to už na fotce nemám. ;).

1.7.2017 11:27
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Tedysek napsal(a):
Moc z toho nevykoukam. Normální z boku by nebyla?

To bohužel nemám, zkusím pak vyfotit. Ale normálně v něm pes otevře tlamu, dýchá s otevřenou tlamou. Pořád sháníme ještě kovový, ale bohužel jsme zatím nesehnali žádný, který by mu seděl.

1.7.2017 13:17
Tedysek

XXX.XXX.43.152

marcelaamax napsal(a):
To bohužel nemám, zkusím pak vyfotit. Ale normálně v něm pes otevře tlamu, dýchá s otevřenou tlamou. Pořád sháníme ještě kovový, ale bohužel jsme zatím nesehnali žádný, který by mu seděl.

Já je viděla prodávat, ale kde to si nevzpomenu už. Mě třeba nejvíc štve spodek nahubku co je moc dlouhý že psovi tlačí do krku. Nechápu proč to delaj tak dlouhý. :(.

1.7.2017 13:18
tapina

XXX.XXX.143.43

Nakonec teda má ten baset/kolie, je to v podstatě ten typ, co dala odkaz Megi. Akorát budu muset přešít ten nánosník, protože a. barví, b. je divně vytvarovaný. Ale jinak nakonec ok, zdá se, že je s ním spokojená. Jinak co na něm musím pochválit, že přední část není seseklá/rovná, ale vypouklá, tudíž možná se s tím psovi nebudou tak dobře sbírat věci ze země, vypadá to i hezčí. Co je ale úplně nejlepší, ta povrchová úprava - vůbec nebarví a vypadá, že to vydrží, tak snad jo. Povrch je úplně jiný, než ty, co máme doma.
Marcelaamax, taky děkuju, no ona nemá úplně tu bulíkovskou hlavu, má docela dlouhý čumák. Ale možná ten plast je dobrý, že od toho nejsou lidi, co musejí pejska politovat, omlácení smajlík
No za mě, úplně nejvíc nejblbší jsou náhubky s celopáskovými stranicemi. Jsou těžké, barví, pes v tom nemůže otevřít, myslím, že ani psům nejsou úplně příjemné.

Kdyžtak teda, kdyby to nedopadlo, navštívili bychom teda pana Škrobánka a nechali udělat.

Mockrát děkuji všem. smajlík Jsem úplně neschopná a nejde mi momentálně vložit žádné foto.

Jinak teda pojmenovala jsem to téma železářství, tak by mě ještě zajímalo, jen tak, pro pobavení, co kdo považujete za nezbytnost, co naopak rádi nemáte a co Vás třeba příjemně překvapilo.

Mě třeba překvapilo, jak je skvělé vodit psy na rozdvojce, za účelem ukázněné chůze.

1.7.2017 13:45
Tedysek

XXX.XXX.43.152

tapina napsal(a):
Nakonec teda má ten baset/kolie, je to v podstatě ten typ, co dala odkaz Megi. Akorát budu muset přešít ten nánosník, protože a. barví, b. je divně vytvarovaný. Ale jinak nakonec ok, zdá se, že je s ním spokojená. Jinak co na něm musím pochválit, že přední část není seseklá/rovná, ale vypouklá, tudíž možná se s tím psovi nebudou tak dobře sbírat věci ze země, vypadá to i hezčí. Co je ale úplně nejlepší, ta povrchová úprava - vůbec nebarví a vypadá, že to vydrží, tak snad jo. Povrch je úplně jiný, než ty, co máme doma.
Marcelaamax, taky děkuju, no ona nemá úplně tu bulíkovskou hlavu, má docela dlouhý čumák. Ale možná ten plast je dobrý, že od toho nejsou lidi, co musejí pejska politovat, omlácení smajlík
No za mě, úplně nejvíc nejblbší jsou náhubky s celopáskovými stranicemi. Jsou těžké, barví, pes v tom nemůže otevřít, myslím, že ani psům nejsou úplně příjemné.

Kdyžtak teda, kdyby to nedopadlo, navštívili bychom teda pana Škrobánka a nechali udělat.

Mockrát děkuji všem. smajlík Jsem úplně neschopná a nejde mi momentálně vložit žádné foto.

Jinak teda pojmenovala jsem to téma železářství, tak by mě ještě zajímalo, jen tak, pro pobavení, co kdo považujete za nezbytnost, co naopak rádi nemáte a co Vás třeba příjemně překvapilo.

Mě třeba překvapilo, jak je skvělé vodit psy na rozdvojce, za účelem ukázněné chůze.

Já se můžu z rozdvojky přeskočit. psi se mi točí furt dokola. Teda velký překračuje menšího. Ale na dvě vodítka na jedné ruce je super. Jednomu povolim o 10cm víc a jdou hezky. :).

1.7.2017 13:51
tapina

XXX.XXX.143.43

Tedysek napsal(a):
Já se můžu z rozdvojky přeskočit. psi se mi točí furt dokola. Teda velký překračuje menšího. Ale na dvě vodítka na jedné ruce je super. Jednomu povolim o 10cm víc a jdou hezky. :).

Právě ta rozdvojka se nezamotá, tím, že je obrtlík u karabin u obojku a pak u té karabiny, na normálním vodítku. Svý psy většinou vodím taky na dvou vodítkách - podle potřeby, na jedné ruce, na dvou rukách, třetí mi zatím nenarostla smajlík

1.7.2017 14:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Tedysek napsal(a):
Já je viděla prodávat, ale kde to si nevzpomenu už. Mě třeba nejvíc štve spodek nahubku co je moc dlouhý že psovi tlačí do krku. Nechápu proč to delaj tak dlouhý. :(.

Mě se líbí náhubky chopo, jenže u nás ve zverimexech je nikde nemají a bez zkoušení se obávám, že to nebude sedět. Jedině jich objednat více, doufat, že alespoň jeden bude sedět a pak to poslat zpátky.

1.7.2017 14:07

marcelaamax napsal(a):
Mě se líbí náhubky chopo, jenže u nás ve zverimexech je nikde nemají a bez zkoušení se obávám, že to nebude sedět. Jedině jich objednat více, doufat, že alespoň jeden bude sedět a pak to poslat zpátky.

A taky Askino, ten máme my.

1.7.2017 14:11
Tedysek

XXX.XXX.43.152

tapina napsal(a):
Právě ta rozdvojka se nezamotá, tím, že je obrtlík u karabin u obojku a pak u té karabiny, na normálním vodítku. Svý psy většinou vodím taky na dvou vodítkách - podle potřeby, na jedné ruce, na dvou rukách, třetí mi zatím nenarostla smajlík

No jo, ale vezmi si co se stane když ti jeden pes překračuje druhyho. Já musím mít na většinou kratší stranu a na menšího o fous delší. A menší chodí chvíli blíž ke mě a chvíli až za druhým psem. Podle toho jak se na něj velkej tlačí. Tohle praktikujou prvních 200m a pak se uklidní. Ale těch 200m na rozdvojce nedám. Nedělala bych nic jiného než vymotavala velkými rozdvojku z podtlapek. takhle provliknu vodítko a v lepším případě mi ho ještě bígl podá sám. :).

1.7.2017 14:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

A taky Askino, ten máme my.

Koukám na to, ty vypadají stejně jako Chopo smajlík. Jenže ve všech zverimexech co jsem byla tak mají nějaké, ani nevím jaká to byla značka, ale ty náhubky se mi už od pohledu nelíbily, a navíc prostě neseděly. Hlavně mě všude cpali takové ty plastové, ve kterých se nedá dýchat, že je to pro psa pohodlnější, že je lehký. Asi budu muset vyrazit se mrknout na nějakou výstavu

1.7.2017 14:15

marcelaamax napsal(a):
Koukám na to, ty vypadají stejně jako Chopo smajlík. Jenže ve všech zverimexech co jsem byla tak mají nějaké, ani nevím jaká to byla značka, ale ty náhubky se mi už od pohledu nelíbily, a navíc prostě neseděly. Hlavně mě všude cpali takové ty plastové, ve kterých se nedá dýchat, že je to pro psa pohodlnější, že je lehký. Asi budu muset vyrazit se mrknout na nějakou výstavu

Jo, na výstavě určitě něco bude. Jinak já jí ho kupovala na Praze 2 v tomhle zverimexu http://www.zoobohous.cz/prodejny.html

1.7.2017 14:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Jo, na výstavě určitě něco bude. Jinak já jí ho kupovala na Praze 2 v tomhle zverimexu http://www.zoobohous.cz/prodejny.html

Díky, já Prahu sice nemám úplně nejblíž, ale zrovna v září se tam chystáme na sraz, tak bych mohla mrknout. Mají tam velký výběr těch náhubků? smajlík

1.7.2017 14:21

marcelaamax napsal(a):
Díky, já Prahu sice nemám úplně nejblíž, ale zrovna v září se tam chystáme na sraz, tak bych mohla mrknout. Mají tam velký výběr těch náhubků? smajlík

My jsme vybrali hned napoprvé Zkuste, třeba budete mít štěstí

1.7.2017 14:24
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

My jsme vybrali hned napoprvé Zkuste, třeba budete mít štěstí

Díky, zkusíme to. Zachvilku mu budou dva roky, tak snad už mu ta palice tolik neporoste

1.7.2017 14:28

marcelaamax napsal(a):
Díky, zkusíme to. Zachvilku mu budou dva roky, tak snad už mu ta palice tolik neporoste

To by neměla, my jste kupovaly někdy v roce a pak jsem ho jen roztáhla

1.7.2017 14:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

To by neměla, my jste kupovaly někdy v roce a pak jsem ho jen roztáhla

No od roka mu právě hlava vyrostla ještě docela dost, ale teď už by to mělo být v pohodě smajlík.

11.7.2017 22:06
tapina

XXX.XXX.211.140

marcelaamax napsal(a):
No od roka mu právě hlava vyrostla ještě docela dost, ale teď už by to mělo být v pohodě smajlík.

No já nevím no... náhubek jsem Eli kupovala v roce a půl a ve čtyřech jsem zjistila, že už ho není kam víc roztáhnout smajlík

Nezkoušeli jste někdo obojky z materiálu Curogan? Že prý by to nemělo vůbec barvit, mají na to nějaký jejich "sidol". Nevýhoda, že vzhledem k materiálu se to prý za určitou dobu ta jednotlivá očka prošoupe. Tak by mě zajímalo, co to znamená, jestli s tím někdo nemáte zkušenost.

notregistered

11.7.2017 23:10
notregistered

XXX.XXX.211.161

Nebarví a nezelená díky té údržbě teda ? a na koupání sundat nebo také nevadí ?
no je to měkké určitě, oba kovy, prostě se to ukroutí
bude to mému buldočkovi slušet ? smajlík

11.7.2017 23:12
tapina

XXX.XXX.211.140

notregistered napsal(a):
Nebarví a nezelená díky té údržbě teda ? a na koupání sundat nebo také nevadí ?
no je to měkké určitě, oba kovy, prostě se to ukroutí
bude to mému buldočkovi slušet ? smajlík

No to právě nevím.

notregistered

11.7.2017 23:22
notregistered

XXX.XXX.211.161

tapina napsal(a):
No to právě nevím.

Ale hráškovi slušet bude. Fakt pěkná barva.
Tu píše někdo, že bílého psa obarvuje, ale nic o sidolu, takže teoreticky by to šlo.
Ještě aby ta nátěrová hmota jí nevadila ale. Vůbec neznám, promiň.
https://www.amazon.com/Sprenger-Curogan-Prong-Training-Collar/dp/B008VI186S.

11.7.2017 23:36
tapina

XXX.XXX.211.140

notregistered napsal(a):
Ale hráškovi slušet bude. Fakt pěkná barva.
Tu píše někdo, že bílého psa obarvuje, ale nic o sidolu, takže teoreticky by to šlo.
Ještě aby ta nátěrová hmota jí nevadila ale. Vůbec neznám, promiň.
https://www.amazon.com/Sprenger-Curogan-Prong-Training-Collar/dp/B008VI186S.

Curogan is a copper-tin-alloy with a high copper portion and some additives which make the material strong - but without any nickel. Therefore these chains avoid a discoloration of fair haired dogs. Some dogs (less than 10%) do react on Curogan with a discoloration.A further advantage of curogan is the fact that it is absolutely free of nickel. More often nickel is responsible for allergic reactions of sensitive dogs and causes of some skin rashes.Herm Sprenger advises that the Curogan will NOT rust because it is a copper/tin alloy and does not contain any iron, and only iron can rust. Curogan will darken and tarnish when exposed to the outdoor environment.

Bych si tipla, že budem někde v těch míň než 10% smajlík Nechám jí týden nosit mosazný řetěz z lustru a uvidím smajlík
https://www.youtube.com/watch?v=gKLjBazk0_Y
Ne ba ne, tuten oxiduje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík