Zdravím,
lidi, nechtělo by se Vám přeměřit náhubky, co máte, takovej jako katalog - výrobce, označení + rozměry.
Tady u nás není absolutně nic k sehnání. Na e-shopu jsem objednala 6, co bych si plus mínus myslela, a nic, ve zveráči mi taky něco objednali, no vzala jsem ten nejmíň hrozný, protože mi to fakt bylo blbý, ale není to ono...
Možná to pomůže i někomu jinými, než mně.
Na bígla mám nahubek na knírače psa.
Na NO máme nahubek na rtw. Oba kovové a dostatečně velké aby se s nima mohli i napít. U no i dost velký aby při štěkání si nerozbil bradu a neodrel čenich. Vždy Zkouším přímo na psovi. Každý má jinou představu o tom jak by měl být nahubek velký. Mě taky prodavačka říkala že nahubek velikosti NO je dost velký, ale na můj vkus byl málo hluboký. ;) a na bígla jsem zkoušela na výstavě u stánku. Tak se báli aby i ten knírač nebyl malý. :).
Feně tak nějak neočekávaně ve 4 letech vyrostla hlava a víc už ten koš neroztáhnu. Pes, to je štěně, to vůbec. Myslela jsem, že by to třeba chvíli nosil on, ale má strašně šišatou hlavu. Ale v zásadě by byl tento košík dobrý, akorát kdyby byl tak o 3 cm širší v lících. Je to "Výmarský ohař".
Pošlu foto.
notregistered
XXX.XXX.211.191
notregistered
XXX.XXX.211.191
V tom shopu jsou všude i rozměry.
notregistered
napsal(a):
Je to tento ?
http://pes.zviratadoma.cz/nahubky/kovove/nahubek-kovovy-vymarsky-ohar-p294/.
Malý.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jednou jsem si nechala vyrobit koženej náhubek, ale prakticky jsme ho nepoužili, psa odíral. Jednou jsem taky z nouze vzala náhubek, kde psovi neseděl řemínek přes čumák, a ten jsem nechala u brašnáře předělat.
Když potřebuju novej náhubek, vezmu psa a obejdu s ním klidně všechny zverimexy ve městě, případně navštívím větší město, prostě aby v tom obchodě měli větší zásobu a výběr. Bez zkoušení na psovi náhubek koupit neumím.
Já objednávání náhubků přes e-shopy vzdal. Nejlepší je vzít psa do většího města a obejít obchody, kde se dá košík vyzkoušet. Nebo zajet na výstavu. Ještě nám nikdy nesedl přesně náhubek určený pro dané plemeno. Nevím, jestli mám abnormální psy já nebo výrobce.
U stejného psa mi například sedl košík na border kólii-psa a na ohaře. Nemám ani jedno
Náhubek je potřeba psovi vyzkoušet! Na našeho samojeda s PP seděl náhubek na rotvajlera, například.
notregistered
XXX.XXX.211.142
Jo, vyzkoušet, to by se mi líbilo.. kde, když v každém zverimexu mají kovové 2ks náhubků na NO a tím to končí.
Byla jsem v okruhu 60km.
Můžete sem napsat rozměry, kdo máte kovový košík, a nejlépe i značku ?
Díky.
notregistered
napsal(a):
Jo, vyzkoušet, to by se mi líbilo.. kde, když v každém zverimexu mají kovové 2ks náhubků na NO a tím to končí.
Byla jsem v okruhu 60km.
Můžete sem napsat rozměry, kdo máte kovový košík, a nejlépe i značku ?
Díky.
Ale rozměry jsou jedna věc, jak náhubek sedne, je věc druhá a tu z rozměrů nezjistíte. A pokud náhubek nesedne, pes ho nebude chtít nosit, a máte problém.
Podívejte se na www.cmku.cz, je tam seznam výstav. Na téměř každé výstavě jsou stánky s potřebami pro psy, tedy i s náhubky. Tak se mrkněte, kdy bude nějaká výstava blízko vašeho bydliště a se psem tam zajeďte.
Nevím, na jaké samotě to žijete, ale já se třeba domluvil v jednom obchodě, že mi ty nejpravděpodobější náhubky objednají a co nesedne si nechají na další prodej nebo je vrátí.
Zpočátku mi to přišlo vůči nim hloupé, ale sami mi to nabídli. Zkuste se s někým podobně domluvit, nebo i s e-shopem. Ono na to stejně máte právo, do 14 dnů nepoužité poslat zpět, a jestli je stejně mají na skladě... I zaplacení 2x poštovného vás přijde laciněji než cestování se psem kdoví kam.
tapina
napsal(a):
NO pes je dlouhý, fena zas nesedí vůbec. Má teď kolie pes/baset (nechápu) byl větší než dobrman i dalmatin. Není to ono.
Nechávali jste si někdo náhubek vyrobit?
A to chcete na tu fenku x bulla?
Pokud nechcete vyloženě kovový, tak co zkusit baskerville? http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nahubky/369891. Já ho mám na xBulla a jsem s ním spokojená a co jezdíme na závody, tak ho tam má dost plemen typu bull a sedí. On se dá i namočit do horké vody a trochu dotvarovat.
notregistered
XXX.XXX.211.24
Typu bull asi sedí, tahle má ale hlavu jako široký baset
ovšem krásnější
ale teda vypadá hrozně, kýbl pro H. Lectera
syntetika mi nějak nesedí, aby měl pes u nosu
zajímavé co to ti výrobci mají za psy - rotvík stejný košík jak doga a vlkodav
dík za link, aspoň vím jak mysleli 14cm.
Míra H.
XXX.XXX.79.4
marcelaamax
napsal(a):
A to chcete na tu fenku x bulla?
Pokud nechcete vyloženě kovový, tak co zkusit baskerville? http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nahubky/369891. Já ho mám na xBulla a jsem s ním spokojená a co jezdíme na závody, tak ho tam má dost plemen typu bull a sedí. On se dá i namočit do horké vody a trochu dotvarovat.
Tohle je náhubek pro manipulaci s agresivním psem, k ničemu jinému se nehodí.
Škrobánek je schopný udělat na míru -> http://www.nahubky-skrobanek.cz/.
Míra H.
napsal(a):
Tohle je náhubek pro manipulaci s agresivním psem, k ničemu jinému se nehodí.
Proč myslíte? Nesehnala jsem takový kovový, který by seděl. Zkusila jsem tenhle a jsem spokojená. Používáme ho do vlaku, na procházky se psy, na coursing. Nahubek sedí, má v něm dost místa, je vzdušný. A znám hodně majitelů bullu, kteří jsou s ním spokojeni.
marcelaamax
napsal(a):
Proč myslíte? Nesehnala jsem takový kovový, který by seděl. Zkusila jsem tenhle a jsem spokojená. Používáme ho do vlaku, na procházky se psy, na coursing. Nahubek sedí, má v něm dost místa, je vzdušný. A znám hodně majitelů bullu, kteří jsou s ním spokojeni.
Hodíš foto? Mě se taky zda málo prostorný.
Pro mě ideál velikost tato. Pes pohodlně zivne a když stéká tak si nerozbil je o spodek bradu. V pohodě se s tím napije a ve vlaku jej používá jako opěradlo hlavy
Míra H.
XXX.XXX.79.4
marcelaamax
napsal(a):
Majitelé jsou možná spokojeni, psi určitě ne.
Má úplně nevhodný tvar. V tom pes ani neotevře tlamu. Navíc ten úchyt k obojku a přes čelo...
Pes musí mít možnost v náhubku zívnout, otevřít tlamu, pít, štěkat atd.
Tedysek
napsal(a):
Pro mě ideál velikost tato. Pes pohodlně zivne a když stéká tak si nerozbil je o spodek bradu. V pohodě se s tím napije a ve vlaku jej používá jako opěradlo hlavy
Tomu náhubku chybí pásek na nos! Psovi sedí na nose rovnou kov a to je špatně, riskujete odřeniny. Jinak prostornost je OK.
Míra H.
napsal(a):
Majitelé jsou možná spokojeni, psi určitě ne.
Má úplně nevhodný tvar. V tom pes ani neotevře tlamu. Navíc ten úchyt k obojku a přes čelo...
Pes musí mít možnost v náhubku zívnout, otevřít tlamu, pít, štěkat atd.
Přesně tak, náhubek má nevhodný tvar. Žádný náhubek by se neměl kónicky zužovat a kopírovat tak zavřenou tlamu, ale spíše rozevírat, viz. náhubky škrobánek, např. na velkého knírače, dogu, NO (sport), atd.
Tedysek
napsal(a):
Jo to je půjčený nahubek od sousedky. Jeli jsme koupit ten samý nový - s páskem. Ale to už na fotce nemám. ;).
marcelaamax
napsal(a):
To bohužel nemám, zkusím pak vyfotit. Ale normálně v něm pes otevře tlamu, dýchá s otevřenou tlamou. Pořád sháníme ještě kovový, ale bohužel jsme zatím nesehnali žádný, který by mu seděl.
Já je viděla prodávat, ale kde to si nevzpomenu už. Mě třeba nejvíc štve spodek nahubku co je moc dlouhý že psovi tlačí do krku. Nechápu proč to delaj tak dlouhý. :(.
Nakonec teda má ten baset/kolie, je to v podstatě ten typ, co dala odkaz Megi. Akorát budu muset přešít ten nánosník, protože a. barví, b. je divně vytvarovaný. Ale jinak nakonec ok, zdá se, že je s ním spokojená. Jinak co na něm musím pochválit, že přední část není seseklá/rovná, ale vypouklá, tudíž možná se s tím psovi nebudou tak dobře sbírat věci ze země, vypadá to i hezčí. Co je ale úplně nejlepší, ta povrchová úprava - vůbec nebarví a vypadá, že to vydrží, tak snad jo. Povrch je úplně jiný, než ty, co máme doma.
Marcelaamax, taky děkuju, no ona nemá úplně tu bulíkovskou hlavu, má docela dlouhý čumák. Ale možná ten plast je dobrý, že od toho nejsou lidi, co musejí pejska politovat, omlácení ![]()
No za mě, úplně nejvíc nejblbší jsou náhubky s celopáskovými stranicemi. Jsou těžké, barví, pes v tom nemůže otevřít, myslím, že ani psům nejsou úplně příjemné.
Kdyžtak teda, kdyby to nedopadlo, navštívili bychom teda pana Škrobánka a nechali udělat.
Mockrát děkuji všem.
Jsem úplně neschopná a nejde mi momentálně vložit žádné foto.
Jinak teda pojmenovala jsem to téma železářství, tak by mě ještě zajímalo, jen tak, pro pobavení, co kdo považujete za nezbytnost, co naopak rádi nemáte a co Vás třeba příjemně překvapilo.
Mě třeba překvapilo, jak je skvělé vodit psy na rozdvojce, za účelem ukázněné chůze.
tapina
napsal(a):
Nakonec teda má ten baset/kolie, je to v podstatě ten typ, co dala odkaz Megi. Akorát budu muset přešít ten nánosník, protože a. barví, b. je divně vytvarovaný. Ale jinak nakonec ok, zdá se, že je s ním spokojená. Jinak co na něm musím pochválit, že přední část není seseklá/rovná, ale vypouklá, tudíž možná se s tím psovi nebudou tak dobře sbírat věci ze země, vypadá to i hezčí. Co je ale úplně nejlepší, ta povrchová úprava - vůbec nebarví a vypadá, že to vydrží, tak snad jo. Povrch je úplně jiný, než ty, co máme doma.
Marcelaamax, taky děkuju, no ona nemá úplně tu bulíkovskou hlavu, má docela dlouhý čumák. Ale možná ten plast je dobrý, že od toho nejsou lidi, co musejí pejska politovat, omlácení ![]()
No za mě, úplně nejvíc nejblbší jsou náhubky s celopáskovými stranicemi. Jsou těžké, barví, pes v tom nemůže otevřít, myslím, že ani psům nejsou úplně příjemné.
Kdyžtak teda, kdyby to nedopadlo, navštívili bychom teda pana Škrobánka a nechali udělat.
Mockrát děkuji všem.
Jsem úplně neschopná a nejde mi momentálně vložit žádné foto.
Jinak teda pojmenovala jsem to téma železářství, tak by mě ještě zajímalo, jen tak, pro pobavení, co kdo považujete za nezbytnost, co naopak rádi nemáte a co Vás třeba příjemně překvapilo.
Mě třeba překvapilo, jak je skvělé vodit psy na rozdvojce, za účelem ukázněné chůze.
Já se můžu z rozdvojky přeskočit. psi se mi točí furt dokola. Teda velký překračuje menšího. Ale na dvě vodítka na jedné ruce je super. Jednomu povolim o 10cm víc a jdou hezky. :).
Tedysek
napsal(a):
Já se můžu z rozdvojky přeskočit. psi se mi točí furt dokola. Teda velký překračuje menšího. Ale na dvě vodítka na jedné ruce je super. Jednomu povolim o 10cm víc a jdou hezky. :).
Právě ta rozdvojka se nezamotá, tím, že je obrtlík u karabin u obojku a pak u té karabiny, na normálním vodítku. Svý psy většinou vodím taky na dvou vodítkách - podle potřeby, na jedné ruce, na dvou rukách, třetí mi zatím nenarostla
Tedysek
napsal(a):
Já je viděla prodávat, ale kde to si nevzpomenu už. Mě třeba nejvíc štve spodek nahubku co je moc dlouhý že psovi tlačí do krku. Nechápu proč to delaj tak dlouhý. :(.
Mě se líbí náhubky chopo, jenže u nás ve zverimexech je nikde nemají a bez zkoušení se obávám, že to nebude sedět. Jedině jich objednat více, doufat, že alespoň jeden bude sedět a pak to poslat zpátky.
marcelaamax
napsal(a):
Mě se líbí náhubky chopo, jenže u nás ve zverimexech je nikde nemají a bez zkoušení se obávám, že to nebude sedět. Jedině jich objednat více, doufat, že alespoň jeden bude sedět a pak to poslat zpátky.
A taky Askino, ten máme my.
tapina
napsal(a):
Právě ta rozdvojka se nezamotá, tím, že je obrtlík u karabin u obojku a pak u té karabiny, na normálním vodítku. Svý psy většinou vodím taky na dvou vodítkách - podle potřeby, na jedné ruce, na dvou rukách, třetí mi zatím nenarostla
No jo, ale vezmi si co se stane když ti jeden pes překračuje druhyho. Já musím mít na většinou kratší stranu a na menšího o fous delší. A menší chodí chvíli blíž ke mě a chvíli až za druhým psem. Podle toho jak se na něj velkej tlačí. Tohle praktikujou prvních 200m a pak se uklidní. Ale těch 200m na rozdvojce nedám. Nedělala bych nic jiného než vymotavala velkými rozdvojku z podtlapek. takhle provliknu vodítko a v lepším případě mi ho ještě bígl podá sám. :).
napsal(a):
A taky Askino, ten máme my.
Koukám na to, ty vypadají stejně jako Chopo
. Jenže ve všech zverimexech co jsem byla tak mají nějaké, ani nevím jaká to byla značka, ale ty náhubky se mi už od pohledu nelíbily, a navíc prostě neseděly. Hlavně mě všude cpali takové ty plastové, ve kterých se nedá dýchat, že je to pro psa pohodlnější, že je lehký. Asi budu muset vyrazit se mrknout na nějakou výstavu
marcelaamax
napsal(a):
Koukám na to, ty vypadají stejně jako Chopo
. Jenže ve všech zverimexech co jsem byla tak mají nějaké, ani nevím jaká to byla značka, ale ty náhubky se mi už od pohledu nelíbily, a navíc prostě neseděly. Hlavně mě všude cpali takové ty plastové, ve kterých se nedá dýchat, že je to pro psa pohodlnější, že je lehký. Asi budu muset vyrazit se mrknout na nějakou výstavu
Jo, na výstavě určitě něco bude. Jinak já jí ho kupovala na Praze 2 v tomhle zverimexu http://www.zoobohous.cz/prodejny.html
napsal(a):
Jo, na výstavě určitě něco bude. Jinak já jí ho kupovala na Praze 2 v tomhle zverimexu http://www.zoobohous.cz/prodejny.html
Díky, já Prahu sice nemám úplně nejblíž, ale zrovna v září se tam chystáme na sraz, tak bych mohla mrknout. Mají tam velký výběr těch náhubků?
marcelaamax
napsal(a):
Díky, já Prahu sice nemám úplně nejblíž, ale zrovna v září se tam chystáme na sraz, tak bych mohla mrknout. Mají tam velký výběr těch náhubků?
My jsme vybrali hned napoprvé Zkuste, třeba budete mít štěstí
marcelaamax
napsal(a):
Díky, zkusíme to. Zachvilku mu budou dva roky, tak snad už mu ta palice tolik neporoste
To by neměla, my jste kupovaly někdy v roce a pak jsem ho jen roztáhla
marcelaamax
napsal(a):
No od roka mu právě hlava vyrostla ještě docela dost, ale teď už by to mělo být v pohodě
.
No já nevím no... náhubek jsem Eli kupovala v roce a půl a ve čtyřech jsem zjistila, že už ho není kam víc roztáhnout ![]()
Nezkoušeli jste někdo obojky z materiálu Curogan? Že prý by to nemělo vůbec barvit, mají na to nějaký jejich "sidol". Nevýhoda, že vzhledem k materiálu se to prý za určitou dobu ta jednotlivá očka prošoupe. Tak by mě zajímalo, co to znamená, jestli s tím někdo nemáte zkušenost.
notregistered
XXX.XXX.211.161
Nebarví a nezelená díky té údržbě teda ? a na koupání sundat nebo také nevadí ?
no je to měkké určitě, oba kovy, prostě se to ukroutí
bude to mému buldočkovi slušet ?
notregistered
XXX.XXX.211.161
tapina
napsal(a):
No to právě nevím.
Ale hráškovi slušet bude. Fakt pěkná barva.
Tu píše někdo, že bílého psa obarvuje, ale nic o sidolu, takže teoreticky by to šlo.
Ještě aby ta nátěrová hmota jí nevadila ale. Vůbec neznám, promiň.
https://www.amazon.com/Sprenger-Curogan-Prong-Training-Collar/dp/B008VI186S.
notregistered
napsal(a):
Ale hráškovi slušet bude. Fakt pěkná barva.
Tu píše někdo, že bílého psa obarvuje, ale nic o sidolu, takže teoreticky by to šlo.
Ještě aby ta nátěrová hmota jí nevadila ale. Vůbec neznám, promiň.
https://www.amazon.com/Sprenger-Curogan-Prong-Training-Collar/dp/B008VI186S.
Curogan is a copper-tin-alloy with a high copper portion and some additives which make the material strong - but without any nickel. Therefore these chains avoid a discoloration of fair haired dogs. Some dogs (less than 10%) do react on Curogan with a discoloration.A further advantage of curogan is the fact that it is absolutely free of nickel. More often nickel is responsible for allergic reactions of sensitive dogs and causes of some skin rashes.Herm Sprenger advises that the Curogan will NOT rust because it is a copper/tin alloy and does not contain any iron, and only iron can rust. Curogan will darken and tarnish when exposed to the outdoor environment.
Bych si tipla, že budem někde v těch míň než 10%
Nechám jí týden nosit mosazný řetěz z lustru a uvidím ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=gKLjBazk0_Y
Ne ba ne, tuten oxiduje.