Uživatel s deaktivovaným účtem
Hezký tropický večer, chci se zeptat, může pes a jsou pro něj prospěšné (vhodné) mandle?
Ali.J.
XXX.XXX.186.66
Dobrý den, nemám to z vlastní hlavy, ale v knížce o BARFování se píše o mandlích následující:
Mandle mají vysokou energetickou hodnotu, obsahují vysoké množstí vlákniny, tuku (50%) a bílkovin (až 30%). Jsou významným zdrojem minerálních látek - hořčíku, draslíku, zinku a mědi. Pozitivně ovlivňují zažívání, stav kůže a srsti.
Je to z knížky od pí. Novosádové, tak snad vám to pomůže.
Ali.J.
napsal(a):
Dobrý den, nemám to z vlastní hlavy, ale v knížce o BARFování se píše o mandlích následující:
Mandle mají vysokou energetickou hodnotu, obsahují vysoké množstí vlákniny, tuku (50%) a bílkovin (až 30%). Jsou významným zdrojem minerálních látek - hořčíku, draslíku, zinku a mědi. Pozitivně ovlivňují zažívání, stav kůže a srsti.
Je to z knížky od pí. Novosádové, tak snad vám to pomůže.
Děkuji moc, v jednom článku (seznam vhodných potravin pro barfování) jsem se dočetla že jsou vhodné a prospěšné a teď zase čtu na netu že obsahují kyanidy, takže se v tom vyznat, posílám odkaz: http://www.crockex.cz/blog/4-nevhodne-a-nebezpecne-potraviny-pro-psy.
notregistered
XXX.XXX.211.117
napsal(a):
Děkuji moc, v jednom článku (seznam vhodných potravin pro barfování) jsem se dočetla že jsou vhodné a prospěšné a teď zase čtu na netu že obsahují kyanidy, takže se v tom vyznat, posílám odkaz: http://www.crockex.cz/blog/4-nevhodne-a-nebezpecne-potraviny-pro-psy.
Musel by sníst asi tak 2kg mandlí.
notregistered
XXX.XXX.211.117
Sladké mandle jsou ok. Ne že jako tím krmím psa..
A pak jsou hořké, někde snad aj zákaz prodeje - moc amygdalinu - sladké 0,1 a ostatní 5%
a čína, což je z meruněk.. a ty jsou oboje špatné.
koňadra
napsal(a):
Proč krmit psa mandlemi?
Naši psi, když chtějí, žerou ořechy - najdou si je pod stromem. Ale nikdy by mne nenapadlo jim je sypat do misky. Ale mandle asi nejsou totéž, co ořechy.
Myslím že ořechy jsou na tom podobně jako mandle.
Já mu nechci sypat mandle do misky, jen jsem narazila na info o barfu, posílám v příloze a tam jsou mandle uvedené jako vhodné přidávat ke krmení. Já jsem si vždycky myslela že ořechy, mandle, kokos..- jsou pro psa nevhodné. Tak mě to zajímalo jak to vidí ostatní, jen tak na chuť bych mu občas dala. Ale po tom co jsem si přečetla riskovat nebudu. Žádné mandle ani ořechy, stejně je nepotřebuje.
Lexaurin
napsal(a):
Můj pes mel po sladkých mandlích zánět slinivky. To jich snědl max deset. Veterinář me, sprdl, ze mandle psovi fakt nee, ze jsou spatne, stravitelne. Už jsem to nikdy nezkoušela.
Jj to jsem se právě dočetla že z toho může mít zánět slinivky, stejně jako z ořechů nebo hodně tučného tvarohu. Vždycky jsem si myslela že plnotučný tvaroh je právě dobrý, no dělala jsem chybu a už budu dávat jen méně tučný. Ikdyž dávám častěji bílý jogurt.
napsal(a):
Myslím že ořechy jsou na tom podobně jako mandle.
Já mu nechci sypat mandle do misky, jen jsem narazila na info o barfu, posílám v příloze a tam jsou mandle uvedené jako vhodné přidávat ke krmení. Já jsem si vždycky myslela že ořechy, mandle, kokos..- jsou pro psa nevhodné. Tak mě to zajímalo jak to vidí ostatní, jen tak na chuť bych mu občas dala. Ale po tom co jsem si přečetla riskovat nebudu. Žádné mandle ani ořechy, stejně je nepotřebuje.
Ale semínka, popř oleje z nich používáte, ne?
notregistered
XXX.XXX.211.117
Je moc tuku, na slinivku příliš zápřah
ale jedovaté nejsou
přidávat ořechy do misky je zbytečný risk, lépe uděláte, když pořídíte kokosový olej, ovšem když je potřeba
takové to plácání páté přes deváté je, si myslím, kontraproduktivní.
napsal(a):
Ale semínka, popř oleje z nich používáte, ne?
Nene, nepoužívám žádné oleje, k čemu? Občas mu dám pár slunečnicových nebo dýňových semínek.
napsal(a):
Nene, nepoužívám žádné oleje, k čemu? Občas mu dám pár slunečnicových nebo dýňových semínek.
Ono, kdybyste si přečetla, proč jsou pro organismus důležité omega 3 6 9 kyseliny, tak byste se takhle neptala.
napsal(a):
Ono, kdybyste si přečetla, proč jsou pro organismus důležité omega 3 6 9 kyseliny, tak byste se takhle neptala.
Ano, tomu já rozumím. Ale já krmím granulemi - Wolfsblut. A barfujeme jen 2x týdně. Pro zpestření jídelníčku. Ty oleje je dobré přidávat ikdyž krmím kvalitními granulemi?
napsal(a):
Ano, tomu já rozumím. Ale já krmím granulemi - Wolfsblut. A barfujeme jen 2x týdně. Pro zpestření jídelníčku. Ty oleje je dobré přidávat ikdyž krmím kvalitními granulemi?
A kolik si myslíte, že tam toho za studena lisovaného oleje (z chia semen třeba, ten obsahuje zrovna všechny tři druhy mastných kyselin) je obsaženo?
notregistered
XXX.XXX.211.117
napsal(a):
A kolik si myslíte, že tam toho za studena lisovaného oleje (z chia semen třeba, ten obsahuje zrovna všechny tři druhy mastných kyselin) je obsaženo?
Ale rájko, vždyť kvalitní granule mají uveden obsah těch dvou hlavních důležitých zázračných omega.
A kdo studuje kterou si pes vyrobí, kde jsou aktivní omega, kterou umí využít a co ještě je k tomu potřeba ?
Běžný zdravý pes nepotřebuje ke granulím a "masu" nic.
Samozřejmě za předpokladu, že jí nějak normálně a ne jen dokola kuře s rýží a Totw.
notregistered
napsal(a):
Ale rájko, vždyť kvalitní granule mají uveden obsah těch dvou hlavních důležitých zázračných omega.
A kdo studuje kterou si pes vyrobí, kde jsou aktivní omega, kterou umí využít a co ještě je k tomu potřeba ?
Běžný zdravý pes nepotřebuje ke granulím a "masu" nic.
Samozřejmě za předpokladu, že jí nějak normálně a ne jen dokola kuře s rýží a Totw.
To ale neznamená, že si to tělo z těch granulí dokáže vstřebat. A omega 9 v granulích nikdy nebývá. Pořád to jsou granule, jaké by nebyly. A opravím Vás, pes jako úplné minimum k jakýmkoliv granulím potřebuje maso a ryby.
Omega 3 a 6 a 9. Na co to je dobrý. V přiměřené míře vlastně na všechno - proto se jmenujou esenciální, každá buňka je potřebuje. V přiměřené míře se to nachází v normální, běžné, pestré stravě, běžná doporučení o konzumaci ryb atd.
Pak jsou stavy, kdy chceme něčemu pomoct, nebo kdy je zvýšená potřeba, nebo riziko apod.
Teoreticky by byl nejlepší ten lososový olej. Možná. Podle mě teda možná krmit lososem jako takovým - když se podíváte na takovou tu kaši, co s tím krmí norky a jiná kožešinová zvířata, nebo se o tom píše i v beletrii - no chtějí krásnou hustou srst.
S těmi rostlinnými oleji je to podle mě pro psa blbý v tom, že to zbytečně navyšuje omega 6. Lžíci rostlinného oleje denně bych psovi nedala žádného, možná tak lžičku konopného, pokud my měl kvasinky kolem tlamy tak kokosáč, ale jinak teda mi psovi přijde smysluplnější dát nějaký rozumný živočišný tuk. Lososáku osobně taky moc nefandím...
S granulemi nevím, asi by to mělo vycházet, jsou tam ty antioxidanty, které se všichni tváří, že tam vlastně ani nejsou, tak by to i ty MK mělo udržet v kondici, snad jo.
Ja dávám jako doplněk toto
http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_krmivo/luposan/123149.
Lexaurin
napsal(a):
Měli jsme to taky, za ty prachy je to celkem "zlodějina". Nemám ráda tohle označení čehokoli, všechno má svého kupce...
Kdysi býval Dermanorm a teď z něho udělali taky pořádný nesmysl.
Lexaurin
napsal(a):
Zlodějina to je a nehorázná.
Samtný Bio olej z chia semen jsem koupila 250ml za 248, -, takže ten Farnam se mi nezdá jako levná alternativa, to už Vás levněji vyjdou ty oleje koupit zvlášť a v Bio kvalitě.
napsal(a):
Nevím, ale myslela jsem si že když krmím kvalitními granulemi tak není potřeba nic přidávat dalšího. Jako to že mu dávám maso, ovoce, zeleninu, jogurt, mozzarrelu, občas uvařený batát... že je jakoby navíc pro zpestření, ale že kdybych to nedávala ničemu by to nevadilo. A nějaké oleje mě ani nenapadly, vím že se dávají při plném barfování.
Co teda konkrétně, v jakém množství a jak často bych měla ještě přidávat do misky? Díky.
napsal(a):
Nevím, ale myslela jsem si že když krmím kvalitními granulemi tak není potřeba nic přidávat dalšího. Jako to že mu dávám maso, ovoce, zeleninu, jogurt, mozzarrelu, občas uvařený batát... že je jakoby navíc pro zpestření, ale že kdybych to nedávala ničemu by to nevadilo. A nějaké oleje mě ani nenapadly, vím že se dávají při plném barfování.
Co teda konkrétně, v jakém množství a jak často bych měla ještě přidávat do misky? Díky.
Napíšu Vám SZ.
Dýňové a slunečnicové semínka přidáváte do misky pravidelně? Pokud ano tak v jakém množství a jak často? A jestli je dávat celé nebo rozdrtit. Děkuji.
napsal(a):
Napíšu Vám SZ.
Dobře, díky.
Tak dobrá, ale připomínky neberu
K těm semínkům, dávají se vždy mletá, jelikož z celého semene si psův organismus nic prospěšného vytáhnout neumí. Krmím 1-2 čajové lžičky 3x týdně, pokud dávám i lněné i dýňové nebo sezamové a chia, tak od každého jedna lžička. Schraňovat v lednici.
K těm olejům, musí být za studena lisované, střídám po dvou, takže mám vždy dva druhy, kecám, mám jich víc, ale používám vždy dva v horizontu měsíce. Krmím 2x týdně jednu lžičku od každého.
Tzn, že víkend je bezdoplňkový.
Jako další přidávám kolagen a msm, od každého lžičku, obden. Pangamin. A ovesné otruby, celkově na zažívací trakt, jedna lžička,3x týdně.
A bylinky: na imunitu stačí sušená echynacea a čekanka, já používám od Phytovetu Imuno, na nohy ještě More mobility. Na srst používám, kromě od Dromy taky od Phytovetu.
Když má čuba tréninky, přidávám jí také hloh.
Jako vlákninu přidávám polévkovou lžíci namočených konopných peletek, čuba se pak tak nepase.
Teď mě víc nenapadá, stačí vám to děvčata takhle?
tapina
napsal(a):
Ano, díky. A tak jste nakonec vzala ten phytovet na milost...
Jak to myslíte, na milost?
tapina
napsal(a):
No mně jste onehdá tvrdila, že je to blbost (takhle doslova teda ne), no že je lepší namíchat si sám. Ale to už je dlouho, tak 2015
Tak to já si pořád míchám, ale ten Phytovet jsou bylinky, tak jsem to tam zakomponovala ![]()
Navíč čubajs se neválí jen doma, takže jsem to pojistila ještě takhle.
Však jo. Podle mě je dobré i to, že je to takhle hezky namleté, navážené, odměrka atd. protože to fakt nevím, jak bych doma udělala, respektive, krámů mám dost a další mlýnek fakt už nee ;-)
Co říkáte na Geloren? Ono to stojí v podstatě jako jiné trochu normální pamlsky. Za den toho taky nic nedám, tak jsem si říkala, že bych mohla koupit teď tohle. Nebo je to blbost?
Teď musím běžet, odpovím později.
notregistered
XXX.XXX.211.240
Složení ?
notregistered
XXX.XXX.211.240
notregistered
napsal(a):
Složení ?
Gelorenu ?
notregistered
XXX.XXX.211.240
No a to jste zapomněli na omega 7.. též nanic
omlouvám se, tapina, že narušuji výuku a ještě navíc kopíruji
v granulích s normálními surovinami je to tak, že se všeho dá víc, než je potřeba, takže ok
živočišný tuk, za studena lisovaný rostlinný (řepkový např., dám jednou za čas menší pytel granulí jen).. to není nic neobvyklého, kvalitní krmivo tohle má
psala jsem - běžný normálně krmený pes
Zvířata (zdravá) si mohou vyrobit některé z mastných kyselin, a ty které neumí, musí dostat z potravy - esenciální, základní - omega 3 a 6, a také je umí využít.
Omega 3 - ALA, eikosapentaenová (EPA), dokosahexaenová (DHA)
Omega 6 - linolová (LA), gama-linolenová (GLA), dihomo-gama-linolenová (DGLA), arachidonová (AA)
Třeba kočka potřebuje v potravě kys. arachidonovou, pes ne.
Příklad:
AA umí zánět, EPA + DHA mají zas protizánětlivé účinky.
Proto mořské ryby jsou opravdu nejvýhodnější, a nejlépe syrové. Obsahují k. arachidonovou stejně jako další potraviny, ale zároveň jsou zdrojem omega 3, takže se to vyrovnává.
Důležitý je tedy poměr oněch 6 a 3 kyselin. Po letech zkoumání se došlo na přibližně 5:1.
Zdroje:
ALA - lněné a dýňové semínko, sójový olej
EPA, DHA - olej z mořských ryb
LA - slunečnicový, pupalkový olej
AA - kuře, krůta, vejce, kapr, pstruh, slunečnicový a podzemnicový olej
GLA - pupalkový, z brutnáku lékařského a z černého rybízu olej
Úplně normálně je možné předávkování = zánět slinivky.
Aha, a jsme u mandlí.
Pokud mají esenciální mastné kyseliny napomoct léčení (často spolu s vitaminem E) atopie, alergie, artritidy, hezčímu kabátku a vůbec k celému funkčnějšímu psu, mají se užívat 9-12 týdnů.
Ale když nic nebudeme přehánět či nekrmíme jednotvárně, není třeba nic dolévat.
Jak bychom to počítali, s granulemi a masem dokupy.
Keep calm.
notregistered
XXX.XXX.211.240
tapina
napsal(a):
Želatina a voda a pak nějaký ty funkční nesmysly, ve psím je příchuť, v koňském jsou ty funkční nesmysly trochu jinak, po přepočtu vychází cenově nastejno, jestli koupíte pro psa psa nebo koně.
Aha, já to nenašla.. a vzhledově mi připomíná čínské pamlsky
vyplatí se ?
notregistered
napsal(a):
Aha, já to nenašla.. a vzhledově mi připomíná čínské pamlsky
vyplatí se ?
No prostě pamlsek, no.
Nijak zvlášť ho nepotřebuje, udělá radost, neublíží a já budu mít ještě dobrej pocit, že jsem teda koupila nějaký ten doplněk na klouby ;-)
Koupila jsem zvěřinové šlachy a vypadají luxusně. "Takové domácí žvýkáníčko".
notregistered
XXX.XXX.211.240
tapina
napsal(a):
No prostě pamlsek, no.
Nijak zvlášť ho nepotřebuje, udělá radost, neublíží a já budu mít ještě dobrej pocit, že jsem teda koupila nějaký ten doplněk na klouby ;-)
Koupila jsem zvěřinové šlachy a vypadají luxusně. "Takové domácí žvýkáníčko".
Jo tak, to je super.
Pak napiš za jak dlouho zvěřinu zneškodili. Čekám na srnčí nohu sušenou, aj s kopýtkem. Spoléhám, že jak se tím bude cpát, přestane běhat za srnkami
notregistered
XXX.XXX.211.240
Ještě.. ALA (semínka dýně a lněná).. pořád se řeší, jestli vůbec k něčemu je.. povídá se, že se umí přeměnit na EPA.
Bezva.
Jenže maximálně z 10%. A to jen u vegetariánů. U ostatních je to jen..0,000000000000000000001%. Pro představu.
Pes není vegetarián.
notregistered
XXX.XXX.211.240
napsal(a):
To ale neznamená, že si to tělo z těch granulí dokáže vstřebat. A omega 9 v granulích nikdy nebývá. Pořád to jsou granule, jaké by nebyly. A opravím Vás, pes jako úplné minimum k jakýmkoliv granulím potřebuje maso a ryby.
Chia semínka - většina je kyselina alfa linolenová, kupa vlákniny, pocit nasycení, spousta proteinů. No ale pes není člověk.
Omega 9 - olejová - tělo si vytvoří, pokud dostane 3 a 6.
Jenže když budu devítku přidávat samotnou, zničím trojky a šestky.
Nejvíc je jí asi v olivovém oleji.
Brutnák lékařský obsahuje 6 (GLA) i 9.
Nevyužitelné z granulí ?
Jak řekla tapina, v dobře konzervovaném krmivu a vhodném obalu, správně skladováno, jsou tyto zázraky zcela v bezpečí a tedy využitelné.
Příklad ne nejlepšího krmiva:
Lněný olej za studena lis. má za studena lisovaný Markus Muhle.
To už je dost za studena lisované
Super. Ale nejsou to přesně ty užitečné omega, které postačí na luxusní kožíšek nebo něco spravit.
Na mém psu je to třeba vidět. Takže jedině v kombinaci s masem.
Není třeba řešit kdo má s kým poměr a jaký, stačí pamatovat, že pes rozhodně využije víc z živočišných věcí.
tapina
napsal(a):
Však jo. Podle mě je dobré i to, že je to takhle hezky namleté, navážené, odměrka atd. protože to fakt nevím, jak bych doma udělala, respektive, krámů mám dost a další mlýnek fakt už nee ;-)
Co říkáte na Geloren? Ono to stojí v podstatě jako jiné trochu normální pamlsky. Za den toho taky nic nedám, tak jsem si říkala, že bych mohla koupit teď tohle. Nebo je to blbost?
Geloren jsem koupila 1x a více už bych nekoupila. Fenka ho tedy dobrala, ale když jsem jí ho dávala, moc dobrý pocit jsem z toho neměla. On totiž výrobce na svých stránkách vynachválí do nebe a až doma po přečtení obsahu na obalu, jsem zjistila, že obsahuje glycerin a ten dávat psovi byť jen v malých dávkách, mi je proti srsti. Takže, za mě NE. Losos. olej jsem taky párkrát měla, ale už nedávám. Dávám krilový, stačí 2-3 kapsle týdně, (fena N.O.35 kg) Tam je poměr 3 k 6 úplně jinde, no a jinak dávám 6 druhový omega DHA-EPA.
notregistered
napsal(a):
Chia semínka - většina je kyselina alfa linolenová, kupa vlákniny, pocit nasycení, spousta proteinů. No ale pes není člověk.
Omega 9 - olejová - tělo si vytvoří, pokud dostane 3 a 6.
Jenže když budu devítku přidávat samotnou, zničím trojky a šestky.
Nejvíc je jí asi v olivovém oleji.
Brutnák lékařský obsahuje 6 (GLA) i 9.
Nevyužitelné z granulí ?
Jak řekla tapina, v dobře konzervovaném krmivu a vhodném obalu, správně skladováno, jsou tyto zázraky zcela v bezpečí a tedy využitelné.
Příklad ne nejlepšího krmiva:
Lněný olej za studena lis. má za studena lisovaný Markus Muhle.
To už je dost za studena lisované
Super. Ale nejsou to přesně ty užitečné omega, které postačí na luxusní kožíšek nebo něco spravit.
Na mém psu je to třeba vidět. Takže jedině v kombinaci s masem.
Není třeba řešit kdo má s kým poměr a jaký, stačí pamatovat, že pes rozhodně využije víc z živočišných věcí.
Njn, jak rádio, úplně jste mi zkazila náladu. Proč se snažíte 99% věcí, které tvrdím a mám dlouhodobě vyzkoušené, smést ze stolu? Máte proti mě averzi?
napsal(a):
Njn, jak rádio, úplně jste mi zkazila náladu. Proč se snažíte 99% věcí, které tvrdím a mám dlouhodobě vyzkoušené, smést ze stolu? Máte proti mě averzi?
Když ono je to možná tak...vy byste byla bezva výživář pro nás- mám doma celkem slušnou zásobu bylin, semínek, olejů a jiných superzdravých ingrediencí a sypem si to do kaší, vaříme z toho a vůbec si tím denně vylepšujeme jídelníček. A určitě je to strašně zdravé, ale psovi z toho dáváme jen zlomek, občas.
Pes fakt není člověk, takže dneska měla k večeři kachní krk, zbytky hovězího, trochu mrkve a lupen červený řepy.
Terven
napsal(a):
Když ono je to možná tak...vy byste byla bezva výživář pro nás- mám doma celkem slušnou zásobu bylin, semínek, olejů a jiných superzdravých ingrediencí a sypem si to do kaší, vaříme z toho a vůbec si tím denně vylepšujeme jídelníček. A určitě je to strašně zdravé, ale psovi z toho dáváme jen zlomek, občas.
Pes fakt není člověk, takže dneska měla k večeři kachní krk, zbytky hovězího, trochu mrkve a lupen červený řepy.
Prostě každý má na věci jiný názor, já krmím více či méně stejně přes 30 let, takže nějaké výpočty, které mi tady Megí předhazuje prostě vážně neberu. Psy jsem měla vždycky nádherné a hlavně zdravé, žádné intolerance natož alergie, žádné choroby kožní ani nic jiného, to, co prožívám s nynější čubou je pro mě očistec a jen se utvrzuji v tom, že to, co dělám, dělám správně. Ten stav, ze kterého jsem ji za rok vykřesala bych nepřála nikdy nikomu, takže opravdu nemám ráda, když moje slova někdo znevažuje.
Edit, ještě čubě sypu 14 dní do žrádla Bio kurkumu.
Trosku mimo, ale na fb je skupina cs maminky non toxic. Reknu vam, mazec. V podstate sekta, ktera pouziva na sve deti, domacnost, sebe, psy...vylucne " netoxicke" prostredky, ktere schvali jejich "guru". Deti neví, co je to kokino, mnohdy skolka, skola, ockovani. Perou v sode, antiperspirant je kolecko citronu, vlozky pouzivaji latkove, menstruacni kalisek, nebo volnou menstr. stejne jako bezplenkovou metodu, vlasy myji moukou, rodi doma... to tady je to jeste pohoda
Lexaurin
napsal(a):
Trosku mimo, ale na fb je skupina cs maminky non toxic. Reknu vam, mazec. V podstate sekta, ktera pouziva na sve deti, domacnost, sebe, psy...vylucne " netoxicke" prostredky, ktere schvali jejich "guru". Deti neví, co je to kokino, mnohdy skolka, skola, ockovani. Perou v sode, antiperspirant je kolecko citronu, vlozky pouzivaji latkove, menstruacni kalisek, nebo volnou menstr. stejne jako bezplenkovou metodu, vlasy myji moukou, rodi doma... to tady je to jeste pohoda
To Vám pěkně děkuji
Lexaurin
napsal(a):
Neeeee, nic si z toho nedelejte, kazdy at dela podle nejlepsiho vedomi a svedomi, kdyz jsou obe strany spokojene, zdrave, prospivajici...je to
Děkuju, jinak jsem Vám zapomněla dát vědět s těmi šampony, ten koňský se smyl, takže tam nebylo vidět a stejně jsem ho už dodělala. Jako další jsem koupila jeden ze šamponů Urtekram, konkrétně s aloe vera a kožich měl australák i moje princezna luxusní takže ten vřele doporučuji
napsal(a):
Děkuju, jinak jsem Vám zapomněla dát vědět s těmi šampony, ten koňský se smyl, takže tam nebylo vidět a stejně jsem ho už dodělala. Jako další jsem koupila jeden ze šamponů Urtekram, konkrétně s aloe vera a kožich měl australák i moje princezna luxusní takže ten vřele doporučuji
Jooo, diky Urte krám nontoxičky schvaluji a doporucuji, uz si na nej delam zuby
Lexaurin
napsal(a):
Tak doufám, že Vašim pesanům taky udělá dobrou službu
napsal(a):
Geloren jsem koupila 1x a více už bych nekoupila. Fenka ho tedy dobrala, ale když jsem jí ho dávala, moc dobrý pocit jsem z toho neměla. On totiž výrobce na svých stránkách vynachválí do nebe a až doma po přečtení obsahu na obalu, jsem zjistila, že obsahuje glycerin a ten dávat psovi byť jen v malých dávkách, mi je proti srsti. Takže, za mě NE. Losos. olej jsem taky párkrát měla, ale už nedávám. Dávám krilový, stačí 2-3 kapsle týdně, (fena N.O.35 kg) Tam je poměr 3 k 6 úplně jinde, no a jinak dávám 6 druhový omega DHA-EPA.
No tak vidíte, mně to tvrdili takhle, no až bych to koupila, tak bych to taky viděla. Nechápu, že nemůžou na web napsat normální složení a i po dotazu mlží... Anet děkuji, nekoupím.
Terven
napsal(a):
Terven, mám nový poznatek ohledně těch koňských bobků. Možná to psovi dává víc než jen balast.
No ale sama si to do jídelníčku taky nezařadím ;-).
tapina
napsal(a):
Terven, mám nový poznatek ohledně těch koňských bobků. Možná to psovi dává víc než jen balast.
Fakt? To mě zajímá.
Mám vyzkoušeno, že pokud jsme u koní a fakt se jima nacpe, plus k tomu ještě nějaký ty zbytky z jejich krmení - oves, granule...tak ještě ten den, hned následující venčení, z ní vyjdou megahromady.
Momentálně má falešku, granule nežere vůbec, maso jakž takž a pokud se nedorazí u koní, vypadne z ní jenom pár králičích bobků. Je vidět, že nejenom koňskej trus, ale i granule dělají větší objem.
napsal(a):
Tak dobrá, ale připomínky neberu
K těm semínkům, dávají se vždy mletá, jelikož z celého semene si psův organismus nic prospěšného vytáhnout neumí. Krmím 1-2 čajové lžičky 3x týdně, pokud dávám i lněné i dýňové nebo sezamové a chia, tak od každého jedna lžička. Schraňovat v lednici.
K těm olejům, musí být za studena lisované, střídám po dvou, takže mám vždy dva druhy, kecám, mám jich víc, ale používám vždy dva v horizontu měsíce. Krmím 2x týdně jednu lžičku od každého.
Tzn, že víkend je bezdoplňkový.
Jako další přidávám kolagen a msm, od každého lžičku, obden. Pangamin. A ovesné otruby, celkově na zažívací trakt, jedna lžička,3x týdně.
A bylinky: na imunitu stačí sušená echynacea a čekanka, já používám od Phytovetu Imuno, na nohy ještě More mobility. Na srst používám, kromě od Dromy taky od Phytovetu.
Když má čuba tréninky, přidávám jí také hloh.
Jako vlákninu přidávám polévkovou lžíci namočených konopných peletek, čuba se pak tak nepase.
Teď mě víc nenapadá, stačí vám to děvčata takhle?
Stačí, díky
tapina
napsal(a):
Já bych taky uvítala se něco o "koblihách " dozvědět. Všimla jsem si, že ve stáji, pokud mají psi možnost výběru-otevřené boxy, přednost bobkům od jednoho koně- krmen hodně do žlabu+ různé kyblíčkové speciality. Jinak samozřejmě sežerou jakej koliv...
Jo jo i právě to, že takovéhle si vyberou radši, si myslím, že to tak bude.
Podle mě oni tam hledají kvalitní bílkovinu respektive určité konkrétní aminokyseliny. I když je tam hromada balastu, tak tohohle je tam kupodivu hodně.
No vy co máte koně to určitě víte, pro mě to byl objev roku.
Vypadá to divně, ale je to opravdu tak.
A co teprv takový sun dryed nebo lyofilizovaný
tapina
napsal(a):
Jo jo i právě to, že takovéhle si vyberou radši, si myslím, že to tak bude.
Podle mě oni tam hledají kvalitní bílkovinu respektive určité konkrétní aminokyseliny. I když je tam hromada balastu, tak tohohle je tam kupodivu hodně.
No vy co máte koně to určitě víte, pro mě to byl objev roku.
Vypadá to divně, ale je to opravdu tak.
A co teprv takový sun dryed nebo lyofilizovaný
Sun dryed nefrčí zdaleka tolik jako ještě teplé
Když nespadnou na zem(ale rovnou do huby), jsou prakticky sterilní, takže je to skoro jako medikace.
Já teda našemu marodovi pár extra vybraných donesu...jen nevím, zda se to hodí dávat do misky
notregistered
XXX.XXX.211.64
Hydrolyzovaná bílkovina živočišného původu s nízkou molekulární hmotností
notregistered
napsal(a):
Hydrolyzovaná bílkovina živočišného původu s nízkou molekulární hmotností
To jsou jako pochcípané celulolitické bakterie?
notregistered
XXX.XXX.211.64
napsal(a):
To jsou jako pochcípané celulolitické bakterie?
Ty nevím kde se berou, vím jen, že rozkládají zbytky rostlin.
Tohle je součást granulí - enzymaticky rozložené proteiny - lépe, jednoduše stravitelné, využitelné, navíc imunitní systém neidentifikuje jako alergen.
Tolik práce. A přitom stačilo říct koni
notregistered
XXX.XXX.211.64
Jo, vím, mají je býložravci
takže jo, končím s granulemi, koupím koně
notregistered
napsal(a):
Jo, vím, mají je býložravci
takže jo, končím s granulemi, koupím koně
Např. na výživě krav je vtip, že nekrmíte vlastně tu krávu, ale ty potvory, protože kráva v tenkém střevě tráví jejich mrtvá těla...zjednodušeně.
Lexaurin
napsal(a):
Jo holky, nezávisle na tomhle, už měsíc používám Urtekram heřmánkový balzám a během tohoto týdne mi dojde předešlý šampon, tak přejdu i na Urtekram heřmánkový šampon. A ty popisované matky, jsou vdané? Myslím, že normálního chlapa, by z takovéhle ženské jeb.o Já se snažím také kupovat a používat bio a eco výrobky, ale zase nemíním ubrat ze svého konfortu takže: když jsem zjistila, že to prádlo po mýdlových ořechách je houby vyprané, kupuju gel z DM, který byl nejlepší v D-testu Bio anitiperspirant mi smrděl a nefungoval, takže jsem zase u Nivei...Tuhý šapon na vlasy naše tvrdá voda vůbec nevymyje, takže mám tyhle jiné bio a tekuté hedvábí na doporučení Lexaurin Takže asi tak
lesnížínka
napsal(a):
Jo holky, nezávisle na tomhle, už měsíc používám Urtekram heřmánkový balzám a během tohoto týdne mi dojde předešlý šampon, tak přejdu i na Urtekram heřmánkový šampon. A ty popisované matky, jsou vdané? Myslím, že normálního chlapa, by z takovéhle ženské jeb.o Já se snažím také kupovat a používat bio a eco výrobky, ale zase nemíním ubrat ze svého konfortu takže: když jsem zjistila, že to prádlo po mýdlových ořechách je houby vyprané, kupuju gel z DM, který byl nejlepší v D-testu Bio anitiperspirant mi smrděl a nefungoval, takže jsem zase u Nivei...Tuhý šapon na vlasy naše tvrdá voda vůbec nevymyje, takže mám tyhle jiné bio a tekuté hedvábí na doporučení Lexaurin Takže asi tak
No ty zeny vdane jsou, a jejich souchoťové to vesmes nedodrzuji, babicky, dedove take, ne, tak proste nevim, jak tomu chteji dostat. . Ony si moc nemohou priznat, ze ty veci nefunguji, tak jak ty "toxicke", kdyz uz se daly na "jedinou spravnou cestu".
Ja mam take rada prirodni veci, ale ocamcať pocamcať Nekdy tam clovek nakoupi neco uzitecneho, nekdy je to mazec.
No a teď kde je ta hranice?
Podle mě by měly úplně nejdřív že všeho zrušit internet. Prostě jít jakoby v čase zpět. Internet, telefon, rádio, elektřina a souběžně všechno, co se ve kterém čase objevovalo...
Protože ono je sice pěkné a eko prát nějakými skvělými ořechy a čistit si zuby kokosákem je fakt úplně nejvíc. No ale nějak se to sem muselo dostat, objednáno na e-shopu, s dopravou zdarma - letadlo, kamion,4 dodávky.
to je pak teprve eko, bio vejvar.
Www.missiva.cz je zlatá střední cesta. Pere to, meje to, ekologické je to, české je to. Finančně to nikoho nezruinuje.
notregistered
XXX.XXX.211.30
Bezva, zrovna objednávám klorane, winni´s, šampon, gel do myčky, na praní, na podlahu,..
všechno došlo, prázdné pet lahve jdu odnést do tříděného odpadu
takže to nemá cenu
nic nemá cenu
zkazili jste mi to
všechno.
notregistered
XXX.XXX.211.30
Granule bez chemie došly v týdnu a maso z českých chovů na cestě
to je zas den.
tapina
napsal(a):
No a teď kde je ta hranice?
Podle mě by měly úplně nejdřív že všeho zrušit internet. Prostě jít jakoby v čase zpět. Internet, telefon, rádio, elektřina a souběžně všechno, co se ve kterém čase objevovalo...
Protože ono je sice pěkné a eko prát nějakými skvělými ořechy a čistit si zuby kokosákem je fakt úplně nejvíc. No ale nějak se to sem muselo dostat, objednáno na e-shopu, s dopravou zdarma - letadlo, kamion,4 dodávky.
to je pak teprve eko, bio vejvar.
Tak tak. A docela huuuuusty jsou debaty o tom, jak rodi doma, protoze v porodnicich vsechno jedine pokazi, neockuji, protoze ockovani je metla lidstva a muze za vsechny alergie, neplodnost, autismus a nedavaji deti do skol a do skolek a diky fb se placaji po rameni jak jsou dobre a podboruji se v tom. Neleci deti, jedinny lek je materske mleko a lichorerisnice.
Za me je nejtoxictejsi cela ta skupina, protoze az ty sklenikove deti poznaji skutecny zivot to bude teprve mazec.
Pro mě nejvíc eko je mýdlo s jelenem. pěkně umeje koníkovi nohy-punčošky a i moje bílé ponožky ho milují, babička s ním drhla dřevěnou podlahu a dá se z něj udělat i prací gel...http://www.home-made.cz/2012/08/domaci-gel-na-prani.html
No občas použiju i mýdlo žlučové...
Mýdlo s jelenem, žlučové a francouzský mejdlo používám také, i Winnie´s Koukám, že jsme tu taky všechny, postižené" A mateřské mléko? Samozřejmě jsem pro kojení všema 10, ale...zajímalo by mne, jak to řeší v případě, že se jim narodí mimino s alergií na mléko, jako u nás v příbuzenstvu už druhé(oběma sourozencům - oni sami nejsou) a nemohly kojit, nakonec malé skončily až v nemocnici v hrozném stavu. Tam konečně přišli na problém, dostaly Nutrilon a mimina konečně začaly trochu prospívat a netrpí strašnýma křečema. U staršího to trvalo skoro rok, než se na to přišlo, v nemocnici byla několikrát, druhá matka už to má jednodušší, už to pediatričku napadlo, protože znala ten první případ a nasadila tedy Nutrilon po třech měsících. Malá za ty tři měsíce přibrala sotva kilo
Terven
napsal(a):
Se teda přiznám, že mě tuhé šampóny naprosto vyhovují, lituju, že jsem je nezačala používat dřív. Já mám odjakživa vlasy nic moc kvality, po tuhém šampónu vypadají živější, míň se mastí, takže můžu prodloužit interval mytí, prakticky nemám lupy a pění dost.
Jednou jsem koukala na nějaký experiment v TV, jednalo se o nemytí si hlavy asi měsíc(fakt nevím)...myslím, že z toho vyplynulo, že si prakticky nemyjeme vlasy (pokud nepoužíváte gely, laky, tužidla) ale pokožku hlavy...
Terven
napsal(a):
Se teda přiznám, že mě tuhé šampóny naprosto vyhovují, lituju, že jsem je nezačala používat dřív. Já mám odjakživa vlasy nic moc kvality, po tuhém šampónu vypadají živější, míň se mastí, takže můžu prodloužit interval mytí, prakticky nemám lupy a pění dost.
A máte vodu ze studny či vodovodu? U nás je tvrdá, strašně tvrdá voda, nepomohlo ani oplachovat octovou vodou...nebylo to ono, vlasy jak plechové Brácha teďka bydlí v Praze a mámě říkal: to bys nevěřila, ale já když třeba opláchnu nádobí, tak tam vůbec nezůstavají ty zaschlé kapky, vlastně na ničem, v rychlovarné konvici není žádná krusta...Tady jsou šedivé kapky na všem, kam v kuchyni prskne voda a hned se nesetře, o zástěně ve sprše ani nemluvím. Na to sklo jsem taky kupovala eco přípravky, ale bez šance. Nakonec jsem musela přistoupit na tvrdou chemii a ani na několikerý pokus jsem ten nános zatím nedokázala odstranit
napsal(a):
Jednou jsem koukala na nějaký experiment v TV, jednalo se o nemytí si hlavy asi měsíc(fakt nevím)...myslím, že z toho vyplynulo, že si prakticky nemyjeme vlasy (pokud nepoužíváte gely, laky, tužidla) ale pokožku hlavy...
Sem to nepochopila Můžete to rozvést? Nepoužívám nic z toho, co popisujete a v podstatě si myju jen pokožku hlavy...vlasy vlastně šamponem spláchnu jen, jak si ho vyplachuju z hlavy. Vlasy si suším na vzduchu, fén, kulmu, žehličku...nic z toho vůbec nemám Po mírném proschnutí zamotám drdol a tím trochu navlním tu moji pochcanou slámu a je hotovo
lesnížínka
napsal(a):
Sem to nepochopila Můžete to rozvést? Nepoužívám nic z toho, co popisujete a v podstatě si myju jen pokožku hlavy...vlasy vlastně šamponem spláchnu jen, jak si ho vyplachuju z hlavy. Vlasy si suším na vzduchu, fén, kulmu, žehličku...nic z toho vůbec nemám Po mírném proschnutí zamotám drdol a tím trochu navlním tu moji pochcanou slámu a je hotovo
No jak každý říká o mastných vlasech a.t. d. nebyla to žádná trága, ty vlasy to moc neovlivnilo...já si fakt na to moc nevzpomínám, to bych kecala. Ale od té doby volám do koupelny na holky, že umejt si hlavu netrvá 20minut! po té, co už se 20minut sprchujou. Já jsem na krátko-hodně a hlavu si meju denně, prostě jak se namočím, musí i hlava, bez hlavy není koupel-sprcha. A to i v rybníku.
lesnížínka
napsal(a):
Mýdlo s jelenem, žlučové a francouzský mejdlo používám také, i Winnie´s Koukám, že jsme tu taky všechny, postižené" A mateřské mléko? Samozřejmě jsem pro kojení všema 10, ale...zajímalo by mne, jak to řeší v případě, že se jim narodí mimino s alergií na mléko, jako u nás v příbuzenstvu už druhé(oběma sourozencům - oni sami nejsou) a nemohly kojit, nakonec malé skončily až v nemocnici v hrozném stavu. Tam konečně přišli na problém, dostaly Nutrilon a mimina konečně začaly trochu prospívat a netrpí strašnýma křečema. U staršího to trvalo skoro rok, než se na to přišlo, v nemocnici byla několikrát, druhá matka už to má jednodušší, už to pediatričku napadlo, protože znala ten první případ a nasadila tedy Nutrilon po třech měsících. Malá za ty tři měsíce přibrala sotva kilo
Pokud ma potvrzenou alergii na mleko ci intoleranci laktozy, Nutrilon problem neresi. Je z kravskeho mleka a laktozu obsahuje. Na tyto problemy se nasazuje Neocate. Predepisuje gastroenterolog.
lesnížínka
napsal(a):
Vy neznate metodu no poo? Tedy bez samponova? Myji si vlasy bud jen vodou, nebo zitnou moukou nebo jíly...je spousta moznosti
Lexaurin
napsal(a):
Pokud ma potvrzenou alergii na mleko ci intoleranci laktozy, Nutrilon problem neresi. Je z kravskeho mleka a laktozu obsahuje. Na tyto problemy se nasazuje Neocate. Predepisuje gastroenterolog.
Tak to abych nekecala, ale se mi zdá, že říkala Nutrilon?!? Aha, teď jsem pohledala a asi nepletu, možná tohle? https://www.lekarna.cz/nutrilon-1low-lactose-400g-121340/.
Lexaurin
napsal(a):
Vy neznate metodu no poo? Tedy bez samponova? Myji si vlasy bud jen vodou, nebo zitnou moukou nebo jíly...je spousta moznosti
No...nevěděla jsem, že se jí takto říká Ale i jíl jsem zkoušela...se stejným výsledkem Vlasy byly hnusné, tvrdé se šedivým nádechem bez lesku, ať jsem oplachovala snad 10minut
lesnížínka
napsal(a):
Tak to abych nekecala, ale se mi zdá, že říkala Nutrilon?!? Aha, teď jsem pohledala a asi nepletu, možná tohle? https://www.lekarna.cz/nutrilon-1low-lactose-400g-121340/.
Tak to asi nebude alergie na mleko ale na laktozu.
napsal(a):
No jak každý říká o mastných vlasech a.t. d. nebyla to žádná trága, ty vlasy to moc neovlivnilo...já si fakt na to moc nevzpomínám, to bych kecala. Ale od té doby volám do koupelny na holky, že umejt si hlavu netrvá 20minut! po té, co už se 20minut sprchujou. Já jsem na krátko-hodně a hlavu si meju denně, prostě jak se namočím, musí i hlava, bez hlavy není koupel-sprcha. A to i v rybníku.
Ha, to se vám to kecá s krátkýma vlasama...s dlouhýma to fakt dá víc práce. Ale nejvíc z toho mytí je vlastně čekání, než zafunguje kondicioner...i když...ten celkem využiju na oholení celé opice (jsem po tátovi chlupatá jak neandrtálec i když blond) Hlavu si opravdu pokaždé nesprchuju, je to pruda pak čekat na uschnutí, ale také nemám problém se v rybníce potápět, to mi neva, když nemám žádné ondulace a přpravky a na slunku to uschne
lesnížínka
napsal(a):
No...nevěděla jsem, že se jí takto říká Ale i jíl jsem zkoušela...se stejným výsledkem Vlasy byly hnusné, tvrdé se šedivým nádechem bez lesku, ať jsem oplachovala snad 10minut
Pry je potreba vydrzat , nez si vlasy zvyknou- no ja do toho nejdu. Ted si umyvam vlasy a psum stst samponem Alverde napul s kokosovym mlekem, pridam to cerne olivove mydlo a kondis uzbnepotrebuji
Lexaurin
napsal(a):
Tak to asi nebude alergie na mleko ale na laktozu.
Jo, já nikdy přesně nevím a ta starší(myslím, že je teďka třeťačka) už dostala doporučení zkoušet jogurty a tak. V malých dávkách. Nevím, jak je to zrovna u alergie na laktozu tedy, ale moc to nefunguje, letos byla v nemocnici už několikrát...má pak stavy takové apatie..a zvracení.
lesnížínka
napsal(a):
A máte vodu ze studny či vodovodu? U nás je tvrdá, strašně tvrdá voda, nepomohlo ani oplachovat octovou vodou...nebylo to ono, vlasy jak plechové Brácha teďka bydlí v Praze a mámě říkal: to bys nevěřila, ale já když třeba opláchnu nádobí, tak tam vůbec nezůstavají ty zaschlé kapky, vlastně na ničem, v rychlovarné konvici není žádná krusta...Tady jsou šedivé kapky na všem, kam v kuchyni prskne voda a hned se nesetře, o zástěně ve sprše ani nemluvím. Na to sklo jsem taky kupovala eco přípravky, ale bez šance. Nakonec jsem musela přistoupit na tvrdou chemii a ani na několikerý pokus jsem ten nános zatím nedokázala odstranit
Z vodovodu, tvrdá není.
Mám tenhle
http://www.mydlarnasiva.cz/sampony/12-koprivovy-sampon-s-konopnym-olejem.html
zapomněla jsem napsat, že vydrží děsně dlouho, takže je pro mě výhodný i ekonomicky. Dostala jsem ho v únoru, vlasy si meju jednou za dva až tři dny a pořád mi ho zbývá ještě třetina.
Terven
napsal(a):
Z vodovodu, tvrdá není.
Mám tenhle
http://www.mydlarnasiva.cz/sampony/12-koprivovy-sampon-s-konopnym-olejem.html
zapomněla jsem napsat, že vydrží děsně dlouho, takže je pro mě výhodný i ekonomicky. Dostala jsem ho v únoru, vlasy si meju jednou za dva až tři dny a pořád mi ho zbývá ještě třetina.
Zeptám se, ten šampon, ta kostka, jak jste dala odkaz, nevytváří na vlasech šedý film? Mám tm. hnědé až černé vlasy, tak nevím, jak by to vypadalo, aby nebyly bez lesku. Já používám šampony od Urtekram, ale více od Natura Siberica, když nemám, koupím v DM Laveru, nebo ty jejich Alverde, taky nejsou špatné. Kondicionery nepoužívám vůbec.
napsal(a):
Zeptám se, ten šampon, ta kostka, jak jste dala odkaz, nevytváří na vlasech šedý film? Mám tm. hnědé až černé vlasy, tak nevím, jak by to vypadalo, aby nebyly bez lesku. Já používám šampony od Urtekram, ale více od Natura Siberica, když nemám, koupím v DM Laveru, nebo ty jejich Alverde, taky nejsou špatné. Kondicionery nepoužívám vůbec.
Řekla bych, že šedý film to nedělá, mně se prostě ty vlasy na pohled zdají v lepším stavu než při používání klasických šampónů.
Ale uznávám, že někdo může mít jiná měřítka, je třeba to vyzkoušet. Já už nemám důvod měnit.
Ta kostka je poněkud nepraktický tvar, blbě se s tím mydlí, takže jsem jí nožem rozdělila na třetiny, krájí se to lehce.
Terven
napsal(a):
Řekla bych, že šedý film to nedělá, mně se prostě ty vlasy na pohled zdají v lepším stavu než při používání klasických šampónů.
Ale uznávám, že někdo může mít jiná měřítka, je třeba to vyzkoušet. Já už nemám důvod měnit.
Ta kostka je poněkud nepraktický tvar, blbě se s tím mydlí, takže jsem jí nožem rozdělila na třetiny, krájí se to lehce.
Moc děkuji za odpověď, zkusím ho a když bude dělat film, vymydlím na tělo ve sprše.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!