Třída veteránů x zuby

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

PetraD.

18.6.2017 00:59
PetraD.

XXX.XXX.17.84

Dobrý den,
mám desetiletého psa, kterého bych chtěla přihlásit na výstavu do třídy veteránů, ale nevím jak se rozhodčí dívají v této kategorii na zuby a jak moc k zubům přihlíží. Mému psovi se zhruba před půl rokem dva spodní zuby posunuly a již nemá tyto dva zuby v nůžkách... je to šampion několika zemí, zuby měl celou dobu v pořádku až nyní... můžu takového psa přihlásit nebo to nemá význam a psa by mi vyloučili z důvodu špatných zubů?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.6.2017 08:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

PetraD. napsal(a):
Dobrý den,
mám desetiletého psa, kterého bych chtěla přihlásit na výstavu do třídy veteránů, ale nevím jak se rozhodčí dívají v této kategorii na zuby a jak moc k zubům přihlíží. Mému psovi se zhruba před půl rokem dva spodní zuby posunuly a již nemá tyto dva zuby v nůžkách... je to šampion několika zemí, zuby měl celou dobu v pořádku až nyní... můžu takového psa přihlásit nebo to nemá význam a psa by mi vyloučili z důvodu špatných zubů?

Ve veteránech už se chybějící zuby neřeší

18.6.2017 09:53
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Velmi zásadně záleží na rozhodčím! Jsou rozhodčí, kteří zuby velmi řeší a i ve třídě veteránů jsou schopní penalizovat. A pak jsou takoví, kteří ohodnotí především kondici psa a vůbec fakt, že je ve svém věku schopen se dobře prezentovat, a nějaké ne zcela korektní skusy je naprosto nezajímají. Bohužel, i pro třídu veteránů je třeba vybírat rozhodčího.

18.6.2017 23:30
Ebi

XXX.XXX.104.139

PetraD. napsal(a):
Dobrý den,

Tohle téma mě také zajímalo, také jsem chtěla přihlásit psa do veteránů, také sklízel na výstavách úspěchy, ale před půl rokem mu museli vytrhnout dva zuby, takže jsem se ani nesnažila ho někam přihlásit.
Nebo když by to bylo potvrzeno veterinářem, brali by na to ohled? abychom se někde neztrapňovali.

18.6.2017 23:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Zuby ve třídě veteránů nikdo neřeší. Lépe řečeno, pokud nějaké chybí, bere se to jako důsledek stáří. Pokud má však pes i ve vyšším věku zuby všechny, bere se to jako plus, ale na výslednou známku to vliv nemá. Více záleží na celkové kondici a předvedení psa. A jsou rozhodčí, kteří se psu ani na zuby nedívají, možná tak max. na skus.

19.6.2017 07:55
Tedysek

XXX.XXX.11.22

Já zažila ve veteránech že se zuby ukazovali jen pro to aby se vidělo jestli není pes v tom věku nepřiměřeně nervní a nevrlý. Jinak byly sumak. Koukalo se na kondici a tenkrát rozhodčí "vypich" že jsou psi povahově k nerozeznání od psů z mladších tříd. :) já tuhle třídu zbožňuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík