Royal canin x First mate

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anna_

14.6.2017 21:58
Anna_

XXX.XXX.52.234

Můžete mi prosím někdo napsat nějakou recenzi na tyto granule? jde mi konkrétně o granule pro seniora obřího plemene.
A funguje zde vůbec ještě pan Miloš? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2017 22:49

Z těchto dvou určitě FM, jinak p.Miloš už sem nechodí.

15.6.2017 04:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Anna_ napsal(a):
Můžete mi prosím někdo napsat nějakou recenzi na tyto granule? jde mi konkrétně o granule pro seniora obřího plemene.
A funguje zde vůbec ještě pan Miloš? Děkuji.

To jsou nesrovnatelné rozdíly ve prospěch FM.

Anna_

15.6.2017 11:07
Anna_

XXX.XXX.52.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

To je skoda. A nejaky kontakt na nej nebyl by?

Jinak me osobne je jasne, ze FM jsou urcite lepsi nez RC, ale idealne bych na to potrebovala nejakou odbornejsi recenzi. Jde mi o argumenty, pro jednu byvalou veterinarku, co se ted zivi jako prodejce granuli RC a porad je vnucuje kamaradce pro jejiho psa. Je to s ni dost slozite. Podle ni jsou FM spatne v tom, ze nemaji probiotika a maji malo bilkovin. Ona si na vsem neco najde, jde mi o to ji to nejak odborneji vyvratit.

Annn

15.6.2017 12:25
Annn

XXX.XXX.73.11

Pana Miloše asi neseženete, ale zkuste se podívat tady: https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1131246/pro-m-aneb-pokec-o-krmeni-3
Tam pan Miloš srovnává RC s TOTW a RC tam máte rozebrané a zhodnocené kompletně.

15.6.2017 13:24

FM Classic Trim and Light

Brambory Burbank a Narkotah - třetina kalorií oproti klasickým bramborům, o maličko více bílkovin (2,6g), více sacharidů (21 vs 17 obyč. brambory), dvojnásobek cukru, méně tuku, více vlákniny, ale jsou to rozdíly malé, záleží na oblasti pěstování

Moučka z mořských ryb - surovina z mletých, vařených (vyšší teplota a tlak) a sušených částí či celých ryb, NĚČÍM konzervovaná (klidně E324). Tato hmota má hodně bílkovin a je levnější než maso. Ale. Konzervace a nevíme jaké ryby.

Rajčatové výlisky - vedlejší produkt rostlinné výroby, což zní hrozně, ale jsou to prostě slupky, zde kvůli vláknině, trošce vit. A, B. Slupky v sobě přináší do krmiv dárek v podobě zbytků pesticidů. Někde se vyváží na skládky, někde jsou takto užitečné.

Kuřecí tuk - levnější tuk, ale konzervovaný tokoferoly, což je ok. Psům, kteří nemohou kuře, radím, vyhněte se i tuku, protože aby nevyvolal žádnou reakci, musel by být zcela čistý (bez proteinů) a to se nikdy nestane, jsou to granule.

Dikalciumfosfát - zdroj P a Ca, původ drcené kosti, používal se do zubní pasty kvůli struktuře (čistí sklovinu), i v granulích se "broušení" zubů uvádí jako důvod pro použití dikalciumfosfátu.

Propionát vápenatý - konzervant, proti plísni, umí způsobit migrénu a změny chování, samozřejmě citlivým jedincům, běžně jej konzumujeme v pečivu (v čerstvém ne, v dopékaném a baleném pravděpodobně ano), můj názor - zbytečnost

Karbonát kobaltu - anorganická forma (hůře využitelná)

Glukosamin - 100mg/kg krmiva je úplně zanedbatelné množství, neúčinné

Nějaké cheláty - něco je lépe využitelné, něco stejně jako organická varianta, nejlépší zdroj je samozřejmě přírodní (i lepší než cheláty)

Krmivo má 3060 kcal/kg - opravdu dietní, ale jen naoko, protože obsahuje 58% sacharidů, a z rohlíku se hubne špatně.
Mnohem lepší je použít granule běžné, s kvalitním proteinem a tukem, a snížit dávku.

Výše proteinu a tuku odpovídá dle tabulek dospělému psu, který není nijak aktivní, taková udržovací dávka.
Vlákniny je 8% a to je hodně - čím víc vlákniny, tím větší práci má pes s využitím, trávením krmiva.

Můj názor, na který se nikdo neptal, FM - pytel brambor bez nápadu a masa.

15.6.2017 13:30

Tak dnes s Vámi souhlasím smajlík smajlík

15.6.2017 13:47

Tak dnes s Vámi souhlasím smajlík smajlík

Není možná

15.6.2017 14:11

Royal maxi 8+

Drůbeží bílkoviny sušené - prostě levné bílkoviny z odpadu, ne z masa
Kukuřice - nejhorší stravitelnost ze všech příloh, v granulích samozřejmě uvařená, ale stejně, slouží jako zdroj sacharidů a aby granule držely pohromadě, pšenice podobný případ

Rýže - bílá, zbavená toho nejlepšího, ale jinak ok

Pšeničná krmná mouka - obsahuje stejně bílkovin jako maso, jinak je jen lepidlem, to samé kukuřičná kr. mouka

Živočišný tuk - ten nejhorší odpad, který je, pokud jej nekoupí výrobce granulí, úplně k ničemu, neví se z odkud, z čeho, jak konzervovaný

Hydrolyzované živočišné bílkoviny - jinde psané jako přírodní chuť, aroma, opravdu vytváří spolu s tukem chuť granulí, dalo by se přirovnat k masoxu, jinak řečeno rozteklý odpad i z kuchyní

Sušená dužina řepy - vláknina, téměř z pětiny je to vláknina

Rybí tuk - ok, jen nevíme z které ryby a konzervaci neuvedli

Kvasnice - vitaminy skupiny B a přes 40% bílkovin

Rostlinné bílkoviny - přímo píší "vybrané lehce stravitelné"... pro psa nic takového neexistuje, nejspíše nějaký odpad z výroby jako slupky, úplně cokoli

Hydrolyzát z kvasnic - glutamát pro chuť, nic dobrého
"Konzervační látky - antioxidanty" - směs ošklivé chemie jako BHT

Proteinů je dost pro dospělé i pro štěňata, problém je v tom, že většina pochází z rostlin a ty jsou špatně využitelné. Zpracování takových proteinů produkuje hodně odpadních látek a tím zatěžuje ledviny a játra.

Tuku je dost i pro štěně, kvalita ale nanic, kromě brutnákového oleje, kterého je ale strašně málo

Vlákniny je stejně jako v běžných granulích. Protože toto krmivo je tak špatně využitelné, že se může dávat normální dávka, pes se cítí najezený, ale netloustne - nemá z čeho. Chudák.

Nevidím nic užitečného, naopak, psu můžeme dost uškodit, ale kdo do něj vidí, když větší či menší chvíli tu srst lesklou mít bude jistě. Co poví játra s ledvinami na amoniak, to se zeptejme veterinářů, já nejsem odborník.

15.6.2017 15:38

Anna_ napsal(a):
To je skoda. A nejaky kontakt na nej nebyl by?

Jinak me osobne je jasne, ze FM jsou urcite lepsi nez RC, ale idealne bych na to potrebovala nejakou odbornejsi recenzi. Jde mi o argumenty, pro jednu byvalou veterinarku, co se ted zivi jako prodejce granuli RC a porad je vnucuje kamaradce pro jejiho psa. Je to s ni dost slozite. Podle ni jsou FM spatne v tom, ze nemaji probiotika a maji malo bilkovin. Ona si na vsem neco najde, jde mi o to ji to nejak odborneji vyvratit.

Probiotika nebo prebiotika myslí FOS, MOS ? Protože je nevidí vypsané. Jsou např. v ovoci, pšenici, rajčatech, topinamburech, čekance, kvasnicích.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Probiotikum
https://cs.wikipedia.org/wiki/Prebiotikum

Málo/hodně bílkovin je třeba zde
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+1661&aid=702
A česky
http://www.petvet.cz/potreba-bilkovin-sacharidu-tuku-a-vlakniny/

Myslím, že si nedovolí vyrobit granule, kde by bylo málo proteinů, to nejde, jsou nějaké požadavky, doporučení, aktuálně z roku 2006, od Národní akademie věd, techniky a medicíny v USA. Řídíme se tím i v Evropě.
Nikdo by to nekoupil, nechtěl prodávat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík