Protištěkací obojek na staršího psa

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuz123

14.6.2017 17:02
Zuz123

XXX.XXX.220.20

Zdravím,

chtěl bych poprosit o názor ohledně protištěkacího obojku na fenu NO, které je 9 let. Možná je to hloupý dotaz, ale nejsem si jistá, jestli jí obojek nemůže vzhledem k věku spíš znervózňovat nebo nějak uškodit?

Předem díky za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2017 17:06

Reklama od elektronických obojků přibude za..3...2...1...

14.6.2017 18:16
LájošM

XXX.XXX.14.251

No jo, oni si nedají pokoj a nedají, i když jim to zase hned smažou.

A tento neregistrovaný tazatel bude zřejmě taky od nich smajlík

Musí být opravdu zoufalí. A mít hroší kůži, když jim není hloupé neplatit za něco, za co si ostatní platit musí. Okrádat provozovatele tohoto portálu...

14.6.2017 18:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

Chudáci ti, co opravdu mají problém a chtěli by o něm něco vědět.
Celá diskuze je poslední dobou složená jen z vytažených starých příspěvků, které se hodí této pochybné firmě, aby sem zase mohla vložit reklamu.
Otravné, hloupé, nedůstojné!

Zuz123

14.6.2017 19:13
Zuz123

XXX.XXX.220.20

Sorryjako... Ale já nemám nic společného s žádnou reklamou:D. Toho příspěvku, který zjevně máte na mysli jsem si všimla až teď.

Nemám s takovým zařízením zkušenost, proto mě doopravdy zajímal názor. Klidně, že ho nedoporučujete... Kde jinde bych se na to měla ptát, než na diskuzi o psech. A anonymně, protože prostě považuji za ztrátu času zakládat si účet kvůli jednomu příspěvku :).

Tak na mě moc prosím nebuďte nepříjemní.

14.6.2017 19:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nikdo na vás není nepříjemný, ale není divné, že se ptáte na tento obojek zrovna v době, kdy je tu o nich každý druhý příspěvek?

K vašemu dotazu - většinou protištěkací obojky moc nefungují, zvlášť pokud je vaší feně už 9 let a zatím jste to neřešila, nechal bych ji na starý kolena bez elektrických výbojů.
Záleží hodně na tom, proč, v jakých situacích štěká, jak je na tom psychicky, jak s ní neštěkání cvičíte, jestli umí štěkat či neštěkat na povel atd.

14.6.2017 19:23

Raději bych se zabývala výchovou a příčinami štěkání, než nasadit psovi elektriku.

Zuz123

14.6.2017 19:31
Zuz123

XXX.XXX.220.20

Uznávám, že to divné je, ale na diskuze nechodím, takže jsem tomu nevěnovala pozornost.

Každopádně děkuji za odpověď. Fena je vycvičená na základní povely. Ale odmala nesnáší psy, i když jsme dlouho chodili na cvičák, nepřešlo ji to. S lidmi ani ostatními zvířaty, krom psů, nikdy problém neměla. Při procházce na psy, které zná sice štěká, ale na povel "ne" se uklidní. Jakmile potkáme cizího psa, je k neudržení. Jde mi o to, že se stěhuji. Ven s ní budou chodit rodiče, které neposlouchá. Tak jsem se snažila najít nějakou cestu, jak ji "zklidnit". Zároveń jí ale nechci ublížit.

14.6.2017 19:47

Zuz123 napsal(a):
Uznávám, že to divné je, ale na diskuze nechodím, takže jsem tomu nevěnovala pozornost.

Každopádně děkuji za odpověď. Fena je vycvičená na základní povely. Ale odmala nesnáší psy, i když jsme dlouho chodili na cvičák, nepřešlo ji to. S lidmi ani ostatními zvířaty, krom psů, nikdy problém neměla. Při procházce na psy, které zná sice štěká, ale na povel "ne" se uklidní. Jakmile potkáme cizího psa, je k neudržení. Jde mi o to, že se stěhuji. Ven s ní budou chodit rodiče, které neposlouchá. Tak jsem se snažila najít nějakou cestu, jak ji "zklidnit". Zároveń jí ale nechci ublížit.

Menším zlem v tomto případě by byl ostnatý obojek, ne polostahovací, ale na normální zapínání.

14.6.2017 21:07

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Menším zlem v tomto případě by byl ostnatý obojek, ne polostahovací, ale na normální zapínání.

Uf

14.6.2017 21:10

Zuz123 napsal(a):

Samozřejmostí je náhubek. Pokud jde o fyzické nezvládnutí psa, pořiďte si ohlávku halti od barona, to vám pomůže s její sílou.

Fenu by bylo bývalo potřeba resocializovat a učit ji, že jí psi neublíží. Proto po nich s největší pravděpodobností jde, protože se jich bojí a vnímá je jako ohrožení. I v tomhle věku to jde, ale už mnohem hůř, než když byla mladá.

Představa, že dám takhle vyblázněnýmu psovi elektriku nebo ostnáč... se mi dělá zle :(.

14.6.2017 21:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

Samozřejmostí je náhubek. Pokud jde o fyzické nezvládnutí psa, pořiďte si ohlávku halti od barona, to vám pomůže s její sílou.

Fenu by bylo bývalo potřeba resocializovat a učit ji, že jí psi neublíží. Proto po nich s největší pravděpodobností jde, protože se jich bojí a vnímá je jako ohrožení. I v tomhle věku to jde, ale už mnohem hůř, než když byla mladá.

Představa, že dám takhle vyblázněnýmu psovi elektriku nebo ostnáč... se mi dělá zle :(.

Představte si, že mě se dělá zle, když vidím psa na haltině! Chudák pes furt s vyvrácenou hlavou. Aby si majitel zjednodušil práci místo pořádného výcviku. A zrovna vám se divím, že tohle propagujete.

14.6.2017 21:25

koňadra napsal(a):
Představte si, že mě se dělá zle, když vidím psa na haltině! Chudák pes furt s vyvrácenou hlavou. Aby si majitel zjednodušil práci místo pořádného výcviku. A zrovna vám se divím, že tohle propagujete.

Pokud má někdo psa na haltině furt s vyvrácenou hlavou, vůbec nepochopil její smysl.

Pokud člověk z nějakýho důvodu fyzicky nestačí na svýho psa, nevím, jak lépe by si měl poradit. Výhodu ohlávky narozdíl od ostnáče nebo elektriky vidím v tom, že jde pouze o mechanické usměrnění psa, pomůcku, která mi pomůže zvládnout jeho váhu a sílu. Žádná zbytečná bolest, bodání, nečekané rány, atd. (předpokládejme, že pes je v té chvíli v hysterický scéně založený na strachu a stresu, v tomto případě ze psů). Mnohem lepší by samozřejmě bývalo problém vyřešit dříve, než to dojde sem, ale to se holt nestalo.

Koně taky vodíme na ohlávce a obvykle u toho ani nemají vyvrácenou hlavu.

14.6.2017 21:25

Uf

Nepíšu to jako obecnou radu, jen v tomto případě, vžijte se do situace těch rodičů.

14.6.2017 21:26

Nepíšu to jako obecnou radu, jen v tomto případě, vžijte se do situace těch rodičů.

Vžívám vžívám a furt mi nejde představit si, že pro fyzický zvládnutí vyblázněnýho psa doopravdy použiju něco tak brutálního. Když jsou i lepší prostředky.

14.6.2017 21:28

Vžívám vžívám a furt mi nejde představit si, že pro fyzický zvládnutí vyblázněnýho psa doopravdy použiju něco tak brutálního. Když jsou i lepší prostředky.

Zase tak brutální to neni, o nic více než Vaše ohlávka, pes vyrazí a zlomí si na ní vaz.

14.6.2017 21:30

Zase tak brutální to neni, o nic více než Vaše ohlávka, pes vyrazí a zlomí si na ní vaz.

A to se někde fakt stalo, někomu, kdo spolu s ohlávkou použil též rozum?

14.6.2017 21:31

A to se někde fakt stalo, někomu, kdo spolu s ohlávkou použil též rozum?

S rozumem tohle nemá ni společného.

14.6.2017 21:32

Je to blbý
koně asi nepřetáhnete, je těžký
ale pes
chudák

nepochází to odsud ?
http://www.psycholog-psu.com/halti.html

když to je fakt těžký
někdo řekne, že obojek výš na krku je taky blbý
takže
uděláme si anketu
první místo - nejmenší zlo
poslední místo (odpočinku) - největší zlo

začíná rajka ;-).

14.6.2017 21:33

S rozumem tohle nemá ni společného.

Tak stalo?

14.6.2017 21:36

Je to blbý
koně asi nepřetáhnete, je těžký
ale pes
chudák

nepochází to odsud ?
http://www.psycholog-psu.com/halti.html

když to je fakt těžký
někdo řekne, že obojek výš na krku je taky blbý
takže
uděláme si anketu
první místo - nejmenší zlo
poslední místo (odpočinku) - největší zlo

začíná rajka ;-).

Megííí, Megííí, zase si mne dobíráte?
Vždyť Vy mi rozumíte.
Rodiče zadavatelky tu fenu převychovávat nebudou, budou ji mít na starosti a potřebují donucovací pomůcku, k tomu, aby s nimi fena na procházkách neorala.
Co napadá Vás?

14.6.2017 21:37

Tak stalo?

Skoro, v háji krční páteř.

14.6.2017 21:44

Skoro, v háji krční páteř.

Když si nenechám psa skákat do haltiny naplno a nebudu s ním naschvál plnou silou škubat v rozběhu (nebo třeba dokonce na stopovačce, i to už jsem žel viděla), ale budu ji využívat s rozumem k tomu, abych psa zvládla ve vypjatých situacích, myslím, že konečné poškození psa nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, bude nesrovnatelně menší než s ostnáčem.

14.6.2017 21:46

Megííí, Megííí, zase si mne dobíráte?
Vždyť Vy mi rozumíte.
Rodiče zadavatelky tu fenu převychovávat nebudou, budou ji mít na starosti a potřebují donucovací pomůcku, k tomu, aby s nimi fena na procházkách neorala.
Co napadá Vás?

Co Vás nemá !
ale já fakt nevím
elektrika ošklivá
ostnáč díry v krku
ohlávka pohmoždění krku
se vším se je potřeba naučit
proč se nenaučit s pevným obojkem a žrádlem nebo něčím pískacím
ať ji to naučí hned.

14.6.2017 22:24

"proč se nenaučit s pevným obojkem a žrádlem nebo něčím pískacím"

protoze to do ted nedokazali a nejak vencit ji potrebuji treba od zitra?
trosku realismu do tech rad. ne jen jak by to melo byt v idealnim svete...

14.6.2017 22:46

"proč se nenaučit s pevným obojkem a žrádlem nebo něčím pískacím"

protoze to do ted nedokazali a nejak vencit ji potrebuji treba od zitra?
trosku realismu do tech rad. ne jen jak by to melo byt v idealnim svete...

Přesně.

14.6.2017 23:03
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Když si nenechám psa skákat do haltiny naplno a nebudu s ním naschvál plnou silou škubat v rozběhu (nebo třeba dokonce na stopovačce, i to už jsem žel viděla), ale budu ji využívat s rozumem k tomu, abych psa zvládla ve vypjatých situacích, myslím, že konečné poškození psa nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, bude nesrovnatelně menší než s ostnáčem.

Když sinenecháte skákat psa do haltiny, tak na co ji máte?

15.6.2017 04:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Zuz123 napsal(a):

A vy si myslíte, že tohle obojek vyřeší? Ani ve snu, spíš to zhorší. Chce to socializaci i v tomto věku. Zklidnit psa tím, že bude dostávat bolestivé impulzy opravdu nejde. Musíte jí vysvětlit, že se nemá čeho bát a nemusí se hlídat. Odkud jste?

15.6.2017 04:27
scylla

XXX.XXX.150.32

To by bylo docela kontraproduktivní, tady chce řešit problém, ne jeho projev.

15.6.2017 07:23

jahodapavel napsal(a):
Když sinenecháte skákat psa do haltiny, tak na co ji máte?

Na to, abych psa zvládla fyzicky ve vypjatý situaci. Já jsem obvykle používala dvě vodítka nebo jedno dvojitý, jedna karabina do obojku, druhá do haltiny, a se psem jsem pracovala na obojku. Až když se blížila náročná situace, použila jsem i haltinu, v kombinaci s obojkem. Taky lze mít haltinu na prázdno a připnout si do ní vodítko až když očekávám, že bude problém.

Pro mě to byl před lety asi jedinej způsob, jak psa nějak rozumně socializovat mezi psy, protože bez ohlávky bych při jeho hysterických scénách nedělala nic jinýho, než se snažila udržet se na nohou a nenechat se odtáhnout. Kdo má více síly či zkušeností, určitě se bez toho obejde, ale to asi nebude případ zadavatelky.

15.6.2017 08:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Na to, abych psa zvládla fyzicky ve vypjatý situaci. Já jsem obvykle používala dvě vodítka nebo jedno dvojitý, jedna karabina do obojku, druhá do haltiny, a se psem jsem pracovala na obojku. Až když se blížila náročná situace, použila jsem i haltinu, v kombinaci s obojkem. Taky lze mít haltinu na prázdno a připnout si do ní vodítko až když očekávám, že bude problém.

Pro mě to byl před lety asi jedinej způsob, jak psa nějak rozumně socializovat mezi psy, protože bez ohlávky bych při jeho hysterických scénách nedělala nic jinýho, než se snažila udržet se na nohou a nenechat se odtáhnout. Kdo má více síly či zkušeností, určitě se bez toho obejde, ale to asi nebude případ zadavatelky.

Nějak moc nevidím v určitém smyslu rozdíl mezi EO a haltinou, ba naopak - haltina mně připadá horší, protože pes ví, že ji ovládáte vy, zatímco o EO to vědět nemusí a tudíž to nenarušuje vztah pán - pes. Vám haltina pomohla ukočírovat psa ve fyzicky vypjatých situacích - a proč jste dopustila, aby k nim vůbec došlo a odmalička jste jej nevychovávala a čekala až doroste do velikosti, že jste se musela uchýlit k halti? Asi tak jako mnozí lidi dopustí, že pes začne lovit. Pak je EO jediný účinný a rychlý prostředek jak psa mohu ovládnout ve vypjatých situacích a dokonce na dálku, to už ani halti neumí.
Tak asi tak nějak. Vy, odpůrkyně EO, a přitom sama používáte halti ohlávku. To mě hlava nebere. Alespoň vidíte, jak je vše relativní - pro vás je největší zlo EO, pro mne halti.
Koně taky používají ohlávku - to máte pravdu. Ale viděla jste už někdy koně na ohlávce s vyvrácenou hlavou? Buď lidi vodí na prověšeném vodítku koně za sebou, nebo vedle sebe. Ten kůň jde stejně víceméně dobrovolně, protože kdyby chtěl, tak i na ohlávce s vámi udělá veletoč.

15.6.2017 08:47

koňadra napsal(a):
Nějak moc nevidím v určitém smyslu rozdíl mezi EO a haltinou, ba naopak - haltina mně připadá horší, protože pes ví, že ji ovládáte vy, zatímco o EO to vědět nemusí a tudíž to nenarušuje vztah pán - pes. Vám haltina pomohla ukočírovat psa ve fyzicky vypjatých situacích - a proč jste dopustila, aby k nim vůbec došlo a odmalička jste jej nevychovávala a čekala až doroste do velikosti, že jste se musela uchýlit k halti? Asi tak jako mnozí lidi dopustí, že pes začne lovit. Pak je EO jediný účinný a rychlý prostředek jak psa mohu ovládnout ve vypjatých situacích a dokonce na dálku, to už ani halti neumí.
Tak asi tak nějak. Vy, odpůrkyně EO, a přitom sama používáte halti ohlávku. To mě hlava nebere. Alespoň vidíte, jak je vše relativní - pro vás je největší zlo EO, pro mne halti.
Koně taky používají ohlávku - to máte pravdu. Ale viděla jste už někdy koně na ohlávce s vyvrácenou hlavou? Buď lidi vodí na prověšeném vodítku koně za sebou, nebo vedle sebe. Ten kůň jde stejně víceméně dobrovolně, protože kdyby chtěl, tak i na ohlávce s vámi udělá veletoč.

Nějak vám nefunguje to řazení lidí do škatulek, jak vidím.

Haltina narozdíl od EO psovi nedává rány, pouze ho mechanicky usměrňuje. Rána od EO mu neříká, co po něm chci. Takže když mi pes blázní po psech a dostane ránu od EO, co si z toho jako vezme? Nebo je to vaše tradiční "pes není blbej a pochopí, že má jít pomalu u nohy"? :D
Mimochodem, nepotřebuju psovi tajit, že ho usměrňuju já.

"Vám haltina pomohla ukočírovat psa ve fyzicky vypjatých situacích - a proč jste dopustila, aby k nim vůbec došlo a odmalička jste jej nevychovávala a čekala až doroste do velikosti, že jste se musela uchýlit k halti?"
Třeba proto, že jsem si vzala z útulku ročního psa, kterej už tu sílu a váhu měl? A pak jsme řešili problémy tak nejlíp, jak jsme uměli. Pravda, zázračný EO, který "vyřeší vše a hned", jsem na něj nikdy nedala.

Přijde mi zajímavý ta vaše vyvrácená hlava. Viděla jsem halti už na více psech, i pro mě nesmyslně použitou, ale vyvrácenou hlavu neměli nikdy.
Srovnávat mechanickej řemínek, kterej psovi znemožní odvléct mě na obojku, s něčím, co mu dává elektrický rány do krku... no v tom se opravdu neshodneme :).

15.6.2017 09:01
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nějak vám nefunguje to řazení lidí do škatulek, jak vidím.

Haltina narozdíl od EO psovi nedává rány, pouze ho mechanicky usměrňuje. Rána od EO mu neříká, co po něm chci. Takže když mi pes blázní po psech a dostane ránu od EO, co si z toho jako vezme? Nebo je to vaše tradiční "pes není blbej a pochopí, že má jít pomalu u nohy"? :D
Mimochodem, nepotřebuju psovi tajit, že ho usměrňuju já.

"Vám haltina pomohla ukočírovat psa ve fyzicky vypjatých situacích - a proč jste dopustila, aby k nim vůbec došlo a odmalička jste jej nevychovávala a čekala až doroste do velikosti, že jste se musela uchýlit k halti?"
Třeba proto, že jsem si vzala z útulku ročního psa, kterej už tu sílu a váhu měl? A pak jsme řešili problémy tak nejlíp, jak jsme uměli. Pravda, zázračný EO, který "vyřeší vše a hned", jsem na něj nikdy nedala.

Přijde mi zajímavý ta vaše vyvrácená hlava. Viděla jsem halti už na více psech, i pro mě nesmyslně použitou, ale vyvrácenou hlavu neměli nikdy.
Srovnávat mechanickej řemínek, kterej psovi znemožní odvléct mě na obojku, s něčím, co mu dává elektrický rány do krku... no v tom se opravdu neshodneme :).

Rána EO psovi neříká, co po něm chci? Správně a na VHODNOU VĚC použitý EO říká psovi dost jasně, co po něm chci! Rozhodně bych ho ale nepoužila zrovna na učení chůze u nohy. Sice jsem to už viděla na nějakém instruktážním videu, ale nejsem s tím tak úplně v souladu, nejsem tak úplně přesvědčena, že zrovna v tomto případě pes pochopí, co po něm chci. Opakuji to tady neustále, EO není zázračný prostředek na všechny psy, všechny situace a hlavně všechny lidi, co by chtěli držet ovladač!

Ok, dejme tomu, jste vy jste halti použila na převýchovu psa z útulku. Ale vidím na ulicích (dokonce na výstavě!), že lidi vodí psy na halti ohlávce často, ti všichni asi nemají psa z útulku? A taky jsem často viděla právě tu vyvrácenou hlavu.

"Srovnávat mechanický řemínek...", no mám doma haldu starých knih o výcviku služebních, loveckých a snad i pasteveckých psů. A našla jsem tam třeba i to, jak se loveckým psům svazovaly nohy, aby nemohli rychle utíkat (za zvěří), a odnaučovali se tak štvát zvěř. Taky "jen mechanický řemínek", ne? To už díky bohu za EO!

15.6.2017 09:10

koňadra napsal(a):
Rána EO psovi neříká, co po něm chci? Správně a na VHODNOU VĚC použitý EO říká psovi dost jasně, co po něm chci! Rozhodně bych ho ale nepoužila zrovna na učení chůze u nohy. Sice jsem to už viděla na nějakém instruktážním videu, ale nejsem s tím tak úplně v souladu, nejsem tak úplně přesvědčena, že zrovna v tomto případě pes pochopí, co po něm chci. Opakuji to tady neustále, EO není zázračný prostředek na všechny psy, všechny situace a hlavně všechny lidi, co by chtěli držet ovladač!

Ok, dejme tomu, jste vy jste halti použila na převýchovu psa z útulku. Ale vidím na ulicích (dokonce na výstavě!), že lidi vodí psy na halti ohlávce často, ti všichni asi nemají psa z útulku? A taky jsem často viděla právě tu vyvrácenou hlavu.

"Srovnávat mechanický řemínek...", no mám doma haldu starých knih o výcviku služebních, loveckých a snad i pasteveckých psů. A našla jsem tam třeba i to, jak se loveckým psům svazovaly nohy, aby nemohli rychle utíkat (za zvěří), a odnaučovali se tak štvát zvěř. Taky "jen mechanický řemínek", ne? To už díky bohu za EO!

Pokud chce někdo psa motivovat strachem z rány EO, pak budiž. Mně to jednoduše nesedí.

Neustále si protiřečíte - jednou je EO naprosto dokonalý, vyřeší problém spolehlivě a rychle, a pak najednou není zázračný a rozhodně ne všem :)

Nevím, proč jiní lidé používají halti, můžete se jich zeptat.

Debatní metoda "zaženu věc do nesmyslnýho extrému, kterej tu nikdo ani v náznaku nezmínil, a to bude důkaz, že EO je super" je dost zajímavá.

15.6.2017 09:22
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pokud chce někdo psa motivovat strachem z rány EO, pak budiž. Mně to jednoduše nesedí.

Neustále si protiřečíte - jednou je EO naprosto dokonalý, vyřeší problém spolehlivě a rychle, a pak najednou není zázračný a rozhodně ne všem :)

Nevím, proč jiní lidé používají halti, můžete se jich zeptat.

Debatní metoda "zaženu věc do nesmyslnýho extrému, kterej tu nikdo ani v náznaku nezmínil, a to bude důkaz, že EO je super" je dost zajímavá.

Nevím, jak jste přišla na to, že:
"Neustále si protiřečíte - jednou je EO naprosto dokonalý, vyřeší problém spolehlivě a rychle, a pak najednou není zázračný a rozhodně ne všem :)".
Já přeci často zdůrazňuji, že:
"EO není zázračný prostředek na všechny psy, všechny situace a hlavně všechny lidi, co by chtěli držet ovladač!" Pravda, nezdůrazňuji to v každém mém příspěvku, a to bude asi ta chyba.

Prostě na tuhle věc stejný názor mít nebudeme, ale o tom je život. Tisíc lidí, tisíc názorů. Třeba se někde potkáme a vy mne přesvědčíte, že halti ohlávka funguje, stejně, jako já vás přesvědčím, že EO není mučící nástroj a psi, kteří s ním byli vycvičeni, jsou úplně v pohodě. Vždycky je to hlavně o lidech - jak tu kterou pomůcku použijí. Někdo použije EO a přesto má šťastné a vyrovnané psy, někomu stačí vlastní nohy, aby do psa kopl pokaždé, když se k němu přiblíží a vychová akorát bojácného labila.

15.6.2017 10:30
LájošM

XXX.XXX.14.251

EO v případě psa štěkajícího v dosahu svého pána (na vodítku) je naprostá blbost. EO je na usměrnění psa na dálku, aby pochopil, že i když ho nemáte na vodítku, přesto ho ovládáte.
Takže na to zapomeňte a zkuste znovu s fenou pracovat po krůčcích, vyhledávat společnost psů, s kterými nemá problém, odměňovat neštěkání a celkový klid. Pak přidáte rušivější vlivy.
Hlavně musí být klidný majitel. A udělat si na psa čas vyloženě na to konkrétní cvičení situací, které potřebujete.

15.6.2017 10:34
LájošM

XXX.XXX.14.251

Zuz123 napsal(a):

A jen ještě taková vsuvka. Když mám problém, prvně se snažím najít informace z co nejvíce zdrojů, pročtu stovky diskuzí, weby výcvikářů apod. A ne že se ptám na něco na místě, kde se ani nepodívám, o čem předešlé diskuze jsou, kdo a jak na ně v tom konkrétním místě odpovídá.

Elikk

15.6.2017 11:22
Elikk

XXX.XXX.26.165

LájošM napsal(a):
EO v případě psa štěkajícího v dosahu svého pána (na vodítku) je naprostá blbost. EO je na usměrnění psa na dálku, aby pochopil, že i když ho nemáte na vodítku, přesto ho ovládáte.
Takže na to zapomeňte a zkuste znovu s fenou pracovat po krůčcích, vyhledávat společnost psů, s kterými nemá problém, odměňovat neštěkání a celkový klid. Pak přidáte rušivější vlivy.
Hlavně musí být klidný majitel. A udělat si na psa čas vyloženě na to konkrétní cvičení situací, které potřebujete.

Tak tady ten dotaz byl hlavne na protistekaci obojek.
takze jedina rada je - ne, nedavat.

15.6.2017 14:45
Mishka_22

XXX.XXX.209.40

LájošM napsal(a):
A jen ještě taková vsuvka. Když mám problém, prvně se snažím najít informace z co nejvíce zdrojů, pročtu stovky diskuzí, weby výcvikářů apod. A ne že se ptám na něco na místě, kde se ani nepodívám, o čem předešlé diskuze jsou, kdo a jak na ně v tom konkrétním místě odpovídá.

No ty seš děsnej chytrák =D Radši se koukej aby ti neutekla nějaká reklama

15.6.2017 15:04
LájošM

XXX.XXX.14.251

Mishka_22 napsal(a):
No ty seš děsnej chytrák =D Radši se koukej aby ti neutekla nějaká reklama

Určitě chytřejší než někdo, kdo akorát umí vložit více smajlíků za sebou.
Holt někdo musí mít radu na každou blbost a logický postup ho samotného nenapadne.

15.6.2017 15:06
LájošM

XXX.XXX.14.251

Elikk napsal(a):
Tak tady ten dotaz byl hlavne na protistekaci obojek.
takze jedina rada je - ne, nedavat.

To je fakt, že já myslel jen na ten protištěkací, co dává elektrické impulsy, ale jsou i ty s vodu.

Elikk

15.6.2017 15:10
Elikk

XXX.XXX.26.165

LájošM napsal(a):
To je fakt, že já myslel jen na ten protištěkací, co dává elektrické impulsy, ale jsou i ty s vodu.

To ja zas premyslim, k cemu je protistekaci na psa na vycházku, aby neuvlacel rodice při venceni?

Aléda

19.6.2017 15:11
Aléda

XXX.XXX.209.40

Prosim tebe, hlavně si tady nenech radit od nějakýho "odborníka přes EO" Normálně si zajdi někam na prodejnu nebo si někam zavolej. Tady se dozvíš jedině špatný informace nebo reklamu

Elmo

19.6.2017 15:24
Elmo

XXX.XXX.11.1

Ne nedávejte jí to na starý kolena.

19.6.2017 15:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Aléda napsal(a):
Prosim tebe, hlavně si tady nenech radit od nějakýho "odborníka přes EO" Normálně si zajdi někam na prodejnu nebo si někam zavolej. Tady se dozvíš jedině špatný informace nebo reklamu

A na prodejně se dozvíte naprosté kraviny, tam se budou snažit prodat. EO je vám v tomto případě stejně naprosto na nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík