Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gate

12.6.2017 19:04
gate

XXX.XXX.203.216

Dobrý den.Právě mám doma psího puberťáka a chtěla bych vědět, nad čím lze přimhouřit oko z důvodu puberty a co si prostě dovolit nesmí.Taky bych potřebovala zlepšit poslušnost, jde mi hlavně o přivolání i třeba v horších podmínkách a aby mě respektoval.Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2017 19:17

Nad ničím oko nemhuřte, chovejte se úplně normálně, spravedlivě, důsledně ale vlídně...na puberťáka platí pořádné zaměstnání- takže procházka alá uštvu tě, i kdybych u toho měla vypustit duši...

12.6.2017 19:23
Tedysek

XXX.XXX.42.153

Zapomeň že puberta existuje a pokračuj se vším dál. Důslednost, pevná, ale laskavá ruka a o pubertě nebudeš ani vědět. :).

12.6.2017 19:23

Přihmouřit oko lze hlavně nad tím, co vám nevadí, že pes nebude stoprocentně plnit. A to dost záleží na vás, co a jak chcete se psem dělat.
Osobně mě nenapadá, nad čím bych přihmouřila oko jen kvůli pubertě, to bych přihmouřila spíš kvůli tomu, že do budoucna nepotřebuju danou věc stoprocentně a tudíž si dovolím být lempl a nedotáhnout to důsledně.

Přivolání bych řešila přes stopovačku, pomocí které psa přiměju poslechnout i když nechce. Šňůru lze nechat táhnout po zemi a než dám povel, pohlídám si, abych ji měla na dosah a mohla ji použít. Mně pak dost pomohlo odstupňovat správně pochvalu/odměnu podle toho, jak ochotně a rychle pes přišel, či zda musel být přijit šňůrou.
Nedávám povel, pokud vím, že mě pes nejspíš neposlechne a přitom nemám, jak ho k sobě dostat (aby se tím neučil, že není třeba povel plnit).

gate

12.6.2017 20:07
gate

XXX.XXX.203.216

Jde hlavně o to, že pořád skáče a kouše do rukou.Okřiknutí nebo hračka na kousání místo ruky taky nepomáhá.Někdy ho chytne rapl a je jako blázen.Nevím, jestli to prostě přejde po pubertě, nebo s tím teď pracovat.

12.6.2017 20:10

gate napsal(a):
Jde hlavně o to, že pořád skáče a kouše do rukou.Okřiknutí nebo hračka na kousání místo ruky taky nepomáhá.Někdy ho chytne rapl a je jako blázen.Nevím, jestli to prostě přejde po pubertě, nebo s tím teď pracovat.

Čím dřív, tím líp. Když ho něco necháte dělat, znamená to, že to dělat může. Potom pro něj může být nepochopitelné, proč najednou nesmí. Takže hned.

12.6.2017 20:36

gate napsal(a):

Jo pubertální pes je někdy na mrtvici ...člověk má dojem, že se mu už zadařilo něco se psem "nacvičit" a najednou si z vás dělá dobrý den a zkouší co vydržíte...za mě teda pokračovat v "práci", možná, že se zdá, že to nepadá na úrodnou půdu, ale až to telecí období přejde a pesovi se v hlavince rozsvítí, tak se veškerá práce zúročí...jak bylo psáno výše, přihmouřit oko se dá nad tím, co nebudu v budoucnosti vyžadovat, aby pes plnil na první dobrou, jiné věci, ale tolerovat nelze...jako je třeba tahání na vodítku, přivolání...no to je na každém páníkovi.
Já s pubertálním psem víc blbnu, zařazuju víc her a honiček (nejdřív honím já psa, pak on mě) a přetahovaček a pereme se a válíme se po zemi (samozřejmě na vhodném místě, třeba v obýváku nebo na zahradě na trávě)...prostě si to užívám s ním, ale i toto využívám k učení, musí vědět, že jakmile řeknu dost, končíme, tak je nutno přestat a uklidnit se...

Nebojte, ono ho to přejde, ale pracujte s ním furt, nesmíte rezignovat a říci si, že v tomto období to nemá cenu a že počkáte až mu to "bude myslet"...

12.6.2017 21:26

V pubertě jsem párkrát povolila ve věcech, které normálně nesměl a pak si machýrek myslel, že je to navždy. I když to bylo jen jednou. Pak se složitě vysvětlovalo, že si to špatně vyložil. Byl často slepý a hluchý, ale striktně jsem chtěla to, co vždycky, přestože na mě házel bobek.

13.6.2017 08:56
koně

XXX.XXX.205.252

gate napsal(a):

Důsledně bych se kousání bránila, jak píšete.Konec puberty pak poznáte, když najednou tyto povely zaberou

13.6.2017 09:18

gate napsal(a):

Okřiknutí je skutečně na prd, a hračka - nevěřím, že by nefungovala. Jenom mu tu hračku nemůžeš strčit do tlamy a hrej si, ale hračkou mu jenom nabídneš jiné místo zákusu, než je tvá končetina, ale hrát si s ním musíš aktivně ty, ty a ještě jednou ty. A tou hračkou může být i kus hadru, o který se budete přetahovat, psí lanko, já preferuji balónek na šňůrce, i dva, s tím se dá pes hezky vyřádit.

A nauč ho povel "pusť".

Přidejte reakci

Přidat smajlík