Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2017 09:26
Piskot9

XXX.XXX.93.216

Zdravím,

s přítelkyní jsme si vyhlédli německého malého špice u jedné paní na Slovensku bez PP. Momentálně mu je 10 týdnů a převáželi bychom ho na 11 týdnech. Nechceme ho na chov nebo nějaké výstavy, ale jen jako domácího mazlíčka. Co je prosím potřeba zařídit pro převoz a po převozu?

Děkuji za odpovědi.

9.6.2017 09:35
Atheira

XXX.XXX.240.43

Piskot9 napsal(a):
Zdravím,

s přítelkyní jsme si vyhlédli německého malého špice u jedné paní na Slovensku bez PP. Momentálně mu je 10 týdnů a převáželi bychom ho na 11 týdnech. Nechceme ho na chov nebo nějaké výstavy, ale jen jako domácího mazlíčka. Co je prosím potřeba zařídit pro převoz a po převozu?

Děkuji za odpovědi.

A co si najít českýho špice? My tu nemáme psy nebo co?

Neřeknu, když jde o import chovnýho psa, ale tohle je přece hrozná hloupost. Navíc, když ani netušíte, jestli vám z toho fakt vyroste špic... Abyste se nedivili.

Tady vidíte, co z toho občas roste: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3319268/labutenka#a3320562.

9.6.2017 09:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Piskot9 napsal(a):
Zdravím,

Děkuji za odpovědi.

Co je potřeba zařídit? To samé jako když kupujete štěně v ČR. Štěně by mělo být od chovatele naočkované, načipované, mělo by mít zdravotní mezinárodní průkaz (pas). Podle očkovacího schématu, které by mělo být v průkazu, potom štěně necháte přeočkovat.

9.6.2017 10:29
Piskot9

XXX.XXX.93.216

Atheira napsal(a):
A co si najít českýho špice? My tu nemáme psy nebo co?

Neřeknu, když jde o import chovnýho psa, ale tohle je přece hrozná hloupost. Navíc, když ani netušíte, jestli vám z toho fakt vyroste špic... Abyste se nedivili.

Tady vidíte, co z toho občas roste: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3319268/labutenka#a3320562.

Ano samozřejmě, že máme, ale do toho jsme se okamžitě zamilovali a strašně se nám libí a podobného jsme v ČR nenašli, tak proto na Slovensko. Ještě chceme, aby nám poslali fotky rodičů, tak by to špic měl být :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2017 10:34

Piskot9 napsal(a):
Zdravím,

Děkuji za odpovědi.

Čip, pas, očkování proti vzteklině starší 21 dnů, nebo čip, pas a úřední lejstro potvrzující, že štěně pochází z oblasti prosté vztekliny a do transportu bylo s očkovanou matkou.

9.6.2017 10:38

Piskot9 napsal(a):
Ano samozřejmě, že máme, ale do toho jsme se okamžitě zamilovali a strašně se nám libí a podobného jsme v ČR nenašli, tak proto na Slovensko. Ještě chceme, aby nám poslali fotky rodičů, tak by to špic měl být :).

Tak jen off topic - to že mi někdo pošle fotky dvou špiců neznamená, že dovezený štěně bude jejich potomek. A i kdyby bylo, bezpapírák bude prostě jen vořech, ze kterýho může vyrůst dost velký překvápko nejen vzhledem, ale i povahou. Ale chápu, že tím určitě ušetříte spoustu peněz, než kdybystte kupovali opravdickýho čistokrevnýho psa.

9.6.2017 10:46

Piskot9 napsal(a):

No, ono tak o fotky nejde, ale to, že nebyl otcem štěňat špic, poznáte až vám štěně vyroste.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2017 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Piskot9 napsal(a):

Být vámi udělám následující, zadám si vekšeré kontaktní informace o chovateli do googlu a vyhledám si ho, jestli třeba taky nejde o nějakou množku, protože je možné že na vás vyskočí x inzerátů z minulého, předminulého roku atd...a zjistíte že jejich rádoby milovaná fenečka má miminka dva krát do roka, kryje bůh ví čím, to že vám pošle nějakou fotku nic nezaručuje, to vám tu fotku špiclíka můžu poslat taky a dušovat se jak je otec štěňátek nádherný, vyrovnaný a nejlépe výstavně úspěšný pes s PP a že 100% všechna štěňátka budou po něm a to co jste si vybrali vy bude na 1000% po něm! klidně si kupte psa bez PP, ale vše si pořádně proklepněte abyste pak neplakali...

9.6.2017 10:49
Atheira

XXX.XXX.240.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak jen off topic - to že mi někdo pošle fotky dvou špiců neznamená, že dovezený štěně bude jejich potomek. A i kdyby bylo, bezpapírák bude prostě jen vořech, ze kterýho může vyrůst dost velký překvápko nejen vzhledem, ale i povahou. Ale chápu, že tím určitě ušetříte spoustu peněz, než kdybystte kupovali opravdickýho čistokrevnýho psa.

Ale tak zase - každej bezpapírák prostě vořech nutně být nemusí. Nebo mi chcete tvrdit, že když má někdo štěňata pod dvou PP psech, ale neuchovněných (neřešme teď důvody a jestli to je nebo není prasárna), má psy bez PP = vořechy?
A co potomci takových psů. Taky vořeši?

Tím se nesnažím říct, že to vážně není o štěstí, jenže ne všichni bez PP psi skutečně jsou vořeši (jen MŮŽOU být vořechy, což bez těch papírů prostě nikdo nezjistí, leda si počkat, až co se z toho vyklube), tak by se to tady mohlo přestat takhle ve velkým propagovat, když je to ve svý podstatě celkem blábol.

9.6.2017 11:01

Atheira napsal(a):
Ale tak zase - každej bezpapírák prostě vořech nutně být nemusí. Nebo mi chcete tvrdit, že když má někdo štěňata pod dvou PP psech, ale neuchovněných (neřešme teď důvody a jestli to je nebo není prasárna), má psy bez PP = vořechy?

Tím se nesnažím říct, že to vážně není o štěstí, jenže ne všichni bez PP psi skutečně jsou vořeši (jen MŮŽOU být vořechy, což bez těch papírů prostě nikdo nezjistí, leda si počkat, až co se z toho vyklube), tak by se to tady mohlo přestat takhle ve velkým propagovat, když je to ve svý podstatě celkem blábol.

Souhlasím, že štěně po dvou neuchovněných PP psech nebude přímo vořech. A kdyby se náhodou sešlo, že toho potomka pozdějc nakryjou také nějakým bezPP, který má oba rodiče s PP, tak se asi furt dá říct, že ty další štěňata taky nejsou kříženci, ačkoliv teda z nějakýho důvodu ty rodiče nebyli uchovněný, a my nevíme z jakýho důvodu, takže je to loterie, co z toho vyleze.

Ale pochybuju, že by někdo takhle sledoval a řešil rodokmen bezPP psa. A taky nemám důvod věřit někomu, kdo prodává bezpapíráky, že oba rodiče jsou papírový. A jakmile se tam přimotá těch generací víc a nikdo nesleduje, co to je za psy, jaký mají původ, tak už tam podle mě fakt může bejt cokoliv a výslednej pes bude možná v lepším případě z dálky aspoň připomínat to plemeno. A proto bezpapírákům říkám vořeši :) Mám vořechy moc ráda a můj příští pes bude taky vořech, ale z útulku.

deména

9.6.2017 11:03
deména

XXX.XXX.158.2

Atheira napsal(a):

Vořecha je psa co nemá známe předky, tj. typická vesnická směs. Chundelaté, střapaté psisko (https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=32393)

Pes bez PP je prostě kříženec a měl by se tak nazývat. Takže ano, pokud je vrh po dvou neuchovněných bez PP, štěňata jsou obyčejní kříženci, byť jsou podobní/vypadají jako dané plemeno.
Předky sice znám, ale taky je možný, že Astu von Gehenden Bauhnhof obskočil Alík od vedle a protože se Alík od vedle podobá Azorovi de Hommerweber, budeme všude tvrdit, že to Azor je otec, protože vrh bez PP po rodičích s PP se hold prodává daleko líp no...

9.6.2017 11:10
Atheira

XXX.XXX.240.171

Souhlasím, že štěně po dvou neuchovněných PP psech nebude přímo vořech. A kdyby se náhodou sešlo, že toho potomka pozdějc nakryjou také nějakým bezPP, který má oba rodiče s PP, tak se asi furt dá říct, že ty další štěňata taky nejsou kříženci, ačkoliv teda z nějakýho důvodu ty rodiče nebyli uchovněný, a my nevíme z jakýho důvodu, takže je to loterie, co z toho vyleze.

Ale pochybuju, že by někdo takhle sledoval a řešil rodokmen bezPP psa. A taky nemám důvod věřit někomu, kdo prodává bezpapíráky, že oba rodiče jsou papírový. A jakmile se tam přimotá těch generací víc a nikdo nesleduje, co to je za psy, jaký mají původ, tak už tam podle mě fakt může bejt cokoliv a výslednej pes bude možná v lepším případě z dálky aspoň připomínat to plemeno. A proto bezpapírákům říkám vořeši :) Mám vořechy moc ráda a můj příští pes bude taky vořech, ale z útulku.

Já taky nevěřím tomu, že by to někdo sledoval. Jen jsem se prostě už musela pozastavit nad tím označením vořech. Protože to tu zaznívá celkem často.
Pro mě je prostě vořech takový, co máte třeba vy nebo já, kde je každý pes samostatný plemeno , ale když vidím na první pohled špice, kterého neznám, je to pro mě prostě špic, neřeším, odkud ho ten člověk, kterýho třeba už nikdy neuvidím, má, kdo jsou rodiče a tak... Víte, jak to myslím. Stejně jako když vidím jít po ulici NO, je to pro mě NO, neřeším, jestli je to třeba jen cosijakoNO s neznámými předky, co se náhodou povedlo. :D.

9.6.2017 11:16

Atheira napsal(a):
Já taky nevěřím tomu, že by to někdo sledoval. Jen jsem se prostě už musela pozastavit nad tím označením vořech. Protože to tu zaznívá celkem často.
Pro mě je prostě vořech takový, co máte třeba vy nebo já, kde je každý pes samostatný plemeno , ale když vidím na první pohled špice, kterého neznám, je to pro mě prostě špic, neřeším, odkud ho ten člověk, kterýho třeba už nikdy neuvidím, má, kdo jsou rodiče a tak... Víte, jak to myslím. Stejně jako když vidím jít po ulici NO, je to pro mě NO, neřeším, jestli je to třeba jen cosijakoNO s neznámými předky, co se náhodou povedlo. :D.

To chápu :).

9.6.2017 11:17

deména napsal(a):
Vořecha je psa co nemá známe předky, tj. typická vesnická směs. Chundelaté, střapaté psisko (https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=32393)

Pes bez PP je prostě kříženec a měl by se tak nazývat. Takže ano, pokud je vrh po dvou neuchovněných bez PP, štěňata jsou obyčejní kříženci, byť jsou podobní/vypadají jako dané plemeno.
Předky sice znám, ale taky je možný, že Astu von Gehenden Bauhnhof obskočil Alík od vedle a protože se Alík od vedle podobá Azorovi de Hommerweber, budeme všude tvrdit, že to Azor je otec, protože vrh bez PP po rodičích s PP se hold prodává daleko líp no...

Jo, fakt? a krycí listy tentokrát vypisovat nebudeme a že majitel Azora o žádným krytí neví taky nevadí, že?

deména

9.6.2017 11:31
deména

XXX.XXX.158.2

Azor a Asta nejsou uchovnění. K čemu potřebuju krycí list? V takovém případě si ho vyplním možná tak na parádu a pověsím v koupelně...
Majitel Azora nic vědět nemusí, proč by musel?
Byla jsem svědkem podobného případu, ale jednalo se o kočky. Majitelka tvrdila, že otcem koťat bez PP je kocour z CHS ve vedlejší vesnici. Zájemcům rozesílala jeho fotky, všechno vypadalo nádherně. Dokud jeden ze zájemců nenapsal majitelce onoho údajného otce koťat - chtěl víc informací o kocourovi.
Díky tomu se přišlo na to, že kocour má za sebou 3 úspěšné krytí a 12 potomků, o kterých neví on, ani jeho majitelka :) Jen majitelka kočky prostě potřebovala hezkého kocoura, aby mohla koťata patřičně prezentovat..

Keira02

9.6.2017 22:08
Keira02

XXX.XXX.210.185

Tak tedy taky off topic...Je tu bez pardonu celkem vtipné číst komentáře od zaujatých páníčků, kteří evidentně vlastní psy za minimálně dvacku. Ať už si je budete nazývat třeba kříženci, do vořechů, kteří mají mámu pudla a tátu akita-inu, to má asi daleko, že jo. Pán se pouze ptal, co a jak...Nepotřebuje dle mého tady dostávat kárání o tom, jak je blbý pořizovat si bezpapíráka..."Rady" ironického typu: "My tu nemáme psy?", jsou dle mého zbytečné a bezpředmětné . Jinak opravdu nevidím důvod, proč si pořizovat pejska za majlant, když to bude pouze domácí mazel a nebude se tahat po výstavách..Také určitě pán nebude potřebovat kárání, aby si dal pozor na množírny, snad není nesvéprávný a předpokládám, že si takové informace zjistil, když si chce pořídit pejska třeba až ze Slovenska, kde se množíren vyskytuje hafo. Btw, z vlastní zkušenosti vím, že pokud se zamilovali a mají majitele proklepnuté, opravdu se vyplatí jet klidně takhle daleko...a ať už je papírák nebo ne, je to člen rodiny a bude s novými pány žít v celku dlouho...V závěru bych řekla, že tato debata pánovi nepřinesla bohužel žádný přínos a tak bych prostě jen řekla, že pokud o něj tak stojíte, určitě si zařiďte načipování, pas a papír ohledně vztekliny a tradá, může jet s Vámi do nového domova :) ale bez proklepnutí bych do toho úplně nešla, pokud (jak tu bylo výjimečně k tématu napsáno), nechcete, aby Vám z toho vyrostl např. JRT. Ať se zadaří a vyberete toho správného!

9.6.2017 22:31

Keira02 napsal(a):
Tak tedy taky off topic...Je tu bez pardonu celkem vtipné číst komentáře od zaujatých páníčků, kteří evidentně vlastní psy za minimálně dvacku. Ať už si je budete nazývat třeba kříženci, do vořechů, kteří mají mámu pudla a tátu akita-inu, to má asi daleko, že jo. Pán se pouze ptal, co a jak...Nepotřebuje dle mého tady dostávat kárání o tom, jak je blbý pořizovat si bezpapíráka..."Rady" ironického typu: "My tu nemáme psy?", jsou dle mého zbytečné a bezpředmětné . Jinak opravdu nevidím důvod, proč si pořizovat pejska za majlant, když to bude pouze domácí mazel a nebude se tahat po výstavách..Také určitě pán nebude potřebovat kárání, aby si dal pozor na množírny, snad není nesvéprávný a předpokládám, že si takové informace zjistil, když si chce pořídit pejska třeba až ze Slovenska, kde se množíren vyskytuje hafo. Btw, z vlastní zkušenosti vím, že pokud se zamilovali a mají majitele proklepnuté, opravdu se vyplatí jet klidně takhle daleko...a ať už je papírák nebo ne, je to člen rodiny a bude s novými pány žít v celku dlouho...V závěru bych řekla, že tato debata pánovi nepřinesla bohužel žádný přínos a tak bych prostě jen řekla, že pokud o něj tak stojíte, určitě si zařiďte načipování, pas a papír ohledně vztekliny a tradá, může jet s Vámi do nového domova :) ale bez proklepnutí bych do toho úplně nešla, pokud (jak tu bylo výjimečně k tématu napsáno), nechcete, aby Vám z toho vyrostl např. JRT. Ať se zadaří a vyberete toho správného!

"Zamilovali" se do fotek, u paní evidentně nebyli a rodiče štěněte neviděli ani na těch fotkách. Takže všechno na blind, tj. komentáře, které zadavatele od koupě štěněte zrazují, jsou naprosto relevantní.

9.6.2017 23:47
awake

XXX.XXX.115.235

Piskot9 napsal(a):

Můžete sem dát prosím fotku Vašeho vyhlédnutého štěněte?
Jakou barvu sháníte? Chovám špice a není problém v ČR sehnat štěně. Jakou chcete velikost a barvu? Špice s PP a často po dovezených rodičích, navíc vyšetřených na luxaci patel seženete v ČR od 6ti tisíc a na výstavy se psem nikdy nemusíte.
Špic aby mohl mít štěňata s PP potřebuje jen vyšetření na luxaci patel a bonitaci - nic víc. Na Slovensku potřebuje i několik výstav. Není to nic složitého. Zrovna u špice nevidím důvod pro odchov bez PP.

10.6.2017 00:34
awake

XXX.XXX.115.235

Keira02 napsal(a):

"Jinak opravdu nevidím důvod, proč si pořizovat pejska za majlant, když to bude pouze domácí mazel a nebude se tahat po výstavách".
Osobně to vidím takto - 1) líbí se mi plemeno (vzhledem, povahou) a chci ho právě pro to jaké je, koupím si tedy čistokrevné plemeno které chci. Čistokrevnost Vám zaručí PP.
Nikdo Vám přeci nenařizuje chodit se psem s PP na výstavy. Nikdo Vám nezakazuje ho mít jako mazla
2) líbí se mi určité plemeno a "stačí" mi takový, nebo alespoň vzhledem podobný pes. Koupím si štěně bez PP, nebo si seženu křížence (já bych brala z útulku) a uvidím co mi z toho vyroste. U psa bez PP a u křížence nemám záruku vzhledu.

Na fotkách máte špice bez PP z inzerátů na internetu. Opravdu za takové štěně bez PP chcete coby potencionální zájemce o čistokrevného špice dát několik tisíc?

10.6.2017 07:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

"Zamilovali" se do fotek, u paní evidentně nebyli a rodiče štěněte neviděli ani na těch fotkách. Takže všechno na blind, tj. komentáře, které zadavatele od koupě štěněte zrazují, jsou naprosto relevantní.

Třeba pes ani neexistuje a je to jeden z těch inzerátů - pošli peníze a doufej, že pošlu psa. A pak se založí diskuse - asi mne napálili, pes nejede a nejede.

10.6.2017 08:46
Atheira

XXX.XXX.50.119

Keira02 napsal(a):

Ono už jen to, že zadavatel zmiňuje "podobné jsme nikde nenašli" může být známka toho, že není něco v pořádku. Čím je tak jinej, že se s ním žádný jiný špicovatý štěně z celý ČR nemůže rovnat?

A jestli pánovi nepřinese žádný přínos to, co tu bylo řečeno, tak asi není schopný se nad celou věcí zamyslet. Zlý tu na něj nikdo není. Jenže všimla jsem si, že lidi běžně prostě absolutně netuší, v čem bývá u bezPP psů a jejich chovu takový problém. Nevidím důvod, proč na to zadavatele neupozornit, když očividně nemá tucha... Myšlenka naprostý většiny lidí je totiž ta, že pes s papíry je na výstavy, když nechcete vystavovat, stačí vám ten bez nich. Zažitá blbost, kterou ne a ne odbourat.

10.6.2017 08:53

Atheira napsal(a):
Ono už jen to, že zadavatel zmiňuje "podobné jsme nikde nenašli" může být známka toho, že není něco v pořádku. Čím je tak jinej, že se s ním žádný jiný špicovatý štěně z celý ČR nemůže rovnat?

A jestli pánovi nepřinese žádný přínos to, co tu bylo řečeno, tak asi není schopný se nad celou věcí zamyslet. Zlý tu na něj nikdo není. Jenže všimla jsem si, že lidi běžně prostě absolutně netuší, v čem bývá u bezPP psů a jejich chovu takový problém. Nevidím důvod, proč na to zadavatele neupozornit, když očividně nemá tucha... Myšlenka naprostý většiny lidí je totiž ta, že pes s papíry je na výstavy, když nechcete vystavovat, stačí vám ten bez nich. Zažitá blbost, kterou ne a ne odbourat.

Teď jsem si představila, kdyby všichni majitelé psů s PP obráželi výstavy. Taková hala, kam by se vešli, asi neexistuje.

10.6.2017 08:55
bery25

XXX.XXX.24.164

Len nech si kupi pekne na slovensku, treba podporit slovensku ekonomiku, viete, chudobnejsi brat

10.6.2017 09:23
Atheira

XXX.XXX.50.119

Teď jsem si představila, kdyby všichni majitelé psů s PP obráželi výstavy. Taková hala, kam by se vešli, asi neexistuje.

By se chodilo na etapy, davy až ven, v dané lokalitě uzavřené silnice, venku altány, kdyby náhodou pršelo, program tak na týden. Účast povinná!

10.6.2017 09:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Atheira napsal(a):

Je to zažité, není to blbost, je to nevědomost. Myslím, že mnoho pejskařů mělo někdy psa bez PP, ale to bylo v době, kdy nebyl obchod se psy tak výdělečný.
Všichni psi bez PP, kteří byli v mém blízkém okolí, vypadali a měli takovou povahu, jak pes toho příslušného plemene vypadat a chovat se má. Nechtěli vystavovat ani množit a tak jim bez PP stačil. Zřejmě to byli opravdu čistokrevní psi bez PP (čistokrevnost se neuchovněním rodičů z jakýchkoli důvodů nikam nevytrácí), ale všichni již nežijí, tzn. že se narodili cca do roku 2005.
No a takový páníček, když po čase zjistí, že nastal čas pořídit si nového mazlíka, automaticky uvažuje o psovi bez PP. A pokud se nezajímá o obchod se psy (a věřte tomu, že osvěta neosvěta, mnoho lidí o množírnách nic neví), klidně si koupí štěně bez PP a nestačí se divit, co mu z toho vyrostlo.

Zájemce žije v nevědomosti a tak neočekává od prodávajícího podvod.
A pak jsou z toho ti yorkové 3 velikostí a 2 druhů nošení uší, ti mini a toyové, co trošku přerostli, ti trimovací psi, co mají "blbou, měkkou" srst, labutěnka, která vypadá jako jrt (viz. diskuse tady na ifauně) a majitelé takových psů žijí v nevědomosti dál, protože o množírnách dál nic netuší.

10.6.2017 10:05

Atheira napsal(a):
By se chodilo na etapy, davy až ven, v dané lokalitě uzavřené silnice, venku altány, kdyby náhodou pršelo, program tak na týden. Účast povinná!

A přejímky už by začaly pro jistotu večer předtím. A kruhy by měly průměr kilometr, aby se tam vešla otevřená. Rozhodčí standardně vybaven dalekohledem.

10.6.2017 14:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fiona.Praha napsal(a):
Je to zažité, není to blbost, je to nevědomost. Myslím, že mnoho pejskařů mělo někdy psa bez PP, ale to bylo v době, kdy nebyl obchod se psy tak výdělečný.
Všichni psi bez PP, kteří byli v mém blízkém okolí, vypadali a měli takovou povahu, jak pes toho příslušného plemene vypadat a chovat se má. Nechtěli vystavovat ani množit a tak jim bez PP stačil. Zřejmě to byli opravdu čistokrevní psi bez PP (čistokrevnost se neuchovněním rodičů z jakýchkoli důvodů nikam nevytrácí), ale všichni již nežijí, tzn. že se narodili cca do roku 2005.
No a takový páníček, když po čase zjistí, že nastal čas pořídit si nového mazlíka, automaticky uvažuje o psovi bez PP. A pokud se nezajímá o obchod se psy (a věřte tomu, že osvěta neosvěta, mnoho lidí o množírnách nic neví), klidně si koupí štěně bez PP a nestačí se divit, co mu z toho vyrostlo.

A pak jsou z toho ti yorkové 3 velikostí a 2 druhů nošení uší, ti mini a toyové, co trošku přerostli, ti trimovací psi, co mají "blbou, měkkou" srst, labutěnka, která vypadá jako jrt (viz. diskuse tady na ifauně) a majitelé takových psů žijí v nevědomosti dál, protože o množírnách dál nic netuší.

Fakt je ten, že dřív byli psi bez PP k nerozeznání od těch s PP, mnohdy i lepší. Myslím, že to bylo hlavně tím, že se vlastně jednalo o ta nadpočetná štěňata, jejichž rodiče byli chovní jedinci, mnohdy i šampioni. Dnes se mrskají štěňata bez PP na křížencích, jsou v tom daleko větší podvody, protože jde o úplně jiné peníze. Proto mnohý pes bez PP je jen příliš drahý podvraťák.

10.6.2017 15:29
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Mám sousedy, kteří se podobným způsobem zamilovali do štěněte „jorka“ a jeli si pro něj na Slovensko. Vyrostl jim dost ošklivý jorkzevčík - neuvěřitelně dlouhé, hrbaté zvířátko s křivýma nožičkama, z jorkšíra má s trochu přivřenýma očima jen barvu a stojaté ucho. dali za fenku v přepočtu 6 tisíc korun, milují ji a dobře se starají, sami dnes ale prostě vidí, že naletěli.
Je dost smutné, že přes veškerou osvětu, přes kvanta snadno dostupných informací a dostatek štěňat s PP jsou lidi stále ochotní vyhazovat peníze za „zamilovanost“, „rarity“ a další šílené výmysly množáků a podvodníků.

10.6.2017 17:37

Fiona.Praha napsal(a):

Moje paměť sahá trochu dál než k roku 2005. Kolem roku 88,89,90 byli hodně populární knírači. Kdybyste si vzpomněla, co po městech běhalo černých, střapatých, uštěkaných, agresivních vořechů, tak to většinou byli knírači bez PP. Jakou negativní reklamu to dělalo plemeni - ani snad nemusím psát. Knírači nejsou ani uštěkaní ani agresivní, naopak jsou to páni psi.
Někdy tou dobou si známý koupil za docela slušné peníze stříbrné kudrnaté štěňátko pudlíka bez PP. Štěně bylo krásné, když dorostlo, mělo hlavičku, barvu a kudrny po pudlovi, tělo bohužel po jezevčíkovi.
A tak bych mohla pokračovat. Stačí ale nakouknout do inzerce. Někdy mám pocit, že si majitelé vrhu prohlídnou obrázky různých štěňat a vybírají, čemu by ti jejich psíci mohli být podobní.
Zadavateli diskuze bych poradila : Nedejte na líbivý vzhled štěňátka, do kterého jste se zamilovali. K zamilování je každé štěně.

10.6.2017 18:51

Moje paměť sahá trochu dál než k roku 2005. Kolem roku 88,89,90 byli hodně populární knírači. Kdybyste si vzpomněla, co po městech běhalo černých, střapatých, uštěkaných, agresivních vořechů, tak to většinou byli knírači bez PP. Jakou negativní reklamu to dělalo plemeni - ani snad nemusím psát. Knírači nejsou ani uštěkaní ani agresivní, naopak jsou to páni psi.
Někdy tou dobou si známý koupil za docela slušné peníze stříbrné kudrnaté štěňátko pudlíka bez PP. Štěně bylo krásné, když dorostlo, mělo hlavičku, barvu a kudrny po pudlovi, tělo bohužel po jezevčíkovi.
A tak bych mohla pokračovat. Stačí ale nakouknout do inzerce. Někdy mám pocit, že si majitelé vrhu prohlídnou obrázky různých štěňat a vybírají, čemu by ti jejich psíci mohli být podobní.
Zadavateli diskuze bych poradila : Nedejte na líbivý vzhled štěňátka, do kterého jste se zamilovali. K zamilování je každé štěně.

10.6.2017 19:34
Andrýsek3

XXX.XXX.212.59

Myslím, že u většiny lidí to je pořád stále z nevědomosti, a protože se to šíří jak mor, a to věty: na výstavy ho stejně nechceme, s PP jsou mnohem víc nemocný, a proč tak drahého, když můžeme mít levnějšího, atd..
I já si těhle vět vyslechla tolik, že mě o tom ani nenapadlo pochybovat, doma jsme nikdy psy neměli a informace jsem hledala v knížkách, ne na netu.
No a pak se jednoho pěkného dne probudíte a máte doma labradobulla
Bohužel to vidím hrozně často, že i inteligentní lidé, chtějí nechat svou fenku nakrýt, a přijde jim to prostě dobře a nenechají si to vymluvit a pořád budou kupovat bez PP. Nedávno jsem měla debatu s kamarádkou mají pěknou jorkšírku bez PP, tak jsme se nějak dostali na téma množirny a chov bez PP, a ona poslouchala můj výklad o zdravotních vyšetřeních, povahách atd.. a proč bych už si nekoupila psa bez PP, a že bych to nemnožila dál. A ona to zakončila: Joo to máš pravdu, ono u těch velkých psů to je fakt problém, ale u malých se to tak nebere, naše už bude mít taky brzy štěňata

10.6.2017 20:29

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2996334/boo-female/
Tahle štěňátka jsou taky sladká a k zamilování !

10.6.2017 21:25

Njn, ale jsou trochu dál než Slovensko a stojí raketku.

jolyha

10.6.2017 22:00
jolyha

XXX.XXX.229.101

Tam počítejte s cenou kolem 2000 euro, možná víc, plus dopravu. To asi zadavatel tématu o malém špiclíkovi ze Slovenska nebude chtít investovat. Za nějakých 40 - 50 tisíc by sehnal kvalitního pomíka i tady, pokud by netrval na supert zahraniční krvi...ale sorry, to jsem odskočila z jného tématu, sorry za OT.

10.6.2017 22:13
Piskot9

XXX.XXX.210.185

Děkuji všem za odpověď :) Každopádně tady zasílám fotky konkrétního pejska. Dalmatin z něho asi nevyroste ne? (na fotkách mu je 10 týdnů). Jinak se jedná o malého špice, mini nebo prostě ty boo bychom nechtěli. A opravdu nemáme bohužel rozpočet 50 tis. na pejska a opravdu nepotřebujeme, aby měl kvalitní rodokmen či super zahraniční krev. :D.

jolyha

10.6.2017 22:20
jolyha

XXX.XXX.229.101

Piskot9 napsal(a):
Děkuji všem za odpověď :) Každopádně tady zasílám fotky konkrétního pejska. Dalmatin z něho asi nevyroste ne? (na fotkách mu je 10 týdnů). Jinak se jedná o malého špice, mini nebo prostě ty boo bychom nechtěli. A opravdu nemáme bohužel rozpočet 50 tis. na pejska a opravdu nepotřebujeme, aby měl kvalitní rodokmen či super zahraniční krev. :D.

Na fotkách vcelku hezký pesan, ale nevěřím tomu, že byste tady v ČR nesehnali podobného, s PP. I když jasně, vše je o tom kolik chcete do pořízení kámoše investovat. Malí špiclíci se zde dají sehnat s PP cca od nějakých 7 do 15ti tisíc - zápeží na původu -zda je to čistý původní něm. špic - tzn. levnější varianta, nebo je v předcích i pomeranian, tj. pak je většinou za víc. Podle fotek vám z něj vyroste určitě špic - pokud je to fakt to štěně, které prodávají a nepůjčili si fotku z webu (sorry za pochybnosti, ale setkala jsem se s tím nejednou), ještě jde o to pohlídat aspon trošku zdraví. Držím palce, pokud se pro něj rozhodnete, aby to byl ten pravý parťák a hlavně abyste nemuseli řešit žádné zdravotní ani povahové problémy. (ty naštěstí u špiců zas tak časté nejsou, tedy u malých).

10.6.2017 22:36

Piskot9 napsal(a):

Drtivá většina normálních chovatelů dělá vyšetření patel (možná už je povinné, ale netuším), tak se radši poptejte. Bývalí sousedé dali za jedno koleno čivavy bez PP celkově 25 000 (měla čtyřky), druhé už dělat nenechali.

10.6.2017 22:37
Piskot9

XXX.XXX.210.185

jolyha napsal(a):
Na fotkách vcelku hezký pesan, ale nevěřím tomu, že byste tady v ČR nesehnali podobného, s PP. I když jasně, vše je o tom kolik chcete do pořízení kámoše investovat. Malí špiclíci se zde dají sehnat s PP cca od nějakých 7 do 15ti tisíc - zápeží na původu -zda je to čistý původní něm. špic - tzn. levnější varianta, nebo je v předcích i pomeranian, tj. pak je většinou za víc. Podle fotek vám z něj vyroste určitě špic - pokud je to fakt to štěně, které prodávají a nepůjčili si fotku z webu (sorry za pochybnosti, ale setkala jsem se s tím nejednou), ještě jde o to pohlídat aspon trošku zdraví. Držím palce, pokud se pro něj rozhodnete, aby to byl ten pravý parťák a hlavně abyste nemuseli řešit žádné zdravotní ani povahové problémy. (ty naštěstí u špiců zas tak časté nejsou, tedy u malých).

Ano, určitě by se dali sehnat i tady, o tom nepochybuji. Ale bohužel si s partnerkou nemůžeme dovolit za pejska utratit více jak 8000 Kč, což mnoho pejsků s PP nesplňuje. Samozřejmě, že máme také pochybnosti, nejsme úplně hloupí. Jenže to bereme tak, že si pro pejska jedeme přímo do baráku paní majitelky, kde žijí také dvě malé děti a pejsek byl jediným z vrhu. Ano, na to mi také samozřejmě můžete říct, že jsme naivní a že to může být podvod - ale také nemusí, o čemž bychom se přesvědčili ale na místě. Další věc můžou pak být samozřejmě nemoci atd..je toho pak určitě víc a je to prostě risk, ale například z našeho okolí téměř nikdo nemá pejsky s PP a všichni jsou zdraví a vyrostlo z nich opravdu to, co mělo (také se jednalo o rádoby jednoduché inzeráty z "bazoše"). Jinak si také myslím, že ani u inzerátů s PP pejsky nebudete mít vždy záruku, že se opravdu o pejsky s čistým rodokmenem jedná a můžete se napálit jednoduše stejně. Nijak moc tomu nerozumím, ale myslím si, že v dnešní době jde zfalšovat opravdu všechno a dá se naletět i s pejskem s PP, ale to je pouze můj názor. Jinak děkujeme, stále si to rozmýšlíme a pořád není jisté, jestli to riskneme nebo ne.

10.6.2017 22:43
Piskot9

XXX.XXX.210.185

Drtivá většina normálních chovatelů dělá vyšetření patel (možná už je povinné, ale netuším), tak se radši poptejte. Bývalí sousedé dali za jedno koleno čivavy bez PP celkově 25 000 (měla čtyřky), druhé už dělat nenechali.

Děkujeme za radu, o tom také víme a právě to nás také trochu odrazuje...Takže pokud to chápu správně, chovatelé pejsků s PP by toto vyšetření měli provést automaticky před prodejem?

10.6.2017 22:50
Piskot9

XXX.XXX.210.185

Když se nad tím tak zamyslím...Asi je opravdu rozumnější vrazit do kvalitního pejska nějakou tu korunu než pak zjistit, že budeme mnohem víc dávat do operací a všeho

10.6.2017 23:03

Piskot9 napsal(a):
Děkujeme za radu, o tom také víme a právě to nás také trochu odrazuje...Takže pokud to chápu správně, chovatelé pejsků s PP by toto vyšetření měli provést automaticky před prodejem?

U štěňat se patelly projevují cca od půl roku, vyšetřují se rodiče. Nicméně sto pro záruku nemáte, ani když mají nulky. Ale u bez PP počítejte se vším o to víc a určitě mějte dostatečnou finanční rezervu.

10.6.2017 23:11

Piskot9 napsal(a):
Když se nad tím tak zamyslím...Asi je opravdu rozumnější vrazit do kvalitního pejska nějakou tu korunu než pak zjistit, že budeme mnohem víc dávat do operací a všeho

Je pravdou, že když vám z pejska ve finále vyroste něco jiného, než předpokládané plemeno, je asi tak ten nejmenší problém, který může hrozit.

Ještě chvíli počkejte, seznamte se s chovateli, se psy, propátrejte rodokmeny, zdraví, povahy... Až budete v kontaktu s klubem jako ověřený zájemce, měli by vám dát sami vědět, že je k dispozici třeba nějaký levnější pejsek. No a třeba se taky časem rozhodnete uchovnit, zajdete na nějakou klubovou akci... Někdy to kamarádění se v rámci plemene bývá prima. ;).

10.6.2017 23:34
blackberry

XXX.XXX.110.35

Piskot9 napsal(a):

V tom máte pravdu. I za cestu na Slovensko budete mít nějaké výdaje... Navíc pokud je to jediný psík, tak si ho pravděpodobně odvezete, i když by vám povahově neseděl nebo byl bojácný.
Malí špicové s PP nejsou tak drazí a v barvě orange sable jich najdete také dost. Pokud byste se chtěli informovat o různých CHS a plánovaných vrzích, tak navštivte stránky http://www.spic.cz/inzerce/inzerce nebo zkuste napsat poradkyni chovu.

11.6.2017 09:39

Piskot9 napsal(a):

Pokud budete chtít pomoci s výběrem chs a vším okolo, napište mi do zpráv, ráda pomohu

jolyha

11.6.2017 15:09
jolyha

XXX.XXX.229.101

Piskot9 napsal(a):

U chovatelů s PP se u malých a trpasličích špiců testují rodiče na luxaci patelly k tomu, aby vůbec mohli mít štěňata s PP. V současné době už je testování povinné, bez toho není vystaven krycí list feně a psovi není povoleno krytí, až když je tato podmínka splněna. Na webu klubu chovatelů špiců najdete kdyžtak i výsledky bonitací a u nich uvedené i výsledky testovábní patell. Jsou tam i narozené vrhy, případně inzerce.

11.6.2017 15:17

jolyha napsal(a):
U chovatelů s PP se u malých a trpasličích špiců testují rodiče na luxaci patelly k tomu, aby vůbec mohli mít štěňata s PP. V současné době už je testování povinné, bez toho není vystaven krycí list feně a psovi není povoleno krytí, až když je tato podmínka splněna. Na webu klubu chovatelů špiců najdete kdyžtak i výsledky bonitací a u nich uvedené i výsledky testovábní patell. Jsou tam i narozené vrhy, případně inzerce.

Hoďte prosím odkaz na stupeň patel, vidím jen, že do chovu nesmí být připuštěni jedinci s patelami nebo dkk srupně 4. Díky.

jolyha

11.6.2017 15:25
jolyha

XXX.XXX.229.101

Hoďte prosím odkaz na stupeň patel, vidím jen, že do chovu nesmí být připuštěni jedinci s patelami nebo dkk srupně 4. Díky.

Testování patell u tpraslíků a malých je povinné od února 2015

http://spic.cz/klub-chovatelu-spicu/zapisy-ze-schuzi/166-2015-zapisy-ze-schuzi-vyboru/2595-zapis-z-mimoradne-vyborove-schuze-kchs-konane-ve-zdicich-dne-21-07-2015

Je zákaz chovu na 4kových jedincích, na ostatních je chov povolen, ale samozřejmě se pak člověk může bez problémů dopídit informace jak jsou na tom rodiče jím vybraného štěněte. Už tím, že existuje fakt slušně zpracovaná databáze. Stačí v podstatě do strejdy googla zadat jméno psa a vyjede odkaz přímo na jeho kartu v databázi - kde pokud je chovný a vyšetření absolvoval, bez problémů se to tam dočtete. Myslím, že nikdo soudný si dobrovolně nepořídí štěně po rodičích, kteří mají patelly trojky...

11.6.2017 15:27

jolyha napsal(a):
Testování patell u tpraslíků a malých je povinné od února 2015

http://spic.cz/klub-chovatelu-spicu/zapisy-ze-schuzi/166-2015-zapisy-ze-schuzi-vyboru/2595-zapis-z-mimoradne-vyborove-schuze-kchs-konane-ve-zdicich-dne-21-07-2015

Je zákaz chovu na 4kových jedincích, na ostatních je chov povolen, ale samozřejmě se pak člověk může bez problémů dopídit informace jak jsou na tom rodiče jím vybraného štěněte. Už tím, že existuje fakt slušně zpracovaná databáze. Stačí v podstatě do strejdy googla zadat jméno psa a vyjede odkaz přímo na jeho kartu v databázi - kde pokud je chovný a vyšetření absolvoval, bez problémů se to tam dočtete. Myslím, že nikdo soudný si dobrovolně nepořídí štěně po rodičích, kteří mají patelly trojky...

Vyhledávat umím, jen jsem myslela, že víte víc Škoda, že stupeň není dán.

jolyha

11.6.2017 15:30
jolyha

XXX.XXX.229.101

Vyhledávat umím, jen jsem myslela, že víte víc Škoda, že stupeň není dán.

Nemůžu vědět víc než je klubem dáno. Navíc, chovu už se nevěnuju, tak jen sbírám info o plemenech, co mě zajímají a jak na tom s testováním zdravotních problémů jsou. Tak jsem ráda, že tady se děje aspoň něco a člověk pokud chce, tak si informace najde. U mnoha jiných malých plemen nic podobného nehrozí, takže za to tomuhle klubu docela fest fandím.

11.6.2017 15:44
awake

XXX.XXX.115.235

Http://www.spic.cz/vysetreni-spicove-uvod.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89

Těžko bych vyčíslila kolik desítek tisíc jsem dala za operace hlavně DLK u psů s PP FCI po "čistých" rodičích.
V něčem co je tu napsáno musím souhlasit, ale vadí mi, když se cpe lidem do hlavy, že když si pořídí "papíráka", že bude - téměř jistě - zdravé. Není to pravda!
A jak psal zadavatel - ani průkaz původu vám nezaručí, že se jedná o čistokrevné štěně, jen je ta pravděpodobnost hodně vysoká.

12.6.2017 15:45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Těžko bych vyčíslila kolik desítek tisíc jsem dala za operace hlavně DLK u psů s PP FCI po "čistých" rodičích.
V něčem co je tu napsáno musím souhlasit, ale vadí mi, když se cpe lidem do hlavy, že když si pořídí "papíráka", že bude - téměř jistě - zdravé. Není to pravda!
A jak psal zadavatel - ani průkaz původu vám nezaručí, že se jedná o čistokrevné štěně, jen je ta pravděpodobnost hodně vysoká.

Vždyť to píšu o kousek níž.

Ad PP štěňata - od toho jsou testy paternity.

12.6.2017 16:02
awake

XXX.XXX.115.235

Na klubových stránkách jsou přidány dva nové vrhy

Přidejte reakci

Přidat smajlík