benji J
XXX.XXX.21.235
Dobrý den, poraďte prosím chrtaři i nechrtaři.Vipetí kluk po očkování...už týden najednou nechce žrát granule které miloval a mohl se jich užrát.
Měl i trochu průjem...mou vinou neměl po žrádle klid 2hod což jsem se dočetla...je to můj první pes.
Jak mu můžu přilepšit, dva dny nežral, včera konečně s chutí kuřecí maso s rýží a vývarem+mrkev. večer jsem mu k tomu dala i pár těch granulí ale ty nechtěl.Můžu dát na radu máti-a opatlat mu granule sádlem? nebo jak mu vařit? pořád kuřecí, ten syrový žloutek k tomu...nemám zkušenosti... neublížím štěněti?prosím o shovívavost a rady ne negativní kritiku, píšu sem, protože chci poradit, děkuju moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud chcete zůstat u granulí, které jste doteď krmila, zkuste mu je ochutit nesoleným vývarem. Jinak je možný vyzkoušet i jiný granule anebo přejít na krmení domácí stravou - syrový maso, přílohy. Jak na to, se dozvíte různě na netu (když vyhledáte "barf štěně") či v knížkách o barfu, na FB jsou dvě skupiny "barfování", a někteří prodejci masa pro psy jsou také ochotní poradit a pomoci sestavit jídelníček.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud byste štěně přece jen chtěla krmit vařenou stravou, tak mi písněte do zpráv a já Vàm ráda poradím
Píšete o nechutenství a průjmu. Ten rozhodně není způsobený tím, že pes neměl po jídle dvě hodiny klid (chtěla bych vidět štěně - nota bene vipetí, které udržíte 2 hodiny v klidu ).
Nejspíš půjde o nějakou dietní chybu, svůj podíl může mít i reakce organismu na očkování. Ještě bych 2-3 dny zůstala na kuřecím s rýží. Pokud pejsek sní svojí dávku s chutí a bude bez průjmu a zvracení, můžete se pomalu vrátit k normální stravě.
Pokud nechce původní granule, zkuste jiné - na trhu je solidní výběr kvalitních značek. Pro zlepšení chuti a vůně je můžete opatlat buď výše zmiňovaným vývarem nebo třeba lžící konzervy. Osobně svému psu taky míchám granule s vlhkým krmením.