helca155
XXX.XXX.107.5
Dobrý den. Za týden jedeme s mladou fenkou na krajskou výstavu a rozhodčím má být právě tento pán. Něco už jsem o něm četla a slyšela (že prý rád zesmesnuje handlery, nekdy pouziva trochu nemistne poznamky, apod.), tak sháním další zkušenosti. To, co vím, mě trochu vyděsilo, bude to nase 2.výstava, fenka je mlada a trochu divocejsi nebo naopak ve vedru trochu zpomalena (ale trenujem, jak nejlip muzem) a mne jeste nebylo 18, tak se bojim, ze nas treba posle do juniorhandlingu, vylouci, nebo tak. Na klubovce nas rozhodci chvalila, ale tady si tim nejsem tak jista.
Díky za všechny ohlasy na něj!
XXX189
XXX.XXX.89.103
"Fenka je štíhlá, ale nasvalená, je vidět, že s ní chodíte na dlouhé procházky. Vlastně vy jste taky hodně štíhlá.." A přišel ke mě, zmáčkl biceps " a nasvalená jste taky dobře, jaký pán, takový pes..." Byla to jedna z mých prvních výstav, motala jsem se feně pod nohy, brzdila ji, ona chtěla dopředu, no hrůza. Pan Hořák to okomentoval slovy -" fenka je krásná, ale vy ji to neskutečně kazíte". A nechal mě si sólo zaběhat ještě tři kolečka, poradil mi, že s ní mám přidat do tempa, že ji to svědčí. Byl z toho krajský vítěz ;-). Pan Hořák určitě není pro nikoho, kdo si ze sebe neumí dělat legraci, slovo "urážení" je dle mého názoru moc silné. Z x rozhodčích, co jsem zažila, se mi pan Hořák jednoznačně zamlouval nejvíc a to fakt neříkám jen kvůli tomu KV ;-).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Záleží také na plemeni a na nervové soustavě psa ( i majitele ). Zkuste psa socializovat na člověka lezoucího proti němu s vrčením po čtyřech. Pes nesmí couvat - projev strachu, nesmí vyjet - agresivita. Na internetu na to najdete dost fotek, možná i videjko.
Pro helcu 155:
Při předvádění psa v kruhu je jedno kolik je vám let.
Juniorhandling je zvláštní soutěž (spíš pro zpestření výstavy i jako průprava mladým vystavovatelům), která nemá s posuzováním v kruhu a hodnocením psa nic společného. Takže bez obav na tu výstavu běžte a přeji hodně úspěchů!
Schválně pak napište jak jste dopadli a jestli p. Hořák byl opravdu tak strašný jak jste si myslela.