Nejdřív to byla jen bulka s malou lysinkou, podobné plísni co měla štěňata, tak jsem to dva dny mazala krémem na plíseň. Nezabralo, lysinka se zvětšila, pak "propadla" dovnitř - foto včera, dnes ještě hlubší, větší. Nějaké návrhy co by to mohlo být? Jinak teplotu nemá, chová se normálně, nevím jak dlouho to měla než jsem si toho všimla. Zítra jdu k vetovi, ale stejně - znám místní vety a jejich zaklínadlo "mohlo by to být...".
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ale tak mohlo by to být spoustu věcí. základem medicíny je totiž poznání, že podle vzhledu poznáte leda tak velký kulový.
tohle může být cokoliv od zaražené osiny po agresivní tumor.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Naše fena měla něco podobného kousek od kořene ocasu, prostě se jí udělala otevřená ranka, veta z toho vymáčkl haldy hnisu a krve, mazali jsme nějakou mastičkou, už nevím co to ale bylo, hojilo se to strašně dlouho, splasklo to, ztmavlo, ale chlupy na tom už nenarostly...ale je to cca 11-12 let zpět.
napsal(a):
Ale tak mohlo by to být spoustu věcí. základem medicíny je totiž poznání, že podle vzhledu poznáte leda tak velký kulový.
tohle může být cokoliv od zaražené osiny po agresivní tumor.
Jenže to je právě ten problém - když půjdu za místním vetem tak ten koukne, zkusí jesti nevymáčkne hnis (nevymáčkne), prohlásí "mohlo by to být...", předepíše drahá antibiotika nebo jiné léčivo a je hotovo. Jestli zajistím odvoz, pojedu do města za lepším vetem, ale i tak jsem z toho nervní. Na rakovinu tu umírá strašně moc psů a je to jedna z variant co mě napadla. (a vy mě tu ještě strašíte. ).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Chingis
napsal(a):
Jenže to je právě ten problém - když půjdu za místním vetem tak ten koukne, zkusí jesti nevymáčkne hnis (nevymáčkne), prohlásí "mohlo by to být...", předepíše drahá antibiotika nebo jiné léčivo a je hotovo. Jestli zajistím odvoz, pojedu do města za lepším vetem, ale i tak jsem z toho nervní. Na rakovinu tu umírá strašně moc psů a je to jedna z variant co mě napadla. (a vy mě tu ještě strašíte. ).
Tak si vydupejte aby se vzal vzorek na hystologii, bo jak se to jmenuje a to by se zjistilo co to tedy je...a pak může být účinná i potom ta léčba.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Držím vám palce, moje Attila je plná bradaviček a malých bulek (má 10 let) a jak pojedu za 14 dní s mladou na kontrolní vážení, tak chci vzít Attilu s sebou na prohlídku těch kožních útvarů a taky se bojím, ale nemá to teda otevřené jako ten váš...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Držím vám palce, moje Attila je plná bradaviček a malých bulek (má 10 let) a jak pojedu za 14 dní s mladou na kontrolní vážení, tak chci vzít Attilu s sebou na prohlídku těch kožních útvarů a taky se bojím, ale nemá to teda otevřené jako ten váš...
Díky. Zítra poreferuji jak jsme dopadli. Ona má ještě dvě bulky na cecíkách, ale ty trochu splaskly po těch antimykotikách, a z další bulky na břiše jsem vytáhla zarostlý chlup a bulka zmizela. Ale tahle díra mě děsí - a že já pesimista si to hned vykreslím v těch nejhorších barvách.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Chingis
napsal(a):
Díky. Zítra poreferuji jak jsme dopadli. Ona má ještě dvě bulky na cecíkách, ale ty trochu splaskly po těch antimykotikách, a z další bulky na břiše jsem vytáhla zarostlý chlup a bulka zmizela. Ale tahle díra mě děsí - a že já pesimista si to hned vykreslím v těch nejhorších barvách.
Jsem to samé, pes má bulku a já už brečím že umírá... dejte vědět jak jste pak dopadli...
Chingis
napsal(a):
Skúste si zachovať chladnú hlavu, toto skôr vyzerá, že tam môže mať len niečo pichnuté a treba len vymačkať hnis a dať antibiotiká. Takéto ranky sa niekedy zle hoja aj keď je to len úplná kravina. Choďte k normálnemu veterinárovi a dovtedy mu to aspoň vydezinfikujte.
Chingis
napsal(a):
Nejdřív to byla jen bulka s malou lysinkou, podobné plísni co měla štěňata, tak jsem to dva dny mazala krémem na plíseň. Nezabralo, lysinka se zvětšila, pak "propadla" dovnitř - foto včera, dnes ještě hlubší, větší. Nějaké návrhy co by to mohlo být? Jinak teplotu nemá, chová se normálně, nevím jak dlouho to měla než jsem si toho všimla. Zítra jdu k vetovi, ale stejně - znám místní vety a jejich zaklínadlo "mohlo by to být...".
A vy jste to vymáčknout nezkoušela? To je taky první, co bych udělala. Pokud je to tumor, už je to fuk, pokud je tam třeba osina, vyhnuli by jste se i vetovi...
"Pokud je to tumor, už je to fuk, "
teď nevím, v jakém směru fuk, ale v případě tumoru hraje včasná diagnostika a zásah velkou roli.
napsal(a):
"Pokud je to tumor, už je to fuk, "
teď nevím, v jakém směru fuk, ale v případě tumoru hraje včasná diagnostika a zásah velkou roli.
Jako, že nebude vadit, když ho rozrýpne, protože za prvé už se rozjel sám a za druhé se bude muset stejně řešit razantně. Tohle už není včasná diagnostika, ale v rámci toho mne napadla otázka: jak dlouho to celé trvá, má to tam? Tumor se neobjeví ze dne na den, ne, Bodlinko?
lesnížínka
napsal(a):
Jako, že nebude vadit, když ho rozrýpne, protože za prvé už se rozjel sám a za druhé se bude muset stejně řešit razantně. Tohle už není včasná diagnostika, ale v rámci toho mne napadla otázka: jak dlouho to celé trvá, má to tam? Tumor se neobjeví ze dne na den, ne, Bodlinko?
To ne, ale některé rostou docela rychle.
a zadavatelka píše "nevím jak dlouho to měla než jsem si toho všimla".
Vymáčknout jsem se to samozřejmě pokusila hned jak jsem tu bouli objevila, ale hnis tam žádný nebyl, ani jsem neobjevila nic zaraženého nebo narušenou kůži. Proto jsem dala nejdřív tu antimykotickou mast.
Pepper je plašanka a k člověku chce být vždy čelem a aspoň metr daleko, takže jsem si toho všimla až při stříhání drápů - stříhám každý týden, podle mě bych si toho všimla kdyby to tam měla předtím, ale přesně jak dlouho to má nevím. Teď je to týden co jsem bouli objevila.
Veterinář to včera vyčistil - hnisu v tom bylo tak půl kapičky, odebral vzorky, sešil, dal antibiotika. Za týden jdeme na kontrolu. Snad v těch vzorcích nic špatného nenajde.
Accuracy
XXX.XXX.1.187
Tak to držím palce.
Chudák malá, netváří se na to moc nadšeně.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Chudák bobíkáááá držím palce ať je to jen tukový váček...