Jak zvýšit malému pejskovi sebevědomí (jorkšírek biewer)

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2017 18:38
D.H

XXX.XXX.143.68

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti na tento problém...
Když jsme si ji přivezli a poprvé vyšli mezi ostatní psy...byla trochu bojácná to znamená že na ně zavrčela - a já místo toho abych to utla hned na začátku jsem ji nevědomky podporovala v tom aby se jich bála - hlavně těch velkých :(.. svým chováním...
teď už ji je rok a 6 měsíců a musím říct, že záleží většinou jen na mě kdy se jich bojí...( že jí dám povel a nebo když má nějakou činnost, taky ji hodně pomáhá když, tam už zná nějakého psa - tak se uklidní.. a ikdyž jdeme a nebojí se tak ji hodně chválím a to si pak jde celou cestu se zdviženým ocasem a když projdeme okolo velkého psa tak ho dá do rovnoměrné polohy se zády a pak když trochu ten cizí pes zmizí jde si začuchat jeho stopy ale prímí kontakt to se mi zdá nechce
...ale... pořád mi přijde, že si neni úplně, tak jistá( když se ji něco nelíbí, tak na ně trochu zavrčí.. Příklad: cizí pes, samozřejmě třeba o 5-10 i víc těžší na ni začne hravě tlapkama jakobi šlapat(,...- ale nikdy by v žádném případě nekousla... nebo je prostě ignoruje... málokdy si chce s nima hrát(cizí).. nevím jestli to má být, tak dobře nebo ne_?, ale rozhodně jsme postoupili o velký kus cesty za což jsem ráda... na prázdniny máme domluvený cvičák - hlavně kvůli socializaci tak věřím, že to prospěje hlavně mně , protože musím upřímně říct, že to dělá hlavně ta její velikost(že jsem se oni bála, ale teď už vím, že ikdyž je malá, ale cítí se sebevědomější(tak se ji za normálním setkání stane mín než když zavrčí nebo se bojí

byla bych moc ráda za nějaké rady, typy i zkušenosti.

22.5.2017 18:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.179

Nechte ji hrát se psy stejné váhové kategorie.
Tam je prostě v bezpečí.

22.5.2017 18:56
D.H

XXX.XXX.143.68

Děkuju za odpověd

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2017 19:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samozřejmě, hra je lepší s pejskem stejný velikosti. Ale pokud chcete, aby se zbavila strachu z velkých psů a dokázala je potkávat bez nějakých stresů, je potřeba ji na ty velké psy socializovat. Seznamovat ji s velkými hodnými psy, klidně jít v kontaktu s nimi o fous dál, než by sama chtěla. Ale musí to pro ni být bezpečné. Je potřeba, abyste hlídala, aby jí pes neublížil, byť neúmyslně, třeba hravým máchnutím tlapou. Když si k seznamování dřepnete, budete po ruce a budete moct řídit, co se děje.

23.5.2017 13:25
D.H

XXX.XXX.143.68

Děkuju za radu

Přidejte reakci

Přidat smajlík