hutie
XXX.XXX.203.216
Dobrý den.Zajímalo by mě, kolik pohybu by mělo mít štěně ve věku 7 měsíců, Kolie.Jak dlouhé by měly být každodenní procházky?Je hyperaktivní a celý den se skoro nezastaví.Nechci ho přetěžovat, ale on se přetěžuje sám.Taky se chci zeptat, co vše by už měl v tomto věku umět?Mám to nastudované, ale zajímal by mě váš názor a zkušenosti.Za vaše odpovědi předem děkuji.
hutie
napsal(a):
Dobrý den.Zajímalo by mě, kolik pohybu by mělo mít štěně ve věku 7 měsíců, Kolie.Jak dlouhé by měly být každodenní procházky?Je hyperaktivní a celý den se skoro nezastaví.Nechci ho přetěžovat, ale on se přetěžuje sám.Taky se chci zeptat, co vše by už měl v tomto věku umět?Mám to nastudované, ale zajímal by mě váš názor a zkušenosti.Za vaše odpovědi předem děkuji.
Pes si řídí potřebu pohybu sám - pokud má možnost. Kolie v 7 měsících už zvládne téměř tentýž pohyb jako dospělý pes. Vyhýbala bych se zatím kolu (pokud to máte vůbec v úmyslu). Jít ale volně na procházku, nechat psa volně pobíhat a taková 2 - 3 h procházka denně mu určitě neuškodí. Nevím jestli toho psa máte v bytě, to by pak musely být ještě venčící procházky, nebo máte zahradu.
Co by měl pes umět? Záleží na tom, jakým směrem chcete ten výcvik vést. V každém případě by měl mít zvládnuté přivolání, chůzi u nohy a na vodítku vůbec. A potom nenásilnou, hravou formou, ho seznamovat se cviky, kterým se chcete v budoucnu věnovat. Já moc neuznávám psa drilovat už od malička, myslím, že i štěně by si mělo mít "dětství". Důležitá je hlavně socializace - zvykání psa na lidi, auta, ostatní psy, prostředí, ve kterém se bude pohybovat.
hutie
XXX.XXX.203.216
Máme ho venku na velkém dvoře se zahradou.Denně jsem s ním na procházce většinou okolo 3 hodin, minimálně hodinu.Nevypadá, že by mu to stačilo, i po delší procházce ještě lítá po dvoře.Na procházce pobíhá na volno.Měla jsem na mysli jen základní cviky.Vím, že v tomhle věku ještě běhat u kola nesmí.Ani ho nechci nutit do běhu, nechávám to na něm.Děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Víc než dlouhá volná procházka ho unaví výcvik, zaměstnání hlavičky.
Poslušnost už 7mi měsíční výrostek může mít slušně zvládnutou.
hutie
napsal(a):
Máme ho venku na velkém dvoře se zahradou.Denně jsem s ním na procházce většinou okolo 3 hodin, minimálně hodinu.Nevypadá, že by mu to stačilo, i po delší procházce ještě lítá po dvoře.Na procházce pobíhá na volno.Měla jsem na mysli jen základní cviky.Vím, že v tomhle věku ještě běhat u kola nesmí.Ani ho nechci nutit do běhu, nechávám to na něm.Děkuji za rady.
Pro každého psa je lepší, když si tempo a pohyb dávkuje co nejvíc sám, takže běhání u kola bych psovi moc nedoporučila. Jde o to, jestli je to přebytek energie nebo nervozita.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sedmiměsíční pes už může mít normální zátěž jako dospělý pes. Z kolem nevím, mí psi u kola neběhají a já na kole nejezdím. Ale jinak pohyb naprosto normální, kolik pes chce, žádné omezování. Vždyt některé zkoušky už psi skládají od osmi měsíců věku. Co by měl umět, základní poslušnost už dávno a ted záleží co s ním chcete dál dělat.