Uživatel s deaktivovaným účtem
Potřebuji nutnou pomoc! Nevím jestli mám zajít k veterináři nebo ne :/ mám pejska který měl klíště. Řekla jsem si ze ho vyndám až přijdu domu z práce (našla jsem ho ráno). Vrátila jsem se, koukla jsem se na místo a je úplně červené a klíště zmizelo (konkrétně je to místo u cecíku). Prosím o radu :(.
Klíště nezmizelo, bud si ho vydrbal, nebo vypadlo. Stane se mu to v životě ještě milionkrát. Nic se neděje, potřete mu to když tak nějakou desinfekcí, třeba betadinou, nebo něčím na bázi lihu, případně propolisem a nechte ho být, ono to zmizí. občas se mu na to koukněte kdyby se to zanítilo, ale většinou se to nestane.
Děkuju :).
Příště vyndejte klíště okamžitě. Zvyšuje se možnost nakažení přenosnými chorobami - borelka, encefalitida...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
Jinak pokud má bulku po klíštěti tak se může stát že bulka bude miznout i dva týdny, naše jedna fenka to tak má, ale místo hlídejte, pokud by se začalo nějak zapalovat, pes měl horečku nebo se vám zkrátka nezdál, tak radši navštivte veterináře. lepší plašit než něco zanedbat...