Uživatel s deaktivovaným účtem
Někdo dává. Ať už zobat, nebo jako čaj. Taky jsem jí viděla někde v granulích, ale to bude nějaké stopové množství.
Tak ono je i množství pro člověka omezené orientačně tak na hrstku bobulí denně. Ale to je myšleno z dlouhodobého hlediska.
Nemyslím si, že by mrněti mělo víc bobulí něco udělat. Jako člověku neublíží, když naráz sní víc, než je doporučené množství, jednou se nic nestane ani psovi. Dlouhodobě bych ji ale nedávala ve velkém množství. (Mimochodem, jestli jste si přečetla někde něco o jedovatosti - ono to není tak úplně pravda, jak se to říká. :D)
Není to sice psí vzorek, nicméně já dávám nárazově větší množství kustovnice myším a potkanům. Nejí to pravidelně, takže jsem si řekla, že nebudu řešit nějaké dávkování a když už dávám kustovnici, dávám jí celkem dost. Milují ji. Na zdraví jim to neubralo, už jim dobíhá třetí rok a druhá hlava jim ještě nenarostla, ani je to nepoložilo.
Ale zvířata to jsou menší, než čivka, takže z hlediska množství asi dobrý. Pro psy to vyloženě nevhodné asi taky nebude, už jsem viděla přidanou kustovnici i někde ve složení nějaké konzervy i granulí. Takže bych to asi moc neřešila.
Accuracy
XXX.XXX.1.187
Náš pes to spásá sám v neregulovaném množství zatím bez následků. Asi toho taky tolik nesežere, uzrává to postupně a nedosáhne všude.