Hledam chovku jack russel terier

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2017 09:58
Debie.Dada

XXX.XXX.216.33

Dobry den,
hledam chovnou stanici jack russel terier v okoli J.Hradce, nebo C. Budejovic. Prosim o radu.
Dekuji

10.5.2017 11:41
Debie.Dada

XXX.XXX.216.33

Jeste chci dodat ze chavna stanice musi byt dobra a uspesna.

10.5.2017 11:52
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Úspěšná v čem? V množství vrhů/výstavy/pracovní zkoušky/zdraví odchovů/... Moc málo informací.

10.5.2017 12:36
impact

XXX.XXX.195.92

Debie.Dada napsal(a):
Dobry den,
hledam chovnou stanici jack russel terier v okoli J.Hradce, nebo C. Budejovic. Prosim o radu.
Dekuji

Všechny aktuální či plánované vrhy najdete na http://russell-puppies.cz/.

10.5.2017 20:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Všechny aktuální či plánované vrhy najdete na http://russell-puppies.cz/.

Vím, že se pohybujete u russlíků a tak se zeptám:
Nevíte proč se často kryje russlík hrubosrstý (broken, prostě "koště") s krátkosrstým (hladkosrstým)? Pak se neví, jaká budou štěňata.
Proč se nekryje koště s koštětem a hlaďáci navzájem? Bylo by jasné, jaká štěňata budou.

10.5.2017 20:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Fiona.Praha napsal(a):
Nevíte proč se často kryje russlík hrubosrstý (broken, prostě "koště") s krátkosrstým (hladkosrstým)? Pak se neví, jaká budou štěňata.
Proč se nekryje koště s koštětem a hlaďáci navzájem? Bylo by jasné, jaká štěňata budou.

A myslíte, že by to tak bylo určitě? V russlíkách se nevyznám, v genetice už vůbec ne. Ale kamarádka kryla hladkosrstou fenu hladkosrstým psem a většina štěňat byla košťátka . Ale jednalo se o psy bez PP, takže těžko říct, co v sobě všechno měli.

10.5.2017 20:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
A myslíte, že by to tak bylo určitě? V russlíkách se nevyznám, v genetice už vůbec ne. Ale kamarádka kryla hladkosrstou fenu hladkosrstým psem a většina štěňat byla košťátka . Ale jednalo se o psy bez PP, takže těžko říct, co v sobě všechno měli.

No nevím, ale předpokládám, že by se rodila košťata nebo hlaďáci. Ale takhle je srst štěňat hádankou
Mně se zase víc líbí košťátka, takže bych jásala nad snůškou košťátek u dvou hladkosrstých psů Ale tak nějak předpokládám, že kamarádka chtěla hlaďáčky, aspoň jednoho

10.5.2017 21:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Fiona.Praha napsal(a):
No nevím, ale předpokládám, že by se rodila košťata nebo hlaďáci. Ale takhle je srst štěňat hádankou
Mně se zase víc líbí košťátka, takže bych jásala nad snůškou košťátek u dvou hladkosrstých psů Ale tak nějak předpokládám, že kamarádka chtěla hlaďáčky, aspoň jednoho

Noo, jak bych to řekla . Kamarádka se v tom vůbec nevyzná, netušila, že vůbec košťátka můžou být. Nedala si říct, a fenu bez PP nechali nakrýt. Jednu fenu po ní si nechali, bylo jim jedno, že není hladkosrstá, jen jim to bylo divné. Další tři pejsky prodali, o všech snad mají zprávy. Ale taky mají zprávu od majitelů "krycího" psa, že pejska museli dát utratit, protože měl rakovinu ve stádiu, kdy už s tím nešlo nic dělat... Takže teď nezbývá než doufat, že psi po tom psovi budou zdraví.

10.5.2017 21:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Noo, jak bych to řekla . Kamarádka se v tom vůbec nevyzná, netušila, že vůbec košťátka můžou být. Nedala si říct, a fenu bez PP nechali nakrýt. Jednu fenu po ní si nechali, bylo jim jedno, že není hladkosrstá, jen jim to bylo divné. Další tři pejsky prodali, o všech snad mají zprávy. Ale taky mají zprávu od majitelů "krycího" psa, že pejska museli dát utratit, protože měl rakovinu ve stádiu, kdy už s tím nešlo nic dělat... Takže teď nezbývá než doufat, že psi po tom psovi budou zdraví.

Trošku nechápu, proč kryla, když o tom plemeni vlastně nic neví.
Ale to byl jen povzdech. A na dlouhou diskusi, která by stejně nikam nevedla.

10.5.2017 21:47
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Fiona.Praha napsal(a):
Trošku nechápu, proč kryla, když o tom plemeni vlastně nic neví.
Ale to byl jen povzdech. A na dlouhou diskusi, která by stejně nikam nevedla.

Taky to nechápu, ale jako většina neznalých lidí chtěla štěně po své fene. Můžete se snažit vysvětlovat to, ale u některých lidí je to bohužel houby platné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2017 23:34

Fiona.Praha napsal(a):

Já můžu jedině košťátka, jinak se mi moc nelíbí. Moje kámoška má ježatou kámošku mojí potvory a od všech, co tady mají různě sprsknuté krátkosrsté, co čistí nejsou ani omylem, většinou slyší hlášky typu 'jé, ta je hezká, kdyby nebyla střapatá, tak vypadá jako russel'.

11.5.2017 00:55
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

Tohle jsou dvě zmiňované fenky, nalevo dcera, vpravo matka. Nevim zda vypadají jako čisté, v jrt se nevyznám.

11.5.2017 07:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já můžu jedině košťátka, jinak se mi moc nelíbí. Moje kámoška má ježatou kámošku mojí potvory a od všech, co tady mají různě sprsknuté krátkosrsté, co čistí nejsou ani omylem, většinou slyší hlášky typu 'jé, ta je hezká, kdyby nebyla střapatá, tak vypadá jako russel'.

Na nějaké diskusi jsem kdysi četla něco ve smyslu: "Všichni potkáváme russelly, ale kdo z nás potkal opravdového russella?"
Vše, co je malé, bílé s fleky a podobá se to jezevčíkovi nebo větší čivavě, je to russell. Buď krátkonohý (na nízkých nohách) nebo dlouhonohý a téměř ve 100% je to hladkosrsté .

11.5.2017 07:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

marcelaamax napsal(a):
Tohle jsou dvě zmiňované fenky, nalevo dcera, vpravo matka. Nevim zda vypadají jako čisté, v jrt se nevyznám.

Jsou hezké, jestli jsou čistokrevné, nepoznám.

11.5.2017 09:11
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):

To jsou pěkní voříšci.

11.5.2017 09:17
impact

XXX.XXX.195.92

Fiona.Praha napsal(a):

Jako úplně fundovanou odpověď ode mě nečekejte.. Nejsem chovatel, nekryju, zachraňuju ty vykopnutý..

Ale někde jsem četla, že hrubosrstí mají strašně jemnou srst a když se to dává pořád na sebe, dojde se ve finále do stavu, kdy hrubáče vytrimujete a máte naháče. Tak se tam právě dodávají hlaďáci a pořádnou podsadou, aby se tam toho kožichu dodalo. Jinak hrubosrstý a broken je rozdíl. Broken je něco mezi hlaďákem a hrubáčem. Většinou má delší srst třeba jen na hlavě (resp. fousy), na nohách, břiše nebo jen na hřbetě.

Mám ale takovej dojem, že ze dvou čistě hladkých psů nemůže vypadnout hrubáč, takže jeden z těch rodičů tady zmiňovaného bezPP krytí musel být nepoznaný broken. Předpokládám, že otec. Matka je klasickej hladkosrstej vořechteriér.

11.5.2017 09:20
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

My jsme šli kdysi na společnou procházku, odhadem 10-12 vořechteriérů. Všichni ukázkově hladcí, jak má flekatej vořechteriér být a mezi nima jedna jediná hrubá fenka - výstavní žampionka. A potkali jsme nějakýho pána, ten byl nadšenej, hned se se všema mazlil. A když k němu docupitala ta výstavní chovná fena, tak na ni kouknul a říká "jééé, ty ses ale nějak nepoved".. Výraz chovatelky, která šla kousek za ní, nezapomenu do smrti.

11.5.2017 17:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

impact napsal(a):
Jako úplně fundovanou odpověď ode mě nečekejte.. Nejsem chovatel, nekryju, zachraňuju ty vykopnutý..

Ale někde jsem četla, že hrubosrstí mají strašně jemnou srst a když se to dává pořád na sebe, dojde se ve finále do stavu, kdy hrubáče vytrimujete a máte naháče. Tak se tam právě dodávají hlaďáci a pořádnou podsadou, aby se tam toho kožichu dodalo. Jinak hrubosrstý a broken je rozdíl. Broken je něco mezi hlaďákem a hrubáčem. Většinou má delší srst třeba jen na hlavě (resp. fousy), na nohách, břiše nebo jen na hřbetě.

Mám ale takovej dojem, že ze dvou čistě hladkých psů nemůže vypadnout hrubáč, takže jeden z těch rodičů tady zmiňovaného bezPP krytí musel být nepoznaný broken. Předpokládám, že otec. Matka je klasickej hladkosrstej vořechteriér.

Díky, i tohle stačí - svou logiku to má. Tušila jsem, že to tak nějak bude.
Nechtělo se mi věřit, že by to plácali chovatelé jedno přes druhé jen tak, bezdůvodně. Mezi chovateli jsou taky určitě nadšenci pro košťata nebo hlaďáky a tak kdyby to šlo, chovali a kryli by jen oblíbeným druhem srstí

11.5.2017 17:41

impact napsal(a):
My jsme šli kdysi na společnou procházku, odhadem 10-12 vořechteriérů. Všichni ukázkově hladcí, jak má flekatej vořechteriér být a mezi nima jedna jediná hrubá fenka - výstavní žampionka. A potkali jsme nějakýho pána, ten byl nadšenej, hned se se všema mazlil. A když k němu docupitala ta výstavní chovná fena, tak na ni kouknul a říká "jééé, ty ses ale nějak nepoved".. Výraz chovatelky, která šla kousek za ní, nezapomenu do smrti.

Kámošce je to celkem fuk. Když se jí informovanější majitelé (ale pouze v rámci svého vořechteriéra) ptají 'taky originál?', tak už jim to odkýve. Výstavní a chovatelské ambice nikdy neměla, PP chtěla jen kvůli tomu, aby měla opravdového ježatého JRT. Mně taky často lidé tvrdí, že se můj vořech povedl. Ale chápu, že to někoho může fest nafrat. Nezapomenu, když jsem jako diletant politovala výstavní fenu NO, že má něco s páteří. Z toho pohledu majitelky jsem div nevrostla pod zem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík