Nenazrany pes
XXX.XXX.167.118
Ahoj,
chci se zeptat, jak naučit staršího psa (8 let) nežně si brát pamlsky? Teď by nám to sežrala i s rukou. Včera jsme ho pořídili, tak ho se vším seznamujeme, zkoušíme co umí, ale je hrozný na jídlo. Je tedy podvyživený, ale nepředpokládám, že je to tím, že to nezmizí po tom, co se spravý. Jak tedy na to?
notregistered
XXX.XXX.211.153
A vadí Vám hodně dokousaná ruka ? Mně ne. Jídlo schovám do dlaně a daruji, až si pejsek třeba sedne. K tomu mu můžete pomoct hlasem, druhou rukou. Blábolit si můžeme co chceme, stejně se tím akorát uklidňujeme my
Kousne - dlaň zase zavřu.
Po pár kousacích pokusech zjistí, že k odměně se dostane, jen když se bude snažit nebýt jak velká voda.
Jo, a žíznivý pes je nervózní. A tohle bude náročné pro něj víc než pro Vás.
Složitě napsané, ale úplně jednoduché.
A víte, že nováčci sem musí dát při prvním dotazu foto psa ?
notregistered
napsal(a):
A vadí Vám hodně dokousaná ruka ? Mně ne. Jídlo schovám do dlaně a daruji, až si pejsek třeba sedne. K tomu mu můžete pomoct hlasem, druhou rukou. Blábolit si můžeme co chceme, stejně se tím akorát uklidňujeme my
Kousne - dlaň zase zavřu.
Po pár kousacích pokusech zjistí, že k odměně se dostane, jen když se bude snažit nebýt jak velká voda.
Jo, a žíznivý pes je nervózní. A tohle bude náročné pro něj víc než pro Vás.
Složitě napsané, ale úplně jednoduché.
A víte, že nováčci sem musí dát při prvním dotazu foto psa ?
Mě třeba pokousany klouby prstů vadí dost. Vzhledem k tomu, že se živím rukama. Ale třeba z pusy si oba naši psi vezmou dobrotu neuvěřitelně jemně. Ale piškot by mi sežrali i s rukou. já to dělám tak, že když kousne, dám ruku úplně pryč a pes má houbelec. Dostane až se uklidní. A bíglovi musím připomínat že to má brát pomalu. To je ale bezmozek.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
Mám několik způsobů dávání pamlsků, u jedné feny dávám že jej držím špičky prstů a ona si jemně vezme sotva se mě dotkne, další dávám tak že jí musím říct pomalu a vezme si klidně, no a třetí dávám jak koňovi protože už jsem měla párkrát ruku v jejím krku takže nejlepší je mít kokino v dlani a dát jak koňovi to vás snad nekousne.
Nenazrany pes
XXX.XXX.167.118
No nam to vadi taky, pracujeme taky rukama :D No pres zavrenou pes to jde, dame ji to pred cumak a tu pes otevreme. Budeme si hlidat, ze kdyz kousne, tak nic nedostane. Ona je takovy mazel, ze by se mazlila furt, ale jak jde o jidlo, tak je velmi hruba.
Nenazrany pes
napsal(a):
No nam to vadi taky, pracujeme taky rukama :D No pres zavrenou pes to jde, dame ji to pred cumak a tu pes otevreme. Budeme si hlidat, ze kdyz kousne, tak nic nedostane. Ona je takovy mazel, ze by se mazlila furt, ale jak jde o jidlo, tak je velmi hruba.
Je fakt moc příjemný dělat s porezanyna (čistý řez) rukama v mrazu nebo špíně. Natož s pokousanyma kloubama. Bych nedala jedinou matku na šroubek. Ani vodítka nekupuji že kterých bolí klouby mě.
Jinak doporučuji ještě naučit čekání na pamlsek. Najdu foto co to líp vysvětlí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
Tedysek
napsal(a):
Foto.
Naše Tarra už by tam ležela v kaluži žgrindů
Uživatel s deaktivovaným účtem
dadu
napsal(a):
Já to psy vždy naučila tak, že jsem přehnaně vyjekla bolestí. Naučili se tak brát pamlsky i vyhýbat se mojí ruce po operaci dost rychle.
Jj, kvíkat pomáhá. Já jsem u štěněte párkrát i zavrčela, když se mi sápalo do talíře (právě jsem smazala původní text "do misky", už z toho psa blbnu :). Prostě jak jsem to odkoukala mezi psy při návštěvách u chovatelky před odběrem, štěňata vychovávala celá smečka. Fungovalo, všechno hned chápal.