Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kristýna 234

8.5.2017 00:18
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenosti po operačním stavu pejska po kastraci vše je v pořádku je to 4 den po operaci pejsek jí pije a je živý až dost nic ho neboli jen si seda často na zadeček. Nemám žádné zkušenosti po operacnim stavu jak má rána vypadat a zda se hoji můžete mi poradit nevím zda jít už na kontrolu veterinář nám řekl až za 10 dní. Přikládám foto pejska.dekuji.

8.5.2017 06:49
scylla

XXX.XXX.150.32

Vzhledem k tomu, že do psů nenechávám bezdůvodně řezat, nemám zkušenosti se psem po kastraci. Musíte počíta s tím. že se povaha a chování vašeho psa po kastraci změní, ale bude to déle trvat. Tady je pravděpodobnost toho, že pes se může změnit po narkoze zvlášť jestli jste s ním nebyli při probouzení. Rána vypadá dobře. Jestli máte pochybnosti, jděte na veterinu.

Kristýna 234

8.5.2017 08:00
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Jasně no my by jsme to taky neudělali nikdy ale pejsek měl problémy měl jednu kuličku zalezlou uvnitř takže jsme rovnou nechali kastraci...pejsek se budil u pana doktora a hned jsme si pro něj jeli převezli v dece a doma spinkat hned ten den ještě jedl i pil a druhý den nebylo poznat že byl na operaci. Jen mě zajímá zda se ta rána hoji nebo ne nemam v tom zkušenosti jinak zda se mi vše v pořádku. Antibiotika taky dáváme ráno a večer a vždy je sní. Tak nevím.snad se rána hoji nechci ho už strestovat zase veterinářem.

Kristýna 234

8.5.2017 08:06
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Jako ta delší rána jedna tu co má dole se mi zdá v pořádku ale ta druha co má na boku je taková vystouplá mi přijde nevím oteklé to nemá přiložim ještě foto děkuji moc za odpověď všem.

8.5.2017 08:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Kristýna 234 napsal(a):
Jasně no my by jsme to taky neudělali nikdy ale pejsek měl problémy měl jednu kuličku zalezlou uvnitř takže jsme rovnou nechali kastraci...pejsek se budil u pana doktora a hned jsme si pro něj jeli převezli v dece a doma spinkat hned ten den ještě jedl i pil a druhý den nebylo poznat že byl na operaci. Jen mě zajímá zda se ta rána hoji nebo ne nemam v tom zkušenosti jinak zda se mi vše v pořádku. Antibiotika taky dáváme ráno a večer a vždy je sní. Tak nevím.snad se rána hoji nechci ho už strestovat zase veterinářem.

Tu co byla venku, jste mu mohli nechat. No, stalo se. U kastrace a operaci jsou psi vyvázáni za nohy, mohli mu hnout zády při tom.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.5.2017 08:51

scylla napsal(a):
Tu co byla venku, jste mu mohli nechat. No, stalo se. U kastrace a operaci jsou psi vyvázáni za nohy, mohli mu hnout zády při tom.

Jasný, a ta zadrženou kouli by veterinář vyndal transportérem ze star treku, takže by zadavatelka nemusela řešit operační ránu, že?

zadavatelko, ta rána na straně, kterou byla vytažena ta zadržená koule, trochu táhne, proto si pes sedá. a líže si to, proto je to červené.

Kristýna 234

8.5.2017 08:58
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

No my jsme to tak chtěli pan doktor je moc hodný zná pejska od štěněte. Tak jsem mu ho svěřila s tím že udělá i kastrace aby pejsek neměl problemy za delší dobu...řekl nám že je to geneticka vada a že můžeme počkat zda mu ještě koulicka vyleze ale říkal že je to v 1 roku už málo pravděpodobné. Dal nám limec ale náš pes si to nenechal nandat ani kalhotky nic jsem s ním doma takže ho hlídám ale každou vteřinu to fakt nejde. Myslíte tedy že je ta rána ok?dekuji

8.5.2017 09:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasný, a ta zadrženou kouli by veterinář vyndal transportérem ze star treku, takže by zadavatelka nemusela řešit operační ránu, že?

zadavatelko, ta rána na straně, kterou byla vytažena ta zadržená koule, trochu táhne, proto si pes sedá. a líže si to, proto je to červené.

Co má tento výkřik říct?

8.5.2017 09:26

Kristýna 234 napsal(a):
No my jsme to tak chtěli pan doktor je moc hodný zná pejska od štěněte. Tak jsem mu ho svěřila s tím že udělá i kastrace aby pejsek neměl problemy za delší dobu...řekl nám že je to geneticka vada a že můžeme počkat zda mu ještě koulicka vyleze ale říkal že je to v 1 roku už málo pravděpodobné. Dal nám limec ale náš pes si to nenechal nandat ani kalhotky nic jsem s ním doma takže ho hlídám ale každou vteřinu to fakt nejde. Myslíte tedy že je ta rána ok?dekuji

Je to ok, ale líže si to. když v tom bude pokračovat, tak to taky ok být nemusí.

jak, nenechal nandat? popadnu psa, nandám límec. případně pak sundám košík.

Kristýna 234

8.5.2017 09:30
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Jojo neznáte našeho tobyho u doktora ho málem pokousal museli jsme ho držet neskutečný boji se lidi jinak je strašně hodnej ale špicove to tak mají v povaze jsou takový že jsou ostrazity nenechají na sebe od cizího člověka sahnout...prostě se nám to nepovedlo mu ho nandat takže ho hlídám in ví že to nesmí už si to nelze teď ale před tím si to lizal no.

8.5.2017 09:34

Kristýna 234 napsal(a):
Jojo neznáte našeho tobyho u doktora ho málem pokousal museli jsme ho držet neskutečný boji se lidi jinak je strašně hodnej ale špicove to tak mají v povaze jsou takový že jsou ostrazity nenechají na sebe od cizího člověka sahnout...prostě se nám to nepovedlo mu ho nandat takže ho hlídám in ví že to nesmí už si to nelze teď ale před tím si to lizal no.

Mno tak nandejte vy, ne?

jako špicové mají v povaze možná leccos, ale pokud to není rozmazlenej hajzlík tak nasazení límce od vás nemůže být problém.

Kristýna 234

8.5.2017 09:35
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Já věřím že to bude dobrý říkala jsem veterinari že s ním budu doma a hlídat ho ani on sám si netroufl mu ten limec nandat dal nám i konzervy od royal caninu aby se rychleji zotavil tak uvidíme už jsou to 4 dny od operace jen se právě bojím toho aby mu to nějak nemokvalo nebo nehnisalo mám mu to třeba něčím mazat nebo tak? K veterinári na prohlídku se nám fakt nechce snáší to dost blbě a to pak vůbec nevím jak mu bude vyndavat stehy to bude taky neco.

Kristýna 234

8.5.2017 09:36
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Právě že rozmazlenej hajzlik to je.

8.5.2017 09:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.30

A co náhubeček ?!

8.5.2017 09:52

Kristýna 234 napsal(a):
Já věřím že to bude dobrý říkala jsem veterinari že s ním budu doma a hlídat ho ani on sám si netroufl mu ten limec nandat dal nám i konzervy od royal caninu aby se rychleji zotavil tak uvidíme už jsou to 4 dny od operace jen se právě bojím toho aby mu to nějak nemokvalo nebo nehnisalo mám mu to třeba něčím mazat nebo tak? K veterinári na prohlídku se nám fakt nechce snáší to dost blbě a to pak vůbec nevím jak mu bude vyndavat stehy to bude taky neco.

Mazat, jo?

ne, vy potřebujete nasadit ten límec. normálně nejdřív koš, nejlépe takovou tu látkovou rouru, nebo zavázat čenich fáčem. a pak navlíknout límec, to jde u takového malého psa snadno, jednou rukou držíte za kůži na hřbetě, hajzlíka je možné takto i zvednout, pokud se vzpírá nohama, a druhou nasadíte límec. zavážete fáčem tak, aby byla vůle na jeden prst, ale koš nešel přetáhnout přes hlavu. případně lze límec zpevnit kobercovkou. pak sundáte koš. nebo pokud to nejde, necháte psa chvilku vydusit, už ještě bude rád, že mu to jdete sundat.

a pracovat na ovladatelnosti psa.

Kristýna 234

8.5.2017 09:52
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Ten už mu také dávali u veterinare a byl jak nepricetnej házel sebou atd ale vím nějaký řešení najít musíme veterinář říkal že by pomohl cvičák.

8.5.2017 09:54

Kristýna 234 napsal(a):
Ten už mu také dávali u veterinare a byl jak nepricetnej házel sebou atd ale vím nějaký řešení najít musíme veterinář říkal že by pomohl cvičák.

Ale to je úplně jedno, že je pes nepříčetnej a hází s sebou. máte malýho psa. prostě se s ním nesmíte, no, takový hezký slovo, ale tady je automaticky blokovaný. ale víte co.

pomohl by cvičák, ale nejvíc pomůže, když přestanete mít hrůzu z toho, že by se tomu hazlíčkovi něco nelíbilo nebo že by z něčeho měl traumíčko nebo stresík.

Kristýna 234

8.5.2017 09:55
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

No zkusíme to dekuju

8.5.2017 09:58

Kristýno, já mazala kočeně po kastraci jizvu mastí Alavis Dr. Maggie - poté, co si ji začala hodně lízat a zčervenala (ale rána byla čistá) a velmi pomohlo.

Kristýna 234

8.5.2017 10:01
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Dekuju moc zítra koupím dnes je svatek.

8.5.2017 10:10
impact

XXX.XXX.54.225

Kristýna 234 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenosti po operačním stavu pejska po kastraci vše je v pořádku je to 4 den po operaci pejsek jí pije a je živý až dost nic ho neboli jen si seda často na zadeček. Nemám žádné zkušenosti po operacnim stavu jak má rána vypadat a zda se hoji můžete mi poradit nevím zda jít už na kontrolu veterinář nám řekl až za 10 dní. Přikládám foto pejska.dekuji.

Scyllou se nestresujte, ona má až bych řekla obsesi, co se týče kastrací.

Rána je v pořádku, sedání postupně ustane, nejspíš ho to vevnitř ještě trochu tahá.

Kristýna 234

8.5.2017 10:38
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Jee dekuju mockrát aspoň jsem v klidu

8.5.2017 11:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kristýna 234 napsal(a):

Nevím kolik Tobbymu je, ale to byl poprvé a naposled u veterináře?
Veterina je přece běžná součást psího života (pokud nemáte tu výhodu, že by chodil vet za Vámi domů). Minimálně jednou za rok očkování, ne?

Kristýna 234

8.5.2017 11:21
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Samozřejmě že nebyl poprvé u veterinare byl na očkování jelikož pritel hraje fotbal za slovensko tak jsme tu byli rok takže měl doktora tady od štěněte co jsme si tobyho poridili ale jezdíme i do cech za rodici a tam se mu stalo že mu něco spadlo do oka takže byl na ambulanci a tam už se vyšetřit nenechal to byl bod zlomu byl to jiný veterinar a hlavně byl už starší teď bude mít další očkování v srpnu.

Kristýna 234

8.5.2017 11:21
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Tobymu bude teď rok v červnu.

Kristýna 234

8.5.2017 11:22
Kristýna 234

XXX.XXX.67.73

Nemáme možnost no bydlíme v bytě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík