Močení a kakání v domě

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2017 02:39
Dikobrazka

XXX.XXX.1.88

Dobrý den, máme doma 4 měsíční PP border kolii, kterou jsme si vzali před měsícem z chovné stanice. Pejsek tam byl 3 měsíce držen v bytě a učili ho močit na hadr.
Od začátku se ho snažíme naučit ven, ale marně. Má z toho strach, bojí se že to nesmí... Můžeme s ním být venku hodinu, dvě ale drží to v sobě a hned jak přijdeme domu tak to vypustí.
Bereme ho ven hned po probuzení, po každém jídle a cca každé 3 hodiny. Za ten měsíc se nám 2x venku vymočil, hned jsme ho pochválili a dostal dobrotu.
Pokoušeli jsme se na zahradě i venku na místech, kde se psi moc nevenčí. Zkoušeli jsme namočit hadr do moče a dát ho ven a taky nic.
Když, vykoná potřebu doma tak mu zvýšeným hlasem řekneme, že nesmí a on se cítí provinile. Přijde mi smutný, nechápe co po něm chceme.
Po každé, když odejdeme z domu ( třeba jen na 10 minut) tak máme pokálenou celou chodbu.
Vše vždy řádně uklidíme a vydrhneme.
Už nevíme co dál a prosíme o rady, děkuji.

6.5.2017 05:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.50

Za měsíc žádný úspěch ?

... na místech, kde se psi moc nevenčí...
Proč ?
Pusťte ho tam, kde se psi venčí.

6.5.2017 05:27
Dikobrazka

XXX.XXX.1.88

Někde jsem četla, že se štěňata můžou na těchto místech bát močit...ale nevím co je na tom pravdy. Každopádně jsme vyzkoušeli víc míst. A bohužel nic.

6.5.2017 05:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.50

Nejdu domů, dokud...

6.5.2017 06:33
scylla

XXX.XXX.150.32

Dikobrazka napsal(a):
Dobrý den, máme doma 4 měsíční PP border kolii, kterou jsme si vzali před měsícem z chovné stanice. Pejsek tam byl 3 měsíce držen v bytě a učili ho močit na hadr.
Od začátku se ho snažíme naučit ven, ale marně. Má z toho strach, bojí se že to nesmí... Můžeme s ním být venku hodinu, dvě ale drží to v sobě a hned jak přijdeme domu tak to vypustí.
Bereme ho ven hned po probuzení, po každém jídle a cca každé 3 hodiny. Za ten měsíc se nám 2x venku vymočil, hned jsme ho pochválili a dostal dobrotu.
Pokoušeli jsme se na zahradě i venku na místech, kde se psi moc nevenčí. Zkoušeli jsme namočit hadr do moče a dát ho ven a taky nic.
Když, vykoná potřebu doma tak mu zvýšeným hlasem řekneme, že nesmí a on se cítí provinile. Přijde mi smutný, nechápe co po něm chceme.
Po každé, když odejdeme z domu ( třeba jen na 10 minut) tak máme pokálenou celou chodbu.

Chudák štěně, nejdřív doma mohlo a bylo to žádoucí, teď je za to trestáno štěkáním zákazů - co si z toho má vybrat? Budete muset být venku, dokud to neudělá.

6.5.2017 07:45
blackberry

XXX.XXX.110.35

Teoreticky na to jdete dobře, ale zvyšte frekvenci chození. Možná na něj jsou ty tři hodiny ještě moc dlouho.
Když jsem si dovezla dvouměsíční štěně, tak bylo zvyklé z kotce a zahrady kálet a močit všude, kde ho napadlo.
Od začátku jsem s ním chodila tak 12x–16x denně (přes den tak po 1,5 hodině, po žrádle, po probuzení nebo po hraní, v noci po 3 hodinách nebo když bylo hodně neklidné a vrtivé). I tak se stávaly nehody klidně i 3x denně. Když jsem ho přistihla, tak jsem na něj polohlasem houkla „Nee, v bytě se to nedělá…“
Po venku jsme chodili tak dlouho, dokud nevykonal potřebu a tehdy jsem ho pochválila a dala pamlsek. Ve 3,5 měsících už pak chodil celkem spolehlivě, ale stejně jsme chodili po 2 hodinách.
Čas, kdy vydrží přes den zkouším postupně prodlužovat, v 5,5 měsících to ale stejně není déle než 3 hodiny a v noci 8.
Teď máte prodloužený víkend, který je ideální k tomu, abyste to se štěnětem zkusili. Choďte častěji, a jak radili ostatní, zkuste s ním venku vydržet, dokud něco neudělá... Nebyla by od věci třeba také 14denní dovolená, kdy byste se mu intenzivně věnovali, dost by to s problémem pomohlo.

6.5.2017 08:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dikobrazka napsal(a):

Štěně nerozumí, co se po něm chce.
Jestli vůbec nechodil ven, tak teď objevuje a nemá čas na nějaké venčení. To se přece dělá doma.
Měla jsem stejné štěně a byla jsem z něj nešťastná. Venku se štěně kochalo a objevovalo a venčilo se jen doma, bylo to strašné. Až jsem přišla na to, že miluje aport. Takže jsme chodila ven s tenisákem v kapse a dokud nebyla loužička nebo bobek, tenisák jsem z kapsy nevytáhla. Takže balonky doma byly schované, byla to venku odměna za loužičku nebo bobek.
Najděte si podobnou odměnu, venku jásejte, odměňujte, hrajte si, doma louži nebo bobek nekomentujte. Nad louží nebo bobkem si při úklidu trošku zabrblejte, aby pejsek viděl, že z jeho díla nejste nadšená.

Chce to pevné nervy. I když se Vám to zdá jako nemožné, naučí se to nakonec každý pes. Je to úmorné, ale nakonec se povede.

aktevi

6.5.2017 09:09
aktevi

XXX.XXX.243.228

blackberry napsal(a):
Teoreticky na to jdete dobře, ale zvyšte frekvenci chození. Možná na něj jsou ty tři hodiny ještě moc dlouho.
Když jsem si dovezla dvouměsíční štěně, tak bylo zvyklé z kotce a zahrady kálet a močit všude, kde ho napadlo.
Od začátku jsem s ním chodila tak 12x–16x denně (přes den tak po 1,5 hodině, po žrádle, po probuzení nebo po hraní, v noci po 3 hodinách nebo když bylo hodně neklidné a vrtivé). I tak se stávaly nehody klidně i 3x denně. Když jsem ho přistihla, tak jsem na něj polohlasem houkla „Nee, v bytě se to nedělá…“
Po venku jsme chodili tak dlouho, dokud nevykonal potřebu a tehdy jsem ho pochválila a dala pamlsek. Ve 3,5 měsících už pak chodil celkem spolehlivě, ale stejně jsme chodili po 2 hodinách.
Čas, kdy vydrží přes den zkouším postupně prodlužovat, v 5,5 měsících to ale stejně není déle než 3 hodiny a v noci 8.
Teď máte prodloužený víkend, který je ideální k tomu, abyste to se štěnětem zkusili. Choďte častěji, a jak radili ostatní, zkuste s ním venku vydržet, dokud něco neudělá... Nebyla by od věci třeba také 14denní dovolená, kdy byste se mu intenzivně věnovali, dost by to s problémem pomohlo.

16x denne ste chodili von ? To asi byvate v rodinnom dome, ze ? Toto si neviem predstavit v cinziaku, kde byvate na 5 a vyssom poschodi.16 x jazdit vytahom hore a dole, v noci dokonca tym vytahom rusit susedov...A ak mate miesto na venvenie / kus travnika, park a pod / o kus dalej od cinziaka tak si neviem predstavit 16 x denne chodit povedzme 300 m a viac do parku a spat. Lebo psika niekto kto byva na sidlisku nemoze vencit na betone alebo par metrov od okien, to by mi susedia vynadali. Uz aj tak nepsíčkari nadavaju, ze kolko je tu psov a každy močí a ako tá tráva vyzera !

Niektore veci su tazko realizovatelne ak byvate na velkom sidlisku !

6.5.2017 11:13
blackberry

XXX.XXX.110.35

aktevi napsal(a):
16x denne ste chodili von ? To asi byvate v rodinnom dome, ze ? Toto si neviem predstavit v cinziaku, kde byvate na 5 a vyssom poschodi.16 x jazdit vytahom hore a dole, v noci dokonca tym vytahom rusit susedov...A ak mate miesto na venvenie / kus travnika, park a pod / o kus dalej od cinziaka tak si neviem predstavit 16 x denne chodit povedzme 300 m a viac do parku a spat. Lebo psika niekto kto byva na sidlisku nemoze vencit na betone alebo par metrov od okien, to by mi susedia vynadali. Uz aj tak nepsíčkari nadavaju, ze kolko je tu psov a každy močí a ako tá tráva vyzera !

Niektore veci su tazko realizovatelne ak byvate na velkom sidlisku !

Naopak, bydlíme na sídlišti a v pátém patře. Výtah máme velmi tichý a stěně jsem dlouho nosila v náruči, takže hluk byl minimální. Nebojte se, ptala jsem se sousedů, jestli je nerušíme a nikdo si nestěžoval. Psi jsou u nás v paneláku tolerováni a snažím se, abychom vadili co nejméně.
Psa nenechávám nikde občurávat ani okrasné keříky ani vysazené kytky a vždy, když jdeme ven, tak ho vodím na hlavní čurání pod velký strom, který stíní, a tráva pod ním neroste. Ten stojí u parkoviště dostatečně daleko od oken. Prostě se snažím nedělat to, co by obtěžovalo mě jako nepejskaře.

7.5.2017 14:24
samik49

XXX.XXX.78.43

Nevzdávejte to :) !
Štěně bych za vykonání potřeby doma netrestala, stejně to nechápe. Maximálně tím docílíte toho, že se bude před vámi snažit schovat a udělá to v tajnosti.
Naší borderce to taky trochu trvalo, než jí došlo, že se fakt čurá jen venku, ale pak už jsem na ní dokázala poznat, že se chystá - rychle popadnout a běžet ven. Snažila bych se s ním fakt být venku, dokud se nevyčurá, pokud to třeba neudělá ani po hodině, jít domů, tam uvidíte, že se chystá - tak ho zase rychle vzít a znovu běžet ven. Prostě mu nedat šanci udělat to doma!

Přidejte reakci

Přidat smajlík